Sportberichten


Plaatsing  
 
24-06-2011  

Bruggink met Wings keurig derde in Geesteren

In kwalificatiewedstrijd voor Grote Prijs van Twente

Gianni Govoni troefde John Whitaker en Gert-Jan Bruggink af.
 

GEESTEREN - Gert-Jan Bruggink kan tevreden terugkijken op zijn optreden met Primeval Wings tijdens de eerste kwalificatierubriek voor de Grote Prijs van Twente van zondag. De ruiter uit De Lutte bleef met zijn dertienjarige vosruin (v. Lexicon x Unknown) knap foutloos in de wedstrijd over 1,50 meter tegen de klok. Het leverde hem als eerste Nederlander de derde prijs op.

Voor hem eindigden de Italiaan Gianni Govoni, winnaarvan de Grote Prijs van Twente in 2003, met Love Affair en routinier John Whitaker. De Engelsman toonde met Argento aan het rijden nog lang niet verleerd te zijn. (Uitslag Rabobank Noord Twente Prijs)

Angelique Hoorn reed met Sama, een van de twee paarden die in aanmerking komen voor de opvolging van de eerder deze week uit de sport teruggetrokken Blauwendraad's O'Brien, naar een prima achtste positie en weet zich aldus welhaast zeker van een plaats in de hoofdrubriek van zondag. Bij de 26 foutloze deelnemers waren verder onder anderen Leon Thijssen met Tyson, Albert Zoer met Sam, Jur Vrieling met VDL Emmerton, Kevin Olsmeijer met Upstairs, Peter Geerink met Lonesome Diams Hogue en Jos Lansink met Casper van Spieveld.

De Engelsman Ben Maher was de sterkste bij het springen over 1,45 meter op tijd. Met Milena 8 had hij meer dan een seconde voorsprong op de Italiaan Natale Chiaudani met Snai Gratina CH. Suzanne Tepper pakte fraai de derde plek met Sensation. Vincent Voorn werd achtste met Audi’s Valentino en Peter Geerink vijftiende met Wimbeldon en Albert Zoer als laatste foutloze deelnemer zeventiende met Wollie Bollie.

De Amerikaan Peter Wylde was vrijdag met de zevenjarige bruine ruin Zidane (v. Sam x Calvados) de sterkste in de rubriek over twee fasen voor de Youngster Tour van het CSI Twente. Op het parcours over 1,30/1,35 meter was de Amerikaan met een tijd van 27,28 seconde op het tweede deel van het traject een fractie sneller dan de Zwitser Niklaus Rutschi met Earl's Pery Caro CH.

Jur Vrieling nestelde zich met Flashdance in 30,27 seconde op de derde plaats. Willem Greve werd zevende met Carambole en Leon Thijssen tiende met Amber Gambler.
Dirk Demeersman was vrijdag de eerste winnaar in de Goldleague tijdens de 37ste editie van het CSI Twente. De Belg triomfeerde met Tymoon Caloo Merchen in de eerste kwalificatiewedstrijd voor de finale van de lichte tour. Op het parcours over 1,40 meter had Demeersman 58,24 seconde nodig. Daarmee was hij een dikke tel sneller dan de Ierse oud-wereldkampioen Dermott Lennon (59,36). De derde prijs ging naar Luca Maria Moneta (Ita), die na ruim een minuut de finish passeerde.

bron: HippischTwente.nl

Fotoreportage (12 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina