Sportberichten


Plaatsing  
 
14-06-2011  

Heracles en gemeente zijn het nog niet eens


fotoreportage Jan Bril en Coen Mulder
 

Vooral de gelijklopende termijn van de gemeentelijke lening en lening van particulieren en bedrijven achtte stichtingswoordvoerder André Oude Weernink een onmogelijke opgave. ‘Kleine investeerders en bedrijven wachten geen 30 jaar op hun geld’, aldus Oude Weernink. Ook de weigering om een voorbereidingskrediet van 850.000 euro beschikbaar te stellen vormt een flinke hinderpaal. Vooral om dat investeerders eerst zeker willen zijn dat de gemeente meedoet.
Voor het huidige Polmanstadion heeft de stichting meerdere scenario’s die volgens Oude Weernink haalbaar zijn. Een der concepten is om het stadion voor de helft af te breken en te vervangen door de bouw van een hotel met parkeerplaatsen. Op dit moment staat de gemeente nog borg voor het Polmanstadion met een bedrag van 2,6 miljoen euro, die borg moet van tafel als er daadwerkelijk begonnen wordt aan de bouw van een nieuw stadion.
Raadslid Bert Hümmels trok de conclusie dat er kennelijk wel veel overlegd is tussen partijen maar dat dit kennelijk niet tot overeenstemming heeft geleid.
Voor de belendende amateurverenigingen lag er wel een eenduidig plan op tafel. De stichting Stadion Heracles en Royal ten Cate zouden 3 van de 12 benodigde kunstgrasvelden voor hun rekening nemen, zij het financieel uitgestreken over een perioden van 5 jaar. Die toezegging is wel onder voorwaarde dat de gemeente en de stichting Stadion Heracles overeenstemming bereiken aangaande de bouw van een nieuw stadion en dat zit er nu nog niet in gelet op de houding van wethouder Jan van Marle die de gemeentelijke risico’s zoveel mogelijk wil indammen.
Te verwachten valt dat een deel van de gemeenteraad de zaak weer in beweging wil krijgen door toch ruimte te scheppen voor een voorbereidingskrediet. Woordvoerder Oude Weernink liet namelijk weten dat mocht de bouw alsnog niet doorgaan, die lening door de stichting via de huuropbrengsten uit het Polmanstadion zal aflossen.

Fotoreportage (40 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina