Sportberichten


Plaatsing  
 
21-06-2011  

Toppaard Unaniem verkocht aan Athina Onassis


Athina Onassis tijdens het CHIO van Monaco
 

Ben Schröder´s toppaard BMC Unaniem verkocht aan Athina Onassis
TUBBERGEN – Ben Schröder was net weer goed op dreef in de internationale springsport na de verkoop van het vorige toppaard Rupert R van Stal Roelofs uit Den Ham en nu gebeurt precies een dag voor de start van het CSI Twente hetzelfde met zijn huidige topper BMC Unaniem (Numero Uno x Voltaire).
BWG Stables, het paardensportbedrijf van de gebroeders Schröder, was samen met topfokker Lauw van Vliet uit IJsselstein mede-eigenaar van de goedgekeurde KWPN-hengst. Eigenlijk om een toppaard wat langer voor de sport vast te kunnen houden. Maar als het grote geld komt, blijkt ook nu, dan gaat dat voor. Ook voor de handelsstal van de gebroeders Schröder.
BMC Unaniem, de topper in spé, toonde zich het laatste jaar prima op de internationale concoursen. Tal van foutloze ritten van BMC Unaniem met Ben Schröder in het zadel vielen op in de internationale springwereld. Dubbelnul-ritten in o.a. Amsterdam, Den Bosch en tijdens het NK, maar ook buiten de landsgrenzen zoals onlangs in Vidauban (F) waar hij een van de belangrijkste rubrieken won, versterkte de aandacht op BMC Unaniem.
Uiteindelijk was het de steenrijke Griekse redersdochter Athina Onassis die een dergelijk bod op tafel legde dat eigenaren Lauw van Vliet en de gebroeders Schröder geen nee meer konden zeggen. 'Zij woont in de buurt van Brussel en wil het paard zelf uitbrengen in de sport. Zij wordt gecoacht door haar man, de Braziliaanse ruiter Álvaro Alfonso de Miranda Neto. Het paard komt dus goed terecht', aldus Ben Schröder.

Voor Ben begint het opleiden van een paard naar de top weer opnieuw. Het is de vraag of hij dat eerder presteert dan zijn tweelingbroer Wim. Want die heeft naar eigen zeggen over een half jaartje een paar talentvolle paarden klaar voor het internationale werk.
Over de verkoop is Wim Schröder kort: ‘We hebben een handelsstal en dan kun je dit niet tegenhouden. Met 50 paarden op stal van ons zelf en anderen, is het dagelijks voor ons team hard werken om paarden op te leiden naar de top en daar hoort verkoop bij. Sportief is het voor Ben jammer, maar we gaan ook graag naar regionale concoursen of dat nu in Vriezenveen is of Denekamp. De organisatoren zijn blij en wij ook, want daar ontdekken wij weer andere talentvolle paarden. Nu richten wij ons eerst op Geesteren en volgende week Almelo. Vooral die derby is toch iets wat paarden moeten leren. Dat deden wij vroeger bij Horn ook al en ik wil die derby nog wel eens een keer winnen!’ Broer Ben knikt bevestigend, maar kon niet nalaten op te merken: ‘Ik ben eerst aan de beurt, want jij en Tom (stalruiter Tom Brinkman – red. ) wonnen de derby al eens. Ik zat er een paar keer dichtbij met wat nulritten, dus ik ga er deze keer voor!’

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina