Sportberichten


Plaatsing  
 
01-04-2013  

Arke Reizen nieuwe shirtsponsor Eurosped TVT

 

ALMELO – Het Almelose Eurosped TVT heeft met ingang van het nieuwe seizoen Arke Reizen als nieuwe hoofdsponsor. Eurosped blijft wel als sponsor aan het Top Volleybal Twente verbonden, maar doet en stapje terug meldt voorzitter Marcel Jansink op de website van Eurosped TVT.
De sponsorversterking biedt Top Volleybal Twente eveneens de kans om de selectie te versterken met vier speelsters. Vanuit de Bundesliga gaan Tess von Pieckartz en Lonneke Sloetjes de stap terug maken van USC Münster naar Twente en vanuit de Dela eredivisie komen Marloes en Heleen Hesselink van het Apeldoornse Alterno naar de Almelose IISPA om hun wedstrijden voor Arke Reizen-TVT te spelen.
Eurosped TVT dat het deze competitie boven verwachting doet en zelfs de bekerfinale haalde, verwaacht door de versterking in het nieuwe seizoen mee te kunnen doen om de nationale titel in de DELA-Eredivisie Volleybal.

Update: 04-04-2013
Europsped TVT geeft vandaag nadere uitleg
Lees meer... http://www.eurosped-tvt.nl/nieuws/00086/
http://www.eurosped-tvt.nl/nieuws/00086/foto/news-templates.view.small.jpg

 
01-04-2013  

Outdoorprimeur THC voor Kuipers en Meerstra

 

ALMELO - Yo-Ann Kuipers met H.o.k.'s Red Bull en Peter Meerstra met Atila waren maandag de sterkste ruiters in de klasse M op het buitenconcours, het eerste in de regio, van De Looleeruiters op het Twents Hippisch Centrum in Almelo.
Yo-Ann Kuipers was op het klassieke parcours ruim een seconde sneller dan Wesley Mulder, die met Show Me the Money Wm de tweede groep prijswinnaars aanvoerde.
Lees verder…

Fotoreportage: Jan Bril
 

Fotoreportage (22 foto's)...

 
02-04-2013  

Eurosped TVT met 3-1 onderuit in Meijel

  MEIJEL – Het Almelose Eurosped TVT is er in Meijel niet in geslaagd de damesvolleybaltoppers van Peelpush te verslaan. Al in de eerste set zag het er donker uit voor de toppers uit Twente. Met veel pressie werden de Almelose ‘meiden’ onder druk gezet en de set werd dan ook met 25-18 afgesloten. Ook in de tweede set bleef de servedruk prima maar ook verdedigend werden hoogstandjes getoond door schier onbereikbare ballen alsnog te pakken. Het leverde de Limburgse ‘meiden’ wederom setwinst op met 25-21.
Aan het eind van de derde set liet Eurosped TVT haar tanden zien, zodat de achterstand toch nog kon worden omgebogen in setwinst met 23-25. In de vierde set was het toch weer Peelpush dat de boventoon voerde. Shannon Gerhardt nam haar ploeggenoten op sleeptouw naar zelfs een 19-11 voorsprong waarna het begon te haperen. Eurosped TVT kwam zelfs nog terug tot 20-20 maar Peelpush toonde toch over de langste adem te beschikken door uiteindelijk met 26-24 de set en de partij te winnen.
Lees verder...

 
04-04-2013  

Dubbeldam weer paard kwijt aan Beezie Madden

 

WEERSELO - De Amerikaanse topamazone Beezie Madden heeft aan haar goed gevulde springstal opnieuw een toppaard van Jeroen Dubbeldam toegevoegd.
Lees verder…
 

 
05-04-2013  

Veiling aftrap Heracles voor Kans voor een Kind

  ALMELO - Heb jij altijd al een keer de officiële aftrap tegen FC Twente willen nemen? Met drie vrienden de wedstrijd Heracles Almelo – RKC Waalwijk bijwonen en aansluitend een Meet & Greet willen hebben met de aanvoerder? Of een dagje meelopen met voorzitter Jan Smit?
Nu kan het! Bied mee Bied mee op 11 unieke ervaringen. De opbrengst van de veilingen komt ten goede aan Stichting Kans voor een Kind en de maatschappelijke stichting Heracles Almelo Scoort Voor Iedereen.
Lees verder...

 
06-04-2013  

Maarten van den Berg in Ronde van Overijssel ?


Maarten van den Berg reed vorig jaar nog voor het clubteam AWV De Zwaluwen
 

RIJSSEN - In oktober van het afgelopen jaar maakte het Limburgse team Parkhotel Valkenburg bekend dat Maarten van den Berg hun ploeg compleet maakte. De 18-jarige wielrenner uit Rijssen was als junior van AWV de Zwaluwen opgevallen bij de ploegleiding van de LSE-formatie en mag zich dit seizoen dus bewijzen. Dat zou Van den Berg op 4 mei zomaar eens in de Ronde van Overijssel kunnen doen. Die wedstrijd start en finisht in zijn woonplaats en het Parkhotel Valkenburg Cycling Team heeft een startbewijs ontvangen voor de klassieker.

Van den Berg heeft goede hoop dat hij ook daadwerkelijk mag starten in Overijssels Mooiste. “De Ronde van Overijssel is een wedstrijd waar ik vroeger al naar ging kijken. De finish was namelijk maar een paar straten verderop. Ik hoop nu zelf deze ronde te mogen rijden, vooral omdat hij door mijn eigen trainingsgebied gaat en de finish een paar straten van mijn huis is. Het is een grote ronde met veel status, dus het is zeker mooi dat zo’n wedstrijd in je eigen woonplaats wordt gehouden.”

Ambitie heeft Van den Berg wel, maar hij is ook realistisch als het op zijn eigen kansen aan komt. “Als ik zou mogen starten in de Ronde van Overijssel ga ik er niet vanuit dat ik voor eigen kansen kan gaan, maar ik wil zeker finishen. We hebben een sterk team dus ik hoop dat ik bij een vroege ontsnapping kan zitten om mezelf zo te laten zien in eigen regio. Ik denk dat er wel kans is dat ik ook daadwerkelijk in Overijssel start, omdat ik de Ster van Zwolle ook mocht rijden.” In die wedstrijd wist Van den Berg direct de eindstreep te halen.

‘Het is allemaal wel snel gegaan’
Pas vorig seizoen kwam de naam van Van den Berg echt in beeld. Hij eindigde voor het eerst op het podium van wedstrijden en won zelfs twee koersen in Duitsland. “Dit is pas mijn vierde seizoen als wielrenner, dus het is allemaal wel snel gegaan”, verklaart Van den Berg zelf. “Ik probeer nu gewoon weer een grote stap te zetten. Mijn voorbereiding en de eerste wedstrijden zijn me goed bevallen. Ik kijk met veel zin en goede moed uit naar de rest van het seizoen.”

Naast het Parkhotel Valkenburg Cycling Team zijn ook de clubteams Craft-Sensa, OWC Oldenzaal en NWVG Bike4Air zeker van een startplek in de Ronde van Overijssel. Eerder werd al de komst van het Belgische Team 3M aangekondigd. Die nieuwe formatie heeft Wierdenaar Wouter Wippert in de gelederen.

Op zaterdag 4 mei aanstaande zal de Ronde van Overijssel live op televisie te zien zijn. De uitzending op RTV Oost begint om 15.00 uur.

 
06-04-2013  

Eurosped TVT verliest nipt in Weert met 3-2

 

WEERT – De volleybalwedstrijd tussen de nummers twee en drie van de eredivisie in Weert werd een waar spektakel. Het bezoekende Almelose Eurosped TVT zette het Limburgse team onder veel pressie en wist de eerste set met 21-25 op naam te schrijven. Het Weertse antwoord kwam gelijk en Irmato won met 25-20 de tweede set. Ook de sets 3 en vier wisselden om en om met respectievelijk 20-25 en 25-19 zodat de vijfde set beslissend werd. Met 15-13 werd de set en wedstrijd nipt in het voordeel van de Limburgse dames beslist. Pech had het Almelose team van coach Jan Berendsen wel toen de in vorm zijnde Kirsten Oude Luttikhuis al in de tweede set met een schouderblessure uitviel. De Almelose eredivisionist staat nog wel met één puntje voorsprong op Vc Sneek derde in de ranglijst.

Irmato Weert –Eurosped /TVT 3-2
(21-25, 25-20, 20-25, 25-19).

Volgende wedstrijd: Eurosped TVT – VV Alterno op 13 april om 17.00 uur in de IISPA te Almelo

 
07-04-2013  

Tien Ajaxieden te sterk voor Heracles


De rode kaart van Vermeer in beeld bij de overtreding tegen de doorgebroken Castellion
 

AMSTERDAM – Het oefenen met Adidas-ballen heeft het Almelose Heracles niet geholpen in de Arena tegen koploper Ajax. De Amsterdammers kregen in de beginfase al een aantal kansen en de mooiste wel Sigthórsson. Toch duurde het nog een kwartier voordat Lasse Schöne de Ajaxieden op voorsprong zette. De eerste helft kabbelde het spel heen en weer zonder dat er veel kansen voor beide doelen ontstonden. Dichtbij was ook Fischer maar hij schoot over het doel van de Almelose doelman Pasveer en ex- Ajaxied Castillion zag zijn inzet, door het hinderen van Alderweireld met zijn kleine teen, rakelings langs de verslagen Vermeer en de verkeerde kant van de doelpaal gaan.

Na de rust werd Castellion de diepte ingestuurd richting Vermeer maar de doelman haalde hem net buiten de zestien onderuit en kon daarop met rood vertrekken. Trainer De Boer offerde Fischer voor invaller doelman Cillessen en deze stopte op sublieme wijze de vrije trap van Duarte. Cillesen schoot meteen diep naar voren en voordat de zwart-witten het wisten, stond het 2-0 door Sigthórsson in plaats van 1-1. Het vertoonde spel van heracles zakte ondanks de numerieke meerderheid naar een bedenkelijk niveau terwijl Ajax juist beter ging voetballen. Invaller Babel liet in een counter de 3-0 aantekenen en Eriksen zette met de fraaiste treffer van de wedstrijd nog de eindstand 4-0 op het scorebord.

Ajax - Heracles Almelo 4-0 (1-0)
1-0 Lasse Schöne (13), 2-0 Kolbeinn Sigthórsson (52), 3-0 Ryan Babel (75), 4-0 Christian Eriksen (84)

Fotoreportage: Harry Broeze (klik hier)

Commentaren:
Bosz: ‘Baal van een heleboel dingen
De Boer: ’Rode kaart kwam goed uit
Vermeer: ’Ik had niet moeten uitglijden

Arbiter: Bossen
Geel: Schöne, De Jong. Rood: Vermeer (48)

Opstellingen:

Ajax: Vermeer, Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind, De Jong, Schöne, Eriksen, Boerrigter (Hoesen/82), Sigthórsson (Babel/63), Fischer (Cillessen/50).
Heracles Almelo: Pasveer, Te Wierik, Rienstra, Koenders, Dorda, Quansah, Vejinovic, Duarte (Navratil/71), Gouriye (Everton/60), Castillion, Paljic.

 
07-04-2013  

GV Omhoog presteert in aanloop naar NK Jazz

 

KAMPEN - Zaterdag vond in Kampen een van de vijf voorrondes NK jazzdans plaats. Namens GV Omhoog uit Wierden namen de vijf jazzselecties hieraan deel. De jongste selectie mocht in het ochtendprogramma voor het eerst meedoen aan een echte wedstrijd. In de D-categorie t/m 9 jaar werden deze onervaren meisjes van trainster Janien Hagen 6e. Met het oog op de toekomst was deze wedstrijd een prima ervaring.
De C-selectie t/m 13 jaar, eveneens onder leiding van Janien Hagen, werd in een groot deelnemersveld 5e. Gezien het feit dat de gemiddelde leeftijd van deze groep op zo`n 10 jaar ligt, is deze prestatie zeer aanvaardbaar.

De B-selectie t/m 16 jaar gaf heel duidelijk haar visitekaartje af. Met een prachtig uitgevoerde dans was de 1e plek dik verdiend. Even later gold hetzelfde voor de B-selectie 16 t/m 19 jaar. Met ruim drie punten verschil ten opzichte van de nummer twee stond ook deze selectie op de hoogste trede van het podium. Beide B-selecties worden getraind door Annelies Pijnappel.

Tegen het einde van de voorronde was het de beurt aan de A-selectie 20+. Deze ervaren meiden van trainster Janien Hagen kregen de zaal stil. Vol bewondering werd het publiek tot het eind toe geboeid. De jury had blijkbaar dezelfde mening. Met uitzonderlijke cijfers werd ook deze selectie 1e.

Nog twee voorrondes met de nodige concurrenten te gaan in het land. Daarna kan de balans worden opgemaakt en zal duidelijk worden welke teams zich gekwalificeerd hebben voor het NK jazz op 15 juni in Ahoy Rotterdam.
Tekst en foto: Peter Bolink

Fotoreportage (1 foto's)...

 
07-04-2013  

Liz Broekema pakt brons in turnfinale

 

NIEUWLEUSEN – Tijdens de finales turnen in de finale zesde divisie turnen behaalde Liz Broekema van Achilles W.I.L. een bronzen medaille. In totaal deden 8 turnsters van het Almelose Achilles mee aan de finales.
De instappers Indy Braakink en Kaylee Hurrelbrink waren als eerste aan de beurt! Beiden turnden ze een goede wedstrijd. Indy werd negende en Kaylee eindigde als 24ste.
De volgende wedstrijd was het de beurt aan Yasmin Abba en Leonie Kamara, (junioren). Beide dames kunnen tevreden terugkijken op deze wedstrijd. Zij werden 11de en 19de.
<< In de laatste wedstrijd kwamen Sanne Knoop (senior) en Liz Broekema, Carolien Klein Horsman en Puck Damhuis (pupil 2) in actie. Sanne turnde stabiel en maakte geen grote fouten en werd 10de. Op hetzelfde moment turnden Liz, Carolien en Puck aan de andere kant van de zaal. Daarbij behaalde Liz een bronzen medaille! Carolien werd 21ste en Puck 26ste.

Bij de heren werd door Achilles W.I.L. tijdens finalewedstrijden in Rijssen 1 x goud, 2 x zilver en 2 x brons behaald.
In de eerste ronde waren de heren in niveau 13 aan de beurt. Mark Snippe nam namens Achilles hieraan deel. Mark behaalde de zesde plaats. Jordy Roosenbrand kwam ook in de eerste ronde uit in heren niveau 14 en behaalde daarbij de zilveren medaille!

In de tweede ronde waren Ids van der Velde en Kasper Strijkers aan de beurt. Zij namen het samen op tegen zes deelnemers in niveau 15. Ids is hierbij vijfde geworden en Kasper behaalde de tweede plaats!
In de tweede ronde was ook Tom Nieuwland aan de beurt. Tom nam het op tegen zes jongens in niveau 12 en is hierbij eerste geworden. Ook Collin van Norden was in de tweede ronde aan de beurt. Hij nam het op tegen zes tegenstanders in niveau 13 en is hierbij derde geworden.

In de laatste ronde was Timon van Norden aan de beurt. Timon nam het op tegen zeventien tegenstanders in niveau 12 en is hierbij derde geworden. Daarnaast heeft Timon zich weten te plaatsen voor de landelijke finale vierde divisie heren, die zal plaatsvinden op 11 mei in Vught.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
08-04-2013  

Forum Heracles On Tour in Harbrinkhoek

 

HARBRINKHOEK - Heracles On Tour is komende donderdag (11 april) te gast in Harbrinkhoek. De kantine van MVV '29 (adres Almeloseweg 149 Harbrinkhoek) is vanaf 19.30 uur geopend en om 20.00 uur start het forum onder leiding van RTV Oost verslaggever Jan Medendorp.
Voorzitter Jan Smit, algemeen directeur Nico-Jan Hoogma en trainer Peter Bosz zullen in alle openheid vertellen over het beleid van Heracles Almelo, de samenstelling van de selectie en de stand van zaken rondom het veelbesproken nieuwe stadion. Alles komt aan de orde en alles kan worden gevraagd. Het forum is voor iedereen gratis toegankelijk.

 
08-04-2013  

Oogink wint brons Belgium Open Taekwondo

 

GENT - Afgelopen weekend was de Belgium Open taekwondo in Gent. Een van de kwalificatietoernooien voor de Nederlandse taekwondoka’s voor de komende wereldkampioenschappen in Mexico.
Van Taekwondo Oude Luttikhuis uit Almelo wist Michael Oogink een bronzen medaille te bemachtigen in de klasse -87kg.
In de eerste partij wist Michael van Servië te winnen met 10-4, daarna volgde Duitsland met 8-1. In de kwartfinale wist Michael eenvoudig af te rekenen met zijn Zweedse tegenstander waardoor Michael verzekerd was van brons. In de halve finale trof hij Jeroen Wanrooij uit Deventer. Na een spannende partij verloor Michael helaas met 1 punt verschil van Jeroen en moest hij genoegen nemen met zijn bronzen medaille.

< Michael Oogink (rood) in actie

 
08-04-2013  

Steven Lammertink koerst vooraan in Börger (D)

 

BÖRGER (D) – Bij een wielerkoers in het Duitse Börger is Steven Lammertink uit Enter zondag als vijfde geëindigd. De wielrenner van Cyclingteam Jo Piels zag ploeggenoot Geert van der Weijst er van doorgaan met de winst, maar werd zelf knap vijfde in de massasprint.
Voor de 19-jarige belofterenner Lammertink betekent deze vijfde plaats een groeiende vorm en de eerste dichte klassering van dit prille wielerseizoen.

 
08-04-2013  

Heracles speelt ALS-benefiet tegen 65-jarig SVZW

 

ALMELO – Een voetbalwedstrijd tegen Heracles Almelo gold als een der gewilde veilingobjecten tijdens het Gala 'Vrienden van Freek tegen A.L.S.’ op 1 februari jl. in de Almelounge van het Polman Stadion.
SVZW-voorzitter Freddy Nijhof stak het langst de vinger omhoog en veilingmeester Jan Smit hamerde dat af voor een fors bijdrage in het totaal van ruim 170.000 euro dat het gala opbracht ter bestrijding van de fatale zenuw- en spierziekte.

De datum van de wedstrijd is nu vastgesteld op woensdag 3 juli a.s. om 19.00 uur op het sportcomplex aan de Lageveldsweg in Wierden. Het is voor SVZW tevens een wedstrijd ter viering van het 65-jarig bestaan van de Zwaluwen uit Wierden.
De zaterdaghoofdklasser versterkte zich voor het komende seizoen o.a. al met de van PEC Zwolle overkomende Christiaan Cicek en met de huidige spits van FC Emmen, Ruud ter Heide. Dat wordt dus nog een stevig potje voor de Heraclieden.

Lees ook: ‘ALS-benefiet levert ruim 160.000 euro op

 
10-04-2013  

Heracles verlengt contracten deel trainingsstaf

 

ALMELO - Heracles Almelo heeft de contracten van haar drie assistent-trainers met drie seizoenen verlengd. Hendrie Krüzen, René Kolmschot en John Stegeman zijn al jaren als trainer aan de club verbonden en liggen nu dus vast tot medio 2016. “We zijn erg tevreden over Hendrie, René en John. Ze passen perfect binnen de clubcultuur en zorgen voor een goede balans binnen de trainersstaf. Ze hebben alle drie jaren als voetballer in het zwart-wit gespeeld en zich als goede opbouwtrainers bewezen. Hendrie Krüzen blijft als assistent van Peter Bosz , die nog een contract heeft tot en met het seizoen 2013/2014, bij de eerste selectie. René Kolmschot en John Stegeman zijn tevens verantwoordelijk voor Jong Heracles Almelo. Bestuur en directie zijn uitermate tevreden met de nieuwe verlengde verbintenissen om de continuïteit te waarborgen”, aldus algemeen directeur Nico-Jan Hoogma.

 
11-04-2013  

Behoudt Eurosped TVT de 3e plek tegen Alterno?

 

ALMELO - Zaterdag om 17.00 uur speelt Eurosped weer thuis in de IISPA tegen VV Alterno. Met nog drie wedstrijden te gaan en wat blessures binnen het team, wordt het spannend of Eurosped de derde plaats in de DELA Eredivisie kan vasthouden. Lees hieronder de voorbeschouwing op de wedstrijd.
Na de wedstrijd tegen Weert, die we ongelukkig verloren doordat Kirsten Oude Luttikhuis niet verder kon spelen, maken we ons op voor de drie laatste wedstrijden. Iedereen die me voor het seizoen vertelde dat we derde zouden worden had ik zorgelijk aangekeken. Met een kleine selectie zo’n lang seizoen spelen en iedereen fit houden is onmogelijk. Ilona ter Avest is er vier weken uit geweest met een infectie en moet met dank aan de antibiotica, die meer kapot maakt dan je lief is, helemaal opnieuw opbouwen. Kirsten heeft een echo gehad en krijgt daar vandaag de uitslag van. Hopen dat het meevalt en we haar toch nog gaan zien aanvallen en serveren dit seizoen. Uiteindelijk valt het met de blessures nog mee dit seizoen en dat kloppen we natuurlijk af want we hebben zoals gezegd nog even te gaan.
We zijn al druk vooruit aan het kijken naar volgend seizoen en gesprekken met de huidige speelsters groep en nieuwe te benaderen speelsters zijn in volle gang. Ook kijken we nadrukkelijk hoe we de begeleidingsstaf nog meer kunnen versterken.
Zaken als krachttraining, kwaliteit van de trainingsvloer (vaak ernstig onderschat maar er zijn in Nederland niet erg veel verenigingen die een juiste vloer hebben), trainingsuren (we bekijken of we voldoende speelsters hebben die in de ochtend extra willen en kunnen trainen), medische staf, aantal toeschouwers en technische staf, zijn allemaal zaken die speelsters en bij jeugdspeelsters ouders ervan meenemen in hun afweging. Ik durf de stelling aan dat wij dat in Almelo in een jaar tijd erg goed voor elkaar gekregen hebben. Leer je een talent zwemmen in een pierenbadje, met allemaal niet zwemmers om haar heen, of gooi je ze in het diepe met topzwemmers zodat ze de kunst snel kan afkijken. Hoe groter het talent, des te groter moet de uitdaging zijn om je aan te passen, dan leer je het snelst en het beste.
Wat ik ook grappig vind is de wijze waarop de problemen in de Nederlandse Eredivisie vaak beschreven worden. Onvoldoende teams die bereid zijn om mee te doen op het hoogste niveau. Een typisch Nederlands probleem wordt vaak gezegd. Dat klopt natuurlijk niet, in veel landen is dat een groot probleem en zelfs in Duitsland zijn er vaak problemen om de 1e Bundesliga op sterkte te krijgen. Volgens mij gaat het in deze niet om aantallen maar om kwaliteit.
Zaterdag Alterno in de IISPA. Een team waar we al vaak tegen gespeeld hebben en dat nog vecht om een plaats op de ranglijst. Het is een prima team waar we steeds spannende duels mee hebben uitgevochten en we gaan er van uit dat het zaterdag voor het publiek weer een aantrekkelijke wedstrijd wordt. Nog dank aan onze zeer actieve supportersclub voor de organisatie van de supportersbusreis naar Weert. Het leek een thuiswedstrijd en jammer dat het na die 2-1 voorsprong zo afliep. Maar jullie bleven er tot het einde in geloven. Het is gewoon super om een groep mensen om ons heen te hebben die ons op deze wijze steunen.
Tot zaterdag in de IISPA

Jan Berendsen

 
12-04-2013  

Kolmschot over carrière en 110 jaar Heracles


René Kolmschot is nu verantwoordelijk voor het goed presterende beloftenteam van Heracles Almelo.
Foto: Harry Broeze
 

ALMELO - Gekscherend wordt René Kolmschot in het Polman Stadion meer dan eens gerekend tot de inboedel van de club. De van origine verdediger speelde immers zeventien jaar lang onafgebroken in de hoofdmacht van Heracles Almelo en bleef daarna hangen bij de club. Hij kwam tot 478 wedstrijden. Een magisch aantal. Het hadden er zelfs meer dan 500 kunnen zijn, ware het niet dat Kolmschot lang uitgeschakeld was met een enkelblessure en een hernia. Desalniettemin is de 44-jarige Saasveldenaar, die zijn voetbalkennis tegenwoordig overdraagt aan de jongste garnituur binnen Heracles, een clubicoon. Afgelopen week werd zijn contract met drie seizoenen verlengd.

Het absolute hoogtepunt van Kolmschot is het bekerduel tegen Ajax op 27 november 1996. “Winnen van Ajax in het bekertoernooi, dat was mijn mooiste wedstrijd, mijn hoogtepunt. Het was het Ajax van Louis van Gaal, dat een jaar eerder de Europacup 1 had gewonnen. Het was nog aan de Bornsestraat en stervenskoud die dag. Het veld was keihard. In ons voordeel natuurlijk. Jörg Smeets maakte de 1-0, terwijl we het jaar daarvoor verloren met 3-0 en beter voetbalden. We creëerden kansen, maar niets ging erin. Patrick Kluivert maakte uit het niets drie doelpunten. Maar de bekerzege op Ajax was de leukste, omdat we wonnen van de beste van iedereen. Dat was een wereldelftal. Even voelde je je zelfs volledig onoverwinnelijk, maar de volgende bekerwedstrijd tegen Telstar vlogen we er uit.”

Heracles Almelo viert op 10 mei aanstaande haar 110-jarige jubileum met een spetterend feest. Uiteraard staat de roemruchte historie, met onder meer de bekerwinst op Ajax, centraal. Ook zijn er optredens van gerenommeerde artiesten zoals Waylon, Jannes en Sander Kleinenberg. Voor slechts € 10,- kun je erbij zijn! Klik hier voor alle informatie en de kaartverkoop!

 
12-04-2013  

Druk paardenweekend in Almelo en Albergen

 

ALMELO – Op 13 en 14 april wordt op de allweather-banen van het Twents Hippisch Centrum aan de Bosrand het Dressuurfestival Almelo gehouden. Voor de liefhebbers van paardendressuur een ‘must’ want het zijn de zwaarste dressuurwedstrijden die in Twente verreden worden met tal van nationaal bekende toppers aan de start.
Zo presenteerde vorig jaar Edward Gal in Almelo zijn nieuwe toppaard Glock’s Undercover. Gal besloot in overleg met eigenaresse Emmy de Jue eerder om zijn andere toppaard Sisther de Jue uit de wedstrijdsport te halen om deze in te zetten voor de fokkerij. Ook was Europees kampioene Adelinde Cornelissen toen van de partij. Nu staan in ieder geval al nationale toppers als Hans Peter Minderhoud, Laurens van Lieren, Diederik van Silfhout, Daniëlle Heijkoop, Lotje Schoots en Annemiek Harmsen al op de voorlopige startlijst voor de internationale dressuurproeven. Ook de regionale top zoals o.a. Vai Bruntink, Marcelle Hesselink, Linda Verwaal en Janneke Punte staan aan de start. Dat wordt dus zeker genieten aan de Bosrand.

In Albergen wordt op 12. 13 en 14 april het alsmaar uitdijende hippische evenement van de rijvereniging Het Twentsche Ros gehouden. Hoogtepunten zijn hier de nationale springrubriek 1.40 m. ter voorbereiding op het NK dat een week later in Mierlo wordt verreden. Ook tijdens het CH Albergen op zondag de nationale ponycompetities om de KNHS Hartog Lucerne Trophy en de KNHS Roelofsen Raalte Trophy en bovendien de paardencompetitie om de KNHS van den Boogerd Cup voor junioren en Young Riders. De aanstormende nationale jeugdtalenten krijgen dus weer een plek in het drukke programma van het CH Albergen. Bovendien is het strodorp goed gevuld met stands, zijn de consumptieprijzen laag gehouden op 1 euro en is er een fraai randprogramma.
De zware dressuur wordt dit jaar niet gehouden i.v.m. het Dressuurfestival Almelo, maar tot de klasse M wordt ook in Albergen dressuur gereden.
Meer info: www.twentserosalbergen.nl
 

 
13-04-2013  

Nacompetitie dreigt na nederlaag Heracles


Everton met een gave actie.
 

ALMELO – Voor Heracles Almelo wordt de nacompetitie een reele optie na de thuisnederlaag tegen FC Groningen. Tegen de verdedigend ingestelde Groningers kon de ploeg van trainer Peter Bosz geen potten breken. Trainer Bosz had te Wierik en Gouriye buiten het team gelaten ten gunste van Schenkeveld en Everton Ramos da Silva. Ook Thomas Bruns stond weer in de basis na zijn schorsing en verving de geblesseerde Duarte.

In de eerste helft probeerde Heracles het wel maar doelman Bizot stond telkens op de goede plek wanneer Heracles enigszins gevaarlijk werd door schoten van Da Silva en een kopbal van Paljic. Aan de andere kant kon Pasveer niet klagen toen een vrije trap van De leeuw op de lat uiteen spatte.

Het publiek dat deze avond niet verwende werd, moest lang wachten op een eerste doelpunt. Pas in de tweede helft viel er een doelpunt door David Texeira die goed anticipeerde op een lange uittrap van doelman Bizot.
De goed keepende Groningse doelman stond ook aan de basis van het tweede doelpunt middels een snelle spelhervatting. Thomas Bruns probeerde het tij te keren met een overtreding net buiten de zestien op Andraz Kirm, maar scheidsrechter Vink legde de bal op de stip waardoor Bacuna de Groningers in veilige haven kon loodsen.

Trainer Peter Bosz was kort in zijn commentaar: “ Wij speelden vlak, straalden te weinig uit en waren amper in staat om kansen af te dwingen. Het was gewoon niet goed genoeg. Bovendien zijn wij niet in staat om de nul te houden. Wij hebben te weinig kwaliteit voor de play-offs voor Europees voetbal. Het is reëel om naar onderen te kijken.”
Daarentegen straalde zijn opponent Maaskant na drie overwinningen op rij en dat is precies wat Heracles nodig heeft om uit de gevarenzone te blijven. In ieder geval kunnen de Heraclieden zich volgende week geen nederlaag veroorloven in de thuiswedstrijd tegen RKC.

Heracles Almelo - FC Groningen 0-2 (0-0)
0-1 David Texeira (62), 0-2 Leandro Bacuna (76/strafschop)

Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie


Commentaren:
Bosz: ‘We kunnen op dit moment niet beter
Rienstra: ‘Er is geen vertrouwen
Bruns: ‘Volgens mij was het er buiten

Links:Uitslagen en stand eredivisie

Scheidsrechter: Vink
Geel: De Leeuw, Schet, Bruns

Opstellingen:
Heracles Almelo: Pasveer, Schenkeveld (Te Wierik/84), Rienstra, Koenders, Dorda, Vejinovic (Navratil/73), Quansah, Bruns (Belterman/80), Paljic, Castillion, Everton.
FC Groningen: Bizot, Magnasco, Letschert (Kieftenbeld/85), Kwakman, Burnet, Bacuna, De Leeuw (Ajilore/77), Lindgren, Schet (Zeefuik/55), Texeira, Kirm.

Fotoreportage (23 foto's)...

 
13-04-2013  

Hesselink superieur in dressuur ZZ L Almelo

 

ALMELO – Marcelle Hesselink toonde zich in de 2e proef ZZ Licht superieur tijdens het Dressuurfestival Almelo. De Haaksbergse scoorde met Handsome 226 punten en nam daarmee ruim afstand van de als tweede geëindigde Ruurlose Corine Wielheesen die met Angelo met 218 punten genoegen moest nemen en daarmee Gerdien Hilgenberg met Wayra nipt voorbleef met één punt.
Hilgenberg deed het in de eerste proef ietsje beter en werd daar tweede, maar moest haar meerdere erkennen in Wielheesen die haar 5 punten voorbleef in een score van 223 punten. Hesselink moest in de eerste proef kennelijk nog warm lopen, want zij werd vierde met 212 punten en zag ook Esmee Heupink met Caprio nog voor zich eindigen.
Lees verder…


Uitslagen Dressuurfestival Almelo zat. 13 april 2013

 
13-04-2013  

Blessures nekken Eurosped TVT tegen Alterno


Marlou Sommer was goed op dreef, ondanks haar blessure.
 

ALMELO – De volleybaldames van Eurosped TVT waren na de ‘winterstop’ haast ongenaakbaar iin de eredivisie maar de dunne selectiebezetting en blessures spelen het team van coach Jan Berendsen danig parten in de eindfase van het seizoen. Zo werd de hele week al aangepast getraind wegens blessures van o.a. Kirsten Oude Luttikhuis en Antoinette Posthuma en ook de andere meiden zitten er een beetje doorheen zo bleek in de IISPA tegen het bezoekende Alterno.
De op de derde plek staande Almelose dames maakten teveel fouten waardoor Alterno aan de goede kant van de score bleef en de wedstrijd met 1-3 in sets wist te winnen. In twee sets werd het nog spannend met 24-26 maar de ‘meiden’ van Berendsen, die toch een verrassing bleken in de competitie en de bekerstrijd, kwamen geen enkele keer op setpoint. Wel werd nog een puntje gepakt in de tweede set die met 25-13 werd gewonnen. Ook maakte het jonge Coevordense talent Lieke Streuker haar thuisdebuut.

Eurosped/TVT – Alterno 1-3
(21-25, 25-13,24-26, 24-26).
Scores TVT: Jeanine Stoeten 16, Kirsten en Ilse Oude Luttikhuis beiden 15, Marlou Soimmer 12, Antoinette Posthuma 10, Florieke Eggermont 5, Lieke Streutker 1.

Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie

Een terugblik van speelster Marlou Sommer

Florieke_Eggermont2.png Gisteren speelden we de op een-na-laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Tegenstander was Alterno, het team dat ons in de bekerfinale versloeg. Het is een lang seizoen, waarin we veel wedstrijden hebben gespeeld met een relatief klein team. En dat beginnen we de laatste tijd te merken. Een aantal speelsters heeft last van blessures, waardoor we niet optimaal kunnen trainen.
Dat vertaalde zich gisteren ook in de wedstrijd. We maakten veel eigen fouten, op alle vlakken, waardoor we hard moesten werken om punten te scoren. In de eerste set wist Alterno hier optimaal van te profiteren.
Gelukkig wisten we in de tweede set iets beter spel neer te zetten. Met veel servicedruk en een goede pass wisten we Alterno onder druk te zetten. Met 25-13 wonnen we deze set. Helaas konden we in deze goede set geen vervolg geven. In de derde en vierde set maakten we veel fouten. Desondanks wisten we het Alterno nog moeilijk te maken. Helaas sloegen zij toe op de beslissende momenten. Met 26-24 gingen de derde en vierde set naar Alterno.
Voor ons resten nog twee wedstrijden, allereerst volgende week tegen Lycurgus in Groningen. We willen het seizoen goed afsluiten en daarom gaan we er nog twee weken volle bak tegen aan. Want we kunnen veel beter dan we de laatste weken hebben laten zien!

Groetjes Marlou

Fotoreportage (15 foto's)...

 
14-04-2013  

Minderhoud top tijdens Dressuurfestival Almelo

 

ALMELO – Twee dagen lang was het op het Twents Hippisch Centrum in Almelo een komen en gaan van de nationale dressuurtop. Van heinde en verre werd het Dressuurfestival Almelo aangedaan in de openingsfase van het buitenseizoen en daar is de accommodatie met 2,5 ha allweather-bodem mede debet aan.
In de Prix St. Georg maar liefst 66 deelnemers waardoor de organiserende vereniging De Looleeruiters genoodzaakt werd het deelnemersveld in tweeën te splitsen.
Lees verder...
 


Uitslagen Dressuurfestival Almelo 2013-04-14

 
14-04-2013  

Dennis Kuipers valt uit in slotetappe Rally Portugal


Dennis Kuipers in actie tijdens de WRC Rally van Portugal 2013
 

FARO – Het heeft niet zo mogen zijn voor Dennis Kuipers in de Rally van Portugal. Ruim een jaar was hij uit de roulatie in het wereldcircuit en dit weekend kreeg hij een kans als invaller voor het Engelse M-sports in het Qatar World Rally Team.
Met zijn Belgische navigator Robin Buysmans maakte de geboortige Almeloër in de eerste dagen een glorieuze comeback en reed zeker en vast naar een zevende positie in het klassement en daarmee in de punten voor het wereldkampioenschap.
Maar uitgerekend in de laatste proef ging het mis. De motor van zijn Ford Fiesta RS WRC weigerde te starten wat beide piloten ook probeerden. Het bleek een elektronisch probleem dat niet snel te verhelpen viel waardoor Kuipers en Buysmans met een haast zekere zevende plek in de zak, alsnog moesten afhaken.
“Ik baal voor mezelf, maar nog meer voor het team. Robin en ik hadden het Qatar World Rally Team zo graag willen bedanken met WK-punten. Toch nemen we ook veel positiefs mee uit Portugal: we lagen op koers voor een goed resultaat en het was een feest om terug te zijn in het WRC en om samen te mogen werken met M-Sport en Dakar-winnaar Nasser Al-Attiyah”, aldus Kuipers in zijn commentaar.
De Rally van Portugal werd gewonnen door de Fransman Sébastien Ogier, gevolgd door Fin Mikko Hirvonen en diens landgenoot Jari-Matti Latvala.

Foto: Ferm Rally Team

Fotoreportage (1 foto's)...

 
14-04-2013  

Kirsten Wild wint Ronde van Gelderland

 

APELDOORN - Kirsten Wild won zondag in de sprint de Ronde van Gelderland. De in Zwolle wonende oud- Almelose versloeg in Apeldoorn de Italiaanse Giorgia Bronzini en Chloe Hosking uit Australië. Met deze overwinning nam ze tevens de leiding in de KNWU topcompetitie, een reeks van wedstrijden die dit seizoen op de weg wordt verreden. De Albergse Moniek Tenniglo finishte in Apeldoorn op plek 13.

 
15-04-2013  

Quinten Stern wint 400 meter in Hoorn

 

HOORN – Op de in 2006 volledig gerenoveerde atletiekbaan van Av Hollandia in Hoorn, die met een betonnen vloer rust op 380 betonnen palen, heeft de Almeloër Quinten Stern zijn eerste overwinning van 2013 behaald. De 35-jarige Stern won de 400 meter in 53,84 seconden voor zijn rivaal Werner Andrea in 55,84 seconden. Voor Stern kwam de prestatie verrassend omdat de voorbereiding op het nieuwe seizoen werd verstoord door rug- en hamstringblessures. “Ik begon de race wat rustiger dan normaal, maar in het tweede deel van de race kon ik een tandje bijzetten en met een eindschot nog net als eerste eindigen. Dit is een opsteker voor de rest van het seizoen en ik ga er dus alles aan doen om na 2012 opnieuw de nationale titel te pakken”, aldus Stern.
Stern kwam vroeger uit voor de Almelose atletiekvereniging SISU maar doet dat tegenwoordig voor het Enschedese TION.

< Quinten Stern in actie
- Foto: Wan Bakx

 
19-04-2013  

Laatste thuiswedstrijd Eurosped tegen Dynamo

 

ALMELO - Zaterdag 27 april speelt Eurosped thuis om 17.00 uur de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Dynamo Apeldoorn. Het Almelose team kwam dit seizoen, door aanwijsbare oorzaken, sinds december pas goed op gang. Echter na weken nu van lichte blessures, werkt Eurosped eraan om op volle sterkte de 27e het seizoen winnend af te sluiten en hun derde plek in de competitie te verzilveren.
De tegenstander Dynamo Apeldoorn, op de zevende plek van de ranglijst in de DELA Eredivisie, is een team met veel jong talent en bekenden. Zo speelt de oud-Polluxer Laure Obelink en Jiska Kamphuis, die bekend is vanuit de Twentse Volleybal Academie. Jeroen Gouma treed die dag voor Eurosped aan als hoofdcoach als afsluiter van zijn VT4 trainerscursus. Hij hoopt weer op de nodige support van het publiek, dat het afgelopen seizoen ervoor gezorgd heeft dat Eurosped in de IISPA in Almelo in een warm bad terecht gekomen is.
 

 
19-04-2013  

Sanne Metsemakers voor 2 jaar naar Eurosped

 

ALMELO - Passer/loper Sanne Metsemakers komt volgend seizoen uit voor de Almelose dames eredivisieclub Eurosped TVT. Het jonge talent van 16 jaar uit Roermond, is overeengekomen twee jaar te gaan volleyballen bij Eurosped en te studeren op de sporttalentafdeling van 't Noordik in Almelo. Sanne heeft in haar relatief korte volleybal carrière al een aardige staat van dienst opgebouwd. Lees hieronder meer over de achtergrond van Sanne en de visie van Jan Berendsen op de toekomst en haar positie in het team.

Sanne startte op 10 jarige leeftijd met volleybal bij Oikos in Roermond, waar haar vader trainer was. Ze debuteerde daar drie jaar later al in het eerste damesteam van de volleybalclub, waarna het snel ging met haar volleybal carrière. Ze werd geselecteerd voor de Nederlandse Volleybal School, stapte over naar Accretos in Neer en werd later actief als passer/loper bij VC Velden, dat promoveerde naar de eerste divisie.
Het afgelopen jaar speelde ze 1e divisie bij Prisma Worx Stravoc in Stramproy en woonde, studeerde en trainde ze in Weert. Daar trainde Sanne niet alleen mee bij de Volleybalacademie van VC Weert, maar ook met Irmato VC Weert én natuurlijk bij Stravoc. Elke dinsdag en woensdag werd koers gezet naar Papendal, waar ze trainde met Jeugd Oranje. Haar debuut met Jeugd Oranje maakt Metsemakers in september 2010 in België en ze speelde ook tijdens de EK in Servië. Bij het toernooi met Oranje in Maribor (Slovenië), werd ze na afloop van de wedstrijd zelfs gekozen tot Woman of the match.

Jan Berendsen, trainer van Eurosped, heeft Sanne Metsemakers leren kennen tijdens de Top Volleybal Week 2011 waar hij vijf dagen met haar gewerkt heeft. Daar viel haar drive en aanleg als passer/loper al snel op. Gezien de wens van Eurosped om in de bovenste regionen van de Eredivisie te blijven meespelen past deze jonge talentvolle speelster perfect in het gewenste plaatje voor de komende jaren. Sanne hoopt in de zomer deel te nemen aan de Jeugd Olympische dagen in Utrecht en het acht landen toernooi in België. Vanaf 19 augustus 2013 zal ze zich met de nieuwe selectie van Eurosped gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen.

 
20-04-2013  

Heracles moet zich bewijzen tegen RKC


De ideale opstelling volgens de redactie.
Of dat het wordt?
 

ALMELO – Na 3 wedstrijden op rij zonder punten, staat Heracles Almelo vanavond voor de belangrijkste wedstrijd van de competitie. Een overwinning betekent dat Heracles Almelo verder kan met de plannen voor een nieuw stadion. Een nederlaag echter betekent dat de nacompetitie in beeld komt en het eventuele eindresultaat daarvan is een loterij. Dat zet ook de voortgang van stadionbouw in gevaar. Het belang is dus 10 miljoen euro dat de gemeente moet investeren in een herschikking van de amateurclubs om de bouw van een stadion überhaupt mogelijk te maken. Tegen RKC lijkt winst het meest reëel want daarna volgen nog wedstrijden tegen Feijenoord, FC Twente (thuis) en FC Utrecht en die hebben nog grote belangen bovenin de ranglijst.

Trainer Peter Bosz kan niet beschikken over de geblesseerde Lerin Duarte en dat is een creatieve aderlating net zoals het vroegtijdige vertrek van Willy Overtoom naar AZ en vooral spits Samuel Armenteros als vast aanspeelpunt in de spits dat ook was.
Heracles Almelo heeft dus flink ingeboet in kwaliteit en zal het vanavond moeten hebben van inzet. Daar staat Wierdenaar Thomas Bruns wel borg voor, maar hij staat wel op scherp wat gele kaarten betreft.
De balans van de thuiswedstrijden tegen RKC is in evenwicht met een nederlaag een overwinning en twee gelijke spelen. Trainer Peter Bosz zal zich dus wat moeten laten invallen om het team wat meer vertrouwen te geven.

<< De opstelling is nog niet vrijgegeven, zodat we de vrijheid nemen om Bosz een suggestie aan de hand te doen.

De wedstrijd in het Polman Stadion begint om 19.45 o.l.v. scheidsrechter Wiedemeijer.
Rondom de wedstrijd worden ook entreekaarten verkoch voor het 110-jarig jubileumfeest! 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
20-04-2013  

AKC op veld gelijk tegen Blauw-Wit Kampen

 

ALMELO – AKC heeft de veldwedstrijd tegen Blauw-Wit niet in winst kunnen omzetten. Beide teams hadden last van de felle wind maar hielden elkaar toch in evenwicht met een 13-13 puntendeling. De opkomst van het publiek was matig en daar zal de Slag om Ruigenrode in het Schelfhorstpark mede debet aan zijn geweest, want het kanonnengebulder was duidelijk hoorbaar.
Later meer…

Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie

Fotoreportage (15 foto's)...

 
20-04-2013  

Heracles blokt RKC en wint met 4-0

 

ALMELO – Voetbal is niet te voorspellen gelet op het gelijke spel tussen RKC en Feijenoord van vorige week en de 4-0 nederlaag van de Limburgers in het Polman Stadion door doelpunten van Quansah, Vejinovic en Everton (2x).
Ook niet te voorspellen zijn trainers. Heracles had drie keer op rij verloren omdat men de nul niet vast wist te houden en wat doet coach Peter Bosz? Hij laat zijn beste verdediger Ben Rienstra langs de kant zitten en gaat met drie man in de laatste linie het veld in.
‘Ik wilde een mannetje meer op het middenveld’, was zijn uitleg achteraf en achteraf kreeg hij het gelijk aan zijn zijde. Waarom uitgerekend Rienstra wilde Bosz niet uitleggen want dat is tussen hem en de speler.
In de eerste helft liep het allemaal moeizaam en werd nog wel eens slordig balverlies geleden maar de twee spitsen van RKC konden telkens de voet worden dwarsgezeten en ook Pasveer stond op zijn post. Aan de andere kant werkte spits Castillion wel hard maar hij liet te vaak de bal van zijn schoenen schieten. Toen het wel een keer lukte vrij voor doelman Zoet op te duiken, aangeven van Vejinovic-Bruns, wist de RKZ-doelman het schot met zijn voet te keren.
De hulp kwam nog in de eerste helft van scheidsrechter Wiedemijer. Op slag van rust dreigde Dragan Paljic met de bal aan de voet door te stomen richting doelman Zoet, maar verdediger Ramos werkte hem aan de rand van de zestien tegen de grond. Geel was het gevolg en de bal op de stip. Het had ook rood kunnen zijn en een vrije trap.
Quansah liet zich niet intimideren door Boukhari en schoot onberispelijk raak, zodat de Heraclieden met een goed gevoel de kleedkamer in konden voor de thee.
Na de hervatting een doelpunt van Everton maar dat kreeg geen genade wegens buitenspel. RKC probeerde wel de bakens te verzetten, maar de laatste linie toonde zich onverzettelijk en vooral Koenders zat loper Josefzoon met regelmaat de voet dwars. Het was opnieuw Bruns die voorzette op maat waardoor Vejinovic de afstand vergrootte tot 2-0.
“Wij waren niet scherp genoeg voor de goal. Na de rust begonnen wij goed maar na de 2-0 was het gebeurd”, gaf coach Erwin Koeman na afloop toe en dat was uiteindelijk ook de uitleg waarom Heracles via Everton nog kon uitlopen naar een ruime 4-0.
Peter Bosz gaf na afloop te kennen dat er in de week vooraf flink druk op de wedstrijd was gezet, vooral ook omdat Roda JC begon te naderen in de competitiestand. “Doordat ik Rienstra buiten de ploeg hield, kon ik Vujicevic voor de verdediging laten spelen. Hij deed dat prima ondanks dat er spanning op zat en het team vooral in het begin teveel balverlies leed. Wij pakten echter het initiatief en in de tweede helft hebben wij goed gebruik gemaakt van de ruimtes die zij gingen weggeven. Het is niet eenvoudig om tegen RKC Waalwijk te voetballen omdat deze ploeg altijd organisatorisch goed staat. Ik ben trots op de jongens en blij met het resultaat.”
Vujicevic werd tot man of the match gekozen en met deze overwinning is Heracles er zeker van ook volgend seizoen te acteren in de eredivisie. Voor Dorda lijkt het seizoen er echter op te zitten. Met waarschijnlijk een hamstringblessure verliet hij per brancard het veld en kwam Rienstra alsnog het veld in.

Heracles Almelo - RKC Waalwijk 4-0
(1-0)
1-0 Quansah (42/pen), 2-0 Vejinovic (65), 3-0/4-0 Everton (70)(85)

Klik hier voor de fotoreportage van Harry Broeze

Commentaren:
Bosz: ‘Meer dan tevreden
Koeman: ‘We deden niet onder voor Heracles

Arbiter: Wiedemeijer
Geel: Ramos
Opstellingen:
Heracles Almelo: Pasveer, Schenkeveld, Koenders, Dorda (Rienstra/78), Vujicevic, Quansah, Bruns, Paljic, Vejinovic, Castillion, Everton.
RKC Waalwijk: Zoet, Martina, Drost, Ramos, Lamey, Stans, Duits, Braber (Chevalier/59), Boukhari (Anderson/82), Jozefzoon, Lieder.

 
21-04-2013  

Gert-Jan Bruggink wint NK in Mierlo

 

MIERLO – De kampioenen bij de springruiters komen weer uit Twente. Nadat zaterdag Denekamper Sjaak Sleiderink de titel greep bij de Young Riders was het nu de beurt aan Gert-Jan Bruggink met Primeval Déjavu.
In de afsluitende barrage van het derde onderdeel kon Bruggink zich een springfout veroorloven. Die balk die viel, maar Bruggink hield het hoofd koel, eindigde goed binnen de tijd en haalde na 2002 nu zijn tweede nationale titel binnen.
Leon Thijssen werd met Tyson tweede en derde werd Vincent Voorn met Priamus. Jeroen Dubbeldam eindigde met Utascha Sfn als zesde.
Lees verder…
 

 
24-04-2013  

Voorzitter PH roert zich in voetbaldebat

 

ENSCHEDE/ALMELO - Het royeren van een voetbalspeler na een incident is het verplaatsen van het probleem. Dat stelde voorzitter Van Putten van de voetbalclub PH te Almelo maandagavond tijdens een voetbaldebat in Enschede. Het debat, georganiseerd door Weekkrant de Roskam en Museum TwentseWelle, ging over de vraag of voetbal geweldig blijft of gewelddadig wordt.
Lees verder…

 
25-04-2013  

Kirsten Wild breekt schouder na val

 

BORSSELE/ZWOLLE – De in Zwolle wonende wielrenster Kirsten Wild heeft zaterdag door een val tijdens de Omloop van Borssele haar linker schouder gebroken. De geboren en getogen Almelose liep verder een peesbeschadiging op.
De ernst van de blessure kwam pas woensdagavond aan het licht na een MRI-scan. Een eerste onderzoek in het ziekenhuis direct na afloop van de Omloop van Borssele – waar ze als 20-tigste eindigde - bracht de blessure nog niet aan het licht. De oud- Almelose, die in dit voorseizoen voor haar nieuwe werkgever Argos-Shimano al 10 overwinningen bij elkaar fietste, moet door de breuk afzien van deelname aan de wereldbekerwedstrijd in China.

 
25-04-2013  

Riwald Dakar Team presenteert zich in Eindhoven


Bernard ten Brinke uiterst links op het podium
 

EINDHOVEN/ALMELO – Dinsdagavond was in Eindhoven de ASO presentatie van het nieuwe parcours Dakar 2014. Ook de deelnemende Nederlandse teams aan deze zwaarste rally ter wereld waren er vertegenwoordigd. Namens het Almelose Riwald Dakar Team was coureur Bernard ten Brinke vertegenwoordigd. Hij maakte bekend dat het team weer grootse plannen heeft en er volop wordt gewerkt om de HRX Fords competitief aan de start te krijgen. In de editie 2013 moest Ten Brinke door familieomstandigheden op het laatste moment verstek laten gaan. Het Riwald Dakar Team heeft onlangs haar nieuwe glossy magazine uitgebracht met daarin o.a. een terugblik over de Dakar 2013.
Na Frankrijk vormt de Nederlandse afvaardiging de tweede groep in aantal onder de deelnemers. Opvallende de oproep van enkele coureurs aan ASO om Dakar 2014 zwaarder te maken dan de jongste editie. Dakar 2014 vertrekt op 5 januari vanuit Rosario.
Kijk hier naar een korte reportage van RTV Brabant

Fotoreportage (1 foto's)...

 
26-04-2013  

Uitsmijters´55 investeert fors in sportdeelname

  ALMELO - De Honk- en softbalvereniging Uitsmijters’55 heeft in samenwerking met het Sportbedrijf Almelo een subsidieaanvraag ingediend van circa 30.000 euro bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Doel is de honkbalvariant BeeBall op scholen te introduceren en jeugd zo te stimuleren deze aantrekkelijke sport ook buiten school te gaan beoefenen.
De aanvraag is gedaan in het kader van de Sportimpuls. Dit is een subsidieregeling die lokale sport- en beweegaanbieders – veelal de sportverenigingen – financieel ondersteunt bij het opstarten van (nieuwe) sportactiviteiten. Doel is het verhogen van sportdeelname en het bevorderen van een gezonde en actieve leefstijl van doelgroepen die anders moeilijk bereikbaar zijn.
De middelen van de Sportimpuls wil Uitsmijters’55 inzetten voor de aanschaf van materialen. Scholen kunnen een tas met specifieke BeeBallmaterialen in bruikleen krijgen, zoals honkbalhandschoenen, ballen, honken, slagstatieven en zachte knuppels. Op deelnemende scholen worden vervolgens Beeballclinics gegeven in de groepen 5, 6, 7 en 8. Ook deze lessen worden vanuit de Sportimpuls gefinancierd.
Lees verder...

 
28-04-2013  

Been en Ten Cate vooraan bij CH St. Hubertus

 

ALMELO - Remco Been en Eric ten Cate speelden de eerste viool in de zwaarste klassen van het concours hippique van St. Hubertus uit Harbrinkhoek op de terreinen van het Twents Hippisch Centrum in Almelo. Been won de klasse Z met Bellotte van de Beemdhoeve, voor Romy Dijkstra met Wayne Rooney en Eric ten Cate met Bleu Sky. Ten Cate was de sterkste in de klasse ZZ met Vhamanta. Hij klopte dit keer Been (met Thoran) wel. Kim Bekhuis legde met Royal Esquido beslag op de derde positie.
Lees verder…

< Remco Been met Bellotte van de Beemdhoeve tijdens de prijsuitreiking

Foto-impressie: Jan Bril

Fotoreportage (36 foto's)...

 
28-04-2013  

KNGU beweegt voor… in de IISPA

 

ALMELO – Zondag organiseerde de KNGU i.s.m. MEE Twente, het Sportbedrijf Almelo en stichting De Klub Twente in het thuishonk IISPA van topturnvereniging BosanTON de actiedag KNGU beweegt voor… Doel het interesseren van alle kinderen voor de gymsport. De turnhallen in de IIPA waren ingericht als beweegpleinen en honderden kinderen maakten zo gelijk kennis met turnen als sportbeoefening. Doel was ook om G-Sport bij de gymnastiekverenigingen in de regio op gang te brengen.
De ‘beweegdag’ werd mede mogelijk gemaakt door: Fonds Gehandicaptensport, Rabobank, Fonds Verstandelijk Gehandicapten en de Stichting Old Grand Dad.

Foto-impressie: Coen Mulder
 

Fotoreportage (24 foto's)...

 
28-04-2013  

Feijenoord rolt Heracles op in De Kuip


Pellè voegde weer 2 doelpunten aan zijn scorelijst toe.
 

ROTTERDAM – Al in de eerste helft maakte Feijenoord aan alle inspiraties van Heracles Almelo een eind. Trainer Peter Bosz stuurde zijn bekende 3-4-3 het veld op met Ben Rienstra weer in de basis omdat Dorda door een hamstringblessure de rest van het seizoen is uitgeschakeld. Binnen het half uur was het echter al 3-0 zonder dat Heracles de aanvallende aspiraties maar ook enigszins kon duiden. Toen doelman Pasveer op slag van rust ook nog eens op rood werd getrakteerd doordat hij de bijna doorgebroken Ruben Schaken bij zijn voet greep, was het over en uit. Met doelman van Loo op zijn plaats en Paljic geofferd, kon Heracles in de tweede helft helemaal gen vuist meer maken en liep Feijenoord in de tweede helft nog uit naar 6-0.
Bosz nam de nederlaag gelaten, temeer daar volgens hem Heracles geen team heeft om met elf man voor het doel te gaan liggen.
De goede afsluiting van het seizoen moet dus komen van de Twentse derby in het komende weekend.

Fotoreportage: Harry Broeze

Commentaren:
Bosz: ‘Naïef? We bieden spektakel uit en thuis!
Koeman: ‘Ik vertrouw op FC Twente

Arbiter: Van Boekel
Geel: Martins Indi (Feyenoord), Vujicevic (Heracles Almelo)
Rood: Pasveer (Heracles Almelo/44)
Opstellingen:
Feyenoord: Mulder, Janmaat, De Vrij, Mathijsen (Nelom/59), Martins Indi, Clasie (Verhoek/77), Immers, Vilhena (Vormer/59), Schaken, Pellè, Goossens.
Heracles Almelo: Pasveer, Schenkeveld, Rienstra, Koenders, Paljic (Van Loo/45+1), Quansah, Vujicevic, Bruns, Vujicevic, Bruns, Vejinovic (Veldmate/46), Castillion (Gouriye/84), Everton.

 
29-04-2013  

Voetbaldagen bij Avc Luctor et Emergo

 

ALMELO - Onder druilerige omstandigheden zijn bij voetbalclub AVC Luctor et Emergo de Univé Voetbaldagen van start gegaan. Gedurende 4 dagen in de meivakantie ( 29 april- 03 mei) zullen 44 jongens in de leeftijdscategorie van 6 t/m 12 jaar verschillende techniekoefeningen en wedstrijdvormen ondergaan, waarbij het voetbalplezier natuurlijk niet mag ontbreken. Zes jeugdtrainers van Luctor: Mats de Groot, Frans Boegheim, Patrick Bakhuis, Cas Horsman, Niek Kamphuis en Randy Veldhuis hebben een hiervoor een speciale cursus gekregen om de jeugdleden te trainen volgens de Total Soccer Method. Elke dag wordt er getraind van 10.00 tot 15.00 uur. De kinderen ontvangen van Univé een tenue en een bal. Mede dankzij sponsoring van Rekos Almelo en de Club van Honderd kreeg elk kind een korting van € 20,- op het inschrijvingsgeld. Elke kind ontvangt tussen de middag een gezonde lunch, mede mogelijk gemaakt door Plus Sturing. Met veel enthousiasme werd er hartstochtelijk getraind en zullen de kinderen van deze speciale trainingen weer een stuk balvaardiger zijn geworden.

Archief
Terug naar vorige pagina