Sportberichten


Plaatsing  
 
20-04-2013  

Heracles blokt RKC en wint met 4-0

 

ALMELO – Voetbal is niet te voorspellen gelet op het gelijke spel tussen RKC en Feijenoord van vorige week en de 4-0 nederlaag van de Limburgers in het Polman Stadion door doelpunten van Quansah, Vejinovic en Everton (2x).
Ook niet te voorspellen zijn trainers. Heracles had drie keer op rij verloren omdat men de nul niet vast wist te houden en wat doet coach Peter Bosz? Hij laat zijn beste verdediger Ben Rienstra langs de kant zitten en gaat met drie man in de laatste linie het veld in.
‘Ik wilde een mannetje meer op het middenveld’, was zijn uitleg achteraf en achteraf kreeg hij het gelijk aan zijn zijde. Waarom uitgerekend Rienstra wilde Bosz niet uitleggen want dat is tussen hem en de speler.
In de eerste helft liep het allemaal moeizaam en werd nog wel eens slordig balverlies geleden maar de twee spitsen van RKC konden telkens de voet worden dwarsgezeten en ook Pasveer stond op zijn post. Aan de andere kant werkte spits Castillion wel hard maar hij liet te vaak de bal van zijn schoenen schieten. Toen het wel een keer lukte vrij voor doelman Zoet op te duiken, aangeven van Vejinovic-Bruns, wist de RKZ-doelman het schot met zijn voet te keren.
De hulp kwam nog in de eerste helft van scheidsrechter Wiedemijer. Op slag van rust dreigde Dragan Paljic met de bal aan de voet door te stomen richting doelman Zoet, maar verdediger Ramos werkte hem aan de rand van de zestien tegen de grond. Geel was het gevolg en de bal op de stip. Het had ook rood kunnen zijn en een vrije trap.
Quansah liet zich niet intimideren door Boukhari en schoot onberispelijk raak, zodat de Heraclieden met een goed gevoel de kleedkamer in konden voor de thee.
Na de hervatting een doelpunt van Everton maar dat kreeg geen genade wegens buitenspel. RKC probeerde wel de bakens te verzetten, maar de laatste linie toonde zich onverzettelijk en vooral Koenders zat loper Josefzoon met regelmaat de voet dwars. Het was opnieuw Bruns die voorzette op maat waardoor Vejinovic de afstand vergrootte tot 2-0.
“Wij waren niet scherp genoeg voor de goal. Na de rust begonnen wij goed maar na de 2-0 was het gebeurd”, gaf coach Erwin Koeman na afloop toe en dat was uiteindelijk ook de uitleg waarom Heracles via Everton nog kon uitlopen naar een ruime 4-0.
Peter Bosz gaf na afloop te kennen dat er in de week vooraf flink druk op de wedstrijd was gezet, vooral ook omdat Roda JC begon te naderen in de competitiestand. “Doordat ik Rienstra buiten de ploeg hield, kon ik Vujicevic voor de verdediging laten spelen. Hij deed dat prima ondanks dat er spanning op zat en het team vooral in het begin teveel balverlies leed. Wij pakten echter het initiatief en in de tweede helft hebben wij goed gebruik gemaakt van de ruimtes die zij gingen weggeven. Het is niet eenvoudig om tegen RKC Waalwijk te voetballen omdat deze ploeg altijd organisatorisch goed staat. Ik ben trots op de jongens en blij met het resultaat.”
Vujicevic werd tot man of the match gekozen en met deze overwinning is Heracles er zeker van ook volgend seizoen te acteren in de eredivisie. Voor Dorda lijkt het seizoen er echter op te zitten. Met waarschijnlijk een hamstringblessure verliet hij per brancard het veld en kwam Rienstra alsnog het veld in.

Heracles Almelo - RKC Waalwijk 4-0
(1-0)
1-0 Quansah (42/pen), 2-0 Vejinovic (65), 3-0/4-0 Everton (70)(85)

Klik hier voor de fotoreportage van Harry Broeze

Commentaren:
Bosz: ‘Meer dan tevreden
Koeman: ‘We deden niet onder voor Heracles

Arbiter: Wiedemeijer
Geel: Ramos
Opstellingen:
Heracles Almelo: Pasveer, Schenkeveld, Koenders, Dorda (Rienstra/78), Vujicevic, Quansah, Bruns, Paljic, Vejinovic, Castillion, Everton.
RKC Waalwijk: Zoet, Martina, Drost, Ramos, Lamey, Stans, Duits, Braber (Chevalier/59), Boukhari (Anderson/82), Jozefzoon, Lieder.

Archief
Terug naar vorige pagina