Sportberichten


Plaatsing  
 
06-04-2013  

Maarten van den Berg in Ronde van Overijssel ?


Maarten van den Berg reed vorig jaar nog voor het clubteam AWV De Zwaluwen
 

RIJSSEN - In oktober van het afgelopen jaar maakte het Limburgse team Parkhotel Valkenburg bekend dat Maarten van den Berg hun ploeg compleet maakte. De 18-jarige wielrenner uit Rijssen was als junior van AWV de Zwaluwen opgevallen bij de ploegleiding van de LSE-formatie en mag zich dit seizoen dus bewijzen. Dat zou Van den Berg op 4 mei zomaar eens in de Ronde van Overijssel kunnen doen. Die wedstrijd start en finisht in zijn woonplaats en het Parkhotel Valkenburg Cycling Team heeft een startbewijs ontvangen voor de klassieker.

Van den Berg heeft goede hoop dat hij ook daadwerkelijk mag starten in Overijssels Mooiste. “De Ronde van Overijssel is een wedstrijd waar ik vroeger al naar ging kijken. De finish was namelijk maar een paar straten verderop. Ik hoop nu zelf deze ronde te mogen rijden, vooral omdat hij door mijn eigen trainingsgebied gaat en de finish een paar straten van mijn huis is. Het is een grote ronde met veel status, dus het is zeker mooi dat zo’n wedstrijd in je eigen woonplaats wordt gehouden.”

Ambitie heeft Van den Berg wel, maar hij is ook realistisch als het op zijn eigen kansen aan komt. “Als ik zou mogen starten in de Ronde van Overijssel ga ik er niet vanuit dat ik voor eigen kansen kan gaan, maar ik wil zeker finishen. We hebben een sterk team dus ik hoop dat ik bij een vroege ontsnapping kan zitten om mezelf zo te laten zien in eigen regio. Ik denk dat er wel kans is dat ik ook daadwerkelijk in Overijssel start, omdat ik de Ster van Zwolle ook mocht rijden.” In die wedstrijd wist Van den Berg direct de eindstreep te halen.

‘Het is allemaal wel snel gegaan’
Pas vorig seizoen kwam de naam van Van den Berg echt in beeld. Hij eindigde voor het eerst op het podium van wedstrijden en won zelfs twee koersen in Duitsland. “Dit is pas mijn vierde seizoen als wielrenner, dus het is allemaal wel snel gegaan”, verklaart Van den Berg zelf. “Ik probeer nu gewoon weer een grote stap te zetten. Mijn voorbereiding en de eerste wedstrijden zijn me goed bevallen. Ik kijk met veel zin en goede moed uit naar de rest van het seizoen.”

Naast het Parkhotel Valkenburg Cycling Team zijn ook de clubteams Craft-Sensa, OWC Oldenzaal en NWVG Bike4Air zeker van een startplek in de Ronde van Overijssel. Eerder werd al de komst van het Belgische Team 3M aangekondigd. Die nieuwe formatie heeft Wierdenaar Wouter Wippert in de gelederen.

Op zaterdag 4 mei aanstaande zal de Ronde van Overijssel live op televisie te zien zijn. De uitzending op RTV Oost begint om 15.00 uur.

Archief
Terug naar vorige pagina