Sportberichten


Plaatsing  
 
13-04-2013  

Blessures nekken Eurosped TVT tegen Alterno


Marlou Sommer was goed op dreef, ondanks haar blessure.
 

ALMELO – De volleybaldames van Eurosped TVT waren na de ‘winterstop’ haast ongenaakbaar iin de eredivisie maar de dunne selectiebezetting en blessures spelen het team van coach Jan Berendsen danig parten in de eindfase van het seizoen. Zo werd de hele week al aangepast getraind wegens blessures van o.a. Kirsten Oude Luttikhuis en Antoinette Posthuma en ook de andere meiden zitten er een beetje doorheen zo bleek in de IISPA tegen het bezoekende Alterno.
De op de derde plek staande Almelose dames maakten teveel fouten waardoor Alterno aan de goede kant van de score bleef en de wedstrijd met 1-3 in sets wist te winnen. In twee sets werd het nog spannend met 24-26 maar de ‘meiden’ van Berendsen, die toch een verrassing bleken in de competitie en de bekerstrijd, kwamen geen enkele keer op setpoint. Wel werd nog een puntje gepakt in de tweede set die met 25-13 werd gewonnen. Ook maakte het jonge Coevordense talent Lieke Streuker haar thuisdebuut.

Eurosped/TVT – Alterno 1-3
(21-25, 25-13,24-26, 24-26).
Scores TVT: Jeanine Stoeten 16, Kirsten en Ilse Oude Luttikhuis beiden 15, Marlou Soimmer 12, Antoinette Posthuma 10, Florieke Eggermont 5, Lieke Streutker 1.

Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie

Een terugblik van speelster Marlou Sommer

Florieke_Eggermont2.png Gisteren speelden we de op een-na-laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Tegenstander was Alterno, het team dat ons in de bekerfinale versloeg. Het is een lang seizoen, waarin we veel wedstrijden hebben gespeeld met een relatief klein team. En dat beginnen we de laatste tijd te merken. Een aantal speelsters heeft last van blessures, waardoor we niet optimaal kunnen trainen.
Dat vertaalde zich gisteren ook in de wedstrijd. We maakten veel eigen fouten, op alle vlakken, waardoor we hard moesten werken om punten te scoren. In de eerste set wist Alterno hier optimaal van te profiteren.
Gelukkig wisten we in de tweede set iets beter spel neer te zetten. Met veel servicedruk en een goede pass wisten we Alterno onder druk te zetten. Met 25-13 wonnen we deze set. Helaas konden we in deze goede set geen vervolg geven. In de derde en vierde set maakten we veel fouten. Desondanks wisten we het Alterno nog moeilijk te maken. Helaas sloegen zij toe op de beslissende momenten. Met 26-24 gingen de derde en vierde set naar Alterno.
Voor ons resten nog twee wedstrijden, allereerst volgende week tegen Lycurgus in Groningen. We willen het seizoen goed afsluiten en daarom gaan we er nog twee weken volle bak tegen aan. Want we kunnen veel beter dan we de laatste weken hebben laten zien!

Groetjes Marlou

Fotoreportage (15 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina