07-04-2013

Tien Ajaxieden te sterk voor Heracles

De rode kaart van Vermeer in beeld bij de overtreding tegen de doorgebroken Castellion

AMSTERDAM – Het oefenen met Adidas-ballen heeft het Almelose Heracles niet geholpen in de Arena tegen koploper Ajax. De Amsterdammers kregen in de beginfase al een aantal kansen en de mooiste wel Sigthórsson. Toch duurde het nog een kwartier voordat Lasse Schöne de Ajaxieden op voorsprong zette. De eerste helft kabbelde het spel heen en weer zonder dat er veel kansen voor beide doelen ontstonden. Dichtbij was ook Fischer maar hij schoot over het doel van de Almelose doelman Pasveer en ex- Ajaxied Castillion zag zijn inzet, door het hinderen van Alderweireld met zijn kleine teen, rakelings langs de verslagen Vermeer en de verkeerde kant van de doelpaal gaan.

Na de rust werd Castellion de diepte ingestuurd richting Vermeer maar de doelman haalde hem net buiten de zestien onderuit en kon daarop met rood vertrekken. Trainer De Boer offerde Fischer voor invaller doelman Cillessen en deze stopte op sublieme wijze de vrije trap van Duarte. Cillesen schoot meteen diep naar voren en voordat de zwart-witten het wisten, stond het 2-0 door Sigthórsson in plaats van 1-1. Het vertoonde spel van heracles zakte ondanks de numerieke meerderheid naar een bedenkelijk niveau terwijl Ajax juist beter ging voetballen. Invaller Babel liet in een counter de 3-0 aantekenen en Eriksen zette met de fraaiste treffer van de wedstrijd nog de eindstand 4-0 op het scorebord.

Ajax - Heracles Almelo 4-0 (1-0)
1-0 Lasse Schöne (13), 2-0 Kolbeinn Sigthórsson (52), 3-0 Ryan Babel (75), 4-0 Christian Eriksen (84)

Fotoreportage: Harry Broeze (klik hier)