Sportberichten


Plaatsing  
 
12-04-2013  

Druk paardenweekend in Almelo en Albergen

 

ALMELO – Op 13 en 14 april wordt op de allweather-banen van het Twents Hippisch Centrum aan de Bosrand het Dressuurfestival Almelo gehouden. Voor de liefhebbers van paardendressuur een ‘must’ want het zijn de zwaarste dressuurwedstrijden die in Twente verreden worden met tal van nationaal bekende toppers aan de start.
Zo presenteerde vorig jaar Edward Gal in Almelo zijn nieuwe toppaard Glock’s Undercover. Gal besloot in overleg met eigenaresse Emmy de Jue eerder om zijn andere toppaard Sisther de Jue uit de wedstrijdsport te halen om deze in te zetten voor de fokkerij. Ook was Europees kampioene Adelinde Cornelissen toen van de partij. Nu staan in ieder geval al nationale toppers als Hans Peter Minderhoud, Laurens van Lieren, Diederik van Silfhout, Daniëlle Heijkoop, Lotje Schoots en Annemiek Harmsen al op de voorlopige startlijst voor de internationale dressuurproeven. Ook de regionale top zoals o.a. Vai Bruntink, Marcelle Hesselink, Linda Verwaal en Janneke Punte staan aan de start. Dat wordt dus zeker genieten aan de Bosrand.

In Albergen wordt op 12. 13 en 14 april het alsmaar uitdijende hippische evenement van de rijvereniging Het Twentsche Ros gehouden. Hoogtepunten zijn hier de nationale springrubriek 1.40 m. ter voorbereiding op het NK dat een week later in Mierlo wordt verreden. Ook tijdens het CH Albergen op zondag de nationale ponycompetities om de KNHS Hartog Lucerne Trophy en de KNHS Roelofsen Raalte Trophy en bovendien de paardencompetitie om de KNHS van den Boogerd Cup voor junioren en Young Riders. De aanstormende nationale jeugdtalenten krijgen dus weer een plek in het drukke programma van het CH Albergen. Bovendien is het strodorp goed gevuld met stands, zijn de consumptieprijzen laag gehouden op 1 euro en is er een fraai randprogramma.
De zware dressuur wordt dit jaar niet gehouden i.v.m. het Dressuurfestival Almelo, maar tot de klasse M wordt ook in Albergen dressuur gereden.
Meer info: www.twentserosalbergen.nl
 

Archief
Terug naar vorige pagina