Sportberichten


Plaatsing  
 
11-04-2013  

Behoudt Eurosped TVT de 3e plek tegen Alterno?

 

ALMELO - Zaterdag om 17.00 uur speelt Eurosped weer thuis in de IISPA tegen VV Alterno. Met nog drie wedstrijden te gaan en wat blessures binnen het team, wordt het spannend of Eurosped de derde plaats in de DELA Eredivisie kan vasthouden. Lees hieronder de voorbeschouwing op de wedstrijd.
Na de wedstrijd tegen Weert, die we ongelukkig verloren doordat Kirsten Oude Luttikhuis niet verder kon spelen, maken we ons op voor de drie laatste wedstrijden. Iedereen die me voor het seizoen vertelde dat we derde zouden worden had ik zorgelijk aangekeken. Met een kleine selectie zo’n lang seizoen spelen en iedereen fit houden is onmogelijk. Ilona ter Avest is er vier weken uit geweest met een infectie en moet met dank aan de antibiotica, die meer kapot maakt dan je lief is, helemaal opnieuw opbouwen. Kirsten heeft een echo gehad en krijgt daar vandaag de uitslag van. Hopen dat het meevalt en we haar toch nog gaan zien aanvallen en serveren dit seizoen. Uiteindelijk valt het met de blessures nog mee dit seizoen en dat kloppen we natuurlijk af want we hebben zoals gezegd nog even te gaan.
We zijn al druk vooruit aan het kijken naar volgend seizoen en gesprekken met de huidige speelsters groep en nieuwe te benaderen speelsters zijn in volle gang. Ook kijken we nadrukkelijk hoe we de begeleidingsstaf nog meer kunnen versterken.
Zaken als krachttraining, kwaliteit van de trainingsvloer (vaak ernstig onderschat maar er zijn in Nederland niet erg veel verenigingen die een juiste vloer hebben), trainingsuren (we bekijken of we voldoende speelsters hebben die in de ochtend extra willen en kunnen trainen), medische staf, aantal toeschouwers en technische staf, zijn allemaal zaken die speelsters en bij jeugdspeelsters ouders ervan meenemen in hun afweging. Ik durf de stelling aan dat wij dat in Almelo in een jaar tijd erg goed voor elkaar gekregen hebben. Leer je een talent zwemmen in een pierenbadje, met allemaal niet zwemmers om haar heen, of gooi je ze in het diepe met topzwemmers zodat ze de kunst snel kan afkijken. Hoe groter het talent, des te groter moet de uitdaging zijn om je aan te passen, dan leer je het snelst en het beste.
Wat ik ook grappig vind is de wijze waarop de problemen in de Nederlandse Eredivisie vaak beschreven worden. Onvoldoende teams die bereid zijn om mee te doen op het hoogste niveau. Een typisch Nederlands probleem wordt vaak gezegd. Dat klopt natuurlijk niet, in veel landen is dat een groot probleem en zelfs in Duitsland zijn er vaak problemen om de 1e Bundesliga op sterkte te krijgen. Volgens mij gaat het in deze niet om aantallen maar om kwaliteit.
Zaterdag Alterno in de IISPA. Een team waar we al vaak tegen gespeeld hebben en dat nog vecht om een plaats op de ranglijst. Het is een prima team waar we steeds spannende duels mee hebben uitgevochten en we gaan er van uit dat het zaterdag voor het publiek weer een aantrekkelijke wedstrijd wordt. Nog dank aan onze zeer actieve supportersclub voor de organisatie van de supportersbusreis naar Weert. Het leek een thuiswedstrijd en jammer dat het na die 2-1 voorsprong zo afliep. Maar jullie bleven er tot het einde in geloven. Het is gewoon super om een groep mensen om ons heen te hebben die ons op deze wijze steunen.
Tot zaterdag in de IISPA

Jan Berendsen

Archief
Terug naar vorige pagina