Sportberichten


Plaatsing  
 
02-04-2013  

Eurosped TVT met 3-1 onderuit in Meijel

 

Lieve supporters,

Afgelopen zaterdag speelden we onze vijfde wedstrijd tegen Peelpush uit Meijel. We hadden inmiddels 3x in de competitie tegen hen gespeeld en 1x in de halve finale beker. Van de gespeelde wedstrijden wonnen zij er twee en wij de andere twee. De halve finale beker wonnen wij - zoals velen van u zich wellicht nog kunnen herinneren- met 3-2 naar een enorme achterstand in de vijfde set. We wisten dat Peelpush een hard werkend team is wat tot het gaatje gaat en zich niet snel gewonnen geeft. Vechtersbazen zijn het. Daar waren we op ingesteld. Zoals ik me nog kan herinneren van wat we in de voorbereiding van de halve finale van de beker tegen elkaar zeiden: technisch zijn wij beter, hebben we meer lengte en snelheid. We moeten dus op techniek en klasse van ze winnen. Als we met onszelf en met hen gaan vechten, zullen we het niet winnen. Dit was helaas precies wat er afgelopen zaterdag gebeurde: we gingen vechten tegen Peelpush, en bovenal misschien wel met onszelf.

Na het 3-2 verlies tegen Sliedrecht waren we erg gemotiveerd om onze winstreeks en de daarbij horende 'flow' weer op te gaan pakken en de punten uit Meijel mee te nemen. Helaas ging dit niet zoals gedacht. Peelpush begon fel aan de wedstrijd en doordat onze pass niet stabiel lag konden wij moeilijk in ons spel komen. We stonden al snel met 1-0 in sets achter, wat we geheel aan onszelf te wijten hadden. De tweede set ging na een goed begin van onze kant toch ook weer naar Peelpush. Een 6-0 voorsprong gaven we nog weg, wat wel aangeeft dat het geen beste wedstrijd was want dat mag natuurlijk nooit gebeuren. Pas in de derde set leken we een beetje grip te krijgen op het spel en dit resulteerde dan ook in winst voor ons, 2-1 in sets voor Peelpush. We bleven erin geloven en gaven ons niet gewonnen! De 4e set ging redelijk gelijk op maar aan toch was Peelpush, net als over de gehele wedstrijd gezien, net weer de betere.
Zij hadden het passend en verdedigend een stuk beter voor elkaar. Serverend wisten zij ook veel meer te brengen dan wij.

Helaas dus geen winst voor ons in Meijel maar komend weekend reizen we nog een keer af naar Limburg (met een bus vol supporters!). Hier spelen we tegen Irmato VC Weert. De vorige keer wisten wij te winnen en daar gaan we nu ook weer voor! We gaan al onze energie eruit gooien, en het zal niet makkelijk worden. Maar we zijn vastbesloten om de laatste wedstrijden van dit mooie seizoen tot een goed einde te brengen. Daarbij hebben we uw steun hard nodig, dus komt u allen! We spelen om 19.30 in sporthal aan de Bron te Weert.

Hopelijk tot in Weert of bij de volgende thuiswedstrijd!

Jeanine
 
nophoto.png

Archief
Terug naar vorige pagina