Sportberichten


Plaatsing  
 
12-04-2013  

Kolmschot over carrière en 110 jaar Heracles


René Kolmschot is nu verantwoordelijk voor het goed presterende beloftenteam van Heracles Almelo.
Foto: Harry Broeze
 

ALMELO - Gekscherend wordt René Kolmschot in het Polman Stadion meer dan eens gerekend tot de inboedel van de club. De van origine verdediger speelde immers zeventien jaar lang onafgebroken in de hoofdmacht van Heracles Almelo en bleef daarna hangen bij de club. Hij kwam tot 478 wedstrijden. Een magisch aantal. Het hadden er zelfs meer dan 500 kunnen zijn, ware het niet dat Kolmschot lang uitgeschakeld was met een enkelblessure en een hernia. Desalniettemin is de 44-jarige Saasveldenaar, die zijn voetbalkennis tegenwoordig overdraagt aan de jongste garnituur binnen Heracles, een clubicoon. Afgelopen week werd zijn contract met drie seizoenen verlengd.

Het absolute hoogtepunt van Kolmschot is het bekerduel tegen Ajax op 27 november 1996. “Winnen van Ajax in het bekertoernooi, dat was mijn mooiste wedstrijd, mijn hoogtepunt. Het was het Ajax van Louis van Gaal, dat een jaar eerder de Europacup 1 had gewonnen. Het was nog aan de Bornsestraat en stervenskoud die dag. Het veld was keihard. In ons voordeel natuurlijk. Jörg Smeets maakte de 1-0, terwijl we het jaar daarvoor verloren met 3-0 en beter voetbalden. We creëerden kansen, maar niets ging erin. Patrick Kluivert maakte uit het niets drie doelpunten. Maar de bekerzege op Ajax was de leukste, omdat we wonnen van de beste van iedereen. Dat was een wereldelftal. Even voelde je je zelfs volledig onoverwinnelijk, maar de volgende bekerwedstrijd tegen Telstar vlogen we er uit.”

Heracles Almelo viert op 10 mei aanstaande haar 110-jarige jubileum met een spetterend feest. Uiteraard staat de roemruchte historie, met onder meer de bekerwinst op Ajax, centraal. Ook zijn er optredens van gerenommeerde artiesten zoals Waylon, Jannes en Sander Kleinenberg. Voor slechts € 10,- kun je erbij zijn! Klik hier voor alle informatie en de kaartverkoop!

Archief
Terug naar vorige pagina