Sportberichten


Plaatsing  
 
14-04-2013  

Dennis Kuipers valt uit in slotetappe Rally Portugal


Dennis Kuipers in actie tijdens de WRC Rally van Portugal 2013
 

FARO – Het heeft niet zo mogen zijn voor Dennis Kuipers in de Rally van Portugal. Ruim een jaar was hij uit de roulatie in het wereldcircuit en dit weekend kreeg hij een kans als invaller voor het Engelse M-sports in het Qatar World Rally Team.
Met zijn Belgische navigator Robin Buysmans maakte de geboortige Almeloër in de eerste dagen een glorieuze comeback en reed zeker en vast naar een zevende positie in het klassement en daarmee in de punten voor het wereldkampioenschap.
Maar uitgerekend in de laatste proef ging het mis. De motor van zijn Ford Fiesta RS WRC weigerde te starten wat beide piloten ook probeerden. Het bleek een elektronisch probleem dat niet snel te verhelpen viel waardoor Kuipers en Buysmans met een haast zekere zevende plek in de zak, alsnog moesten afhaken.
“Ik baal voor mezelf, maar nog meer voor het team. Robin en ik hadden het Qatar World Rally Team zo graag willen bedanken met WK-punten. Toch nemen we ook veel positiefs mee uit Portugal: we lagen op koers voor een goed resultaat en het was een feest om terug te zijn in het WRC en om samen te mogen werken met M-Sport en Dakar-winnaar Nasser Al-Attiyah”, aldus Kuipers in zijn commentaar.
De Rally van Portugal werd gewonnen door de Fransman Sébastien Ogier, gevolgd door Fin Mikko Hirvonen en diens landgenoot Jari-Matti Latvala.

Foto: Ferm Rally Team

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina