Sportberichten


Plaatsing  
 
19-04-2013  

Sanne Metsemakers voor 2 jaar naar Eurosped

 

ALMELO - Passer/loper Sanne Metsemakers komt volgend seizoen uit voor de Almelose dames eredivisieclub Eurosped TVT. Het jonge talent van 16 jaar uit Roermond, is overeengekomen twee jaar te gaan volleyballen bij Eurosped en te studeren op de sporttalentafdeling van 't Noordik in Almelo. Sanne heeft in haar relatief korte volleybal carrière al een aardige staat van dienst opgebouwd. Lees hieronder meer over de achtergrond van Sanne en de visie van Jan Berendsen op de toekomst en haar positie in het team.

Sanne startte op 10 jarige leeftijd met volleybal bij Oikos in Roermond, waar haar vader trainer was. Ze debuteerde daar drie jaar later al in het eerste damesteam van de volleybalclub, waarna het snel ging met haar volleybal carrière. Ze werd geselecteerd voor de Nederlandse Volleybal School, stapte over naar Accretos in Neer en werd later actief als passer/loper bij VC Velden, dat promoveerde naar de eerste divisie.
Het afgelopen jaar speelde ze 1e divisie bij Prisma Worx Stravoc in Stramproy en woonde, studeerde en trainde ze in Weert. Daar trainde Sanne niet alleen mee bij de Volleybalacademie van VC Weert, maar ook met Irmato VC Weert én natuurlijk bij Stravoc. Elke dinsdag en woensdag werd koers gezet naar Papendal, waar ze trainde met Jeugd Oranje. Haar debuut met Jeugd Oranje maakt Metsemakers in september 2010 in België en ze speelde ook tijdens de EK in Servië. Bij het toernooi met Oranje in Maribor (Slovenië), werd ze na afloop van de wedstrijd zelfs gekozen tot Woman of the match.

Jan Berendsen, trainer van Eurosped, heeft Sanne Metsemakers leren kennen tijdens de Top Volleybal Week 2011 waar hij vijf dagen met haar gewerkt heeft. Daar viel haar drive en aanleg als passer/loper al snel op. Gezien de wens van Eurosped om in de bovenste regionen van de Eredivisie te blijven meespelen past deze jonge talentvolle speelster perfect in het gewenste plaatje voor de komende jaren. Sanne hoopt in de zomer deel te nemen aan de Jeugd Olympische dagen in Utrecht en het acht landen toernooi in België. Vanaf 19 augustus 2013 zal ze zich met de nieuwe selectie van Eurosped gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen.

Archief
Terug naar vorige pagina