Sportberichten


Plaatsing  
 
02-03-2013  

Eurosped TVT blijft in de winning mood

 

APELDOORN – Het Almelose Eurosped TVT blijft in de winning mood in de eredivisie volleybal. In Apeldoorn werd met 1-3 in sets gewonnen van VC Alterno en zondag 3 maart wacht thuis om 15.00 uur in de IISPA de thuiswedstrijd tegen het Groningse Lycurgus.
De overwinning op Alterno was de derde zege tegen het Apeldoornse team in deze dubbele competitie. Alterno bleef in de eerste set nog nipt aan de goede kant van de score met 25-23 maar kon dat niet vasthouden in de volgende drie sets die respectievelijk met 23-25, 16-25 en 24-26 naar het Almelose team gingen.

Lees ook: '
Publieke belangstelling neemt toe'

Hier een terugblik van speelster Ilona ter Avest

http://www.eurosped-tvt.nl/images/lona_ter_Avest.png/view.medium.html
Zaterdag moesten we tegen Alterno. De tegenstander in de finale van de beker, waar we toen net van verloren hebben. Vandaag dus een revanche. En dat is ook zeker gelukt, met een 3-1 overwinningen gingen we weer op weg naar Almelo. De eerste set begonnen we goed en stonden we met een stand van 9-2 voor. Jammer genoeg, geven we deze set dan op het laatst nog uit handen door eigen fouten en wint Alterno met 25-23.
Tweede set weer scherp beginnen en het eigen spelletje spelen. Het ging erg gelijk op maar winnen deze set toch met 23-25. De derde set gaan we door waar we gebleven waren en deze set wordt dan ook wat makkelijker gewonnen, namelijk met een stand van 16-25. In de vierde set lopen we tegen een achterstand aan. Uiteindelijk staan we 23-19 achter. Niet weer een vijfsetter was de gedachte. Met serves van Ilse oude Luttikhuis en Marlou Sommer slepen we deze set gelukkig toch nog binnen, 24-26, en winnen dus de wedstrijd met 3-1. Een mooie revanche.
Zondag speelden we tegen Lycurgus uit Groningen, die onderaan staan met 2 punten. Hier moesten dus weer drie punten gepakt worden. De eerste twee sets speelden we goed, we hadden een hoge servedruk en konden er mooie aanvallen gemaakt worden zowel op de buitenkant als door het midden. We winnen deze twee sets dan ook duidelijk met 25-18 en 25-14. De derde set beginnen we wat minder scherp. Na een time-out ging het weer de goede kant op en konden we de laatste set winnend afsluiten. Een 3-0 overwinning en dus 6 punten in een weekend. Hierdoor hebben we VC Sneek ingehaald op de ranglijst en staan we nu op een mooie derde plek. Aanstaande zaterdag spelen we tegen Sneek en hopelijk zien we elkaar dan in de supportersbus op weg naar het hoge noorden.

Ilona ter Avest

 
03-03-2013  

Ook Lycurgus veel te zwak tegen Eurosped TVT


Janine Stoeten was goed op dreef tegen Energy Volley/Lycurgus
 

ALMELO – In de IISPA te Almelo bleek Eurosped TVT een maatje te groot voor rode lantaarndrager Lycurgus uit Groningen. Met een 3-sets overwinning (25-18, 25-14, 25-17) bleken de ‘meiden’van coach Jan Berendsen veel te sterk.
Door de ongekende reeks overwinningen van de Almelose volleybaldames komt zelfs nog een tweede plek op de ranglijst in zicht. In minder dan een uur werd de Groningse degradatie-kandidaat opgerold door een op drift geraakte Jeanine Stoeten en een sterk serverende Marlou Sommer terwijl ook verdedigend alles klopte. Lycurgus wist zich geen enkel moment onder de pressie uit te werken en keerde kansloos terug naar het hoge Noorden.

Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie

 

Fotoreportage (18 foto's)...

 
03-03-2013  

Heracles Almelo onderuit bij ADO Den Haag

 

DEN HAAG - Heracles Almelo moet zich door de 3-1 nederlaag tegen ADO Den Haag richten op de onderste competitiehelft. Op de ranglijst staan de nummers 9 t/m 16 slechts vier punten van elkaar verwijderd, waardoor de strijd om degradatievoetbal te ontlopen ongekend spannend wordt.
Ook nu werden de Heraclieden door ADO afgetroefd in de fase waar het er om ging of aansluiting met de bovenste acht kon worden behouden of niet.
Het duel kwam pas na ruim een uur spelen tot leven. Mike van Duinen (2x) en Tjaronn Chery scoorden namens de thuisclub. Geoffrey Castillion nam de Almelose treffer voor zijn rekening.
Lees verder…

< Fotoreportage: Harry Broeze

 

 
05-03-2013  

Mee met Eurosped TVT naar het mooie Sneek?

  ALMELO - Na de dubbele winst het afgelopen weekend van Eurosped op Alterno en Energy Volley speelt het team zaterdag 9 maart om 19.30 uur uit tegen Sneek. Eurosped is opgeschoven naar een derde plaats in de volleybalcompetitie en zal er alles aan doen om deze plek veilig te stellen. Om te zorgen voor de nodige support in Sneek, regelt de supportersvereniging van Eurosped zelfs een bus om de fans mee te nemen naar het hoge noorden.
Lees verder...

 
06-03-2013  

Twentse topkoetsiers promoten het tuigpaard

  RIJSSEN - Lambertus Huckriede werd ontelbare malen nationaal kampioen met zijn tuigpaarden. Herman ter Harmsel behoort tot het A-kader bij de vierspanrijders. De twee Twentse topkoetsiers kennen elkaar al twintig jaar. Ze slaan de handen ineen en verzorgen op 12 maart samen een clinic om het tuigpaard te promoten. Plaats van handeling is de door Ter Harmsel geleide manege Achter ’n Bos aan de Leijerweerdsdijk in Rijssen. Aanvang 19.30 uur, toegang gratis.

Ter Harmsel en Huckriede willen tijdens de demonstratie de overeenkomsten tussen het trainen van een tuig- en een menpaard laten zien. Het tuigpaard speelt een steeds grotere rol in de mensport , vooral op de onderdelen dressuur en vaardigheid. Met specifieke oefeningen willen de twee topkoetsiers het publiek overtuigen dat ze elkaar in trainingen uitstekend kunnen aanvullen en versterken. De ervaren menjuryleden Tjeerd Velstra en Peter Bonhof zijn aanwezig om het optreden van Herman ter Harmsel en Lambertus Huckriede vanuit het perspectief van de jury te beoordelen.
Lees verder...

 
08-03-2013  

Heracles App voor Tablet, Ipad en Smartphone

 

ALMELO - Heracles Almelo heeft de Heracles App gelanceerd. Via de App kun je alle wedstrijden van Heracles Almelo thuis en onderweg LIVE beleven op je tablet, iPad of smartphone. De App ziet er fris uit en is uitgebreid met nieuwe functies. In één oogopslag zie je alles over de meest recente wedstrijd met al het nieuws, video’s, opstelling, interviews en de samenvatting.
Via een handig berichtensysteem houdt de App je op de hoogte van doelpunten en andere spannende wedstrijdmomenten. Op je telefoon of tablet bekijk je dan direct de herhaling van het doelpunt of de fabuleuze redding. Handig voor onderweg of op het terras in de zon. Ook na de wedstrijd kun je alle interviews en de samenvattingen nog eens nakijken. Alles over de club binnen handbereik.
In de App kun je, je eenvoudig registreren. Met één account bekijk je alle uit- en thuiswedstrijden LIVE op je tablet en telefoon. De eredivisie biedt de live beelden real time aan met een fenomenale snelheid waardoor de beelden haarscherp en vloeiend te bekijken zijn. Vanaf nu is Uit gewoon Thuis. Voor het bekijken van de wedstrijden en het ontvangen van goal-video’s betaal je een maandelijkse zeer voordelige vergoeding.
Download de App om alle informatie en mogelijkheden te ontdekken. De App is er voor de iPhone, iPAd en alle Android toestellen en tablets. Eenvoudig te downloaden via de App store of ga naar www.heracleslive.nu

 
08-03-2013  

Patrick Hendriks wint eerste wedstrijd NR 2013

  ALMELO - De eerste wedstrijd om de Noabers Ranking 2013 werd een prooi voor darter Patrick Hendriks. De weg van Hendriks naar de finale ging via zeges op Arjen Plaggenmarsch, Richard Groot Hemmink, Fabian Roosenbrand en Raymond Hoevenberg en finale-tegenstander Nick Doldersum versloeg achtereenvolgens Patrick Westerink, Laurens Tukkers, Ronald Lenderink en Arjan Korte.
De finale werd een spannende. Doldersum ging goed van start en hield zijn eigen leg in 16 darts. Ook de zeven daaropvolgende legs gingen met de darts mee waardoor er dus een 4-4 tussenstand op het scorebord stond. De negende leg moest de beslissing gaan brengen en dit bleek net die ene leg die niet met de darts mee zou gaan. Hendriks brak namelijk Doldersum in 19 darts en won hiermee de partij en ook dus de eerste avond.
Lees verder...

 
09-03-2013  

Everton doeltreffend, Heracles wint van NEC

 

ALMELO - In een wedstrijd met veel strijd èn irritaties over en weer, waarbij Thomas Bruns een rode kaart kreeg, heeft Heracles Almelo het uit Nijmegen komende NEC verslagen. Na 90 minuten stond een 1-0 eindstand voor de Heraclieden op het bord. Everton Ramos da Silva maakte het enige doelpunt door een voorzet koppend te verlengen en was daarmee Gàbor Babos te slim af.

Later meer...

Commentaren:
Peter Bosz: ‘
Vandaag punten belangrijk
Pastoor: ‘
Bos op reserve Platje
Pasveer: ‘
Drie punten en de nul

<< Eindelijk lukt het Everton Ramos da Silva om de doelman van NEC - Gàbor Babos - te slim af te zijn. Door zijn kopbal wint Heracles Almelo van NEC.

Fotoreportage: Alexander Kamp

Fotoreportage (32 foto's)...

 
09-03-2013  

Eurosped TVT wint ook in Sneek

 

SNEEK – Het Almelose Eurosped TVT is met een sublieme reeks overwinningen bezig in de eredivisie van het damesvolleybal. In Sneek werd gewonnen in vier sets van het sterk geachte VC Sneek. De eerste set ging dan ook nipt verloren door vooral een niet goed functionerend blok (25-22), maar in de tweede set werden de Sneekse dames royaal overklast met 12-25 mede ook door goed serveren en een betere passing met een opeens wel subliem werkend blok. Ook de volgende sets gingen naar de ‘meiden’ van coach Jan Berendsen die content kan zijn over het herstel na de slechte eerste set. Eurosped TVT bleef door de overwinning op de Friese concurrent derde in de ranglijst achter VC Weert en koploper Sliedrecht Sport.

VC Sneek - Eurosped Twente 1-3
(25-22, 12-25, 20-25, 18-25).

Hier een terugblik van speelster Kirsten Oude Luttikhuis

Laura_Behrens2.pngAfgelopen weekend stond Sneek op het programma. De vorige keer wisten we er een overwinning uit te slepen en dit keer gelukkig ook. De supportersclub had voor deze wedstrijd een touringcar geregeld maar helaas was er niet veel animo. 6 april is het de bedoeling dat er weer een touringcar wordt geregeld maar dit gaat alleen door wanneer er voldoende aanmeldingen zijn. Ik wil bij deze dan ook een oproep doen aan iedereen om met de bus mee te gaan richting Weert.
Er stond een lange reis voor de boeg van twee uur waar vervolgens om half 8 de wedstrijd in Sneek van start ging. De eerste set hadden we moeite om in ons ritme te komen, we liepen telkens achter de feiten aan. We kwamen op een achterstand waar we in de slotfase van de set nog goed terug zijn gekomen maar helaas was dit niet goed genoeg om de set binnen te slepen. De tweede set was totaal het tegenovergestelde van de eerste set. We begonnen scherp met veel service druk en van alle kanten liep het goed bij ons. Deze set ging dan ook naar ons met 25-12. De derde en de vierde set zijn we verder niet in de problemen gekomen en wisten we deze sets binnen te halen met 25-20 en 25-18. Dit betekend dat we nu op de derde plek staan in de competitie met 4 punten voorsprong op Sneek en 4 punten achterstand op Weert. We doen er alles aan om nog een plaats hoger te komen in de competitie.
Aankomend weekend hebben we een vrij weekend in verband met de open club finales. 24 maart is staat de volgende wedstrijd weer gepland: Eurosped-Sliedrecht sport in de IIspa om 15.00 uur. We hebben jullie support nodig tegen de koploper van de competitie dus laat jullie horen! Graag tot dan in Almelo.

groeten Kirsten


 
09-03-2013  

Jeugdspeler PH in cel na slaan scheidsrechter

 

GOOR – De politie heeft zaterdag een jeugdspeler van PH A2 opgepakt na de wedstrijd tegen Hector A1 wegens het slaan van de scheidsrechter. Aanleiding was de eindstand waardoor tumult ontstond. Ook tijdens de wedstrijd zou de 18-jarige de clubscheidsrechter van Hector al onheus bejegend hebben evenals tegenstanders. Voldoende reden voor de scheidsrechter om aangifte te doen en voldoende reden voor de politie om de jongeling op te pakken voor nader onderzoek in deze onsportieve kwestie.

< De onsportieve jongeling wordt afgevoerd


Update I:
De jongeling is na verhoor door de politie hen gezonden. Wel bestudeerd de politie nog de beelden van de beveiligingscamera bij Hector. Er zit dus nog iets in het vat voor de driftkop.

Update II - 10-03-2013
PH Almelo neemt maatregelen tegen speler
PH Almelo heeft maatregelen genomen tegen een 18-jarige speler van de vereniging die ervan wordt verdacht een scheidsrechter te hebben mishandeld. Dit gebeurde zaterdagmiddag aan het eind van een amateurwedstrijd tegen Hector A1 in Goor. De politie hield de jongeman na afloop van de wedstrijd aan, maar liet hem zaterdagavond na verhoor weer vrij.
PH Almelo heeft naar aanleiding van het incident de beelden van een bewakingscamera van Hector bestudeerd. Volgens de vereniging was hier hierop goed te zien dat de speler van PH de scheidsrechter zeer agressief benaderde en fysiek contact maakte. Op grond hiervan heeft het bestuur besloten de speler met onmiddellijke ingang op non-actief te stellen. “Dit gedrag is onaanvaardbaar en wordt door PH niet geaccepteerd. Wij nemen als club direct de verantwoording op ons en we wachten de onderzoeken van politie en KNVB niet af”, laat de vereniging in een reactie weten. PH wil echter niet de gemakkelijkste weg kiezen en de speler voor een voldongen feit stellen. Zij zal de speler de keuze laten om gedurende een nader af te spreken tijdsbestek niet uit te komen voor de club en in de plaats daarvan mee te werken aan een ‘alternatieve straf’ voor PH. Mocht de speler hiermee niet akkoord gaan, dan zal hij alsnog met onmiddellijke ingang worden geroyeerd. PH: “We willen hiermee een signaal afgeven dat onze vereniging waarden en normen hoog in het vaandel heeft staan en daar ook naar handelt. Dit betekent dat wij de betreffende speler nog één kans willen geven om van deze misstap te leren en dit in de toekomst te voorkomen.”

 
10-03-2013  

Oogink plaatst zich voor WK Taekwondo Mexico


Reshmie Oogink (in rood) wint German Open 2013
(Foto: Taekwondo Oude Luttikhuis)
 

HAMBURG - De Almelose taekwondoka Reshmie Oogink heeft op de German Open haar titel van 2012 weten te prolongeren (in 2011 won ze brons). Ze versloeg in de finale van de klasse tot 73 kilogram Anne-Caroline Graffe uit Frankrijk. In de halve finale had Oogink de Kazachse Gulnafis Aitmukhambetova al verslagen. Beide tegenstandsters kwamen afgelopen zomer uit op de Olympische Spelen in Londen. Vorige maand won Oogink al het zilver tijdens de Trelleborg Open. Door haar twee podiumplaatsen is de taekwondoka nu geplaatst voor het WK dat van 17 tot en met 23 juni in Mexico gehouden zal worden.
Oogink kwam in meerdere partijen in actie in Hamburg, maar de gevechten tegen Graffe en Aitmukhambetova waren de spannendste. “Tegen die dame uit Kazachstan moest ik vorig jaar ook. De wedstrijd kon tot op het laatste moment alle kanten op”, zo verklaarde ze na afloop. De partij eindigde in 12-11 voor Oogink. Graffe was een nog bekendere tegenstandster voor de Nederlandse. “Haar hielp ik in de voorbereiding op de Olympische Spelen. Kort voor het einde van de partij scoorde ik de winnende treffers, waardoor ik met 6-4 het goud won”, aldus de Almelose taekwondoka.
De andere deelnemers van Taekwondo Oude Luttikhuis overleefden de voorronde deze keer niet.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
11-03-2013  

Sanne Wevers pakt punten voor EK Turnen

 

TILBURG – Sanne Wevers, de 21-jarige topturnster van BosanTON Almelo heeft zich zondag tijdens nationale turnwedstrijden in Tilburg als eerste gemeld voor deelname aan het EK Moskou. Met een uitgangswaarde van 5,5 scoorde de Almelose 13,833 punten op het onderdeel Balk. De van een blessure terugkerende Wevers ging niet voluit, mede omdat ze wat trainingstijd had laten vallen vanwege een zware week op de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Arnhem. “De uitgangswaarde kan in de laatste weken voor Moskou nog een punt hoger en dan zit er een finaleplaats in”, aldus een vertrouwen uitstralende Wevers.

Haar clubgenote Wyomi Masela had al eerder laten weten niet aan het EK te willen deelnemen vanwege een voetblessure. Voor haar komt de selectie en het EK van 17 t/m 21 april a.s. te vroeg. Ook voor clubgenote Yvette Moshage kwam het EK te vroeg. Zij is op de weg terug van anderhalfjaar blessureleed en meldde zich vorige week af vanwege een ietwat instabiele knie na vorige week een tik te hebben opgelopen. Zij onderging daarna een specialistisch onderzoek maar zowel fysiek als mentaal is er niets aan de hand. Beiden richten zich nu op de nationale kampioenschappen in juni a.s. in Ahoy Rotterdam.
Het is overigens nog de vraag of topsportcoördinator Hans Gootjes alle aanwijsplaatsen invult voor het EK. Eerder haakte namelijk ook al Olympia-ganger Van Gerner af net als Lisa Top. Voor de overige drie kandidaten, de turnbond heeft vier startplaatsen voor de turnsters op het EK, is het wachten of KNGU-topsportcoördinator Hans Gootjes alle aanwijsplaatsen invult. Tot die eventuele kandidaten voor de Meerkamp behoren o.a. Noël van Klaveren die de tweede EK-kwalificatiewedstrijd Meerkamp met een totaalscore van 51,4 punten won voor Chantysha Netteb als tweede met 50,2 punten en Daphne Slingerland als derde met 47,333 punten, maar allen hadden feitelijk een te lage uitgangswaarde.

Kijk hier naar een sportbabbel met Sanne Wevers
en hier naar meer info over de fotografie van Jan de Koning, die u kunt inhuren voor sportwedstrijden.

 
11-03-2013  

Heraclied Thomas Bruns 3+(1) wedstrijden straf

 

ZEIST/ALMELO – Heraclied Thomas Bruns staat de komende 3 wedstrijden aan de kant en kreeg 1 wedstrijd voorwaardelijk van de aanklager van de KNVB Betaald Voetbal. Bruns was voor de derde keer deze competitie overenthousiast en schopte NEC’er Daan Bovenberg vol op het onderbeen. Door de schorsing is hij er niet bij tegen VVV-Venlo, AZ en Ajax. Tijd dus volop om op scholen voor te lezen. Of de schorsing nog gevolgen heeft voor zijn uitverkiezing voor Jong Oranje?
 

 
12-03-2013  

Noordikschaatsteam prolongeert titel NK

 

BREDA - Het is ze weer gelukt! Het Noordik-damesschaatsteam is dinsdag tijdens het NK in Breda voor de tweede keer op rij Nederlands kampioen geworden op het onderdeel ploegachtervolging.
In de categorie meisjes t/m 14 jaar haalden Britt Büter, Marit Steunenberg, Britt de Boer en Sanne Schothuis net als vorig jaar de gouden plak binnen. Wederom een prestatie van formaat!
De uitslag liet nog enige momenten op zich wachten, omdat het scorebord mankementen vertoonde, maar uiteindelijk was Het Noordik de overduidelijke winnaar met twee seconden verschil (1.42.94). De tweede plaats ging naar het Werkman College uit Groningen met een tijd van 1.44.95 en derde werd het Koning Willem II College uit Tilburg met 1.46.25.
Noordikdocent Jan Pieter de Boer huldigde namens de school het team en trainer Aaldert Pol met bloemen en cadeautjes.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
13-03-2013  

Clubs schorten overleg met Nevobo op

 

ALMELO - Het besluit van de Nevobo tot het opnemen van een Talent Team in de DELA Eredivisie in het seizoen 2013-2014 wordt niet gedragen door de clubs uit deze volleybalcompetitie. In een tweetal overlegvergaderingen zijn door de clubs argumenten en standpunten duidelijk gemaakt waarom er geen draagvlak is. Daarnaast zijn voldoende voorstellen gedaan om wel tot een werkbaar model te komen.
Naast het feit dat de Nevobo het, buiten medeweten van de clubs, genomen besluit openbaar heeft gemaakt (zie: Volleybalkrant) verbaasd en verontrust het de clubs dat er ook nog geen financieel draagvlak gevonden is.
Omdat het vertrouwen in het voeren van een constructieve discussie zo geschaad is, hebben de clubs besloten om tot nader order hun aanwezigheid bij de overlegvergaderingen op te schorten.
‘Indien de Nevobo toch de plannen doorzet om een Talent Team op te nemen in de DELA Eredivisie-competitie voor komend seizoen, dan verlenen de clubs op geen enkele wijze medewerking aan de uit- en thuiswedstrijden waarbij het Talent Team betrokken is’, melden de clubs in een gezamenlijk schrijven.
Ook Eurosped TVT in Almelo behoort tot die clubs.
 

 
14-03-2013  

Volley-kampioen Sliedrecht in IISPA Almelo (upd)


Aan alle jeugdspelers in Twente

Win een gratis clinic van trainer Jan Berendsen van Eurosped

Zondag 24 maart aanstaande speelt Eurosped, tegen de koploper uit de DELA Eredivisie Sliedrecht Sport. De kans om topvolleybal op het hoogste niveau te zien in Twente. Eurosped staat op een mooie derde plaats en is al vijftien competitiewedstrijden op rij ongeslagen. Het beloofd dus een spannende wedstrijd te worden, waarbij het team van Eurosped de steun van het publiek goed kan gebruiken. Laten we er met z’n allen voor zorgen, dat de IISPA gaat kolken en er een fantastische sfeer ontstaat. Daar hebben we wel jullie hulp bij nodig!

Meld je met je team aan voor vrijdag 22 maart bij kittyvanderlinden@eurosped-tvt.nl. En wij zorgen ervoor dat jullie allemaal bij elkaar kunnen zitten, wat te drinken krijgen en na afloop de gelegenheid hebben om met je favoriete speelster op de foto te gaan. Dus niet vergeten om je telefoon of fototoestel mee te nemen. We bieden de vereniging die de meeste jeugdspelers meeneemt, een gratis clinic aan van trainer van Eurosped Jan Berendsen en assistent trainer Marc van Baaden. Eurosped neemt na afloop van de wedstrijd contact op met de winnende vereniging.
 

ALMELO - Zondag 24 maart om 15.00 uur speelt damesvolleybalteam Eurosped TVT thuis als nummer 3 van de Eredivisie tegen de regerend en ook aanstaand landskampioen Sliedrecht Sport. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een wedstrijd op het hoogste niveau en zeker ook interessant voor jeugdspelers van de verenigingen. Eurosped nodigt deze jeugdteams in het bijzonder uit om zondag naar de IISPA te komen.

Lees de voorbeschouwing van coach Jan Berendsen:
De afstand tussen Sliedrecht Sport (57 punten) na 22 wedstrijden, steekt behoorlijk af tegen de nummer twee, Irmato VC Weert (48 punten) . Met nog zes wedstrijden te gaan moet Sliedrecht, met een beter set gemiddelde, nog negen punten halen. Sliedrecht komt als eerste bij ons op visite, waarna Alterno thuis en Lycurgus uit volgen. Tot slot drie thuiswedstrijden tegen Dynamo, Sneek en als klap op de vuurpijl Weert. Voor het gemak rekenen we er op dat Dynamo en Lycurgus zes punten opleveren. Dan moet Sliedrecht uit de overige wedstrijden slechts drie punten bij elkaar sprokkelen en dat gaat ze zeker lukken.
Natuurlijk draaide het team van Sliedrecht in de eerste helft van de competitie beter, maar ze moeten nu leren omgaan met hun favorietenrol. Sloegen ze vorig jaar echt op het einde toe met wat narrow escapes tegen ons en Sneek, nu zijn ze al het hele jaar de gedoodverfde favoriet en dat is lastig. Denk maar terug aan de final four van de beker, waar ze als grote favoriet aan begonnen en na ruim een uur al uitgeschakeld werden door een groots spelend Alterno. De nederlaag tegen Peelpush in eigen huis zal ook aanleiding voor gesprekken geweest zijn. Het is echter een team met een mooie mix van ervaring en jong talent dus dat komt goed.
Wat staat ons te doen? Na de 3-2 overwinning in Sliedrecht, hebben we laten zien dat zij dit jaar niet onverslaanbaar zijn. Het duurde in die wedstrijd vrij lang voordat we ons eigen spel vonden, maar we hebben twee sets lang laten zien wat we kunnen. Wij kennen inmiddels de sterke punten van elkaar.
Is winnen een doel op zich of is het een nevenproduct van de juiste en voldoende techniek, fysieke en mentale training? Wij zijn niet bezig met een plaats op de ranglijst, omdat dat geen voordelen heeft. Dat is mooi voor journalisten en toeschouwers. Als jullie dat doen en zij dat, kan dat gebeuren. Niet interessant omdat je er geen grip op hebt, zeker niet op het gedrag van een tegenstander. Wij hebben aan het begin van het seizoen keuzes gemaakt en staan daar in de opbouw van ons team en de hele organisatie Eurosped – TVT nog helemaal achter. Ons enige doel is steeds om de rally die bezig is of als er geen rally loopt de volgende rally te winnen.
De publieke belangstelling in de IISPA neemt toe. Natuurlijk heeft dat te maken met de prestaties die het team neerzet, waar wij als begeleiding erg trots op zijn. De groep vrijwilligers die ons steunen verdienen de waardering van het team en vinden het ook prachtig als er veel publiek komt kijken. Volgens mij zijn alle ingrediënten aanwezig voor een wedstrijd op het hoogste niveau en zal het ook voor jeugdspeelsters erg interessant zijn om eens te komen kijken. Wij gaan ons uiterste best doen om er een leuke wedstrijd van te maken en rekenen naast onze eigen fans natuurlijk op veel publiek uit Sliedrecht en omgeving.
Tot zondagmiddag 24 maart 2013 om 15.00 uur.
 

 
16-03-2013  

Heracles wint eindelijk in Venlo


Matchwinner Everton Ramos da Silva schoot met een fraaie krul in de kruising
 

VENLO – VVV Venlo is al enige jaren een moeilijke tegenstander voor de Almelose zwart-witten, maar deze keer moesten de Limburgers het onderspit delven met 0-2. Doelpuntenmakers in de tweede helft waren linkerspits Everton Ramos da Silva en rechtsback Mike te Wierik
Coach Peter Bosz kon niet beschikken over de geschorste Jong Oranje-spelers Lerin Duarte en Thomas Bruns, die zelfs drie wedstrijden er naast staat door zijn rode kaart in de wedstrijd tegen NEC.

Heracles Almelo begon goed aan de wedstrijd maar zag in de beginfase twee doelpunten van spits Geoffrey Castillion door scheidsrechter Gözübüyük worden afgekeurd wegens buitenspel en bij beide besluiten kunnen vraagtekens worden gezet. Marko Vejinovic en Milano Koenders kregen ook nog goede kansen maar beiden misten nipt het Venlose doel.
Het niveau van de wedstrijd zakte daarna wat in, zodat ook VVV een aantal kansen kreeg. Jamie Cullen kreeg een uitgelezen kans om de Limburgers op voorsprong te zetten, maar de Japanner kopte tegen de lat waardoor Heracles ontsnapte aan een achterstand. Op slag van rust klungelde de verdediging van Heracles waardoor Linssen nog een grote kans kreeg om de bal in het lege doel te schieten, maar zijn lobje belandde boven op het net.

Na de pauze kreeg Castellion een schietkans doch zijn schot belandde in de handen van de venlose doelman Mäenpää. Aan de andere kant had Pasveer geluk toen Yanic Wildschut na een lange rush nipt voorlangs schoot.
De wedstrijd kantelde richting de Tukkers toen via Belterman en Vejinovic de vrijstaande Everton bereikt werd. De kleine Braziliaan had vervolgens een fraai schot in huis dat de kansloze Venlose doelman Mäenpää bij de verste paal in de kruising zag verdwijnen 0-1. Kort daarom een aanval over rechts waarbij Gouriye de mee opgekomen rechtsback Mike te Wierik op maat bediende. Terwijl iedereen een voorzet verwachtte, zocht te Wierik de oplossing in een snoeihard schot in het dak van het doel 0-2.
Bij VVV zonk het lood in de schoenen waardoor de Limburgers nog amper voorwaarts voetbalden. De beste kans was dan ook voor Castellion die zijn inzet met moeite zag geleerd door doelman Mäenpää.

De eerste winst van Heracles sinds jaren in Venlo, betekende voor de Limburgers dat het nog vaster op de voorlaatste plaats in de ranglijst staat. Dat kon trainer Peter Bosz niet deren die zich verheugde over twee mooie doelpunten. “Wij hebben een geweldig resultaat geboekt in een belangrijke wedstrijd. Het was een duel met veel lange ballen en daarin zijn wij effectief met de kansen omgesprongen. Het is de tweede winst op rij en wij hebben voor de tweede achtereenvolgende keer de nul gehouden”, aldus Bosz.

VVV-Venlo – Heracles Almelo 0-2
(0-0)
61.Everton Ramos da Sivla 0-1, 67.Mike te Wierik 0-2

Fotoreportage: Harry Broeze (klik hier)

Commentaren:

Peter Bosz: 'Flauwe vlakke wedstrijd op modderveld'
Ton Lokhof: 'Boos'
Mike te Wierik: 'Wilde eerst voorzetten'
Everton Ramos da Silva: 'De mijne was de mooiste'

Scheidsrechter:
Gözübüyük
Gele kaarten: Kwame Quansah, Christian Dorda, Marcel Seip.
Opstellingen:
VVV-Venlo: Niki Mäenpää, Guus Joppen, Nils Röseler, Marcel Seip, Jeffrey Leweikabessy, Barry Maguire, Aleksandar Radosavljevic, Kaj Ramsteijn (69.Ozan Türk), Bryan Linssen, Robert Cullen (74.Roland Bergkamp) en Yanic Wildschut.
Heracles Almelo: Remko Pasveer, Mike te Wierik, Ben Rienstra, Milano Koenders, Christian Dorda, Kwame Quansah, Joey Belterman, Marko Vejinovic (79.Dragan Paljic), Ninos Gouriye (89.Daryl van Mieghem), Geoffrey Castillion en Everton Ramos da Silva.

 
17-03-2013  

Dennis Kuipers ongenaakbaar in Tank S Rally

 

EMMELOORD – Dennis Kuipers is zaterdag overtuigend winnaar geworden in de Tank S Rally in Emmeloord. De 27-jarige geboortige Almeloër wist in de Ferm Ford Fiesta WRC alle veertien klassementsproeven afgetekend op zijn naam te schrijven en had uiteindelijk met zijn navigator de Belg Robin Buysmans 2 minuten en 14,9 seconden op zijn naaste rivaal Bob de Jong.
Met de overwinning voert de huidige Bornenaar de ranglijst aan in het klassement om de nationale titel. Die titel is overigens niet zijn doel. Kuiper richt zich dit seizoen niet doelgericht op een klassement maar wil wel een aantal wedstrijden in het wereldcircuit rijden. Ook staat de Hellendoorn Rally wel op zijn programma.
Ook vader René Kuipers deed van zich spreken in de Tank S Rally. Hij behaalde een prima derde plek achter Bob de Jong in de Ferm Subaru Impreza WRC S14 ondanks problemen met de versnelling. Senior moest wel 5 minuten en 7,6 seconden toegeven op zijn zoon Dennis. De huidige Ambt Deldenaar reed in januari nog in de truck van team De Rooy naar een achtste plek in de Dakar Rally.
Lees hier meer over de Tank S Rally

 
17-03-2013  

Almelose Oogink pakt zilver op TKD Dutch Open

 

EINDHOVEN – De titel tijdens het Taekwondo Dutch Open ging naar de Turkse Nur Tatar. Zij versloeg in de finale de Nederlandse favoriet Reshmie Oogink. De Almelose bood prima partij tijdens de finale tot 73 kg en stond na de reguliere tijd gelijk met 3-3. In de extratijd maakte Tatar vervolgens het Golden Point. De Turkse behaalde tijdens de Olympische Spelen in Londen nog het zilver in een lichtere categorie. Oogink werd onlangs winnaar van het German Open in Hamburg.
Bij de heren was er brons voor Jeremiah Serhalay in de categorie onder 54 kg. De Apeldoorner is eveneens lid van TKD Oude Luttikhuis in Almelo.

< Reshmie en Jeremiah, (archief: Nick Zweers Fotografie)


Verslag over deelnemers van Taekwondo Oude Luttikhuis

Fotoreportage (1 foto's)...

 
17-03-2013  

Honderdjarig AKC gedegradeerd naar 1e klasse

 

RUINERWOLD - Het Almelose AKC heeft de laatste kans op behoud van de overgangsklasse zaalkorfbal niet kunnen grijpen. In de sporthal De Eendracht te Ruinerwold bleek het Nijeveense KIOS te sterk en verloor het 100 jaar jubilerende AKC met 22-19 ondanks de meegereisde supporters in de spelersbus. Een domper dus op het eeuwfeest dat dit jaar wordt gevierd.

 
24-03-2013  

Volleybaltoernooi Turkisch Delight Schelfhorst

 

ALMELO – Terwijl Eurosped TVT volleybalde in de goed bezette IISPA tegen Sliedrecht, de koploper van de eredivisie dames, organiseerde de Almelose volleybalvereniging Turkish Delight haar vierde multicultureel volleybaltoernooi in de sporthal Schelfhorst.
Wethouder van multiculturele zaken Mieke Kuik-Verweg gaf het startsein van dit toernooi waar meedoen voorop staat.

De foto-impressie is van Jan Bril.


De prijzen werden al volgt verdeeld:
1. Karadeniz - Rotterdam
2.Ay-Yildiz - Soest
3.Aastad Lucky 7 – Almelo
4. S.V. Twello - Twello, dat tevens de sportiviteitsprijs won.

 

Fotoreportage (65 foto's)...

 
24-03-2013  

Koploper maakt einde aan zegereeks Eurosped


Marlou Sommer (10) voert nationaal nog steeds de lijst aan met de meeste Aces (55) gevolgd door haar teamgenoten Kirsten Oude Luttikhuis (6)(45) en Ilse Oude Luttikhuis (8)(44).

Nabeschouwing door Ilse Oude Luttikhuis:
Na vorige week een weekend vrij te zijn geweest werd de competitie afgelopen weekend hervat. Dit keer stond er een ‘spannende’ wedstrijd op het programma, namelijk tegen de nummer 1 Sliedrecht. In de media werd veel aandacht aan de wedstrijd besteed. Met een speciale actie voor verenigingen zat de zaal zo goed als vol, maar liefst 700 bezoekers. Volle bak om het zomaar te noemen. Een ‘mooie’ pot zou het worden want bij de vorige ontmoeting in Februari gingen wij met de punten naar huis. Jammer genoeg was dit gisteren niet het geval.

In de eerste set moest alles een beetje op gang komen. De service pass lag niet stabiel genoeg en met de matige service druk van onze kant, konden we Sliedrecht niet onder druk zetten. We liepen dan ook telkens achter de feiten aan. De set ging dan ook naar de tegenstander. Geeft niet, vergeten en op naar de volgende set. Langzamerhand begon het te lopen, er kwam meer service druk en de pass lag wat stabieler dus het ging gelijk op. De set ging dan ook naar ons toe. De derde set was eigenlijk een herhaling van de 2e set, aanvallend ging het goed, servicedruk was hoog en de tegenstander begon meer fouten te maken. Ook deze set ging naar ons. In de vierde set werd het spannend want het ging gelijk op tot we de 20 naderden. Sliedrecht gaf meer tegengas en wisten dan ook deze set binnen te slepen. Dan de 5e set, begon gelijk al met een achterstand van een paar punten. Dit gat werd nog iets gedicht maar het was teveel om nog terug te komen. Dat betekende dan ook 3-2 winst voor Sliedrecht.

De focus ligt nu alweer op aankomend weekend want dan staat er weer een belangrijke wedstrijd op het programma, namelijk Peelpush. We kunnen de steun van onze supporters goed gebruiken dus bij deze, tot in Meijel ?!

Groetjes Ilse
 

ALMELO –De volleybalwedstrijd tussen koploper Sliedrecht en het Almelose Eurosped TVT in de eredivisie dames werd een nipte 2-3 overwinning in sets voor de gedoodverfde kampioen. De heenwedstrijd eindigde toen wel in een overwinning voor de ‘meiden’ van coach Jan Berendsen die derde staan in de competitie.

De nog nooit zo goed gevulde IISPA zag een fel van start gaand Sliedrecht dat met veel servicedruk de Almelose aspiraties ontregelde en uitliep naar 1-5. Toch kwam Europsped TVT bij 9-9 weer langszij maar kon dat niet omzetten naar een voorsprong. Sliedrecht liep opnieuw uit naar 17-12 en zag de pogingen van de Almelose dames om opnieuw in te lopen stranden, zodat de setzege met 20-25 werd binnen gehaald.

De tweede set begon met veel fouten over en weer. Sliedrecht kon niet echt uitlopen en Eurosped verhoogde de druk fanatiek. Bij 22-24 leken de bezoekers aan het langste eind te trekken, maar de Almelose ‘meiden’ bleven fanatiek en pakten toch nog de set-overwinning door vier punten op rij met 27-25.

In de derde set wederom een fanatiek spelend Eurosped TVT. Met een prima servicedruk werd de leiding genomen mede door toedoen van de zusjes Oude Luttikhuis die het team op sleeptouw namen naar een wedstrijd op niveau. Sliedrecht probeerde dat met wissels en time-outs te ontregelen, maar de ‘meiden’ van Berendsen namen met 20-25 de leiding in de wedstrijd.

Ook de vierde set was het waard om naar te kijken en bracht spanning. Over en weer werd van voorsprong gewisseld maar de kampioenskandidaat maakte de stand in de wedstrijd gelijk met 25-23.

In de beslissende vijfde set wisten de Sliedrechtsters over de langste adem te beschikken en liep te gemakkelijk uit naar 3-8. Eurosped TVT gaf zich echter nog niet gewonnen en kwam herhaaldelijk dichtbij maar kon dat niet omzetten naar een gelijke stand en evenmin naa een voorsprong zodat ook deze set winst opleverde voor de bezoekers met 10-15 zodat aan de zegereeks van Europsed TVT met 2-3 in sets een eind kwam.

De competitiestand - klik hier

 
26-03-2013  

Heracles licht contracten Gouriye en van Dijk

 

ALMELO - Eredivisionist Heracles Almelo heeft de opties in de contracten van Ninos Gouriye en Leon van Dijk (foto) gelicht. Dat betekent dat beide spelers tot de zomer van 2014 zijn gecontracteerd. “We zijn heel tevreden over de ontwikkeling die beide spelers doormaken en gaan met ze in gesprek met de intentie om Ninos en Leon voor meerdere jaren aan ons te binden”, aldus algemeen directeur Nico-Jan Hoogma.

Everton en Marko Vejinovic hebben zelf aangegeven niet te willen verlengen, beide spelers zullen komende zomer dan ook transfervrij uit het Polman Stadion vertrekken. De clubleiding heeft besloten de optie in het contract van Daryl van Mieghem niet te lichten. “Daryl is 2 jaar geleden gekomen van AFC en heeft uiteindelijk geen basisplaats bij ons weten te bemachtigen maar we zijn ervan overtuigd dat Daryl zeker het betaald voetbal aankan. Om dat te kunnen bewijzen zal hij elders speelminuten moeten krijgen”, zegt Hoogma.

Geoffrey Castillion is tot aan het einde van het seizoen gehuurd van Ajax en met Jaroslav Navratil is de afspraak gemaakt dat hij voor 1 mei duidelijkheid krijgt over zijn toekomst. Mocht die uitkomst positief zijn dan is er een optie om de aanvaller voor nog twee seizoenen te binden. Doelman Brian van Loo is bezig aan zijn eerste contract na zijn terugkeer, Heracles Almelo hoeft dus niet voor 1 april te beslissen over zijn toekomst.

< Ninos Gouriye en Leon van Dijk
- foto: Nick Zweers Fotografie 

 
27-03-2013  

Stapvoorde ‘the best’ in schoolvolleybaltoernooi

 

ALMELO - In topsporthal IISPA werd het Almelose schoolvolleybaltoernooi georganiseerd. Bij de longens waren de ‘Stappieboys’ van De Stapvoorde het best en won het in de finale van Kubus I.
De Stapvoorde was ook bij de meisjes nummer een, want de ‘Stappiegirls’ wonnen in de finale van De Compaan 3.
Er deden 16 teams mee van o.a. de basisscholen De Kubus, De Compaan, De Kunstmagneetschool, De Windhoek en De Stapvoorde.

Fotoreportage: Jan Bril

 

Fotoreportage (27 foto's)...

 
28-03-2013  

XXimo wordt nieuwe shirtsponsor FC Twente

 

ENSCHEDE - XXImo wordt de nieuwe hoofdsponsor van FC Twente. FC Twente-voorzitter Joop Munsterman tekende hedenmorgen een contract met CEO Patrick Bunnik en Sales-director Eric Poldervaart van XXimo dat in Den Bosch zetelt.
XXImo is een specialist op het gebied van mobiliteit en kan helpen bij het plannen, administreren en betalen van alle zakelijke verkeer.
De bijgaande foto stond ‘per ongeluk’ even op de website van de club maar werd ijlings verwijderd. Officieel wordt de nieuwe hoofdsponsor vanmiddag bekend gemaakt.
Details over de overeenkomst zijn nog niet bekend, maar de verwachting is dat het over miljoenen euro’s gaat met een mogelijk driejarig contract.

Update:
Het blijkt om een contract te gaan voor 2 jaar. Financiële details werden niet bekend gemaakt. Wel dat alle vertegenwoordigende teams van FC Twente met XXimo op de kleding spelen. XXimo behoort tot de Tendris Groep dat o.a. in 20002 energieleverancier OXXIO oprichtte.

 
30-03-2013  

Menwedstrijden Achter’n Bos in Rijssen

 

RIJSSEN – Manege Achter ’n Bos in Rijssen vormt op tweede paasdag het decor voor alweer de dertiende editie van de samengestelde menwedstrijden voor de klassen 1 tot en met 3. Naar schatting zeventig menners zullen vanaf 8.30 uur weer van de partij zijn tijdens hun eerste buitenevenement waar ze punten kunnen verdienen voor de strijd om het nationaal kampioenschap. Buiten de sport om zijn er ook voor kinderen diverse activiteiten die een bezoek aan de accommodatie van topmenner Herman ter Harmsel de moeite waard maken.

De deelnemers komen uit heel Nederland en voor een deel zelfs uit Duitsland. Ze strijden in de categorieën één-, twee en vierspannen, zowel bij de paarden als bij de pony’s. Onder hen regionale toppers als Dennis Peters, Marijke Hammink, Jan Greve en thuisrijder Antonie ter Harmsel. Buiten mededinging komen ook Herman ter Harmsel met zijn vierspan en mogelijk de tweespancoryfeeën Tom Engbers en Raymond Letteboer in actie in Rijssen. Zij acteren al op het hoogste niveau, in de klasse 4.

Om het geheel in goede banen te leiden voor de deelnemers ongeveer evenveel vrijwilligers nodig. Ze worden onder meer ingezet als hindernishulpen, wegafzetters, beveiligers en verkeersregelaars.

Rond 17.00 uur is er een roofvogelshow, overdag kunnen de kinderen zich vermaken met onder andere ponyrijden en een springkussen.

 
30-03-2013  

Outdoorstart op Twents Hippisch Centrum Almelo

 

ALMELO – Het buitenseizoen begint weer in de hippische sport. Op het Twents Hippisch Centrum aan de Bosrand te Almelo organiseert de Landelijke Rijvereniging De Looleeruiters zaterdag 30 maart en maandag 1 april vanaf 10.00 uur springwedstijden in de klassen B t/m M. Op de startlijsten staan vele bekende ruiters als o.a. Gert-Jan Bruggink, de gebroeders Vincent en Sander Geerink, Beau Vos, Remco Been, Peter Olthof en vele anderen. Zij allen brengen jonge talentvolle paarden aan de start. De toegang op het Twents Hippisch Centrum is gratis.

Op 13 en 14 april a.s. wordt op het Twents Hippisch Centrum het Dressuurfestival Almelo gehouden. De gehele nationale dressuurtop is dan te verwachten.
Voor de klassen Z1, Z2 en ZZ-licht bestaan al wachtlijsten en ook zijn er kadervormende dressuurwedstrijden van de KNHS zoals 1e selectie Subtop NK - ZZZ,LT en is tevens uitgeschreven de Rabo MT Future Test[kadervorming], MT Inter Mediaire 2 en ZT Grandprix[kadervorming] waarin de echte toppers strijden voor plaatsing in nationale selecties. Ook dan is de toegang gratis.

Op 27 en 28 april is vervolgens het hippisch festijn van de rijvereniging St. Hubertus aan de beurt met dressuur en springen in alle landelijke klassen.

Van 14 t/m 23 juni staan de Almelose Ruiterdagen op het programma. Het klapstuk van de hippische activiteiten op het Twents Hippisch Centrum waar dan tussen de 2000 en 2500 paarden en pony’s meerdere keren aan de start komen. De Almelose Ruiterdagen behoren tot een der grootste hippische evenementen in Europa.

 
30-03-2013  

DRC'12 pikt overwinning in Daarle

 

ALMELO – Na vorige week tegen koploper RKSV pas in de eindfase onderuit te zijn gegaan, hebben de manschappen van trainer Ronald Dams zaterdag wel de volle winst gepakt in de uitwedstrijd tegen SP Daarle.
DRC ’12 is een hecht clubje dat voor het resultaat wil vechten ondanks een te laag scorend vermogen. Ook in Daarle was dat het geval waar men aantrad met een vijftal invallers wegens ziekte, schorsingen en blessures. Er werd gevochten voor elke meter ondanks de sneeuwpartijen die het duel sierden. Tot de rust bleef het 0-0 tegen het op de derde plak van de ranglijst staande SP Daarle dat mat speelde en DRC’12 dat de aanval zocht.
Kort na rust maakten de Almeloërs een doelpunt via Yagyar Sen die goed de ontstane ruimte was ingelopen omdat SP Daarle volop de aanval zocht 0-1. Het doelpunt leidde tot nog meer druk op het doel van DRC'12, maar de club van De Riet gaf geen krimp en hield in tegenstelling tot een week eerder ook in de slotfase de nul vast.

Vierde klasse D (zaterdag) uitslagen: 30-03-2013

Quick ’20 – MVV ’69 2-3 (0-2); Sasbrink 0-1 en 0-2, Neef 1-2, Groente 2-2, Stevens 2-3.
SC Rijssen – RKSV 2-2 (1-2); Witten 1-0, J. Loohuis 1-1, D. Loohuis 1-2, Aalderink 2-2.
SVV ’56 – ASV ’57 4-1 (2-0); Nijboer 1-0, Robin Wessels 2-0, Bolks-3-0, Van Straaten 3-1, Bolks 4-1.
Sp. Daarle – DRC 2012 0-1 (0-0); H. Sen 0-1
ENC ’09 – Achilles E. 0-5 (0-2); F. ter Horst 0-1, J. ter Horst 0-2 en 0-3, Bosch 0-4, Van der Laan 0-5.
Rijssen Vooruit - Zuid Eschmarke 1-3
Stand:
1. RKSV 18-45, 2. Achilles E. 17-36, 3. SP Daarle 17-33, 4. ASV’57 18-32, 5. Quick’20 18-29, 6. SC Rijssen 18-26, 7. SVV’56 18-25, 8. Zuid Eschmarke 17-24, 9. MVV’69 15-19, 10. DRC’12 16-19, 11. ENC’09 15-3, 12. Rijssen Vooruit 15-0

 
30-03-2013  

ON na nederlaag tegen concurrent stijf onderaan

 

ALMELO – Het gaat niet goed met het Almelose Oranje Nassau. De club staat onderaan in de Tweede Klasse H van het zaterdagvoetbal en had zaterdag de kans om in Nieuwleusen het puntje achterstand in te halen. Tim Rolink maakte nog wel een doelpunt voor de Almeloërs, maar in blessuretijd wist Nieuwleusen toch de overwinning te pakken waardoor het nu vier punten los staat van ON.

 
31-03-2013  

Bezoekend AZ troeft Heracles af met 1-2

 

ALMELO – Een klungelig spelend Heracles verloor in feite al in de eerste 25 minuten de thuiswedstrijd tegen AZ. Het team van Peter Bosz zat totaal niet in de wedstrijd en verloor teveel de bal terwijl verdedigend de zak niet op scherp stond. Trainer Bosz was na afloop klip en klaar; “Met zo'n slecht begin verdien je niet te winnen."
In de beginfase ontsnapte Heracles nog aan een vroeg achterstand maar na dik 20 minuten spelen was het uit een corner dan toch raak voor de Alkmaarders toen Markus Henriksen alle tijd en ruimte kreeg om de bal aan te nemen en achter doelman Pasveer in het net te jagen 0-1. Amper enkele minuten later wurmde Mahèr zich schier onmogelijk tussen twee verdedigers door en zette keihard voor. Heracles- verdediger Mike te Wierik nam hem vol op de slof maar in plaats van naast het eigen doel sloeg de bal als een granaat achter de aan de grond genageld Pasveer in het eigen doel 0-2. Vlak daarop kregen de Alkmaarders zelfs de kans om de wedstrijd helemaal op slot te zetten maar Henriksen vergat het hoofd stevig tegen de bal te zetten en ook in de beginfase had Elm al een vrije kans gemist met een hard schot van dichtbij op de paal. Het leek dus een ‘walk over’ te worden voor de mannen van Gertjan Verbeek ware het niet dat scheidsrechter Van Boekel zijn stempel op de wedstrijd zette toen hij een al te enthousiast spelende Thomas Lam met rood naar de kleedkamer stuurde.
Heracles kroop langzaam uit de zelf gecreëerde dip en zette meer druk naar voren. Koenders en Rienstra hadden beurtelings Altidore in een ijzeren greep en Duarte en Vejinovic begonnen met pasjes te strooien. Paljic stoomde op langs de achterlijn richting Esteban en werd keihard opgevangen door Marcellis. Paljic per brancard de catacomben in en Mathias Schamp werd door Bosz als vervanger het veld ingestuurd.
Het was nog voor de rust dat de aansluittreffer door Mike te Wierik de aansluittreffer werd ingeschoten en Esteban de gang naar het net kon maken 1-2.

Dat beloofde iets voor de tweede helft, maar de ‘peptalk’ van Verbeek zorgde er wel voor dat er tien onverzettelijke AZ’ers begonnen aan de tweede helft. Heracles bleef aanvallen. Drong AZ ver in het defensief, maar al te intelligent werd er niet gespeeld en als het al gevaarlijk werd stond er een onverzettelijke Esteman om alle ballen uit zijn doel te rammen of te pakken.
Trainer Bosz zette van Mieghem nog in voor Gouriye en liet ook Navratil nog debuteren door Belterman naar de kant te halen.
In de slotfase leek het nog te lukken om langszij te komen, maar Esteban gaf geen krimp op harde schoten van o.a. Lerin Duarte, Ben Rienstra, Geoffrey Castillion en Everton. In de laatste seconden nog een redding toen Rienstra opnieuw inknalde en Esteban de bal maar deels keerde. Hulp op de doellijn kwam er van Marcellis, zodat Gertjan Verbeek en zijn mannen eindelijk die overwinning pakten waar ze al negen wedstrijden op zaten te wachten.

Trainer Bosz was in zijn commentaar teleurgesteld hoe Heracles was begonnen en was tevens van mening dat de twee doelpunten nooit hadden mogen vallen, maar ‘belachelijke tegengoals’ waren die nooit hadden mogen vallen. “De rode kaart was een meevaller. Daarna werd het pas een wedstrijd”, aldus Bosz.

Gertjan Verbeek glom desondanks en complimenteerde zijn mannen voor de inzet. “Daar hou je geen rekening mee als je naar Almelo reist. Hier hebben we het allemaal moeilijk. Ik ben dik tevreden hoe mijn jongens aan de wedstrijd begonnen. Toen hadden we het kunnen/moeten afmaken. De rode kaart werd de kentering. Dan kan Heracles gaan tikken op dit kunstgras, maar ik moet mijn mensen complimenteren. Ze hebben karakter getoond”, zei Verbeek na afloop.

Heracles Almelo-AZ 1-2
(1-2)
22. 0-1 Henriksen, 24. 0-2 Te Wierik (ed), 43. 1-2 Te Wierik

Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie


Commentaren:
Peter Bosz: '
We waren niet goed genoeg'
Gertjan Verbeek: '
Klein stapje in de goede richting'
Te Wierik: '
Een goal wegstrepen' - Te Wierik scoorde 3x in de laatste twee wedstrijden waarvan één in eigen doel.
Marcellis: '
Het voelt als een bevrijding'

Scheidsrechter: Pol van Boekel
Gele kaarten: Schamp, Altidore (AZ), Koenders
Rode kaart: Lam (AZ)

Opstellingen:

Heracles Almelo: Pasveer, Te Wierik, Rienstra, Koenders, Paljic (Schamp/38), Duarte, Vejinovic, Belterman (Navratil/87), Gouriye (Van Mieghem/71), Castillion, Everton.
AZ: Esteban, Marcellis, Lam, Viergever, Wijnaldum, Henriksen, Maher, Elm, Beerens (Reijnen/32), Altidore, Berghuis (Gudmundsson/75).

Links:
Uitslagen en stand eredivisie

Fotoreportage (33 foto's)...

 
31-03-2013  

Het rommelt bij AVC Heracles, trainer weg

 

ALMELO – Het ‘rommelt’ bij de 110-jarige Almelose Voetbal Club Heracles. Nog maar onlangs werd het contract van trainer Bert Stokkingreef door de 5e klasser verlengd, maar na enkele teleurstellende nederlagen viel deze week alsnog het doek voor Stokkingreef die met zijn eerste seizoen bezig is bij de zwart-witten. Het A-team werd al eerder uit de competitie gehaald door een gebrek aan spelers en de resterende ‘jonkies’ werden aan de selectie toegevoegd. ‘Geen chemie tussen selectie en de trainer’, klinkt het rond als oorzaak voor het vertrek van de trainer. In ieder geval is het vertrek voor elftalleider Arjan Rikmanspoel voldoende reden om solidair te zijn. Ook hij gooit het bijltje er bij neer.

Archief
Terug naar vorige pagina