24-03-2013

Koploper maakt einde aan zegereeks Eurosped

Marlou Sommer (10) voert nationaal nog steeds de lijst aan met de meeste Aces (55) gevolgd door haar teamgenoten Kirsten Oude Luttikhuis (6)(45) en Ilse Oude Luttikhuis (8)(44).

Nabeschouwing door Ilse Oude Luttikhuis:
Na vorige week een weekend vrij te zijn geweest werd de competitie afgelopen weekend hervat. Dit keer stond er een ‘spannende’ wedstrijd op het programma, namelijk tegen de nummer 1 Sliedrecht. In de media werd veel aandacht aan de wedstrijd besteed. Met een speciale actie voor verenigingen zat de zaal zo goed als vol, maar liefst 700 bezoekers. Volle bak om het zomaar te noemen. Een ‘mooie’ pot zou het worden want bij de vorige ontmoeting in Februari gingen wij met de punten naar huis. Jammer genoeg was dit gisteren niet het geval.

In de eerste set moest alles een beetje op gang komen. De service pass lag niet stabiel genoeg en met de matige service druk van onze kant, konden we Sliedrecht niet onder druk zetten. We liepen dan ook telkens achter de feiten aan. De set ging dan ook naar de tegenstander. Geeft niet, vergeten en op naar de volgende set. Langzamerhand begon het te lopen, er kwam meer service druk en de pass lag wat stabieler dus het ging gelijk op. De set ging dan ook naar ons toe. De derde set was eigenlijk een herhaling van de 2e set, aanvallend ging het goed, servicedruk was hoog en de tegenstander begon meer fouten te maken. Ook deze set ging naar ons. In de vierde set werd het spannend want het ging gelijk op tot we de 20 naderden. Sliedrecht gaf meer tegengas en wisten dan ook deze set binnen te slepen. Dan de 5e set, begon gelijk al met een achterstand van een paar punten. Dit gat werd nog iets gedicht maar het was teveel om nog terug te komen. Dat betekende dan ook 3-2 winst voor Sliedrecht.

De focus ligt nu alweer op aankomend weekend want dan staat er weer een belangrijke wedstrijd op het programma, namelijk Peelpush. We kunnen de steun van onze supporters goed gebruiken dus bij deze, tot in Meijel ?!

Groetjes Ilse

ALMELO –De volleybalwedstrijd tussen koploper Sliedrecht en het Almelose Eurosped TVT in de eredivisie dames werd een nipte 2-3 overwinning in sets voor de gedoodverfde kampioen. De heenwedstrijd eindigde toen wel in een overwinning voor de ‘meiden’ van coach Jan Berendsen die derde staan in de competitie.

De nog nooit zo goed gevulde IISPA zag een fel van start gaand Sliedrecht dat met veel servicedruk de Almelose aspiraties ontregelde en uitliep naar 1-5. Toch kwam Europsped TVT bij 9-9 weer langszij maar kon dat niet omzetten naar een voorsprong. Sliedrecht liep opnieuw uit naar 17-12 en zag de pogingen van de Almelose dames om opnieuw in te lopen stranden, zodat de setzege met 20-25 werd binnen gehaald.

De tweede set begon met veel fouten over en weer. Sliedrecht kon niet echt uitlopen en Eurosped verhoogde de druk fanatiek. Bij 22-24 leken de bezoekers aan het langste eind te trekken, maar de Almelose ‘meiden’ bleven fanatiek en pakten toch nog de set-overwinning door vier punten op rij met 27-25.

In de derde set wederom een fanatiek spelend Eurosped TVT. Met een prima servicedruk werd de leiding genomen mede door toedoen van de zusjes Oude Luttikhuis die het team op sleeptouw namen naar een wedstrijd op niveau. Sliedrecht probeerde dat met wissels en time-outs te ontregelen, maar de ‘meiden’ van Berendsen namen met 20-25 de leiding in de wedstrijd.

Ook de vierde set was het waard om naar te kijken en bracht spanning. Over en weer werd van voorsprong gewisseld maar de kampioenskandidaat maakte de stand in de wedstrijd gelijk met 25-23.

In de beslissende vijfde set wisten de Sliedrechtsters over de langste adem te beschikken en liep te gemakkelijk uit naar 3-8. Eurosped TVT gaf zich echter nog niet gewonnen en kwam herhaaldelijk dichtbij maar kon dat niet omzetten naar een gelijke stand en evenmin naa een voorsprong zodat ook deze set winst opleverde voor de bezoekers met 10-15 zodat aan de zegereeks van Europsed TVT met 2-3 in sets een eind kwam.