Sportberichten


Plaatsing  
 
14-03-2013  

Volley-kampioen Sliedrecht in IISPA Almelo (upd)


Aan alle jeugdspelers in Twente

Win een gratis clinic van trainer Jan Berendsen van Eurosped

Zondag 24 maart aanstaande speelt Eurosped, tegen de koploper uit de DELA Eredivisie Sliedrecht Sport. De kans om topvolleybal op het hoogste niveau te zien in Twente. Eurosped staat op een mooie derde plaats en is al vijftien competitiewedstrijden op rij ongeslagen. Het beloofd dus een spannende wedstrijd te worden, waarbij het team van Eurosped de steun van het publiek goed kan gebruiken. Laten we er met z’n allen voor zorgen, dat de IISPA gaat kolken en er een fantastische sfeer ontstaat. Daar hebben we wel jullie hulp bij nodig!

Meld je met je team aan voor vrijdag 22 maart bij kittyvanderlinden@eurosped-tvt.nl. En wij zorgen ervoor dat jullie allemaal bij elkaar kunnen zitten, wat te drinken krijgen en na afloop de gelegenheid hebben om met je favoriete speelster op de foto te gaan. Dus niet vergeten om je telefoon of fototoestel mee te nemen. We bieden de vereniging die de meeste jeugdspelers meeneemt, een gratis clinic aan van trainer van Eurosped Jan Berendsen en assistent trainer Marc van Baaden. Eurosped neemt na afloop van de wedstrijd contact op met de winnende vereniging.
 

ALMELO - Zondag 24 maart om 15.00 uur speelt damesvolleybalteam Eurosped TVT thuis als nummer 3 van de Eredivisie tegen de regerend en ook aanstaand landskampioen Sliedrecht Sport. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een wedstrijd op het hoogste niveau en zeker ook interessant voor jeugdspelers van de verenigingen. Eurosped nodigt deze jeugdteams in het bijzonder uit om zondag naar de IISPA te komen.

Lees de voorbeschouwing van coach Jan Berendsen:
De afstand tussen Sliedrecht Sport (57 punten) na 22 wedstrijden, steekt behoorlijk af tegen de nummer twee, Irmato VC Weert (48 punten) . Met nog zes wedstrijden te gaan moet Sliedrecht, met een beter set gemiddelde, nog negen punten halen. Sliedrecht komt als eerste bij ons op visite, waarna Alterno thuis en Lycurgus uit volgen. Tot slot drie thuiswedstrijden tegen Dynamo, Sneek en als klap op de vuurpijl Weert. Voor het gemak rekenen we er op dat Dynamo en Lycurgus zes punten opleveren. Dan moet Sliedrecht uit de overige wedstrijden slechts drie punten bij elkaar sprokkelen en dat gaat ze zeker lukken.
Natuurlijk draaide het team van Sliedrecht in de eerste helft van de competitie beter, maar ze moeten nu leren omgaan met hun favorietenrol. Sloegen ze vorig jaar echt op het einde toe met wat narrow escapes tegen ons en Sneek, nu zijn ze al het hele jaar de gedoodverfde favoriet en dat is lastig. Denk maar terug aan de final four van de beker, waar ze als grote favoriet aan begonnen en na ruim een uur al uitgeschakeld werden door een groots spelend Alterno. De nederlaag tegen Peelpush in eigen huis zal ook aanleiding voor gesprekken geweest zijn. Het is echter een team met een mooie mix van ervaring en jong talent dus dat komt goed.
Wat staat ons te doen? Na de 3-2 overwinning in Sliedrecht, hebben we laten zien dat zij dit jaar niet onverslaanbaar zijn. Het duurde in die wedstrijd vrij lang voordat we ons eigen spel vonden, maar we hebben twee sets lang laten zien wat we kunnen. Wij kennen inmiddels de sterke punten van elkaar.
Is winnen een doel op zich of is het een nevenproduct van de juiste en voldoende techniek, fysieke en mentale training? Wij zijn niet bezig met een plaats op de ranglijst, omdat dat geen voordelen heeft. Dat is mooi voor journalisten en toeschouwers. Als jullie dat doen en zij dat, kan dat gebeuren. Niet interessant omdat je er geen grip op hebt, zeker niet op het gedrag van een tegenstander. Wij hebben aan het begin van het seizoen keuzes gemaakt en staan daar in de opbouw van ons team en de hele organisatie Eurosped – TVT nog helemaal achter. Ons enige doel is steeds om de rally die bezig is of als er geen rally loopt de volgende rally te winnen.
De publieke belangstelling in de IISPA neemt toe. Natuurlijk heeft dat te maken met de prestaties die het team neerzet, waar wij als begeleiding erg trots op zijn. De groep vrijwilligers die ons steunen verdienen de waardering van het team en vinden het ook prachtig als er veel publiek komt kijken. Volgens mij zijn alle ingrediënten aanwezig voor een wedstrijd op het hoogste niveau en zal het ook voor jeugdspeelsters erg interessant zijn om eens te komen kijken. Wij gaan ons uiterste best doen om er een leuke wedstrijd van te maken en rekenen naast onze eigen fans natuurlijk op veel publiek uit Sliedrecht en omgeving.
Tot zondagmiddag 24 maart 2013 om 15.00 uur.
 

Archief
Terug naar vorige pagina