Sportberichten


Plaatsing  
 
30-03-2013  

Outdoorstart op Twents Hippisch Centrum Almelo

 

ALMELO – Het buitenseizoen begint weer in de hippische sport. Op het Twents Hippisch Centrum aan de Bosrand te Almelo organiseert de Landelijke Rijvereniging De Looleeruiters zaterdag 30 maart en maandag 1 april vanaf 10.00 uur springwedstijden in de klassen B t/m M. Op de startlijsten staan vele bekende ruiters als o.a. Gert-Jan Bruggink, de gebroeders Vincent en Sander Geerink, Beau Vos, Remco Been, Peter Olthof en vele anderen. Zij allen brengen jonge talentvolle paarden aan de start. De toegang op het Twents Hippisch Centrum is gratis.

Op 13 en 14 april a.s. wordt op het Twents Hippisch Centrum het Dressuurfestival Almelo gehouden. De gehele nationale dressuurtop is dan te verwachten.
Voor de klassen Z1, Z2 en ZZ-licht bestaan al wachtlijsten en ook zijn er kadervormende dressuurwedstrijden van de KNHS zoals 1e selectie Subtop NK - ZZZ,LT en is tevens uitgeschreven de Rabo MT Future Test[kadervorming], MT Inter Mediaire 2 en ZT Grandprix[kadervorming] waarin de echte toppers strijden voor plaatsing in nationale selecties. Ook dan is de toegang gratis.

Op 27 en 28 april is vervolgens het hippisch festijn van de rijvereniging St. Hubertus aan de beurt met dressuur en springen in alle landelijke klassen.

Van 14 t/m 23 juni staan de Almelose Ruiterdagen op het programma. Het klapstuk van de hippische activiteiten op het Twents Hippisch Centrum waar dan tussen de 2000 en 2500 paarden en pony’s meerdere keren aan de start komen. De Almelose Ruiterdagen behoren tot een der grootste hippische evenementen in Europa.

Archief
Terug naar vorige pagina