Sportberichten


Plaatsing  
 
09-03-2013  

Jeugdspeler PH in cel na slaan scheidsrechter

 

GOOR – De politie heeft zaterdag een jeugdspeler van PH A2 opgepakt na de wedstrijd tegen Hector A1 wegens het slaan van de scheidsrechter. Aanleiding was de eindstand waardoor tumult ontstond. Ook tijdens de wedstrijd zou de 18-jarige de clubscheidsrechter van Hector al onheus bejegend hebben evenals tegenstanders. Voldoende reden voor de scheidsrechter om aangifte te doen en voldoende reden voor de politie om de jongeling op te pakken voor nader onderzoek in deze onsportieve kwestie.

< De onsportieve jongeling wordt afgevoerd


Update I:
De jongeling is na verhoor door de politie hen gezonden. Wel bestudeerd de politie nog de beelden van de beveiligingscamera bij Hector. Er zit dus nog iets in het vat voor de driftkop.

Update II - 10-03-2013
PH Almelo neemt maatregelen tegen speler
PH Almelo heeft maatregelen genomen tegen een 18-jarige speler van de vereniging die ervan wordt verdacht een scheidsrechter te hebben mishandeld. Dit gebeurde zaterdagmiddag aan het eind van een amateurwedstrijd tegen Hector A1 in Goor. De politie hield de jongeman na afloop van de wedstrijd aan, maar liet hem zaterdagavond na verhoor weer vrij.
PH Almelo heeft naar aanleiding van het incident de beelden van een bewakingscamera van Hector bestudeerd. Volgens de vereniging was hier hierop goed te zien dat de speler van PH de scheidsrechter zeer agressief benaderde en fysiek contact maakte. Op grond hiervan heeft het bestuur besloten de speler met onmiddellijke ingang op non-actief te stellen. “Dit gedrag is onaanvaardbaar en wordt door PH niet geaccepteerd. Wij nemen als club direct de verantwoording op ons en we wachten de onderzoeken van politie en KNVB niet af”, laat de vereniging in een reactie weten. PH wil echter niet de gemakkelijkste weg kiezen en de speler voor een voldongen feit stellen. Zij zal de speler de keuze laten om gedurende een nader af te spreken tijdsbestek niet uit te komen voor de club en in de plaats daarvan mee te werken aan een ‘alternatieve straf’ voor PH. Mocht de speler hiermee niet akkoord gaan, dan zal hij alsnog met onmiddellijke ingang worden geroyeerd. PH: “We willen hiermee een signaal afgeven dat onze vereniging waarden en normen hoog in het vaandel heeft staan en daar ook naar handelt. Dit betekent dat wij de betreffende speler nog één kans willen geven om van deze misstap te leren en dit in de toekomst te voorkomen.”

Archief
Terug naar vorige pagina