02-03-2013

Eurosped TVT blijft in de winning mood

APELDOORN – Het Almelose Eurosped TVT blijft in de winning mood in de eredivisie volleybal. In Apeldoorn werd met 1-3 in sets gewonnen van VC Alterno en zondag 3 maart wacht thuis om 15.00 uur in de IISPA de thuiswedstrijd tegen het Groningse Lycurgus.
De overwinning op Alterno was de derde zege tegen het Apeldoornse team in deze dubbele competitie. Alterno bleef in de eerste set nog nipt aan de goede kant van de score met 25-23 maar kon dat niet vasthouden in de volgende drie sets die respectievelijk met 23-25, 16-25 en 24-26 naar het Almelose team gingen.

Zaterdag moesten we tegen Alterno. De tegenstander in de finale van de beker, waar we toen net van verloren hebben. Vandaag dus een revanche. En dat is ook zeker gelukt, met een 3-1 overwinningen gingen we weer op weg naar Almelo. De eerste set begonnen we goed en stonden we met een stand van 9-2 voor. Jammer genoeg, geven we deze set dan op het laatst nog uit handen door eigen fouten en wint Alterno met 25-23.
Tweede set weer scherp beginnen en het eigen spelletje spelen. Het ging erg gelijk op maar winnen deze set toch met 23-25. De derde set gaan we door waar we gebleven waren en deze set wordt dan ook wat makkelijker gewonnen, namelijk met een stand van 16-25. In de vierde set lopen we tegen een achterstand aan. Uiteindelijk staan we 23-19 achter. Niet weer een vijfsetter was de gedachte. Met serves van Ilse oude Luttikhuis en Marlou Sommer slepen we deze set gelukkig toch nog binnen, 24-26, en winnen dus de wedstrijd met 3-1. Een mooie revanche.
Zondag speelden we tegen Lycurgus uit Groningen, die onderaan staan met 2 punten. Hier moesten dus weer drie punten gepakt worden. De eerste twee sets speelden we goed, we hadden een hoge servedruk en konden er mooie aanvallen gemaakt worden zowel op de buitenkant als door het midden. We winnen deze twee sets dan ook duidelijk met 25-18 en 25-14. De derde set beginnen we wat minder scherp. Na een time-out ging het weer de goede kant op en konden we de laatste set winnend afsluiten. Een 3-0 overwinning en dus 6 punten in een weekend. Hierdoor hebben we VC Sneek ingehaald op de ranglijst en staan we nu op een mooie derde plek. Aanstaande zaterdag spelen we tegen Sneek en hopelijk zien we elkaar dan in de supportersbus op weg naar het hoge noorden.