Sportberichten


Plaatsing  
 
16-03-2013  

Heracles wint eindelijk in Venlo


Matchwinner Everton Ramos da Silva schoot met een fraaie krul in de kruising
 

VENLO – VVV Venlo is al enige jaren een moeilijke tegenstander voor de Almelose zwart-witten, maar deze keer moesten de Limburgers het onderspit delven met 0-2. Doelpuntenmakers in de tweede helft waren linkerspits Everton Ramos da Silva en rechtsback Mike te Wierik
Coach Peter Bosz kon niet beschikken over de geschorste Jong Oranje-spelers Lerin Duarte en Thomas Bruns, die zelfs drie wedstrijden er naast staat door zijn rode kaart in de wedstrijd tegen NEC.

Heracles Almelo begon goed aan de wedstrijd maar zag in de beginfase twee doelpunten van spits Geoffrey Castillion door scheidsrechter Gözübüyük worden afgekeurd wegens buitenspel en bij beide besluiten kunnen vraagtekens worden gezet. Marko Vejinovic en Milano Koenders kregen ook nog goede kansen maar beiden misten nipt het Venlose doel.
Het niveau van de wedstrijd zakte daarna wat in, zodat ook VVV een aantal kansen kreeg. Jamie Cullen kreeg een uitgelezen kans om de Limburgers op voorsprong te zetten, maar de Japanner kopte tegen de lat waardoor Heracles ontsnapte aan een achterstand. Op slag van rust klungelde de verdediging van Heracles waardoor Linssen nog een grote kans kreeg om de bal in het lege doel te schieten, maar zijn lobje belandde boven op het net.

Na de pauze kreeg Castellion een schietkans doch zijn schot belandde in de handen van de venlose doelman Mäenpää. Aan de andere kant had Pasveer geluk toen Yanic Wildschut na een lange rush nipt voorlangs schoot.
De wedstrijd kantelde richting de Tukkers toen via Belterman en Vejinovic de vrijstaande Everton bereikt werd. De kleine Braziliaan had vervolgens een fraai schot in huis dat de kansloze Venlose doelman Mäenpää bij de verste paal in de kruising zag verdwijnen 0-1. Kort daarom een aanval over rechts waarbij Gouriye de mee opgekomen rechtsback Mike te Wierik op maat bediende. Terwijl iedereen een voorzet verwachtte, zocht te Wierik de oplossing in een snoeihard schot in het dak van het doel 0-2.
Bij VVV zonk het lood in de schoenen waardoor de Limburgers nog amper voorwaarts voetbalden. De beste kans was dan ook voor Castellion die zijn inzet met moeite zag geleerd door doelman Mäenpää.

De eerste winst van Heracles sinds jaren in Venlo, betekende voor de Limburgers dat het nog vaster op de voorlaatste plaats in de ranglijst staat. Dat kon trainer Peter Bosz niet deren die zich verheugde over twee mooie doelpunten. “Wij hebben een geweldig resultaat geboekt in een belangrijke wedstrijd. Het was een duel met veel lange ballen en daarin zijn wij effectief met de kansen omgesprongen. Het is de tweede winst op rij en wij hebben voor de tweede achtereenvolgende keer de nul gehouden”, aldus Bosz.

VVV-Venlo – Heracles Almelo 0-2
(0-0)
61.Everton Ramos da Sivla 0-1, 67.Mike te Wierik 0-2

Fotoreportage: Harry Broeze (klik hier)

Commentaren:

Peter Bosz: 'Flauwe vlakke wedstrijd op modderveld'
Ton Lokhof: 'Boos'
Mike te Wierik: 'Wilde eerst voorzetten'
Everton Ramos da Silva: 'De mijne was de mooiste'

Scheidsrechter:
Gözübüyük
Gele kaarten: Kwame Quansah, Christian Dorda, Marcel Seip.
Opstellingen:
VVV-Venlo: Niki Mäenpää, Guus Joppen, Nils Röseler, Marcel Seip, Jeffrey Leweikabessy, Barry Maguire, Aleksandar Radosavljevic, Kaj Ramsteijn (69.Ozan Türk), Bryan Linssen, Robert Cullen (74.Roland Bergkamp) en Yanic Wildschut.
Heracles Almelo: Remko Pasveer, Mike te Wierik, Ben Rienstra, Milano Koenders, Christian Dorda, Kwame Quansah, Joey Belterman, Marko Vejinovic (79.Dragan Paljic), Ninos Gouriye (89.Daryl van Mieghem), Geoffrey Castillion en Everton Ramos da Silva.

Archief
Terug naar vorige pagina