09-03-2013

Eurosped TVT wint ook in Sneek

SNEEK – Het Almelose Eurosped TVT is met een sublieme reeks overwinningen bezig in de eredivisie van het damesvolleybal. In Sneek werd gewonnen in vier sets van het sterk geachte VC Sneek. De eerste set ging dan ook nipt verloren door vooral een niet goed functionerend blok (25-22), maar in de tweede set werden de Sneekse dames royaal overklast met 12-25 mede ook door goed serveren en een betere passing met een opeens wel subliem werkend blok. Ook de volgende sets gingen naar de ‘meiden’ van coach Jan Berendsen die content kan zijn over het herstel na de slechte eerste set. Eurosped TVT bleef door de overwinning op de Friese concurrent derde in de ranglijst achter VC Weert en koploper Sliedrecht Sport.

VC Sneek - Eurosped Twente 1-3
(25-22, 12-25, 20-25, 18-25).

Hier een terugblik van speelster Kirsten Oude Luttikhuis

Laura_Behrens2.pngAfgelopen weekend stond Sneek op het programma. De vorige keer wisten we er een overwinning uit te slepen en dit keer gelukkig ook. De supportersclub had voor deze wedstrijd een touringcar geregeld maar helaas was er niet veel animo. 6 april is het de bedoeling dat er weer een touringcar wordt geregeld maar dit gaat alleen door wanneer er voldoende aanmeldingen zijn. Ik wil bij deze dan ook een oproep doen aan iedereen om met de bus mee te gaan richting Weert.
Er stond een lange reis voor de boeg van twee uur waar vervolgens om half 8 de wedstrijd in Sneek van start ging. De eerste set hadden we moeite om in ons ritme te komen, we liepen telkens achter de feiten aan. We kwamen op een achterstand waar we in de slotfase van de set nog goed terug zijn gekomen maar helaas was dit niet goed genoeg om de set binnen te slepen. De tweede set was totaal het tegenovergestelde van de eerste set. We begonnen scherp met veel service druk en van alle kanten liep het goed bij ons. Deze set ging dan ook naar ons met 25-12. De derde en de vierde set zijn we verder niet in de problemen gekomen en wisten we deze sets binnen te halen met 25-20 en 25-18. Dit betekend dat we nu op de derde plek staan in de competitie met 4 punten voorsprong op Sneek en 4 punten achterstand op Weert. We doen er alles aan om nog een plaats hoger te komen in de competitie.
Aankomend weekend hebben we een vrij weekend in verband met de open club finales. 24 maart is staat de volgende wedstrijd weer gepland: Eurosped-Sliedrecht sport in de IIspa om 15.00 uur. We hebben jullie support nodig tegen de koploper van de competitie dus laat jullie horen! Graag tot dan in Almelo.