17-03-2013

Dennis Kuipers ongenaakbaar in Tank S Rally

EMMELOORD – Dennis Kuipers is zaterdag overtuigend winnaar geworden in de Tank S Rally in Emmeloord. De 27-jarige geboortige Almeloër wist in de Ferm Ford Fiesta WRC alle veertien klassementsproeven afgetekend op zijn naam te schrijven en had uiteindelijk met zijn navigator de Belg Robin Buysmans 2 minuten en 14,9 seconden op zijn naaste rivaal Bob de Jong.
Met de overwinning voert de huidige Bornenaar de ranglijst aan in het klassement om de nationale titel. Die titel is overigens niet zijn doel. Kuiper richt zich dit seizoen niet doelgericht op een klassement maar wil wel een aantal wedstrijden in het wereldcircuit rijden. Ook staat de Hellendoorn Rally wel op zijn programma.
Ook vader René Kuipers deed van zich spreken in de Tank S Rally. Hij behaalde een prima derde plek achter Bob de Jong in de Ferm Subaru Impreza WRC S14 ondanks problemen met de versnelling. Senior moest wel 5 minuten en 7,6 seconden toegeven op zijn zoon Dennis. De huidige Ambt Deldenaar reed in januari nog in de truck van team De Rooy naar een achtste plek in de Dakar Rally.