Sportberichten


Plaatsing  
 
11-03-2013  

Sanne Wevers pakt punten voor EK Turnen

 

TILBURG – Sanne Wevers, de 21-jarige topturnster van BosanTON Almelo heeft zich zondag tijdens nationale turnwedstrijden in Tilburg als eerste gemeld voor deelname aan het EK Moskou. Met een uitgangswaarde van 5,5 scoorde de Almelose 13,833 punten op het onderdeel Balk. De van een blessure terugkerende Wevers ging niet voluit, mede omdat ze wat trainingstijd had laten vallen vanwege een zware week op de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Arnhem. “De uitgangswaarde kan in de laatste weken voor Moskou nog een punt hoger en dan zit er een finaleplaats in”, aldus een vertrouwen uitstralende Wevers.

Haar clubgenote Wyomi Masela had al eerder laten weten niet aan het EK te willen deelnemen vanwege een voetblessure. Voor haar komt de selectie en het EK van 17 t/m 21 april a.s. te vroeg. Ook voor clubgenote Yvette Moshage kwam het EK te vroeg. Zij is op de weg terug van anderhalfjaar blessureleed en meldde zich vorige week af vanwege een ietwat instabiele knie na vorige week een tik te hebben opgelopen. Zij onderging daarna een specialistisch onderzoek maar zowel fysiek als mentaal is er niets aan de hand. Beiden richten zich nu op de nationale kampioenschappen in juni a.s. in Ahoy Rotterdam.
Het is overigens nog de vraag of topsportcoördinator Hans Gootjes alle aanwijsplaatsen invult voor het EK. Eerder haakte namelijk ook al Olympia-ganger Van Gerner af net als Lisa Top. Voor de overige drie kandidaten, de turnbond heeft vier startplaatsen voor de turnsters op het EK, is het wachten of KNGU-topsportcoördinator Hans Gootjes alle aanwijsplaatsen invult. Tot die eventuele kandidaten voor de Meerkamp behoren o.a. Noël van Klaveren die de tweede EK-kwalificatiewedstrijd Meerkamp met een totaalscore van 51,4 punten won voor Chantysha Netteb als tweede met 50,2 punten en Daphne Slingerland als derde met 47,333 punten, maar allen hadden feitelijk een te lage uitgangswaarde.

Kijk hier naar een sportbabbel met Sanne Wevers
en hier naar meer info over de fotografie van Jan de Koning, die u kunt inhuren voor sportwedstrijden.

Archief
Terug naar vorige pagina