Sportberichten


Plaatsing  
 
01-02-2014  

Broer en zus Oogink Almelose sporters v/h jaar

 

ALMELO – Broer en zus Oogink zijn van die sporters die de medailles aan elkaar rijgen. Allebei actief als taekwondoka’s voor sportschool Oude Luttikhuis. Reshmie pakte onlangs nog een gouden medaille in Machester en werd eerder deze maand opnieuw nationaal kampioen. Ze is hard op weg naar deelname aan de Olympische Spelen in Brazilië en dus terecht verkozen tot Almelose sportvrouw van het jaar 2013. Broer Michael behoort ook al jaren tot de nationale taekwondotop en zorgde dus voor een dubbel familiefeest.
Luctor et Emergo werd het sportteam van het jaar na het kampioenschap en promotie naar de eerste klasse in het zondagvoetbal.
Zwemster Iris Tjonk is hard op weg naar internationale roem. Nationaal brak zij al vele records in haar leeftijdsklasse en dat vestigde de aandacht uit het zwemwalhalla Eindhoven op haar. Een terecht talent van het jaar.
Zwemmer Wessel Everloo werd benoemd tot beste sporter met een beperking.

Ook de randzaken rondom sport kregen aandacht tijdens het sportgala in de Almelose topsporthal IISPA. De fan-foto van Henriëtte Poelakker werd sportfoto van het jaar en Loes Ritzen (judo) werd gekozen tot vrijwilligster van het jaar 2013. Rugbyclub Big Bulls ontving de sportstimuleringsprijs voor hun project Xperience Day om rugby beter onder de aandacht van de jeugd te brengen.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (62 foto's)...

 
01-02-2014  

Heracles onderuit tegen effectiever NAC

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft een goede historie als het om thuiswedstrijden tegen NAC gaat maar dat werd zaterdagavond in het Polman Stadion wreed verstoort. NAC Breda had zich voorgenomen om zich niet naar de slachtbank te laten leiden en zette Heracles voortdurend klem zodat het aan opbouw nauwelijks toekwam.
Toch kregen de Heraclieden wel kansen en wanneer de mee opgestoomde Te Wierik al in de eerste minuut iets meer zijn hoofd tegen de bal had kunnen zetten, was het duel om zes punten wellicht andersom uitgevallen.
Heracles zocht wel de aanval zonder tot fraaie aanvallen te komen en dat was de verdienste van de Bredanaars die de Almeloërs weinig ruimte bood. Bovendien had het aan doelman Ten Rouwelaar een betrouwbare sluitpost bij schoten van Bel Hassani en Rienstra en een rebound van Mark Uth.
Heracles kreeg dus wel kansen, maar maakte het niet af zoals ook Rienstra die oog in oog met Ten Rouwelaar in het zijnet schoot. Uth scoorde nog wel maar dat doelpunt werd terecht wegens buitenspel geannuleerd. Ook Linssen kopte nog nipt naast.
Aan de andere kant had doelman Pasveer nauwelijks iets te doen en toen deze misgreep bij een corner, was Jordi Buijs er als de kippen bij om de bal wel in het doel te prikken 0-1. Heracles kwam daarna niet verder dan een ruim over gekopte bal van Uth.

Na de thee wist Heracles wat het te doen stond, aanvallen en scoren. Het was echter NAC dat de voorsprong uitbouwde door een goed voor zijn man gekomen Poupon die alleen maar zijn hoofd tegen de voorzet van Seuntjes te zetten om Pasveer kansloos te laten 0-2. Linkerverdediger Davidson gaf daarbij Seuntjes maar al te makkelijk de ruimte, iets wat hem wel vaker overkomt.
Trainer jan de Jonge probeerde het tij nog wel te keren door Tannane, Powell en Bruns in te brengen maar dat zette nauwelijks zoden aan de dijk. Het was Csiommer die wel de achterlijn wist te vinden om een voorzet op maat te geven die Linssen bij de tweede paal ongehinderd kon inkoppen 1-2. Heracles probeerde de druk nog wel te verhogen maar verder dan een naast gekopte bal door Powell en Ten Rouwelaar die Linssen net voor was kwam het niet zodat NAC in de competitiestand op doelgemiddelde langszij kwam bij de Heraclieden, tot ergernis van trainer Jan de Jonge die vooraf op meer gehoopt had. “Wij kenden een haperend begin maar daarna hebben wij een half uur goed gespeeld. Het doelpunt bleef echter uit. De tegenstander probeerde na het eerste treffer de wedstrijd te breken en dat is hun goed recht. Het is een zuur resultaat,” aldus De Jonge. Zijn collega Gudelj was daarentegen meer dan tevreden.

Heracles Almelo - NAC Breda 1-2
(0-1)
38.Jordy Buijs 0-1, 61.Rydell Poepon 0-2, 71.Bryan Linssen 1-2

Fotoreportage: Harry Broeze
(klik hier)

Commentaren:
Jan de Jonge: 'Zij leggen het spel gewoon stil'
Simon Csiommer: 'Harde les geleerd'
Jordi Buijs: 'We waren als scherpschutters'

Scheidsrechter: Van den Kerkhof
Gele kaarten: Jeroen Veldmate, Simon Cziommer, Anouar Hadouir, Kenny van der Weg

Opstellingen:
Heracles Almelo: Remko Pasveer, Mike te Wierik, Bart Schenkeveld, Jeroen Veldmate, Jason Davidson, Simon Cziommer, Ben Rienstra, Iliass Bel Hassani (79.Thomas Bruns), Mikhail Rosheuvel (62.Oussama Tannane), Mark Uth (66.Berry Powel) en Bryan Linssen.
NAC Breda: Jelle ten Rouwelaar, Sepp de Roover, Henrico Drost, Jordy Buijs, Kenny van der Weg, Mats Seuntjes, Anouar Hadouir (83. Danny Verbeek), Tim Gilissen, Urson Matic (76.Joey Suk), Rydell Poepon en Jeffrey Sarpong (90.Adnane Tighadouini).

 
02-02-2014  

Big Bulls kampioen zonder te spelen


Het kampioensteam van The Big Bulls in het seizoen 2013-2014
 

ALMELO – De Almelose rugbyclub The Big Bulls is vandaag nagenoeg kampioen geworden van de derde klasse Noord-Oost van de Nederlandse rugbybond. Big Bulls deed dat zonder te spelen. Drachten, tweede in de competitie, kwam vanmiddag zonder geldige reden niet opdragen voor het rechtstreekse duel met de Almelose club en verliest daardoor reglementair. Het Groningse GRSC behaalde vanmiddag te weinig bonuspunten om nog langzij te kunnen komen in de rest van de competitie.

Big Bulls is kampioen geworden zonder één enkele nederlaag tot op heden en behaalde op één bonuspunt na de maximale score van 74 wedstrijdpunten uit vijftien duels. De Almelose club komt volgend seizoen uit in de tweede klasse Noord. Het tweede team van Big Bulls won thuis met 50-0 van Zwolle 2.

 
04-02-2014  

Heracles overklast ADO in Den Haag

 

DEN HAAG – Na de winst tegen Feijenoord had ADO Den Haag zich voorgenomen om ook de punten te pakken tegen Heracles Almelo. Het liep geheel anders. Al na een minuut spelen trof Linssen doel na aangeven van spits Uth. ADO was totaal de kluts kwijt terwijl Heracles lekker aanvallend kon blijven voetballen. ADO werd in de eerste helft een keer gevaarlijk toen Meijers zijn voorzet door iedereen gemist zag worden. Na een half uur dan de 0-2 toen Uth de voorzet van Rosheuvel op fraaie wijze binnenkopte. De harde kern van ADO morde maar zag een kansloos ADO tegen een superieur Heracles.

Ook na de pauze voetbalde Heracles beter, hoewel Alberg de kans op de aansluittreffer miste. Invaller Tannane, voor de geblesseerde Linssen, deed aan de andere kant het zelfde, maar toen uitblinker Uth de voorzet van Bel Hassani wel in het net tikte, was de strijd gelopen en het einde voor trainer Steijn in zicht.

ADO Den Haag - Heracles Almelo 0-3

0-1 Linssen (2), 0-2 Uth (34), 0-3 Uth (57)

Fotoreportage: Harry Broeze (klik hier)

Scheidsrechter: Higler
Geel: Alberg

Opstellingen:
ADO Den Haag: Coutinho, Malone, Zuiverloon, Beugelsdijk, Meijers, Alberg, Holla, Van Haaren (Gouriye/46, Kanon/85), Schet, Kramer, Van Duinen.
Heracles Almelo: Pasveer, Te Wierik, Schenkeveld, Veldmate, Davidson, Cziommer (Bruns/78), Rienstra, Bel Hassani, Rosheuvel, Uth (Amoah/84), Linssen (Tannane/50).

 
08-02-2014  

Almelose Eurosped TVT op weg naar play-offs


Voor: Florieke Eggermont (1), Sanne Metsemakers (5), Kate Morrell (11), Jiska Kamphuis (4), Katie Post (15).
Achter: Wieneke Eggermont (12), Romy Hietbrink (8), Rianne Nijhof (10), Jeanine Stoeten (9), Lieke Streutker (7), Antoinette Posthuma (3), Daniƫlle Bosch (2) en Daniƫlle Nouwen (6).
 

APELDOORN – De volleybalsters van het Almelose Eurosped TVT hebben in Apeldoorn een goede stap gezet op weg naar de play-offs. Met 0-3 in sets werd gewonnen van Dynamo. Dat ging overigens moeilijker dan de 0-3 doet vermoeden. Dynamo kwam met een fantasie-opstelling en daar hadden de ‘meiden’ van coach Jan Berendsen in de eerste set flink moeite mee. Ook in de tweede set werd nog flink tegenstand geboden maar in de derde set was de setwinst overtuigend. 0-3 (27-25, 22-25, 17-25).

Eurosped TVT staat vierde op de ranglijst en is nagenoeg zeker van een plaats bij de beste zes in de eredivisie, goed voor de play-offs.
De tweede eredivisionist in Twente is daar nog lang niet zeker van. Het Ootmarsumse Set Up staat zevende in de ranglijst en heeft dus zeker nog twee dikke overwinningen nodig tegen o.a. Sneek (3) en Alterno (2).

Eurosped TVT heeft nog 3 wedstrijden te gaan. Op 11 februari uit tegen Irmato VC Weert, op 15 februari uit tegen Sliedrecht Sport en een dag later op zondag 16 februari de return in de IISPA te Almelo. Die wedstrijd begint om 18.00 uur. Dan moet het gaan spoken met volle tribunes, is de wens van de speelsters. De entree is gratis.

Final Four
Ook in de strijd om de nationale beker heeft Eurosped nog volop kansen. Eurosped TVT speelt op 22 februari om 15.00 uur de halve finale in de bekerwedstrijd tegen Peelpush in het Landstede Topsportcentrum in Zwolle. Klik hier voor het programma van de final four en bestel nu kaarten.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
09-02-2014  

Heracles verslikt zich bijna in Cambuur


Mike te Wierik kopte in de slotfase de gelijkmaker binnen
 

ALMELO – Met Thomas Bruns in de basis voor de geblesseerde Linssen begon Heracles Almelo na de prima winst in Den Haag op ADO ogenschijnlijk voortvarend aan de derde klus binnen negen dagen, nu thuis tegen SC Cambuur. Wie dacht dat dat een makkie zou worden kwam bedrogen thuis.
Heracles drukte wel maar deed dat zonder weinig overleg zodat echt uitgespeelde kansen zich nauwelijks voordeden. Zij het dat Rosheuvel al in de eerste minuut de Friese doelman Nienhuis net op tijd voor zich zag opdoemen voordat de Heraclied gevaarlijk kon worden.
Bruns oogde onwennig op links en aanvallend ontbrak de finesse zodat het ogenschijnlijke overwicht nauwelijks iets voorstelde. Dat deden wel de snelle counters van Cambuur via vooral Elvis Manu. Een kort moment was Cambuur zelfs de betere en in die fase werd de inkomende Manu op pad gestuurd. Hij liep eerst Schenkeveld er uit om vervolgens Veldmate mis te laten tasten, waardoor hij de kansloze Pasveer kon passeren (0-1). Even daarna had Manu de Friezen zelfs op 2-0 kunnen zetten maar Te Wierik kon dat nog net voorkomen. Trainer Dwight Lodeweges noemde dat later ook een betere fase in de eerste helft, hoewel hij ook meende dat vooral in het begin Cambuur teveel toeschouwde.

Wie zeker niet tevreden was, was zijn Almelose collega Jan de Jonge, die achteraf meldde dat hij in de rust voor het eerst echt boos was geweest op zijn mannen. Zonder Bruns en met Tannane begon Heracles meer strijdt te leveren. Tannane stelde Rosheuvel in staat om van dichtbij in te koppen maar hij raakte de lat. Er ontstond zelfs wat reuring op de tribune. Maar het was doelman Nienhuis die keer op keer het venijn uit de wedstrijd kon halen op schoten van Tannane en Uth. Bovendien had hij nogmaals het geluk aan zijn zijde toen Bel hassani de bal op de lat deponeerde. Even daarvoor had pasveer hetzelfde geluk bij een uitbraak van Rietmeijer die met een pegel eveneens de lat aan Almelose kant raakte.
De Jonge bracht in het laatste kwartier nog Amoah en Powell zodat met Uth drie centrumspitsen aan Almelose zijde de verdediging van Cambuur moesten slechten. Scheidsrechter Kamphuis en de Leeuwarder grensrechter aan Cambuur-kant zagen vervolgens nog een handsbal binnen het strafschopgebied over het hoofd zodat het er op leek dat Cambuur de voorsprong vast kon houden, zeker nadat Amoah een ‘vette’ kans op de gelijkmaker miste. Toch kwam die eerste uitoverwinning er voor de Friezen niet omdat Te Wierik onverzettelijk bleek en in de slotfase alsnog de gelijkmaker achter Nienhuis liet ploffen, tot opluchting van de aanhang.

Heracles Almelo - SC Cambuur 1-1
(0-1)
0-1 Manu (23), 1-1 Te Wierik (89)

Fotoreportage: Harry Broeze
(klik hier)

Commentaren:
Jan de Jonge: ‘Voor het eerst echt boos in de rust
Mike te Wierik: ‘Alsof het zo moest zijn
Elvis Manu: ‘Ik dacht dat ik matchwinner was

Scheidsrechter: Kamphuis
Geel: Bijker, Rienstra, Tannane, Schenkeveld

Opstellingen:
Heracles Almelo: Pasveer; Te Wierik, Schenkeveld, Veldmate (Powel/83), Davidson; Cziommer, Rienstra, Bel Hassani; Rosheuvel (Amoah/78), Uth, Bruns (Tannane/46).
SC Cambuur: Nienhuis; Droste, Leeuwin, Van der Laan (Van Boxel/80), Bijker (Pereira/63); El Makrini, Ritzmaier, Bakker; Lukoki, Hemmen (Barto/67), Manu

 
09-02-2014  

Dode in sportkantine na ontploffen vuurwerkbom


Foto: Wikipedia-Frank Loer
 

VEENDAM – Het feestje rondom de periodetitel van VV Veendam 1894 is geëindigd in een drama. Met twee bussen vol supporters was men eerder op de dag naar Emmen afgereisd waar tegen Bargeres een 1-1 gelijkspel genoeg was voor de periodetitel. Dat kampioenschap werd natuurlijk in Emmen al bescheiden gevierd om vervolgens af te reizen naar sportpark Lange Leegte in Veendam om er een echt bruisend feest van te maken.
Dat liep uit op een drama, want een vuurwerkbom die ontplofte in de kantine van VV Veendam 1894, raakte een 26-jarige man vol in het gezicht. De gealarmeerde hulpdiensten en de bemanning van de traumahelikopter konden het leven van de man echter niet meer redden.
Forensische rechercheurs onderzoeken de oorzaak en ook werden alle getuigen gehoord.

 
10-02-2014  

TwenteSport en de Sochi Special

 

ALMELO – In de perskamer van Heracles Almelo kwamen we rondom de wedstrijd tegen Cambuur sportjournalist Gijs Eijsink tegen. Gijs is oud- chef van Tc Tubantia Sport en na zijn vertrek bij het Wegener-concern begon hij enthousiast aan de sportwebsite TwenteSport.com Samen met collega's Eddy van der Ley en Wim Neeskens maakte hij daar een succes van en alras volgde TwenteSport in gedrukte vorm.

Ter gelegenheid van de Olympische Spelen in Sochi ligt er nu een gratis Olympische Special in de boekhandel met uiteraard een speciale aanbieding voor een abonnement in stijl van de Spelen met 4 entreekaarten voor IJsbaan Twente in Enschede.
In de Olympische Special worden de streekgenoten Mark Tuitert, Jorien ter Mors en Christiaan Bokkering belicht die momenteel in Sochi een gooi doen naar eremetaal. Pakken ze het goud? Of zal het anders verlopen? Daar gaan de interviews over, maar ook verhalen van sporters uit de regio die het niet haalden om uitgezonden te worden en wellicht over vier jaar een herkansing krijgen.

Neem bijvoorbeeld het verhaal van Moniek Kleinsman, de Bentelose ex- schaatsster die nu volop met haar burgercarrière bezig is of de column van cabaretier André Manuel. Mooie verhalen, prachtige beelden en een gratis exemplaar dat je niet mag missen!
Het magazine ligt overal in de regio GRATIS in de boekwinkel en is te downloaden via de Magzine-app of via magzine.nu
 

 
10-02-2014  

Oogink en Reefman goud in Trelleborg

 

TRELLEBORG - Afgelopen weekend tijdens het Zweedse Trelleborg Open Taekwondo, wonnen Reshmie Oogink en Sven Reefman een gouden medaille in het sterk bezette internationale veld van deelnemers. De 13-jarige Sven Reefman behaalde zaterdag goud in de klasse Cadetten -49 kg. In de finale versloeg hij de Duitser Jannik Arping op punten met 7-3 na eerder in de kwartfinale en de halve finale al te hebben afgerekend met een Duitse en Tsjechische tegenstander. Opnieuw een puike prestatie na onlangs ook al het nationale kampioenschap op naam te hebben gezet.
De andere gouddelver van Taekwondo Oude Luttikhuis uit Almelo was Reshmie Oogink. In de damesklasse -73 kg won ze al haar partijen overtuigend. In de kwartfinale werd een Poolse naar huis gestuurd met 9-4, in de halve finale werd de wedstrijd voortijdig beëindigd omdat haar Griekse tegenstandster al met 12-0 achterstond en in de finale rekende ze af met de lange Turkse Furkan Aysena Aydin die met 14-4 het onderspit delfde. Oogink pakte daarmee weer belangrijke punten voor de wereld- en olympische ranglijst waarin ze nu 11e staat.

 
14-02-2014  

Heracles Almelo redt het niet tegen PSV

 

EINDHOVEN – Na het laatste fluitsignaal zou je kunnen zeggen dat Heracles Almelo tegen PSV verzuimt heeft een puntje te pakken, gelet op de kansen in vooral de slotfase. Op het slechte veld toonde PSV zich vooral in de eerste helft de betere en nam verdient voorsprong door een doelpunt van Depay wiens schot eerst nog werd geblokt door Pasveer, maar de rebound onberispelijk in het doel schoot.
PSV had kansen op meer maar verzuimde via Locadia en Depay afstand te nemen. Pas na 23 minuten kreeg heracles een eerste kans maar Mark Uth zag zijn kopbal door doelman Zoet over de lat getikt. PSV kreeg daarop drie kansen maar nogmaals Locadia, Willems en Schaars haddeen het vizier niet scherp staan. Tegen de rust kwam Heracles wat beter in zijn spel en het was Veldmate die Linssen in stelling bracht om zijn directe tegenstander uit te kappen om met het rechterbeen doelman Zoet kansloos te laten 1-1-.

Na de thee verzuimde Depay twee keer om de Eindhovenaren opnieuw op voorsprong te zetten waarbij Pasveer nog moeizaam redding bracht op de eerste inzet en de tweede het doel miste. Het was huurling Ruiz die tenslotte wel koppend het doel wist te vinden na een voorzet van Willems. Het was ook de winnende treffer want Heracles dat in de slotfase PSV helemaal terug drong, kreeg via Uth twee kansen op de gelijkmaker maar doelman Zoet nam de heldenrol op zich en wist zijn doel schoon te houden.

PSV – Heracles Almelo 2-1
(1-1)
5.Memphis Depay 1-0, 42.Byan Linssen 1-1, 63.Bryan Ruiz 2-1

Fotoreportage: Harry Broeze ( klik hier)

Gele kaart: Mike te Wierik

Opstellingen:

PSV
: Jeroen Zoet, Santiago Arias, Jeffrey Bruma, Karim Rekik, Jetro Willems, Oscar Hiljemark, Stijn Schaars, Park Ji-Sung (88.Jorrit Hendrix), Bryan Ruiz, Jurgen Locadia (78.Luciano Narsingh) en Memphis Depay (90.Florian Jozefzoon).
Heracles Almelo: Remko Pasveer, Mike te Wierik (84.Berry Powel), Bart Schenkeveld, Jeroen Veldmate, Jason Davidson, Simon Cziommer (73.Thomas Bruns), Ben Rienstra, Iliass Bel Hassani, Mikhail Rosheuvel, Mark Uth en Bryan Linssen (66.Oussama Tannane)

 

 
16-02-2014  

Oud- wielrenner Wim Neeskens overleden

 

ALMELO – Zaterdag is te Almelo in het bijzijn van zij familie, Wim Neeskens overleden. Als wielrenner kreeg hij vroeger de bijnaam ‘de beul van Borne’, want als Neeskens zich bemoeide met de koers dan was hij diegene die moest worden verslagen, want Neeskens liet zich niet zomaar uit het wiel rijden en zette menige koers op zijn naam, ook als de tegenstander Hennie Kuiper of Henk Nieuwkamp heette. 'Deurstoepen', noemde Neeskens dat.
Neeskens was ook een selfmade ondernemer. Als jongeling nam hij het stratenmakersbedrijf van zijn vader over en gaf daar feitelijk tot op heden nog steeds leiding aan. Ook kocht Neeskens zich in, in meerdere bedrijven of nam deze over om weer gezond te maken. Als investeerder was hij tevens een der mensen van het eerste uur bij het ontstaan van de Optiebeurs en ook zo leerde hij diverse ondernemers kennen waaronder H. Ling, D. Wessels en G. Sanderink, selfmade miljonairs waar hij kind aan huis was.
Dat alles was voor Wim Neeskens echter niet genoeg want van jongs af aan schreef hij freelance nieuwsberichten. Om te beginnen voor de Bornse Courant, maar ook voor o.a. De Volkskrant, NRC, De Telegraaf, Tc Tubantia, RTV Oost enzovoort. Hij werd zelfs perschef van de Nationale Judobond en reisde als zodanig diverse wereldtoernooien af.
Enkele jaren geleden werd bij Neeskens een ongeneeslijke vorm van kanker vastgesteld, maar ook daarin toonde Neeskens zich een ‘beul’ en ging de strijdt aan waarvan hij wist dat hij die ging verliezen maar nog wel zolang mogelijk wilde uitstellen en ook daarin slaagde hij.
Dat hij moge rusten in vrede.
De crematie vindt vrijdag a.s. plaats in besloten kring.

Kijk hier
naar een interview van Han Pape met Wim Neeskens voor Roskam TV
 

 
16-02-2014  

Winst en verlies Eurosped tegen koploper

 

SLIEDRECHT/ALMELO – De volleybalsters van het Almelose Eurosped TVT zorgden zaterdag voor een daverende verrassing door in Sliedrecht koploper Sliedrecht Sport een 2-3 nederlaag in sets te bezorgen. Vooral Jeanine Stoeten, Antoinette Posthuma en de Amerikaanse Katie Post waren op dreef en dat beloofde veel voor de return een dag later in de IISPA in Almelo.
Dat bleek echter geen gemakkelijke opgave, want Sliedrecht staat niet voor niets boven aan en kwam met flinke revanchegevoelens naar Almelo, vooral ook omdat het eerder deze week werd uitgeschakeld voor de Europa Cup door het Russische Zarechie Odintsovo, een miljoenenploeg met 3 internationals in de gelederen.
In Almelo toonde Sliedrecht zondag opnieuw dat het de koploper is in de nationale competitie en favoriet voor de play offs. Met 11-25, 19-25 en17-25 werden de ‘meiden’ van coach Jan Berendsen afgedroogd in de IISPA. Wel hebben de Almelose volleybalsters zich ook geplaatst voor de play offs, zodat er nog een kans komt om de favoriet voor de titel te verslaan.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (19 foto's)...

 
17-02-2014  

Bekerdroom over voor Rugbyclub Big Bulls

 

ALMELO - Het massaal toegestroomd publiek heeft afgelopen zondag genoten van een geweldige pot rugby op hoog niveau. De halve finale van de beker competitie verliep echter anders dan de Almelose rugbyers hadden gehoopt. Door het hoge niveau van rugbyvaardigheden en ervaring bij de Haagsche rugbyers kwamen de Bulls niet in hun spel. De Bulls wisten nog weel een try te scoren maar de droom van de bekerfinale is over dit seizoen. Ruim voor aanvang van de wedstrijd stond het publiek, meer dan 120 man, klaar om te gaan genieten van de halve bekerfinale: The Big Bulls tegen Haagsche Rugby Club3. Het belooft een klasse pot rugby te worden: Het eerste team van de Haagsche Rugby club speelt op het allerhoogste nivo in de Nederlandse competitie en daarnaast zijn een aantal spelers, die nu tegenover de Bulls staan, ooit uitgekomen voor het Nederlands Rugby team. Vanaf het eerste fluitsignaal hielden de Haagsche rugbyers het tempo hoog. Met snelle balhandling en een continue follow up bij de breaks werd de Bulls geen moment van rust gegund. Binnen 20 minuten stonden de Bulls dus ook met 2 tries achter, stand 0 -12, en moesten de Bulls strak en hard verdedigen om meer schade te voorkomen. In de 27e minuut gaf de Full-back Peter Maas en verre kick over de verdediging en de zeer snelle Winger Tammo Fraatz wist de bal bij de achterlijn te onderscheppen en drukte een try. Luid gejuich van de toeschouwers, stand 7-12. Dit gaf de Almelose Rugbyers weer een sprankje hoop op winst. Helaas bleven de Haagsche rugbyers maar aanvallen en gaven zelf maar weinig meters prijs. Bij de rust stond de teller op 7-19. Een niet onmogelijk stand om toch de winst naar zich toe te trekken maar dan moest er wel meer gebeuren. Bij de aanvang van de 2e helft hadden de Bullers meer grip op het spel. Een aantal spelerswissels en meer rust in het spel bracht duidelijk voordeel voor de Almelose rugbyers. Toch kwamen de Bullers door soms matige bal handling en weinig variatie in het spel niet meer tot scoren. Na het laatste fluitsignaal stond de teller op 7-33 en verlieten de Bulls moegestreden maar een rugbyles wijzer het veld. Wellicht was dit de aanloop naar rugby op hoger niveau, wat de Bulls komend seizoen na promotie naar de 2e klasse kunnen verwachten.
Volgende thuiswedstrijd is op 23 maart tegen het Studententeam uit Groningen, kick off om 14.30 uur.

 
21-02-2014  

Reshmie Oogink pakt titel in Emiraten


Reshmie Oogink en Joyce van Baaren (r)
 

ALMELO - Taekwondoka Reshmie Oogink heeft vrijdag de Fujairah Open in de Verenigde Arabische Emiraten op haar naam geschreven. De 24-jarige Almelose won in de finale met 7-1 van de Zweedse Casandra Ikonen, de winnares van brons op het afgelopen WK
In de halve finale versloeg Oogink regerend Olympisch kampioene Milica Mandic. “Ik ben hier heel blij mee”, liet Oogink na afloop dan ook weten. “Deze gouden plak sluit mijn reeks van toernooien goed af.”
Twee weken terug won Oogink ook al de Zweedse Trelleborg Open, waarna ze afgelopen week vroegtijdig werd uitgeschakeld tijdens de Luxor Open in Egypte.
Oogink kwam in Fujairah goed door de eerste ronde heen. Ze won met 9-1 van de Koreaanse Dasol Kim en trof vervolgens Mandic. "Dat was een moeilijke tegenstandster, maar ik versloeg haar in december ook al eens in Manchester. Ik kon mij aan mijn strategie houden en daardoor was zij niet in staat om er door te komen met haar technieken", aldus Oogink na afloop over haar halve finale. “In de finale kwam ik door een hoofdtreffer al snel op een voorsprong, maar ik kon haar niet onderschatten. Ze heeft brons gewonnen op het WK."

Clubgenote Joyce van Baaren greep in haar klasse tijdens de Fujairah Open net naast het brons. Van Baaren versloeg haar tegenstandster uit de Ukraïne maar verloor de strijd om brons in een spannende partij tegen de Franse Magda Wiet Henin omdat deze uiteindelijk punten voor een terffer aan het hoofd van Joyce van baaren kreeg toebedeeld maar volgens coach Thijs Oude Luttikhuis absoluut geen treffer was.
In Egypte een week eerdertijdens het Luxor Open, verloor Van Baaren in de eerste partij van de de bronzen medaillewinnares van de laatste WK, Rabia Gulec uit Duitsland.

 
22-02-2014  

PEC in blessuretijd naast Heracles Almelo

 

ZWOLLE – Heracles Almelo moest ver in blessuretijd PEC Zwolle nog naast zich dulden. Narsingh wist toen alsnog de gelijkmaker achter doelman Pasveer te deponeren nadat kort voor rust het bezoekende Heracles Almelo via een kopbal van Veldmate op voorsprong was gekomen.
PEC begon fel tegen Heracles en verzuimde al kort na de aftrap via Saymak op voorsprong te komen. Het schot van de aanvaller belandde in het zijnet. Heracles wist echter de druk te kantelen en was via Rosheuvel op rechts bij herhaling gevaarlijk. Doelman Boer was bovendien in goede doen op een schot van Linssen en zag tot opluchting een schot van Bel Hassani net over de lat verdwijnen. Toch kwamen de Heraclieden kort voor rust op voorsprong toen de vrijstaande Veldmate de corner van Csiommer inkopte.
Ook na rust was Heracles aanvallend sterker hoewel Pasveer eerst handelend moest optreden bij een afstandsschot van Van de Werff en bij een vrije trap en tot opluchting een kanl van Drost via de lat weer in het veld zag stuiteren. Aan de andere kant had PEC de grootste moeite met de corners van Csiommer en Veldmate was dicht bij een tweede koptreffer maar zag deze tegen de paal belanden.
In de slotfase speelde Zwolle alles of niets en ook doelman Boer trok bij herhaling mee naar voren. Mark Uth had toen de wedstrijd op slot kunnen zetten maar zag zijn inzet van grote afstand net naast het lege Zwolse doel belanden. Pas ver in blessuretijd werd de stand alsnog gelijk toen Narsing over rechts de bal achter doelman Pasveer schoot.

Zwolle - Heracles Almelo 1-1
(0-1)
40. Veldmate 0-1, 90+3. Narsingh 1-1.

Fotoreportage: Harry Broeze
(klik hier)

Commentaar:
Veldmate: ‘Was een goeie hè

Scheidsrechter: Blom.
Gele kaart: Van Hintum, Saymak (Zwolle), Davidson, B. Linssen, Te Wierik, Bel Hassani (Heracles Almelo).

Opstellingen:
PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Van der Werff, Broerse, Van Hintum, Klich, Drost, Saymak, Karagounis (65. Narsingh), Fernández (87. Nijland), Mahmudov (38. Benson).
Heracles Almelo: Pasveer, Te Wierik, Schenkeveld, Veldmate, Davidson, Rienstra, Bel Hassani (89. Quansah), Cziommer (76. Bruns), Rosheuvel (72. Tannane), Uth, B. Linssen.

 

 
27-02-2014  

ERMA Sport verlengt contract met EHL


EHL X hockeydoel - Ermasport.nl
 

ALMELO - ERMA Sport uit Almelo en de Euro Hockey League (EHL) hebben besloten om hun succesvolle samenwerking voort te zetten. ERMA Sport is al official supplier van de EHL sinds het oprichting van het hockeyevenement in 2007. De samenwerking is verlengd t/m 2017.

ERMA Sport levert o.a. de dug-outs en hockeydoelen voor de EHL. In 2013 introduceerde ERMA Sport het nieuw ontwikkelde en zogenaamde EHL X Hockeydoel. Dit unieke hockeydoel wordt nu ook gebruikt bij de EHL.

Erwin Schorn (Directeur, Erma Sport) over het voortzetten van de samenwerking:
"Naast het feit dat we official supplier zijn van de Duitse en Zwitserse Hockeybond en ook de hockeydoelen en dug-outs voor het EK 2013 hebben mogen leveren, zijn we erg content over het voortzetten van de samenwerking met de EHL. Als marktleider in het produceren van sportproducten in Nederland sluit een hockeyevenement als de EHL perfect aan bij onze passie voor sport.”

Jons Hensel (Chairman EHL):
“We zijn zeer verheugd dat ERMA Sport er voor heeft gekozen om de samenwerking met EHL voort te zetten in de komende vier jaar. De kwaliteit en standard van ERMA Sport matcht perfect met de EHL.”

Dankzij de samenwerking met Nationale- en Internationale Sportfederaties heeft pionier ERMA Sport de voorbijgaande jaren een enorme expertise opgebouwd inzake de ontwikkeling en productie van kwalitatieve en duurzame sportproducten.

 
28-02-2014  

Heracles verzuimt te winnen van Heerenveen

 

ALMELO – Een uitstekend gestart Heracles, zonder de geschorste Linssen en Te Wierik, gaf de wedstrijd tegen Heerenveen na een half uur uit handen en kreeg daardoor een nederlaag aan de broek. Het timide gestarte Heerenveen werd in het begin totaal overlopen tot zichtbare ergernis van coach Marco van Basten die zijn spelers nagenoeg elk duel zag verliezen. Toch duurde het nog tot de 26e minuut voordat Heracles wist te scoren. Tannane mocht aanleggen met een vrije trap die strak en onhoudbaar achter doelman Nordfeldt in het net sloeg (1-0). Daarvoor zag Csiommer al een schot geblokt en schoot hij ook al een vrije trap in de muur. Het publiek ging er eens goed voor zitten, want Heracles was heer en meester. Toch pakte het geheel anders uit. Na de voorsprong begon Heracles terug te voetballen en eindeloos te combineren waardoor Heerenveen meer voorwaarts kon gaan spelen. Een onnodige vrije trap net over de middenlijn betekende dat de Friezen massaal in het strafschopgebied van Heracles opdoken, waar De Roon ongehinderd kon inkoppen (1-1). Tot de rust gebeurde er weinig tot niets meer en beide coaches zullen ongetwijfeld hun manschappen stevig hebben toegesproken.

Direct na de hervatting verzuimde Uth de Heraclieden opnieuw op voorsprong te zetten door tegen het lijf van de verraste doelman Nordtfeldt te schieten. Even daarna viel het tweede Friese doelpunt toen Pasveer nog wel redding bracht op een schot van Van La Parra maar kansloos was op de rebound van de alerte Finnbogason. Aan de andere kant ontsnapten de Friezen aan de gelijkmaker en was doelman Nordfeldt attent door de kopbal van Tannane met moeite over de lat te tikken. Op de corner van Csiommer had hij geen verweer maar zag tot zijn opluchting de bal buiten bereik op de lat eindigen. Heracles verzandde in eindeloos blijven combineren terwijl Heerenveen nauwelijks nog iets weg gaf en het meest dreigend bleef met uitvallen. In blessuretijd had Uth alsnog een puntje veilig kunnen stellen maar zijn schot ging buiten bereik van doelman Nordfeldt net langs de verkeerde kant van de paal.
Trainer Jan de Jonge baalde flink na afloop: “Wij hebben in de eerste helft goed gespeeld al waren wij na de 1-1 wat van de leg. Na de 1-2 hebben wij nog geprobeerd om druk te zetten. Het is zuur en wij zijn nog lang niet veilig. Toch zullen wij deze manier van spelen en van druk zetten moeten blijven volhouden.”
Marco van Basten was wel blij met het resultaat maar vooral ontevreden over zijn team in de eerste helft: “Die fase was zwak, slap en initiatiefloos. Heracles Almelo liet ons alle hoeken van het veld zien. In de tweede helft waren wij alerter en een goede goal vlak na de rust gaf ons meer vertrouwen.”

Heracles Almelo - sc Heerenveen 1-2
(1-1)
1-0 Tannane (26), 1-1 De Roon (36), 1-2 Finnbogason (49)

Fotoreportage: Nick Zweers


Commentaar:
Jan de Jonge: ‘
Ziek van de wedstrijd
Marco van Basten: ‘
We begonnen dramatisch
Oussama Tannane: ‘
We geven het weg

Scheidsrechter: Manschot
Geel: Van den Berg, Schenkeveld

Opstellingen:
Heracles Almelo: Pasveer, Koenders (Amoah/81), Schenkeveld, Rienstra, Davidson, Quansah, Cziommer, Bel Hassani (Bruns/78), Rosheuvel, Uth, Tannane.
Sc Heerenveen: Nordfeldt, Van Anholt, Kum, Kruiswijk, Dijks (Marzo/64), De Roon, Ziyech (De Kamps/86), Van den Berg, Van La Parra (Sinkgraven/90+3), Finnbogason, Fazli.

Fotoreportage (30 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina