Sportberichten


Plaatsing  
 
16-02-2014  

Oud- wielrenner Wim Neeskens overleden

 

ALMELO – Zaterdag is te Almelo in het bijzijn van zij familie, Wim Neeskens overleden. Als wielrenner kreeg hij vroeger de bijnaam ‘de beul van Borne’, want als Neeskens zich bemoeide met de koers dan was hij diegene die moest worden verslagen, want Neeskens liet zich niet zomaar uit het wiel rijden en zette menige koers op zijn naam, ook als de tegenstander Hennie Kuiper of Henk Nieuwkamp heette. 'Deurstoepen', noemde Neeskens dat.
Neeskens was ook een selfmade ondernemer. Als jongeling nam hij het stratenmakersbedrijf van zijn vader over en gaf daar feitelijk tot op heden nog steeds leiding aan. Ook kocht Neeskens zich in, in meerdere bedrijven of nam deze over om weer gezond te maken. Als investeerder was hij tevens een der mensen van het eerste uur bij het ontstaan van de Optiebeurs en ook zo leerde hij diverse ondernemers kennen waaronder H. Ling, D. Wessels en G. Sanderink, selfmade miljonairs waar hij kind aan huis was.
Dat alles was voor Wim Neeskens echter niet genoeg want van jongs af aan schreef hij freelance nieuwsberichten. Om te beginnen voor de Bornse Courant, maar ook voor o.a. De Volkskrant, NRC, De Telegraaf, Tc Tubantia, RTV Oost enzovoort. Hij werd zelfs perschef van de Nationale Judobond en reisde als zodanig diverse wereldtoernooien af.
Enkele jaren geleden werd bij Neeskens een ongeneeslijke vorm van kanker vastgesteld, maar ook daarin toonde Neeskens zich een ‘beul’ en ging de strijdt aan waarvan hij wist dat hij die ging verliezen maar nog wel zolang mogelijk wilde uitstellen en ook daarin slaagde hij.
Dat hij moge rusten in vrede.
De crematie vindt vrijdag a.s. plaats in besloten kring.

Kijk hier
naar een interview van Han Pape met Wim Neeskens voor Roskam TV
 

Archief
Terug naar vorige pagina