Sportberichten


Plaatsing  
 
01-02-2014  

Broer en zus Oogink Almelose sporters v/h jaar

 

ALMELO – Broer en zus Oogink zijn van die sporters die de medailles aan elkaar rijgen. Allebei actief als taekwondoka’s voor sportschool Oude Luttikhuis. Reshmie pakte onlangs nog een gouden medaille in Machester en werd eerder deze maand opnieuw nationaal kampioen. Ze is hard op weg naar deelname aan de Olympische Spelen in Brazilië en dus terecht verkozen tot Almelose sportvrouw van het jaar 2013. Broer Michael behoort ook al jaren tot de nationale taekwondotop en zorgde dus voor een dubbel familiefeest.
Luctor et Emergo werd het sportteam van het jaar na het kampioenschap en promotie naar de eerste klasse in het zondagvoetbal.
Zwemster Iris Tjonk is hard op weg naar internationale roem. Nationaal brak zij al vele records in haar leeftijdsklasse en dat vestigde de aandacht uit het zwemwalhalla Eindhoven op haar. Een terecht talent van het jaar.
Zwemmer Wessel Everloo werd benoemd tot beste sporter met een beperking.

Ook de randzaken rondom sport kregen aandacht tijdens het sportgala in de Almelose topsporthal IISPA. De fan-foto van Henriëtte Poelakker werd sportfoto van het jaar en Loes Ritzen (judo) werd gekozen tot vrijwilligster van het jaar 2013. Rugbyclub Big Bulls ontving de sportstimuleringsprijs voor hun project Xperience Day om rugby beter onder de aandacht van de jeugd te brengen.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (62 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina