Sportberichten


Plaatsing  
 
09-02-2014  

Heracles verslikt zich bijna in Cambuur


Mike te Wierik kopte in de slotfase de gelijkmaker binnen
 

ALMELO – Met Thomas Bruns in de basis voor de geblesseerde Linssen begon Heracles Almelo na de prima winst in Den Haag op ADO ogenschijnlijk voortvarend aan de derde klus binnen negen dagen, nu thuis tegen SC Cambuur. Wie dacht dat dat een makkie zou worden kwam bedrogen thuis.
Heracles drukte wel maar deed dat zonder weinig overleg zodat echt uitgespeelde kansen zich nauwelijks voordeden. Zij het dat Rosheuvel al in de eerste minuut de Friese doelman Nienhuis net op tijd voor zich zag opdoemen voordat de Heraclied gevaarlijk kon worden.
Bruns oogde onwennig op links en aanvallend ontbrak de finesse zodat het ogenschijnlijke overwicht nauwelijks iets voorstelde. Dat deden wel de snelle counters van Cambuur via vooral Elvis Manu. Een kort moment was Cambuur zelfs de betere en in die fase werd de inkomende Manu op pad gestuurd. Hij liep eerst Schenkeveld er uit om vervolgens Veldmate mis te laten tasten, waardoor hij de kansloze Pasveer kon passeren (0-1). Even daarna had Manu de Friezen zelfs op 2-0 kunnen zetten maar Te Wierik kon dat nog net voorkomen. Trainer Dwight Lodeweges noemde dat later ook een betere fase in de eerste helft, hoewel hij ook meende dat vooral in het begin Cambuur teveel toeschouwde.

Wie zeker niet tevreden was, was zijn Almelose collega Jan de Jonge, die achteraf meldde dat hij in de rust voor het eerst echt boos was geweest op zijn mannen. Zonder Bruns en met Tannane begon Heracles meer strijdt te leveren. Tannane stelde Rosheuvel in staat om van dichtbij in te koppen maar hij raakte de lat. Er ontstond zelfs wat reuring op de tribune. Maar het was doelman Nienhuis die keer op keer het venijn uit de wedstrijd kon halen op schoten van Tannane en Uth. Bovendien had hij nogmaals het geluk aan zijn zijde toen Bel hassani de bal op de lat deponeerde. Even daarvoor had pasveer hetzelfde geluk bij een uitbraak van Rietmeijer die met een pegel eveneens de lat aan Almelose kant raakte.
De Jonge bracht in het laatste kwartier nog Amoah en Powell zodat met Uth drie centrumspitsen aan Almelose zijde de verdediging van Cambuur moesten slechten. Scheidsrechter Kamphuis en de Leeuwarder grensrechter aan Cambuur-kant zagen vervolgens nog een handsbal binnen het strafschopgebied over het hoofd zodat het er op leek dat Cambuur de voorsprong vast kon houden, zeker nadat Amoah een ‘vette’ kans op de gelijkmaker miste. Toch kwam die eerste uitoverwinning er voor de Friezen niet omdat Te Wierik onverzettelijk bleek en in de slotfase alsnog de gelijkmaker achter Nienhuis liet ploffen, tot opluchting van de aanhang.

Heracles Almelo - SC Cambuur 1-1
(0-1)
0-1 Manu (23), 1-1 Te Wierik (89)

Fotoreportage: Harry Broeze
(klik hier)

Commentaren:
Jan de Jonge: ‘Voor het eerst echt boos in de rust
Mike te Wierik: ‘Alsof het zo moest zijn
Elvis Manu: ‘Ik dacht dat ik matchwinner was

Scheidsrechter: Kamphuis
Geel: Bijker, Rienstra, Tannane, Schenkeveld

Opstellingen:
Heracles Almelo: Pasveer; Te Wierik, Schenkeveld, Veldmate (Powel/83), Davidson; Cziommer, Rienstra, Bel Hassani; Rosheuvel (Amoah/78), Uth, Bruns (Tannane/46).
SC Cambuur: Nienhuis; Droste, Leeuwin, Van der Laan (Van Boxel/80), Bijker (Pereira/63); El Makrini, Ritzmaier, Bakker; Lukoki, Hemmen (Barto/67), Manu

Archief
Terug naar vorige pagina