10-02-2014

Oogink en Reefman goud in Trelleborg

TRELLEBORG - Afgelopen weekend tijdens het Zweedse Trelleborg Open Taekwondo, wonnen Reshmie Oogink en Sven Reefman een gouden medaille in het sterk bezette internationale veld van deelnemers. De 13-jarige Sven Reefman behaalde zaterdag goud in de klasse Cadetten -49 kg. In de finale versloeg hij de Duitser Jannik Arping op punten met 7-3 na eerder in de kwartfinale en de halve finale al te hebben afgerekend met een Duitse en Tsjechische tegenstander. Opnieuw een puike prestatie na onlangs ook al het nationale kampioenschap op naam te hebben gezet.
De andere gouddelver van Taekwondo Oude Luttikhuis uit Almelo was Reshmie Oogink. In de damesklasse -73 kg won ze al haar partijen overtuigend. In de kwartfinale werd een Poolse naar huis gestuurd met 9-4, in de halve finale werd de wedstrijd voortijdig beëindigd omdat haar Griekse tegenstandster al met 12-0 achterstond en in de finale rekende ze af met de lange Turkse Furkan Aysena Aydin die met 14-4 het onderspit delfde. Oogink pakte daarmee weer belangrijke punten voor de wereld- en olympische ranglijst waarin ze nu 11e staat.