Sportberichten


Plaatsing  
 
01-02-2014  

Heracles onderuit tegen effectiever NAC

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft een goede historie als het om thuiswedstrijden tegen NAC gaat maar dat werd zaterdagavond in het Polman Stadion wreed verstoort. NAC Breda had zich voorgenomen om zich niet naar de slachtbank te laten leiden en zette Heracles voortdurend klem zodat het aan opbouw nauwelijks toekwam.
Toch kregen de Heraclieden wel kansen en wanneer de mee opgestoomde Te Wierik al in de eerste minuut iets meer zijn hoofd tegen de bal had kunnen zetten, was het duel om zes punten wellicht andersom uitgevallen.
Heracles zocht wel de aanval zonder tot fraaie aanvallen te komen en dat was de verdienste van de Bredanaars die de Almeloërs weinig ruimte bood. Bovendien had het aan doelman Ten Rouwelaar een betrouwbare sluitpost bij schoten van Bel Hassani en Rienstra en een rebound van Mark Uth.
Heracles kreeg dus wel kansen, maar maakte het niet af zoals ook Rienstra die oog in oog met Ten Rouwelaar in het zijnet schoot. Uth scoorde nog wel maar dat doelpunt werd terecht wegens buitenspel geannuleerd. Ook Linssen kopte nog nipt naast.
Aan de andere kant had doelman Pasveer nauwelijks iets te doen en toen deze misgreep bij een corner, was Jordi Buijs er als de kippen bij om de bal wel in het doel te prikken 0-1. Heracles kwam daarna niet verder dan een ruim over gekopte bal van Uth.

Na de thee wist Heracles wat het te doen stond, aanvallen en scoren. Het was echter NAC dat de voorsprong uitbouwde door een goed voor zijn man gekomen Poupon die alleen maar zijn hoofd tegen de voorzet van Seuntjes te zetten om Pasveer kansloos te laten 0-2. Linkerverdediger Davidson gaf daarbij Seuntjes maar al te makkelijk de ruimte, iets wat hem wel vaker overkomt.
Trainer jan de Jonge probeerde het tij nog wel te keren door Tannane, Powell en Bruns in te brengen maar dat zette nauwelijks zoden aan de dijk. Het was Csiommer die wel de achterlijn wist te vinden om een voorzet op maat te geven die Linssen bij de tweede paal ongehinderd kon inkoppen 1-2. Heracles probeerde de druk nog wel te verhogen maar verder dan een naast gekopte bal door Powell en Ten Rouwelaar die Linssen net voor was kwam het niet zodat NAC in de competitiestand op doelgemiddelde langszij kwam bij de Heraclieden, tot ergernis van trainer Jan de Jonge die vooraf op meer gehoopt had. “Wij kenden een haperend begin maar daarna hebben wij een half uur goed gespeeld. Het doelpunt bleef echter uit. De tegenstander probeerde na het eerste treffer de wedstrijd te breken en dat is hun goed recht. Het is een zuur resultaat,” aldus De Jonge. Zijn collega Gudelj was daarentegen meer dan tevreden.

Heracles Almelo - NAC Breda 1-2
(0-1)
38.Jordy Buijs 0-1, 61.Rydell Poepon 0-2, 71.Bryan Linssen 1-2

Fotoreportage: Harry Broeze
(klik hier)

Commentaren:
Jan de Jonge: 'Zij leggen het spel gewoon stil'
Simon Csiommer: 'Harde les geleerd'
Jordi Buijs: 'We waren als scherpschutters'

Scheidsrechter: Van den Kerkhof
Gele kaarten: Jeroen Veldmate, Simon Cziommer, Anouar Hadouir, Kenny van der Weg

Opstellingen:
Heracles Almelo: Remko Pasveer, Mike te Wierik, Bart Schenkeveld, Jeroen Veldmate, Jason Davidson, Simon Cziommer, Ben Rienstra, Iliass Bel Hassani (79.Thomas Bruns), Mikhail Rosheuvel (62.Oussama Tannane), Mark Uth (66.Berry Powel) en Bryan Linssen.
NAC Breda: Jelle ten Rouwelaar, Sepp de Roover, Henrico Drost, Jordy Buijs, Kenny van der Weg, Mats Seuntjes, Anouar Hadouir (83. Danny Verbeek), Tim Gilissen, Urson Matic (76.Joey Suk), Rydell Poepon en Jeffrey Sarpong (90.Adnane Tighadouini).

Archief
Terug naar vorige pagina