28-02-2014

Heracles verzuimt te winnen van Heerenveen

ALMELO – Een uitstekend gestart Heracles, zonder de geschorste Linssen en Te Wierik, gaf de wedstrijd tegen Heerenveen na een half uur uit handen en kreeg daardoor een nederlaag aan de broek. Het timide gestarte Heerenveen werd in het begin totaal overlopen tot zichtbare ergernis van coach Marco van Basten die zijn spelers nagenoeg elk duel zag verliezen. Toch duurde het nog tot de 26e minuut voordat Heracles wist te scoren. Tannane mocht aanleggen met een vrije trap die strak en onhoudbaar achter doelman Nordfeldt in het net sloeg (1-0). Daarvoor zag Csiommer al een schot geblokt en schoot hij ook al een vrije trap in de muur. Het publiek ging er eens goed voor zitten, want Heracles was heer en meester. Toch pakte het geheel anders uit. Na de voorsprong begon Heracles terug te voetballen en eindeloos te combineren waardoor Heerenveen meer voorwaarts kon gaan spelen. Een onnodige vrije trap net over de middenlijn betekende dat de Friezen massaal in het strafschopgebied van Heracles opdoken, waar De Roon ongehinderd kon inkoppen (1-1). Tot de rust gebeurde er weinig tot niets meer en beide coaches zullen ongetwijfeld hun manschappen stevig hebben toegesproken.

Direct na de hervatting verzuimde Uth de Heraclieden opnieuw op voorsprong te zetten door tegen het lijf van de verraste doelman Nordtfeldt te schieten. Even daarna viel het tweede Friese doelpunt toen Pasveer nog wel redding bracht op een schot van Van La Parra maar kansloos was op de rebound van de alerte Finnbogason. Aan de andere kant ontsnapten de Friezen aan de gelijkmaker en was doelman Nordfeldt attent door de kopbal van Tannane met moeite over de lat te tikken. Op de corner van Csiommer had hij geen verweer maar zag tot zijn opluchting de bal buiten bereik op de lat eindigen. Heracles verzandde in eindeloos blijven combineren terwijl Heerenveen nauwelijks nog iets weg gaf en het meest dreigend bleef met uitvallen. In blessuretijd had Uth alsnog een puntje veilig kunnen stellen maar zijn schot ging buiten bereik van doelman Nordfeldt net langs de verkeerde kant van de paal.
Trainer Jan de Jonge baalde flink na afloop: “Wij hebben in de eerste helft goed gespeeld al waren wij na de 1-1 wat van de leg. Na de 1-2 hebben wij nog geprobeerd om druk te zetten. Het is zuur en wij zijn nog lang niet veilig. Toch zullen wij deze manier van spelen en van druk zetten moeten blijven volhouden.”
Marco van Basten was wel blij met het resultaat maar vooral ontevreden over zijn team in de eerste helft: “Die fase was zwak, slap en initiatiefloos. Heracles Almelo liet ons alle hoeken van het veld zien. In de tweede helft waren wij alerter en een goede goal vlak na de rust gaf ons meer vertrouwen.”

Heracles Almelo - sc Heerenveen 1-2