Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-04-2010  

Open dag Erasmus PRO

 

ALMELO - De praktijkopleiding voor Speciaal Voortgezet Onderwijs van scholengemeenschap Erasmus hield gisteren een Open Huis. De vakopleiding die voorheen viel onder 't Heetveld is sinds het begin van dit schooljaar gevestigd in de nieuwbouw aan de Horstlaan.

Fotoreportage (24 foto's)...

 
01-04-2010  

Gezellige Paasmarkt kinderboerderij Beeklustpark

 

ALMELO - De jaarlijkse Paasmarkt bij de kinderboerderij bij het Beeklustpark was woensdagmiddag weer gezellige bedoening met atl van producten als paaseieren om te beschilderen, potjes met honing of mosterd, vogelhuisjes voor het nieuwe broedseizoen en poffertjes om te smullen. Ook konden de kinderen een ritje met paard en wagen maken door het Beeklustpark. 

< Fotograaf Jan Bril legde e.e.a. vast voor het nageslacht.  

Fotoreportage (11 foto's)...

 
01-04-2010  

Paaskermis van start

 

ALMELO - De jaarlijkse Paaskermis op het evenemententerrein aan de Rembrandtlaan is weer in volle gang. Net zoals zovele andere jaren lijkt het weer opnieuw niet mee te willen werken. Maar de kinderen zullen er zich niet van laten weerhouden de ouders mee te tronen naar de draaimolens, zuurstokken en echte Vlaamse frieten.

< Jan Bril schoot de volgende foto's bij elkaar.

Fotoreportage (14 foto's)...

 
01-04-2010  

Hertenpark Aalderinkshoek op de schop

 

ALMELO - Op de Kerkelanden en ook in de Aalderinkshoek worden in opdracht van de gemeente meerdere retentievijvers aangelegd om een eind te maken aan de hoge grondwaterstand. De afgelopen jaren hield vooral de Kerkelanden de voeten droog door de tijdelijke bemaling die de hoge grondwaterstand naar aanvaardbare proporties terug bracht. De retentievijvers moeten die rol nu overnemen om bij regenval het overtollig water te kunnen opvangen.
De herten op de Aalderinkshoek moeten tijdelijk genoegen nemen met een kleiner oppervlak, maarkunnen straks weer hun gang gaan rond de vijver die bij droogte leeg komt te staan.

< Foto's: Jan Bril

Fotoreportage (5 foto's)...

 
01-04-2010  

Q-koorts besmetting in Bornerbroek en Enschede

  ALMELO - In Bornerbroek en Enschede zijn melkgeitenbedrijven besmet verklaard met Q-koorts. In Bornerbroek gaat het om 584 dieren, in Enschede om 944 dieren. In Bornerbroek gaat het om het bedrijf van de Fam. Schroten, aan Het Linschot in Bornerbroek. Hier worden morgen 100 drachtige geiten geruimd.
De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit plaatst een waarschuwingsbord bij deze 2 bedrijven. De adressen en locaties van de bedrijven worden ook bekendgemaakt op de website van de VWA .
Lees verder...


Persbericht gemeente Almelo
Brief ministeries van VWS en LNV aan omwonenden

 
01-04-2010  

Tom Egbers 3e boek over Steve Mokone

 

ALMELO - Donderdagmiddag presenteerde NOS Sport presentator Tom Egbers zijn derde boek over de legendarische Heraclesvoetballer Steve 'Kalamazoo' Mokone die Heracles in 1958 als eerste zwarte voetballer op de Nederlandse velden de Almelose club hielp aan het kampioenschap in de Tweede Divisie. Twee eerdere boeken en nu een aangescherpte samenvoeging schreef Tom Egbers over Steve Mokone die successen vierde bij Heracles, Marseille, Cardiff en Torino, arts werd in Amerika maar uiteindelijk ook 12 jaar in de cel belandde beschuldigt van een aanslag op de advocate van zijn echtgenote tijdens de scheidingsprocedure. In 2002 werd het eerste boek al verfilmd maar met het derde boek over Steve Mokone is Tom Egbers volgens eigen zeggen nu klaar.
 
< 'Hier gaf ik Wolfram Arnthoff altijd een handje', zegt Tom. - Jan Bril maakte de foto's

Lees
ook het Almelos's Weekblad.

Fotoreportage (30 foto's)...

 
02-04-2010  

Almelooo in de Bieb met Tom Egbers.

 

ALMELO – Nee, het was beslist geen grap. De datum was puur toeval: donderdag 1 april waren de Amsterdamse schrijvers Tom Egbers, Kester Freriks, Karin Giphart en Mirjam Pool te gast in het programma Almelooo dat werd gepresenteerd door Jan Hammink. Alle vier hebben ze iets met de stad Almelo. Tom is er geboren en getogen, Kester heeft er zijn schooltijden doorgemaakt, Karin treedt graag op in Almelo en Mirjam schrijft er boeken over zeer aansprekende onderwerpen als armoedebestrijding en de stadhuisgijzeling.
Alle vier vertelden ze over hun nieuwste werken en Karin zong enkele prachtige nummers. Tom Egbers presenteerde eerder op de dag al zijn nieuwste boek over De Zwarte Meteoor en Mirjam pool gaf te kennen dat in haar nieuwe boek toch wel enkele onthullingen over de Stadhuisgijzeling komen te staan. 

< Fotoreportage: Nick Zweers

Fotoreportage (11 foto's)...

 
02-04-2010  

Tien biggen geboren bij Kinderboerderij

 

ALMELO - Bij de kinderboerderij Beeklust zijn 10 biggetjes geboren. Feest voor de beheerders en voor de kinderen die zich dagelijks vermaken bij de kinderboerderij. Mooie gelegenheid om met de kinderen een kijkje te gaan nemen hoe het gaat met ‘moeder zeug’ en de knorrende zuigelingen.

< Jan Bril maakte de eerste foto’s

Fotoreportage (5 foto's)...

 
05-04-2010  

Inbrekers aangehouden na achtervolging

 

ALMELO – De Almelose ‘Hermandad’ herkende zaterdagmiddag in de Windmolenbroek een automobilist die werd verdacht van inbraak. Hij ging er met z’n medepassagier van door op de hielen gezeten door de politie. Op de Ootmarsumsestraat raakten de ‘vluchtelingen’ in een slip en ramden een geparkeerde auto, waarna beiden simpel in de kraag konden worden gevat. Een controle van het vluchtvoertuig bracht nog wat inbrekerswerktuig aan het licht waarna beide werden ingerekend. De 40-jarige bestuurder stond al als veelpleger te boek.

< Jan Bril was toevallig ter plekke om het vast te leggen.

In de nacht van zaterdag op zondag boekte 'Hermandad' opnieuw een succesje door twee Hagenezen van 25 en 21 jaar aan te houden die in de Hofstraat het inrijverbod aan hun laars lapten. In de auto trof men zaken afkomstig van diefstal en bleek dat ook de parkeerautomaat van de P-kleder Oosterborgh aan de Sluiskade ZZ gekraakt was.

 
05-04-2010  

Herdenking bevrijding Bornerbroek

 

BORNERBROEK - In diverse plaatsen en dorpen word de bevrijding uit de 2e Wereldoorlog gevierd. Zo ook in Bornerbroek werd een krans gelegd bij de graven van gesneuvelden en hield 'Keep them Rolling' een korte stop voordat het verder naar Wierden trok.

< Nick Zweers ging naar Bornerbroek en maakte de foto's.

Fotoreportage (24 foto's)...

 
05-04-2010  

Eieren gooien bij het Wetshuys

 

ALMELO - Terwijl de mensen massaal naar de Woonboulevard trokken op jacht naar een koopje, werd bij 't Wetshuys aan de Koornmarkt op 2e Paasdag weer om de titel 'Beste eiergooier van Almelo', gestreden. Niet dat daar nu zoveel over te vertellen is, want het gaat natuurlijk om de foute vangsten die tot hilariteit leiden. Daarom maar de foto's van Freek.

Fotoreportage (39 foto's)...

 
06-04-2010  

Mooie oogst SEV Aadorp bij mini-NTS

 

AADORP – De turnsters van Sport en Vriendschap (SEV) Aadorp hebben zich afgelopen zaterdag bij de wedstrijden mini-NTS van hun beste kant laten zien. De vijftien turnsters uit Aadorp waren in sporthal De Stroekeld in Rijssen samen goed voor zeven medailles: drie keer goud, een keer zilver en drie keer brons.
Voor sommigen was het hun eerste turnwedstrijd ooit, voor de meesten de enige turnwedstrijd van het jaar. Tussen de deelneemsters van KEV Vriezenveen, VEK Rijssen, DOS Rijssen en LOVA Vroomshoop bleven de turnsters van SEV uitstekend op de been. In de klasse instap R2 waren Tess Moelard (goud) en Mirte Veneberg (brons) zelfs goed voor twee van de drie medailles. Verder was er goud voor Evita Kroeze (instap R3) en Ilse Schmal (pupil R2). Anne Gerrits won zilver in de klasse pupil R2 en Wendy Westerhoff (pre-instap R1), en Ilse Gast (instap R1) gingen met brons naar huis.

 
06-04-2010  

Alles wijst op een college van PvdA, VVD en CDA

 

ALMELO - Alles wijst er op dat Almelo een college krijgt dat bestaat uit PvdA, VVD en CDA.. Dinsdagavond gaf formateur De Baas een tussentijds verslag over de formatie tussen de drie partijen. We zijn wat opgehouden door Fortezza”, liet de formateur dinsdagavond weten aan de gemeenteraad. Hij legde uit dat wordt bezien of renovatie van het huidige stadhuis inderdaad goedkoper is dan nieuwbouw en wat de stedenbouwkundige gevolgen zijn als er geen nieuw stadhuis aan het Marktplein wordt gebouwd. De PvdA was de grote verliezer bij de gemeenteraadsverkiezingen. De partij ging van 13 naar 7 zetels. Ook het CDA verloor 2 zetels. De VVD was de grote winnaar in Almelo. De partij kreeg er drie zetels bij.  

Foto: Formateur De Baas

Fotoreportage (5 foto's)...

 
06-04-2010  

Pauperfestival afgelast

 

ALMELO - Het Pauperpopfestival gaat dit jaar niet door. De organisatie, de Stichting B.A.H.21 , heeft het festival afgelastt om zich te kunnen concentreren op kleinere activiteiten. Ook financieel bleek het niet haalbaar voor de stichting.Dat is dinsdag meegedeeld door woordvoerster Marloes Dooren. Op vragen van D66 in de raadsvergadering van dinsdagavond werd dit onderschreven door wethouder Kuiper. De organisatie van het HOB-NOB festival was al bang dat de buurt er problemen mee heeft dat binnen twee weken twee muziekevenementen in het park plaatshebben die geluidhinder kunnen veroorzaken

foto: Pauperpop

 
07-04-2010  

Nieuwe rolstoelbus voor Rode Kruis

 

 ALMELO - De bus is voorzien is van de nieuwste technieken, en dat was hard nodig. De oude bus moest teveel worden aangepast om aan de huidige maatstaven te voldoen. De nieuwe rolstoelbus is ook geschikt om, naast het gewone vervoer van gehandicapten, in te worden gezet bij het verzorgen van gewonden tijdens evenementen. Voorzitter Herman Venema bedankte in een dankwoord niet alleen de Almelose bevolking, maar ook de sponsors. De nieuwe bus met rolstoellift, verlaagde instap en airco kostte zo'n 34.000 euro Bedrijven als Asito, Urenco, Kees Smit en Actronics hebben hun maatschappelijke betrokkenheid ruim getoond door hun sponsoring. Garage Sickman, uit Vroomshoop, heeft de nieuwe rolstoelbus aan de afdeling Almelo van het Nederlandse Rode Kruis dinsdag overgedragen.

Foto Jan Bril

 
07-04-2010  

Streetsoccer met Heracles in de wijk

  ALMELO - Samen met Heracles gaat Beter Wonen de wijk in om leefbaarheidprojecten op te zetten. Zij doen dit vanuit hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Op 21 april a.s. starten zij met STREETSOCCER (STRAATVOETBAL) in de wijk Kerkelanden - Aalderinkshoek.
Lees verder...

 
08-04-2010  

Vaccinatie tegen baarmoederhalskanker

 

ALMELO - De meisjes van twaalf in Almelo hebben een prik gehaald tegen baarmoederhalskanker.  Elk jaar krijgt een nieuwe groep een oproep om een serie van drie prikken te halen tegen de HPV-virussen die verantwoordelijk zijn voor zeventig procent van de gevallen van baarmoederhalskanker.  Vorig jaar werd de vaccinatie landelijk ingevoerd. De groep meisjes die zich toen niet liet inenten, wordt nu weer opgeroepen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), dat verantwoordelijk is voor de vaccinaties, was vorig jaar onaangenaam verrast door de grote weerstand tegen de prikken. In deze cybertijd bleken verhalen over de gevolgen van de vaccinatie met een razende vaart over het internet te vliegen. Vooral via sociale netwerken als Hyves deden allerlei indianenverhalen de ronde. Natuurlijk was er ook serieuze kritiek. Als iets duidelijk werd, is het wel dat in deze tijd lang niet iedereen klakkeloos gehoorzaamd aan een massale oproep tot vaccinatie.Die prikken met het vaccin Cervarix zijn veilig, al kunnen er bijwerkingen optreden.
 
Foto reportage Jan Bril

Fotoreportage (6 foto's)...

 
09-04-2010  

De Boer-pand wordt gezondheidscentrum

 

ALMELO - De gemeente Almelo is akkoord gegaan met het toewijzen van 20 parkeerplaatsen aan het pand Winkelsteeg 1 te Almelo. Door de toewijzing kan Woningstichting Beter Wonen het voormalige De Boer-pand verkopen aan de Praktijk voor fysio- en manueeltherapie Het Scheepvaarthuis en Huisartsenpraktijk Heikens. Makelaar Harry Huisman, van Hoes de Twentse Makelaar, wist de transactie na moeizaam onderhandelen tot stand te brengen om op deze plek een nieuw gezondheidscentrum te ontwikkelen.

< Het winkelpand zal door architect Willem Buitenweg van architectenbureau Archivolt en bouwbedrijf B & K compleet gerenoveerd en verbouwd worden tot een fris en modern nieuw centrum. Naast huisarts Heikens en de huidige 2 fysiotherapiepraktijken van het Scheepvaarthuis zullen nog andere eerstelijns disciplines hun intrek in het pand nemen. Als alles mee zit zal het gezondheidscentrum in januari 2011 haar deuren voor de eerste patiënten openen.

De gemeente Almelo kocht eind vorig jaar Het Scheepvaarthuis om het plaats te laten maken voor nieuwe bouw en huisvesting van Dimence.

 
09-04-2010  

Samenwerking Bibliotheek en Alberts kunstuitleen

  ALMELO - Onder het motto “Samen cultureel” zijn Bibliotheek Almelo en Alberts kunstuitleen een unieke samenwerking begonnen. Mensen die lid zijn van de bibliotheek in Almelo worden gratis lid bij Alberts kunstuitleen.

Nieuw
Alberts kunsthandel is sinds vorige week met een kunstuitleen begonnen. Er valt een gat nu de gemeentelijke kunstuitleen is gestopt met het uitlenen van kunstwerken. “Hier spelen wij natuurlijk op in met een mooie en frisse collectie” aldus Vrielink. Vanaf € 5,- per maand kan al een kunstwerk gehuurd worden. Het lidmaatschap voor de kunstuitleen kost € 12,- per jaar. Als men lid is van Bibliotheek Almelo is dit het eerste jaar gratis!
Het gebaar wordt ook andersom gemaakt. Als men lid wordt van de kunstuitleen worden mensen ook een jaar lang gratis lid van de bibliotheek. Verder krijgt men een pas om gratis deel te nemen aan de activiteiten van de bibliotheek. Een mooie combinatie die perfect op elkaar aansluit aldus Ellen Lamberts van Bibliotheek Almelo.
Lees verder...

 
10-04-2010  

Almeloër in cel Bali wegens seks

 

MANGGIS/ALMELO - De 64-jarige S. uit Almelo zit in de cel op Bali, nadat hij seks met een 16-jarig meisje van het Indonesische eiland zou hebben gehad. Zij is schoonmaakster in zijn gasthuis. Volgens de Balinese zou de Tukker haar in twee dagen zeven keer hebben verkracht. S. is zaterdag aangehouden op verdenking van ontucht met een minderjarige. Buitenlandse Zaken bevestigde gisteren dat S. nog in voorarrest zit, in Manggis. Lees verder in TC Tubantia.

 
11-04-2010  

4e Zwemfestijn Zwemmen voor Zorg

 

ALMELO - Zaterdag organiseerde de Lionsclub Almelo voor de vierde keer het zwemfestijn voor de Zorg in Het Sportpark in Almelo. Enkele honderden zwemmers in diverse teams zwommen voor het goede doel, dat dit jaar naar de Stichting Terminale Thuiszorg gaat. Ondanks de economische crisis met extra inzet hebben de leden van de Lions Almelo alle krachten gemobiliseerd om zwemmers en bedrijfssponsors te werven voor dit vierjaarlijkse gebeuren. Elk team zwom maximaal een uur voor het goede doel tegen een van tevoren overeengekomen sponsorbedrag.

< Jan Bril en Freek Buitenweg maakten de fotoreportage

De opbrengst gaat naar de Stichting Terminale Thuiszorg Almelo. Deze vrijwilligersorganisatie verzorgt waak- en oppasdiensten en licht verzorgende handelingen ten behoeve van terminale patiënten en hun familie in de thuissituatie. Als de vrijwilliger aanwezig is, kan de partner of het betreffende familielid even rust nemen, een boodschap doen of ’s nachts rustig slapen. Zo is de vrijwilliger een belangrijke steun voor zowel de zieke als de mantelzorger. De verleende hulp, die in beginsel wordt geboden voor een periode van zes weken, is kosteloos. De Stichting is daarom afhankelijk van onder meer activiteiten zoals deze.

Fotoreportage (44 foto's)...

 
11-04-2010  

Kinderfestival van de Ronde Tafel

 

ALMELO – Zaterdag werd er voor de vierde keer een kinderfestival georganiseerd waarvoor ook kinderen waren uitgenodigd die uit gezinnen komen die het niet zo breed hebben. Het doel was om hen een leuke voorstelling te bezorgen. Hoofdact was de Bamboo Bears Kindershow. De Bamboo Bears zijn al bekend van TV waarop zij op zaterdag bij de NCRV te zien zijn. Voor de kinderen was het een afwisselend programma , met veel show, muziek, clownerie en lekkernijen. Tevenswas er de mogelijkheid voor de kinderen om een 3-tal toegangskaarten van de Arena voor de oefeninterland Nederland-Hongarije op 5 juni a.s. te winnen. Het festival vond plaats in het Polman stadion in Almelo.
De organisatie is in handen van serviceclub De Ronde Tafel, een twintigtal jonge Almelose ondernemers. Gedurende hun lidmaatschap - tot 40 jaar - probeert de club goede doelen te (onder)steunen. De leden van De Ronde Tafel werken ook allen mee op 10 april om het de kinderen naar hun zin te maken. Na afloop was er drinken, popcorn en suikerspinnen en een surprisetasje voor elk kind.
Zie ook www.kinder-festival.nl 

 Freek  maakte de volgende reportage

Fotoreportage (21 foto's)...

 
11-04-2010  

Open dag bij De Brugstee, voorheen Tibertius

 

ALMELO - Op vrijdag 23 april tussen 15.00 en 17.00 uur kan iedereen een kijkje komen nemen in het nieuwe gebouw van de beschermde woonvorm De Brugstee - voorheen Tibertius - aan de Brugstraat in Almelo. De verhuizing naar het nieuwe pand is op maandag 10 mei. 26 bewoners keren dan terug naar de Brugstraat en betrekken hun nieuwe appartement. Vanaf de verhuizing verdwijnt de naam Tibertius definitief en hanteren we De Brugstee als nieuwe naam. De Brugstee is een woonvoorziening voor mensen met langerdurende psychiatrische stoornissen op meerdere levensgebieden. De Brugstee beschikt naast permanente bewoning ook over enkele plaatsen voor mensen die tijdelijk onderdak nodig hebben. Dit zijn de zogenoemde ‘passantenplaatsen’. Om in aanmerking te komen voor een passantenplek moet er sprake zijn van een combinatie van maatschappelijke, psychosociale en/of psychiatrische problemen.

 
12-04-2010  

Watertoren Reggestraat in de aanbieding

 

ALMELO – Voor de liefhebbers die op zoek zijn naar een bijzondere huisvesting, komt er een bijzonder bouwsel op de kopersmarkt. Het waterleidingbedrijf Vitens doet namelijk de in 1926 gebouwde watertoren aan de Reggestraat in de verkoop via inschrijving bij makelaar DTZ Zadelhoff in Enschede.
De vierkante toren van een kleine 40 meter hoog is namelijk niet meer in gebruik als toren met een waterreservoir in de top om de druk op te voeren. De functie van het communicerende vat is namelijk allemaal overgenomen door elektrisch aangedreven pompen die het water in de drinkwaterleidingen opstuwen. Het reservoir zit er nog wel in.
Het rijksmonument meet aan de voet 12 bij 12 meter en heeft relatief gezien weinig grond rondom. De gehele kavel bedraagt 920 m2 met deels erfdienstbaarheid. Vitens verkocht al meer watertorens. Zo bracht de toren in Vriezenveen 44.000 euro op en die in Daarle 55.000 euro.
De gemetselde ronde watertoren aan de Wierdensestraat werd decennia geleden al gesloopt.

Fotoreportage (11 foto's)...

 
13-04-2010  

Aanleg dorpspark rond kerk Bornerbroek

 

BORNERBROEK – In Bornerbroek wordt rondom de St. Stephanuskerk een dorpspark aangelegd. Daarvoor wordt zelfs voor vijftig procent van de kosten Europese subsidie verleend. In het plan, dat is ontwikkeld door de stichting Dorpsbelang i.s.m. de gemeente Almelo, worden de gronden van de parochie en de Theresiahof samengevoegd en toegankelijk gemaakt door de aanleg van wandelpaden. De wandelpaden worden ook gekoppeld aan het Brookerpad. Aan de zijde van de Bornsestraat komt een TOP, een toeristisch informatiepunt en wordt een podium aangelegd voor culturele activiteiten. Het dorpspark strekt tot de St. Stephanusschool. De begraafplaats en de kerk worden daardoor door het park omsloten en zijn dan ook via het park bereikbaar. De bewoners van de Theresiahof kunnen straks ook van het park gebruik maken. Ook ligt het in de bedoeling meerdere activiteiten in het park te organiseren zoals een bijenmarkt, boerenmarkt, ouderendag en een expositie van de kunstschildervereniging De Peinturisten. De leerlingen van de St. Stephanusschool gaan zitbanken ontwerpen naar voorbeeld van de Spaanse kunstenaar Gaudi. 

< afbeelding: BRAEM Architectuur

Fotoreportage (6 foto's)...

 
14-04-2010  

Beleefdheidsbezoek burgemeester in Iserlohn

 

ISERLOHN - Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld heeft dinsdag 13 april een kort kennismakingsbezoek gebracht aan onze Duitse partnerstad Iserlohn. In het Rathaus van Iserlohn werd zij ontvangen door de burgemeester van Iserlohn, Dr. Peter Paul Ahrens.
Voor beide burgemeesters was het de eerste ontmoeting. In een informeel gesprek spraken zij onder anderen over enkele overeenkomsten en verschillen tussen Almelo en Iserlohn. Tijdens dit bezoek heeft burgemeester Hermans haar collega uitgenodigd aanwezig te zijn bij de 4 mei herdenking in Almelo en het ontsteken van het bevrijdingsvuur op 5 mei.
Dr. Peter Paul Ahrens (SPD) is sinds eind oktober 2009 burgemeester van Iserlohn. Hij is de opvolger van de heer Klaus Müller die tien jaar burgemeester van Iserlohn was.

 
14-04-2010  

Nieuwe Spoedpost geopend

 

ALMELO - Patiënten die snel een arts nodig hebben kunnen terecht op de nieuwe Spoedpost, aan de achterkant van het Almelose ziekenhuis Twenteborg. De werkzaamheden zijn nog in volle gang. Bouwvakkers zijn nog druk in de weer om de puntjes op de i te zetten. De officiële openingshandeling werd verricht door Commissaris van de Koningin Geert Jansen. De nieuwe afdeling zit vol met de modernste technologie. Zo zijn er behandelkamers van de spoedeisende hulp apparatuur die de patiënt ‘bewaakt’ door het meten van de hartslag en andere lichaamsfuncties. Ook apparatuur zoals een CT-scan is aanwezig. De complete vleugel van het ziekenhuis is ook fysiek op de schop gegaan. Het oude interieur is vervangen door nieuwe wachtruimtes en balies met een moderne vormgeving. De Spoedpost moet zorgen dat patiënten sneller en beter geholpen worden en dat er efficiënter en er dus goedkoper gewerkt kan worden.

Fotoreportage Jan Bril

Fotoreportage (33 foto's)...

 
14-04-2010  

Bouwrijp maken plan De Velden in volle gang

  ALMELO - Het Indië terrein in Almelo wordt momenteel door Ter Steege Vastgoed herontwikkeld tot een eigentijds woon- en werkgebied. Aan de zijde van de Kolthofsingel bevindt zich plandeel De Velden. Op 6,5 hectare is ruimte voor lichte bedrijvigheid, kantoren, maatschappelijke dienstverlening en woon-/ werkeenheden. Momenteel is het bouwrijp maken in volle gang. Het betreffen werkzaamheden als aanleg van (bouw)wegen, riolering, grondverzet, opschonen terrein etc. Aannemer NTP Infra uit Enschede is verantwoordelijk voor de uitvoering van deze werkzaamheden. De gunstige weeromstandigheden zorgen voor een snelle uitvoering. Nog voor de zomervakantie in het gehele terrein bouwrijp. Aansluitende wordt gestart met de uiteindelijke aanleg van twee parken midden in dit bedrijventerrein. Deze ‘ruigtetuin´ en ‘stenentuin´ bevinden zich nabij de bestaande bomen en worden aangelegd met bestaande materialen (zoals gebakken klinkers en betonelementen) uit het Indië terrein.
Lees verder...

Fotoreportage (4 foto's)...

 
14-04-2010  

Atelierroute op de helling wegens subsidiestop

 

ALMELO - De Atelier en theaterroute heeft deze week te horen gekregen dat ze dit jaar geen subsidie ontvangt van de gemeente Almelo. Vorig jaar werd nog een subsidie van 17.000 euro toegekend op een begroting van 41.000 euro en de gemeente heeft onlangs de atelierroute tot een A evenement benoemd. Een A evenement is een evenement met een regionale uitstraling en beeldbepalend voor de stad. Desondanks wordt er dit jaar geen subsidie toegekend. 'Dat blijkt dus de politiek verder niet uit te maken.  Deze mededeling werd ons deze week (even) via de mail gestuurd terwijl we al ver in de voorbereiding zitten', zegt Joep Vrielink, voorzitter van de atelierroute. 'Onbegrijpelijk! Dit is wel erg frustrerend voor ons. We timmeren met een aantal vrijwilligers hard aan de weg, dan is dit wel onverwacht en zuur.  We zijn al met de inschrijvingen begonnen en hebben dit jaar een erg leuk en nieuw project opgezet. Dat blijkt nu opeens tevergeefs. Er is hard gesneden in de culturele pot. Er moet bezuinigd worden. Dat weet iedereen. Maar om nou een van de belangrijkste evenementen op cultureel gebied in Almelo te schrappen gaat wel erg ver', aldus Vrielink.
De atelier- en theaterroute kreeg vorig jaar december nog de Stadsprijs uitgereikt door de burgermeester. Deze prijs wordt uitgereikt aan een instantie of evenement die een bijzondere bijdrage levert aan de Almelose samenleving.

 
14-04-2010  

Bouwstop en dwangsom Café aan de Waag

 

ALMELO – Het college van B&W heeft een bouwstop opgelegd onder dwangsom aan Jeed Horeca BV uit Balkbrug t.a.v. de illegale interne verbouwing van het Rijksmonument De Waag. De exploitant had de opening op 29 april a.s. al groots aangekondigd met een optreden van de Vengaboys, maar dat gaat niet door. De aangekondigde dwangsom bedraagt 10.000 euro en kan oplopen tot maximaal 50.000 euro. Jeed Horeca BV is al behoorlijk gevorderd met de interieurwijziging maar moet nu noodgedwongen het besluit op de nu wel ingediende bouwaanvraag afwachten.
Exploitant Wagenvoord wilde onder de naam Stadscafé Rembrandt beginnen maar dat kon niet wegens bezwaren van de exploitant van Café Restaurant en Catering Rembrandt aan de Rembrandtlaan.

 
16-04-2010  

Politie zoekt getuigen beroving Windmolenbroek

  ALMELO - Vrijdagmorgen 16 april omstreeks 00.15 uur werd een 39-jarige man uit Almelo beroofd van zijn telefoon. De man reed met zijn auto op de Bonte Specht in Almelo toen hij werd klemgereden door een andere auto. Twee personen stapten uit de auto en dreigden de 39-jarige man met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en een steekvoorwerp. De 39-jarige moest zijn telefoon afgeven waarna de daders vertrokken. De politie is op zoek naar getuigen. De daders reden in een zwarte golf met afgeplakte kentekenplaten en hadden het volgende signalement:
Lees verder...

 
16-04-2010  

Aswolk ook in Almelo te zien

 

ALMELO - Ook in Almelo was de aswolk, die vanuit IJsland over ons land trok, duidelijk te zien. Door de wolk met as kleurde de lucht rood/paars en zag de zonsondergang er prachtig uit. De wolk vulkanische as is afkomstig van de vulkaan Eyjafjallajökull. De aswolk legde een groot deel van het Europese luchtverkeer plat. Het RIVM in Bilthoven zegt dat er geen gevaar is voor de volksgezondheid. Ondanks het ongemak konden mensen wel genieten van een mooie zonsondergang.

< Niels Bartelink stuurde twee foto's en ook Jan Bril trok met de camera op pad.

Fotoreportage (10 foto's)...

 
16-04-2010  

De zomer komt, na winter met veel sneeuw

 

ALMELO - Dat de zomer op komst is blijkt uit de foto's die Jan Bril maakte in zijn tocht door Almelo. Veel bomen volop in bloei en dat geeft altijd een mooi plaatje. Onder de Link Mooi Almelo staan meer foto’s.
 

 
16-04-2010  

Nieuw platform Jong in Almelo

  ALMELO - www.JongInAlmelo.nl is het digitale platform voor jongeren tot 23 jaar in Almelo. En vanaf aanstaande maandag,19 april, biedt de site een nieuwe mogelijkheid: jongeren tot 23 jaar kunnen online hun vraag stellen aan de Jongin coach. De vraag kan van uiteenlopende aard zijn; “Krijg ik te weinig zakgeld?”, “Ik ben verliefd op een oudere jongen”, “Hoe kan ik van mijn schulden afkomen?”, “Mijn klasgenoten pesten mij” of “Hoe kan ik mij wat zekerder voelen?” Het zijn voorbeelden van vragen waar de Jongin coach de jongere bij kan helpen. Want soms is het prettiger om online een vraag te stellen over iets wat je bezighoudt, dan er met familie of vrienden over te praten.
Lees verder...

 
16-04-2010  

Oud-leerling Het Noordik gepromoveert

 

ALMELO – Oud-leerling van CSG Het Noordik Wouter Peeters is donderdag 15 april gepromoveerd op zijn proefschrift ‘Local atherosclerotic plaque biomarkers predict systemic clinical outcome’ en daar is Het Noordik maar wat trots op om aan de basis van de studie van Peeters te hebben meegewerkt.

Wouter Peeters heeft van 1992 tot 1998 het VWO op Het Noordik gevolgd en afgerond. In die periode was hij actief in onder meer de leerlingenraad als voorzitter en heeft hij met nog een aantal leerlingen in een schoolbandje gespeeld.
In eerste instantie was Wouter Peeters uitgeloot voor de studie geneeskunde en heeft hij een jaar Meteorologie en fysische oceanografie gestudeerd aan de Unjversiteit in Utrecht. Het tweede jaar is hij wel ingeloot.

Onderzoek
Tijdens zijn studie geneeskunde was hij al even actief als op Het Noordik. Zo heeft hij een jaar zijn studie onderbroken en in het bestuur gezeten van de studievereniging van de studie geneeskunde. In 2006 is hij afgestudeerd. In de laatste periode heeft hij in Montreal onderzoek gedaan op vaatgebied. Dit is meteen de aanzet geweest voor zijn promotieonderzoek aan de faculteit geneeskunde van de Universiteit Utrecht, waarop hij nu promoveert.

Slagaderverkalking
In het proefschrift wordt een nieuw concept geïntroduceerd om bij patiënten met atherosclerose (slagaderverkalking) het individuele risico te kunnen bepalen op het krijgen van bijvoorbeeld een hartinfarct, een beroerte of etalagebenen, waarvoor een interventie nodig is.

 
16-04-2010  

Megahome en Emmen moeten aan tafel

 

EMMEN/ALMELO – De Almelose projectontwikkelaar Megahome en de gemeente Emmen moeten van de rechter aan tafel om het probleem over de grondafname in de Emmense nieuwbouwwijk Delftlanden op te lossen. Megahome wil de bouwrijpe stukken grond van 6,5 ha. elk met een waarde van 15 miljoen euro niet afnemen omdat in een eerder aangekocht stuk nog maar 36 woningen konden worden gerealiseerd. Megahome was overeengekomen de grond na het bouwrijp maken terug te kopen om er 1200 woningen te bouwen, zo meldt RTV Drente.

 
16-04-2010  

Werkplein NT krijgt cliëntenraad

  ALMELO - De gemeenten Almelo, Hellendoorn, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden hebben vrijdagmiddag een convenant getekend voor samenwerking met het UWV door via het Werkplein Noord Twente te gaan samenwerken in de cliëntenparticipatie. Ook komt er een gezamenlijke cliëntenraad met advies- en initiatiefrecht bij het ontwikkelen van beleid en uitvoering. Lees het persbericht.
Lees verder...

 
17-04-2010  

Villa dichter J.C. Bloem in de verkoop

 

ALMELO – Wijlen de beroemde dichter J.C. Bloem (1887-1966) had er dan misschien niet de mooiste jeugdherinneringen aan, maar de villa aan de Ootmarsumsestraat 86 waar hij met zijn ouders een aantal jaren woonde omdat vader J.W.C. Bloem tot burgemeester van Hardenberg (1914-1922) was benoemd, staat in de verkoop bij Kamphuis Makelaars.
De dichter J.C. Bloem, vernoemd naar zijn opa die minister van Financiën was van 1885 tot 1888 en die de staatsloterijwet vorm gaf, was meer een dolende in de samenleving en kon het nergens lang uithouden. Als jurist opgeleid werkte J.C. Bloem bij diverse gemeenten als griffier en op diverse krantenredacties, maar de dichtkunst bleef zo aan hem trekken, dat het uiteindelijk zijn volledige dagbesteding werd. De waardering als dichter kwam echter ook laat. Pas in de jaren na de tweede wereldoorlog en met het ridderschap in de Orde van Oranje Nassau in 1952. In Zutphen, waar hij ook enige jaren sleet, werd nog een plein naar hem vernoemd en in 2001 werd besloten de J.C. Bloem Poëzieprijs in het leven te roepen. Volgen beweringen zou er zelfs koninklijk bloed door zijn aderen stromen omdat zijn opa en latere minister, een bastaardzoon van Prins Willem II zou zijn.
Wat het allemaal met de vorig jaar volledig aan de buitenkant gerestaureerde villa - gemeentelijk monument - te maken heeft? Niet zo gek veel, maar het zijn wel leuke anekdotes voor bij de visite.

 
17-04-2010  

Bert Kuiper gaat eerst genieten, na afscheid


Partijgenoot en ex- Haags parlementair redacteur Ed Figée kwam ook speciaal om afscheid te nemen. Figée is momenteel lobbyist voor de provincies Gelderland en Overijssel in Den Haag.
 

ALMELO – Vierentwintig jaar diende Bert Kuiper de PvdA als raadslid en wethouder. Na het afscheid van vrijdag gaat hij eerst een tijdje genieten voordat hij weer zijn vizier op een job richt. In 1986 kwam Kuiper in de gemeenteraad en werd hij zes jaar later wethouder. Met een onderbreking van twee jaar zat Bert Kuiper sindsdien in het Almelose college en gisteren kreeg hij als blijk van waardering de gouden erepenning van de stad Almelo.
De ‘volksjongen’ Bert Kuiper maakte het zichzelf niet altijd gemakkelijk, bewogen als hij was kon hij in de gemeenteraad ook wel eens narrig uit de hoek komen en reageerde ook wel eens als zodanig richting belangenorganisaties waarmee hij van doen had. Kunst en cultuur was zijn grote liefde, maar dat ging gepaard met ups and downs omdat vooral in krappe tijden de cultuurpot het meest te lijden had. Het behouden van Hof 88 en de komende uitbreidinging er van is hij toch trots op. Evenals op het besluit dat er nu dan eindelijk een jongerenpodium met oefenruimtes komt in het Brugmanpand aan de Kolthofsingel.
De gijzeling in het stadhuis twee jaar geleden, waarmee hij ongewild het wereldnieuws haalde, blijft volgens hem als een ziektekiem in zijn geheugen zitten en zal volgens Kuiper niet weggaan, zo zij hij in zijn afscheidspeech. Kuiper geeft daarmee feitelijk aan dat die gebeurtenis een grote impact op hem heeft gehad. Enige rust en bezinning is hem dan ook gegund voordat hij zijn vizier weer op wat anders richt. 

Kijk naar de fotoreportage van Jan en Freek

Fotoreportage (76 foto's)...

 
17-04-2010  

Woningbrandje aan de Bornsestraat

 

ALMELO - Vrijdagavond rond 20.30 uur ziet een voorbijganger rook uit een woning komen aan de Bornsestraat. Hij gaat aan de bel bij het huis maar de bewoners zijn niet thuis of doen niet open. Hij alarmeert de brandweer en Almelo Zuid rukt uit. Tijdens het aanrijden van de eerste tankautospuit heeft de bevelvoerder opgeschaald naar middelbrand omdat niet duidelijk was of er nog mensen binnen waren. 

< Kijk u naar de fotoreportage van Patrick Weegink

 
17-04-2010  

Voor TANGO weer in de file

 

ALMELO - Bij het tankstation TANGO (Munsterhuis) aan de Violierstraat stond vandaag weer een behoorlijke file vanwege de TANGO-prijzenstunt. Twintig cent scheelde vandaag de literprijs en dan willen automobilisten wel even in de file staan net zoals vorige week. In sommige gemeente greep de politie in omdat er teveel verkeershinder ontstond, maar aan de Violierstraat was dat niet nodig nu de Nijreessingel het gross van het verkeer opslokt. Jan Bril had de tank ook leeg net zoals tal van anderen en maakte tijdens het wachten enkele foto's.

Fotoreportage (5 foto's)...

 
18-04-2010  

Weer werkt goed mee bij open dag PH golf

 

ALMELO - Golfclub PinHigh aan de Veenelandenweg liet zondagmiddag bezoekers kennismaken met de greens, driving range en de tees. De open dag trok tientallen bezoekers. Voetbal gaat voor golf bij PH. Zondagmiddag zijn het de hoofdgebruikers van de voetbalterreinen aan de rand van de Schelfhorst die de oudste rechten hebben. Als er dus gevoetbald wordt op alle velden, zijn de golfspelers niet welkom. De golfvereniging telt 380 leden en klagen niet maar een aantal extra leden zijn best welkom. 

< Jan Bril ging ook op golfles en maakte de volgende foto's.

Fotoreportage (21 foto's)...

 
19-04-2010  

Bejaarde vrouw gewond na beroving handtas

  ALMELO - Een hoogbejaarde vrouw is gistermiddag in Almelo op brute wijze beroofd van haar handtas. De 85-jarige vrouw liep met haar rollator omstreeks 16.30 uur over het Vincent van Goghplein toen ze van achteren een klap kreeg. De overvaller ging er met haar tas vandoor. De vrouw is met onbekend letsel in het ziekenhuis opgenomen. In het Beeklustpark en Jan Wiegerslaan zijn later wat spulletjes van de vrouw teruggevonden. Van de dader ontbreekt elk spoor. De politie is dringend op zoek naar getuigen. Lees het signalement!
Lees verder...

 
19-04-2010  

Boverhof neemt Kroeskop Schilders over

 

ALMELO – Boverhof Schilderwerken aan de van Weerden Poelmanweg neemt onderdelen van de failliete boedel van Kroeskop Schilders over. Ook een aantal werknemers verhuist mee naar Boverhof dat onderdeel is van de Lennisgroep met vestigingen in Hardenberg, Almelo, Emmen en Ommen. Het huurpand van Kroeskop Schilders blijft eigendom van Kroeskop Beheer BV dat het schildersbedrijf enkele jaren geleden verkocht.
 

 
20-04-2010  

Heraclesspelers en schoolkids sporten samen

 

ALMELO - Ruim 350 kinderen van De Kei, De Noorderborch, OBS De Twijn en De Griffel hebben maandag op het complex van voetbalvereniging PH meegedaan aan de actie Scoren voor Gezondheid. Het doel van deze maatschappelijke Heracles Event is om kinderen meer te laten bewegen om overgewicht te bestrijden. Na afloop werd met alle deelnemende kinderen een contract getekend om de komende twintig weken te werken aan een gezondere leefstijl. In de overeenkomst zit ook een excursie naar het stadion van Heracles Almelo.
Scoren voor Gezondheid is een initiatief van de Stichting Meer dan Voetbal, het Nationaal Instituut voor Gezondheidbevordering en Ziektepreventie (NIGZ) en het Nederlands instituut voor Sport en Bewegen (NISB). Partners in het project zijn het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de Sponsor Bingo Loterij, de Eredivisie (ECV) en de KNVB.

< Jan Bril maakte de foto's

Fotoreportage (63 foto's)...

 
21-04-2010  

Fortezzaplan opnieuw aangepast


Even dreigde dit beeld te ontstaan
  ALMELO – Niemand was zo gelukkig met de uitkomst dat het prestigieuze bouwplan Fortezza voorlopig maar één woontoren zou krijgen. Criticasters vreesden dat de tweede toren er nooit meer zou komen als het eerste deelplan zou zijn gerealiseerd. De ontwikkeling op het braakliggende terrein aan de Egbert Gorterstraat kent al een lange geschiedenis. Een eerste ontwerp werd aan het einde van de vorige eeuw door de gemeente afgekeurd. Het leidde tot aankoop van de grond door de gemeente die vervolgens een nieuw concept bedacht waarna het terrein met verlies werd terugverkocht aan van der Looy.
Achteraf bleek het plan met de hellende torens veel te ambitieus en op aandrang van de projectontwikkelaar werden het rechte torens. Vervolgens werden de ondergrondse parkeerplaatsen geschrapt omdat de ondergrond niet deugde en daardoor extra veel kosten gemaakt moesten worden. In februari jl. dan het plan om één toren later te bouwen.
Lees verder...

 
21-04-2010  

“1000 bezoekers bij Kinderfestival 2010”

 

ALMELO - “Familie Van der Veen uit Almelo wint toegangskaarten oefeninterland Nederlands elftal” Afgelopen week  vond het 4e Kinderfestival plaats voor kinderen tussen 3 en 12 jaar. De organiserende serviceclub Ronde Tafel ’38 Almelo kon 1000 jongens, meisjes en hun ouders/begeleiders verwelkomen. Dit jaar trad de “Bamboo Bears Show” met goochelaar Ronald Moray. Het festival vond plaats in het Polman stadion van Heracles in Almelo. Tijdens het festival konden de bezoekers het aantal voetballen in een ton raden. De familie Van der Veen uit Almelo kwam het dichtste bij het juiste aantal en zijn de gelukkige winnaars van 3 toegangskaarten voor de laatste oefeninterland van het Nederlands elftal op 5 juni tegen Hongarije voor het aanstaande WK Voetbal.cHoofdsponsor was Fotostudio Smit. De Ronde Tafel bedankt alle sponsoren en personen die het festival mogelijk hebben gemaakt.

Fotoreportage (5 foto's)...

 
21-04-2010  

Sloopboerderijtje langs Nijreesingel uitgebrand

 

ALMELO - Een sloopboerderijtje langs het tracé van de Nijreessingel is donderdagnacht uitgebrand. Toen de brandweer kort na de melding rond 00.10 uur arriveerde bleek het dichtgetimmerde pand al behoorlijke brandschade te hebben opgelopen. Omwille van het vermoedelijk vrijkomen van kleine asbestdeeltjes is het terrein door de brandweer afgezetmet hekken.

< Kijk naar de fotoreportage
van Patrick Weegink

 
21-04-2010  

Verwarde vrouw aangehouden – poging moord

 

ALMELO - Een 34-jarige vrouw uit Almelo is dinsdagmiddag aangehouden omdat ze haar kinderen van 4 en 10 jaar wilde doden en zelfmoord wilde plegen. De politie en ambulance werd gealarmeerd nadat de huisarts aan de bel had getrokken omdat de kinderen al twee tabletten waren toegediend. De kinderen werden eerst naar het ziekenhuis gebracht voor controle waarna onderdak werd geregeld. De vrouw werd voorlopig ingesloten in afwachting van nader recherche onderzoek en mogelijk psychiatrische opname.

 
21-04-2010  

AMK op concerttour in Sauerland

 

ALMELO – Vrijdag vertrekt het Almelo’s Mannen Koor met twee tourincars voor concerten in o.a. Willingen en Winterberg in het Duitse Sauerland. Daarnaast is er tijd voor ontspanning en wordt het koor zondag terugverwacht.
 

 
22-04-2010  

Heracles en Beter Wonen in Streetsoccer

 

ALMELO – Beter Wonen directeur Peter van Hout gaf woensdagmiddag met assistentie van Nico-Jan Hoogma de aftrap voor het Streetsoccer-project in de Kerkelanden dat de woningstichting organiseerde met de medewerking van Heracles Almelo.
De Heraclieden willen hun maatschappelijke betrokkenheid met de jeugd in de regio meer benadrukken en daarom fungeerden de spelers Mike te Wierik, Marco Vejinovic, Erwin Nieuwboer en Samuel Armenteros als scheidsrechter.

Foto's Jan Bril

Fotoreportage (16 foto's)...

 
23-04-2010  

Motorrijder verongelukt op Wierdensestraat

 

ALMELO - Bij een ongeval op de kruising Wierdensestraat - Egbert ten Catelaan is donderdagavond 22 april om 22.35 uur een 41-jarige man uit Almelo om het leven gekomen. De man die een motor bereed wilde vermoedelijk linksaf slaan richting Wierden. Een uit het centrum komende automobilist van 29 jaar uit Wierden, die kennelijk linksaf wilde slaan de Egbert ten Catelaan in, zag de overstekende motorrijder over het hoofd waardoor de motorrijder onder de auto terecht kwam. De motorrijder overleed ter plekke aan zijn verwondingen.
Normaal is deze kruising beveiligd met een verkeerslichtinstallatie maar deze staat na 22.00 uur op knipperen. De Verkeersongevallen Analysedienst van het politiekorps Twente heeft het ongeval in onderzoek. 

< Kijk naar de fotoreportage van Patrick Weegink.

 
23-04-2010  

Advocaat in gijzelingszaak wil meer weten

 

ALMELO – Advocaat M. Goris heeft het Gerechtshof in Arnhem om meer informatie gevraagd over mogelijke telefoongesprekken tijdens de gijzeling in juni 2008 in het Almelose stadhuis. Volgens de advocaat beschikt het Openbaar Ministerie mogelijk over meer verslagen van telefoongesprekken die tijdens de gijzeling zijn gevoerd vanuit het stadhuis dan waarover zij beschikt. Zij wil doormiddel van die verslagen een zo getrouw mogelijk beeld krijgen wat er zich destijds heeft afgespeeld. Haar cliënt Ahmet O. die doordraaide vanwege de vergunningsperikelen van zijn echtgenote met de gemeente kreeg vorig jaar een straf van negen jaar cel en is in hoger beroep gegaan. Op 4 mei a.s. beslist het Gerechtshof in een tussenvonnis over een aantal verzoeken van advocaat Goris.

Saillant is, dat de oorzaak waarom zijn echtgenote geen vergunning kon krijgen van de gemeente lag bij de voornemens tot afbraak van het voormalige V&D pand waarin zij zich had gevestigd. Het pand zou in 2017 onder de slopershamer moeten vallen. Tijdens de collegeonderhandelingen kwamen de nieuwe coalitiepartners VVD, PvdA en CDA deze week overeen dit onderdeel te schrappen uit de binnenstadsvernieuwing en de Wet Voorkeursrecht Gemeenten (WVG) zelfs te schrappen. Mogelijk wordt pas op een veel langere termijn alsnog een nieuw plan ontworpen.

 
23-04-2010  

Burgerinitiatief levert 1000 handtekeningen op

 

ALMELO – Het Burgerinitiatief Binnenstad van verontrustte Almelose burgers over de ontwikkelingen in de binnenstad heeft ruim 1000 handtekeningen opgebracht. Dat maakte burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld donderdagavond in de raadszaal bekent bij de presentatie van het resultaat van de collegeonderhandelingen.
De initiatiefnemers maakten zich zorgen over de megalomane ontwikkelingen die het vorige college van B&W in gang zette. De initiatiefnemers willen via het Burgerinitiatief bewerkstelligen dat de gemeente een pas op de plaats maakt en die ontwikkelingen nog eens doorrekent en mogelijk ook kijkt naar een binnenstadsvernieuwing die meer past bij de Almelose schaal en minder kapitaalsvernietiging met zich meebrengt.
Zij worden op hun wenken bediend, want de burgemeester heeft het initiatief doorgegeven aan het Raadspresidium ter agendering en bovendien staat in het concept-collegeplan van het nieuwe college van B&W dat het college alle plannen van het vorige college nog eens kritisch tegen het licht zal houden.

 
23-04-2010  

Vermissing giftig graffitireiniger en mishandeling

 

ALMELO - Op donderdag 22 april is een medewerker van de gemeente Almelo drie vaatjes graffitireiniger verloren. De vaatjes zijn vermoedelijk tussen de Sluitersveldsingel en Bornebroek uit het gemeentevoertuig gevallen tijdens het rijden. Het betreft één blauw en twee witte vaatjes van elk 10 liter. De inhoud is uiterst agressief en giftig en gevaarlijk bij verkeerd gebruik.
De politie verzoekt de vinder, de vaatjes bij het politiebureau af te geven of contact op te nemen met de politie telefoonnummer: 0900-8844.

Man aangehouden voor zware mishandeling
ALMELO – Een 41-jarige Almeloër is door de politie in hechtenis genomen. Hij wordt er van verdacht in relationele sfeer een 38-jarige vrouw zwaar te hebben mishandeld. De vrouw is naar het ziekenhuis vervoerd.

Winkelinbraak, de politie zoekt getuigen
ALMELO - In de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 april is in een winkelpand aan de Galerij in Almelo een inbraak gepleegd. De politie kreeg hiervan omstreeks 02.45 uur melding. De inbreker heeft zich toegang tot het pand verschaft door een ruit van de voordeur in te slaan. Diverse goederen werden uit de winkel ontvreemd.
Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien, dat van belang kan zijn voor het onderzoek. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van Politie Twente, team Almelo 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.
 

 
23-04-2010  

Marieke, wil je met me trouwen?

 

ALMELO - Dat je als fotograaf ook wel eens de lucht in moet kijken bewees Jan Bril weer eens. Normaal druk met landmeten, is zijn grote hobby de fotografie en dan kom je wel eens ergens en kijk je ook wel eens naar die heldere luchten. Ditmaal was er een vliegtuigje, ja het mag weer, met daarachter een sleep met een opvallende tekst. Iemand moet wel heeel veeel van de bewuste Marieke houden denken we zo op de redactie. Nu weten we niet hoe de vrouw van Jan heet, maar deze tijd lijkt hij ons wel voorbij. Toch zijn we benieuwd wat de bewuste Marieke heeft geantwoord op deze toch wel bijzondere en kostbare huwelijksaanzoek. Wie het weet mag het ons vertellen of liever de partners in spé zelf.  

Fotoreportage (5 foto's)...

 
24-04-2010  

Armeense genocide 1915 herdacht

 

ALMELO – Bij de Armeense kerk aan de Vriezenveenseweg werd zaterdag de genocide van de Turken op het Armeense volk in 1915 herdacht. Hay Dateve Muradian (Hoofdpriester Armeense Kerk Nederland) leidde de dienst en sprak de talrijke aanwezigen toe.
Het verdrijven en de genocide op het Armeense volk wordt door steeds meer naties erkend, dit to leedwezen van de Turkse overheid die het liever over een burgeroorlog heeft.
Donderdagavond jl. was er nog een aangrijpende reportage van Holland Doc op de VPRO-televisie. De reportage maakte duidelijk dat ook heden ten dage men in Turkije de genocide liever ontkend en dood zwijgt.
 

Fotoreportage (24 foto's)...

 
25-04-2010  

Extra kinderopvang in De Riet Nieuwland

  ALMELO - In de wijk De Riet/Nieuwland is vanuit de Brede Buurtschoolsamenwerking tussen Kinderopvang De Cirkel, Scoop peuters en Basisschool de Kubus tijdelijk de extra peutergroep ‘Takkie’ gestart. Aanleiding is de wachtlijst die kort geleden is ontstaan bij peuterspeelzaal ’t Kruimel.
Lees verder...

 
25-04-2010  

Lentefeest OBS De Tandem

 

ALMELO – De ouderraad van OBS De Tandem organiseerde zaterdag jl. een lentefeest op het schoolplein. Met spelletjes voor de kinderen, een plantenmarkt voor de ouderen en poffertjes en iets te drinken voor iedereen was de stemming opperbest en kon er heerlijk worden bijgepraat in een fijn lentezonnetje.
 

 
25-04-2010  

Groots feest Sumatraplein

 

ALMELO - De feestelijke Opening van het Sumatraplein werd verricht door burgermeester Hermans.Zij gaf de start voor het kinderprogramma met o.a Ballonnenwedstrijd kinderen uit de buurt disco dok dansen
Om 15.00 werd het kinderprogramma afgerond waarna de grote mensen werden verwend met een live optreden van Beethoven. De Band Beethoven staat inmiddels al vele jaren aan de top van het nationale en internationale entertainmentcircuit. In die tijd heeft Beethoven zich steeds geprofileerd als een uiterst professionele, trendsettende en vooruitstrevende band/act, die elk optreden tot een spraakmakende sensatie maakt. Eén van de leden van deze band is een geboren en getogen Westeresser buurtbewoner!Het feest was georganiseerd door de bewoners uit de buurt, velen van hen zijn al jaren actief als vrijwilliger voor o.a. de Kindervakantieweek en de Kinderclub. Stichting Buurtcentrum ’t Dok ondersteunde de feestdag door te zorgen voor de muziekinstallatie, de ruimten in het buurtcentrum, de versieringen en het eten en drinken. Enkele (EHBO gediplomeerde) bewoners hadden zich vrijwillig ter beschikking gesteld voor de Eerste hulp.
 

Fotoreportage (37 foto's)...

 
26-04-2010  

Bedrijvenpark De Velden goed in de markt


Wasstraat 'De Wetering' te Utrecht evenens door Löwik Bouw BV gerealiseerd
 

ALMELO – Het gaat goed met de ontwikkeling van het bedrijvenpark De Velden aan de Kolthofsingel van Ter Steege Vastgoed uit Rijssen. Na de bouwvak wordt begonnen met de realisatie van de cultuurtempel voor jongeren de Talentenfabriek in het voormalige pand van machinefabriek Brugman.
Ook begint Löwik Bouw BV dan aan de bouw van een autowasstraat van 4000m2 voor de firma Leus. Löwik Bouw BV heeft veel ervaring met het bouwen van tankstations en autowasstraten. Zo bouwt men momenteel aan een autowasstraat in Kontich België.
NTP Infra uit Enschede is druk doende het 6,5 hectare bedrijvencomplex De Velden bouwrijp te maken zodat ook de verdere ontwikkeling kan worden opgestart. Voor de kavels voor gemengde lichte bedrijvigheid en een vijftal woon/werkruimtes is grote belangstelling. Dertig procent van de beschikbare kavels is inmiddels verkocht. 

 
26-04-2010  

Kunstwerk Cascade heeft nieuwe plek (upd)

 

ALMELO – Het kunstwerk Cascade van de overleden kunstenaar Jan van Eijl heeft een nieuwe plek gevonden in de vijverpartij van het appartementengebouw Apollo. Het uit vier koperen bekkens bestaande kunstwerk, waarin water overstroomt van het ene in het andere bekken, sierde jaren de waterpartij van het eind vorige eeuw gesloopte waterschapgebouw aan de Apollolaan waar nu Eninver staat.
In 2008 kwam het kunstwerk nog in het nieuws omdat het door koperdieven was gestolen van de gemeentewerf waar het stond opgeslagen in afwachting van een nieuwe plek. De politie vond het kunstwerk later elders in de stad beschadigd terug en delen ontbraken. Geheel gerestaureerd staat het nu op zijn nieuwe plaats in afwachting van de officiële ingebruikstelling, waarbij het water moet gaan stromen! 

Fotoreportage (38 foto's)...

 
27-04-2010  

Almeloër wint NK Jachthoornblazen

  MOERGESTEL – Jan Schelfhorst uit Almelo is in het Brabantse Moergestel Nederlands kampioen jachthoornblazen solo geworden. Het team van de Jachthoorngroep ‘Kiekdoaris´ uit Almelo nam voor de vijfde keer deel aan het NK dat inmiddels voor de 48e keer werd gehouden en het is voor het eerst dat het individuele kampioenschap naar Almelo gaat.
Bij het groepsoptreden werden ook nog diverse successen behaald.
Lees verder...

 
27-04-2010  

Perronhuis NS wordt expositieruimte

  ALMELO - Het perronhuis van het NS-station Almelo Centraal krijgt een nieuwe bestemming. De stichting Nieuwe Twentse Kunst mag het pand benutten als expositieruimte voor installaties en lichtkunst. De organisatie, die ook jaarlijks het Media Art Flow Festival organiseert, mag over de accommodatie beschikken tot de Nederlandse Spoorwegen er een definitieve bestemming voor heeft gevonden.
Lees verder...

 
27-04-2010  

Zwemmen voor Zorg levert € 17.500 op

 

ALMELO – Het onlangs door de Lionsclub Almelo georganiseerde zwemfestijn voor de Zorg heeft maar liefst € 17.500 opgebracht. Voorzitter Eric Hütte van de organiserende stuurgroep van de Lions overhandigde in het Theaterhotel de cheque aan voorzitter Bert Veleers van de stichting Terminale Thuiszorg Almelo e.o.
Ook werden er prijzen uitgedeeld aan deelnemende teams. Bij de snelle sponsorteams wist het team van Salix Het Ravijn maar liefst 239 baantjes te zwemmen en werden daarmee eerste, toch goed voor een dinerbon bij Dock 19. Het team van De Veene werd tweede en mag gaan eten bij Tapasrestaurant Solera en de bouwers van Löwik Bouw & Beton BV kunnen toch nog voor 150 euro langs Mc Donald.
Bij de langzamere teams ging de overwinning naar het team van de Leeszaal die bij restaurant International mogen dineren. Vier Groningse studenten die voor het team van De Klub uitkwamen mogen naar de bioscoop en het team van Het Muurtje werd eervol derde.
Erik Hütte sprak bijzondere waardering uit voor Henk Bolk van het gelijknamige transportbedrijf omdat op hem nooit een vergeefs beroep wordt gedaan. Als dank werd hem een ingebracht kunstwerk overhandigd.

Fotoreportage (38 foto's)...

 
28-04-2010  

S.B.O. “De Rank” actief voor Sri Lanka

 

ALMELO - De kinderen van S.B.O. school “De Rank” te Almelo geven, via de stichting “Regio Almelo – Sri Lanka” (R.A.S.) al vele jaren geldelijke steun aan Thilina Maduwantha, één van de kinderen is opgenomen in het jongenstehuis “Lawrence Hyde Boy’s Home” in Kandy in Sri Lanka.
Dank zij hun bijdrage kan Thilina elke dag gevoed en gekleed naar school. Juf Iny, bestuurslid van R.A.S. en haar man meester Sieb, vertrekken a.s. vrijdag naar Sri – Lanka en zullen daar o.a. het jongenstehuis bezoeken. Daar kunnen ze niet met lege handen aankomen en daarom hebben de kinderen van “De Rank” pennen verkocht.
Op de morgen van 26 april werd het resultaat van hun actie bekend gemaakt en een cheque overhandigd aan de voorzitster en de secretaris van stichting R.A.S. Dat de kinderen met veel enthousiasme te werk waren gegaan bleek uit het verbluffende resultaat. Hun actie had een totaal bedrag opgeleverd van maar liefst € 1.606.15. Het RAS bestuur was verrast en blij met dit fantastische bedrag.
Als dank voor hun inzet kregen alle kinderen een pen en mochten ze een cadeautje in ontvangst nemen dat de directeur van de school, juf Gerdien, deze week teruggekeerd uit Amerika, voor hen had meegenomen uit Chicago.

 
28-04-2010  

Almelo´s meisje Aylin Felicia Nurgel vermist

  ALMELO - De 16- jarige Aylin Felicia Nurgel is sinds 6 april spoorloos. Ze is die dag niet thuis gekomen van school. Aylin heeft een Turks uiterlijk en een normaal postuur. Ze is al eerder van huis weggelopen en is toen in het westen van het land terug gevonden. De politie vermoedt dat ze daar nu ook zou kunnen zijn. Ze is daar nog niet getroffen. De politie is op zoek naar mensen die meer over de vermissing weten.
Lees verder...

 
29-04-2010  

Voorjaarsmarkt VSO De Brug

 

ALMELO – VSO De Brug hield dinsdag een Voorjaarsmarkt op de praktijklocatie ‘De Groene Brug’ in de Harbrinkhoek. De praktijkopleiding Groen- en Dierverzorging werd in 2009 gestart bij Erve Sanderij in samenwerking met de familie Sand.
Tijdens de Voorjaarsmarkt werd zelf gekweekt eenjarig plantgoed verkocht en waren er diverse activiteiten om aan mee te doen. De baten zijn bestemd voor de Vidyalaya school in Ettunamoor Zuid- India, eveneens een school voor speciaal onderwijs en waarmee VSO De Brug een sponsorovereenkomst heeft. 

< Jan Bril nam een kijkje 

 

Fotoreportage (44 foto's)...

 
29-04-2010  

K.O. voor negen Almeloërs

 

ALMELO – Ter ere van Koninginnedag werden negen Almeloërs door Koningin Beatrix geëerd voor hun verdiensten voor de samenleving. Burgemeester Jon Hermans – Vloedbeld ontving donderdag de gelouterde Almeloërs in het stadhuis om hen in het bijzijn van hun familieleden namens de Koningin de bijbehorende versierselen op te spelden. Bij het slot van de officiële plechtigheid werd met Oranjebitter getoast op het welzijn van de Koningin.

< Jan Bril maakte de fotoreportage


Omschrijving Koninklijke onderscheidingen Almelo 2010

Fotoreportage (61 foto's)...

 
30-04-2010  

Marieke, wil je met me trouwen (vervolg)

 

Beste redactie,
Hierbij meld ik me als de veroorzaker van enig motorgeronk in het Almeloos luchtruim.
Omdat ik heel veel van mijn vriendin Marieke hou en mijn leven heel graag met haar wil delen,heb ik het plan opgevat haar op een ludieke wijze ten huwelijk te vragen.
Ik ben op zijn tijd romantisch ingesteld en hou van tradities. Zo heb ik voordat ik het vliegtuig met sleep geregeld heb, eerst mijn a.s. schoonvader gevraagd toestemming te geven voorons voorgenomen huwelijk.
Na zijn goedkeuren, heb ik e.e.a. in gang gezet. Donderdag 22 april j.l. was onze dag en met een smoes heb ik mijn Marieke naar haar ouderlijk huis laten komen op de Schelfhorst.
Om 18.00 uur hoorde ik motorgeronk, nam mijn a.s. bruid naar buiten en knielde voor haar neer.
Kijk maar omhoog zei ik en herhaalde de tekst die op het spandoek stond: “Marieke, Wil je met me trouwen?” Natuurlijk was haar reactie positief. Ik kan het wel schreeuwen van de daken!

Wij zijn van plan om waarschijnlijk 22 april 2011 te gaan trouwen!

Met vriendelijke groeten,

Jaap van Bergeijk
 

Naschrift redactie:
'Bij deze wordt het dus van de daken geschreeuwd'. Trouwens dat 'ZwarteMagica' in het Cc. email is ook zeer intrigerend. Proficiat alle twee.
Wij zijn benieuwd wie de volgende stunt bedenkt.

 
30-04-2010  

Buitenbad Sportpark open op 1 mei

 

ALMELO – Het buitenbad en de ligweide van Het Sportpark gaat morgen op 1 mei weer open voor het publiek. Het Sportpark leent zich perfect voor jonge gezinnen. Er is een perfect peuterbadje met aangrenzend een zandbak. De kinderen kunnen hier heerlijk spelen met water en zand. In het midden van het peuterbadje staat een pipo die nu weer als een fontein water spuwt. De ouders kunnen in een gezellige omgeving onder een rieten parasol, de kinderen in de gaten houden. De buitenbaden zijn nu bijna anderhalve week gevuld en wordt nu verwarmd naar een watertemperatuur van 24 graden Celsius. Kortom weer of geen weer in het water is het altijd lekker toeven. In de mei vakantie zijn er een aantal acties bij de horeca, daarnaast worden twee boarding voetbalveldjes voor kinderen in de tennishal geplaatst om te voetballen. De kinderen kunnen via het buitenbad naar de tennishal, ze moeten dus wel een entree kaartje kopen. Bij weer mooi wordt een springkussen geplaatst worden op de zonneweide.
Het aantal seizoensabonnementen dat in de voorverkoop is verkocht is ongeveer gelijk aan vorig jaar.
 

 
30-04-2010  

De Compaan in landelijke finale CCC

 

ALMELO – Het jongensteam van de RKSB De Compaan heeft zich weten te plaatsen voor de finale van de Cruyff Court Competitie. Het team plaatste zich door in Heerenveen de regiofinale met 2-0 te winnen van De Burcht uit Heerenveen. De grote finale is op 22 mei a.s. in Amsterdam op het Cruyff Court naast het Olympisch Stadion.

 
30-04-2010  

Presentatie en opening nieuwe theaterseizoen

 

ALMELO - Het Theaterhotel Almelo en Hof 88 presenteerden donderdag aan de vooravond van Koninginnedag, samen de voorstellingen van het komende theaterseizoen 2010-2011. De openingshadeling werd verricht door de nieuwe wethouder Van Woudenbergh. De beide theaters zijn deze bijzondere samenwerking vorig jaar aangegaan, omdat ze elkaar goed aanvullen. Unieke kleine producties vinden bij Theater Hof 88 een passend podium, terwijl het Theaterhotel Almelo een perfecte plek is voor de grotere opvoeringen. Deze verdeling gaat natuurlijk niet voor alles op: bij het Theaterhotel treedt ook nieuw talent op en bij Hof 88 staan geregeld artiesten van faam op het podium. De nieuwe theaterbrochureswerd spectaculair gepresenteerd onder begeleiding van de Houthakkers Roadshow. De Big Fun Showband en een dj maakten er aansluitend een swingende avond van.

< Foto's Nick Zweers en Freek Buitenweg

Fotoreportage (47 foto's)...

 
30-04-2010  

Brand dupeert stichting Twente - Dakar

 

ALMELO - Bij een brand in de opslagruimte van de stichting Twente Dakar in Almelo zijn duizenden schoenen en een totale inrichting voor een school verloren gegaan. Volgens voorzitter Nollen is er waarschijnlijk sprake van brandstichting. De tafeltjes, stoeltjes, schoolborden en kantoorspullen waren geschonken door twee scholen uit Almelo voor een nieuw schoolgebouw in Gambia. Ook de schoenen die de afgelopen maanden zijn verzameld, waren bestemd voor dat land. Alles zou half mei verscheept worden. De goederen waren niet verzekerd. De stichting hoopt binnenkort een nieuwe ruimte te kunnen betrekken om haar werk voort te kunnen zetten. Klik hier hoe u de stichting kunt helpen.

< Foto's Hans van de Riet

Fotoreportage (6 foto's)...

 
30-04-2010  

Vrijmarkt en Pieter Jelles Troelstra

 

ALMELO – Hij staat er al vele jaren tijdens de Vrijmarkt, oud- raadslid voor de Leefbaren en columnist voor dit webnieuws orgaan Chris de Vries. Met hem, is ook ALA-raadslid Gijs Stork besmet met het ‘rommelmarktvirus’. En beiden hebben soms wel eens wat interessants in de aanbieding.
Chris riep het al van afstand tegen uw reporter; ‘Ik heb voor jou alle verzamelde werken van Pieter Jelles Troelstra, daar ben je vast wel in geïnteresseerd!’ Nou nee Chris, Troelstra heeft ongetwijfeld zijn verdiensten voor het socialisme als grondlegger van de SDAP, maar in zijn eigen kiesdistrict Tytsjerksteradiel verloor hij zijn Tweede Kamerzetel in 1901 toch aan het AR-lid dominee A.S. Talma. Bovendien was hij een vervent tegenstander van het Koningshuis en dan moet je toch lef hebben om op Koninginnedag de verzamelde werken van Pieter Jelles in de aanbieding doen.
Misschien dat Gijs Stork geïnteresseerd is? Gijs maakt als rechtgeaarde liberaal op zijn leeftijd toch een ‘hele slag’ naar links en heeft daarmee toch verhoed dat de VVD het grootste zou worden in Almelo. Of anders de ‘nieuwbakken’ fractievoorzitter Luc Schuur van de PvdA, kan hij ook eens kennis nemen van het ontstaan van zijn partij en waarom de socialistische revolutie in 1918 mislukte.
Koningshuis en Troelstra gingen niet echt samen. Maar over één ding zou Troelstra het nu met Beatrix wel eens zijn. Een Vrijmarkt behoort ook echt vrij te zijn en niet tegen het betalen voor een standplaats. Die wens sprak Beatrix al uit tijdens haar inhuldiging op 30 april 1980.
Overigens was het 'bommetje' vol in de binnenstad.

We maakten met meerdere fotografen een rondje Grotestraat Zuid, Waagplein, Koornmarkt, City Promenade, Kerkplein, Marktplein, om weer te eindigen bij de Koornmarkt.

Fotoreportage (119 foto's)...

 
30-04-2010  

Spinning op het Waagplein

 

ALMELO - Het Waagplein was vandaag het domein van de sporters onder ons. Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld gaf het startsein voor een dag van sportief bezig zijn. Onze fotografen werden al moe van het kijken. 

< Jan Bril en Nick Zweers maakten de foto's

Fotoreportage (22 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina