Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
17-04-2010  

Bert Kuiper gaat eerst genieten, na afscheid


Partijgenoot en ex- Haags parlementair redacteur Ed Figée kwam ook speciaal om afscheid te nemen. Figée is momenteel lobbyist voor de provincies Gelderland en Overijssel in Den Haag.
 

ALMELO – Vierentwintig jaar diende Bert Kuiper de PvdA als raadslid en wethouder. Na het afscheid van vrijdag gaat hij eerst een tijdje genieten voordat hij weer zijn vizier op een job richt. In 1986 kwam Kuiper in de gemeenteraad en werd hij zes jaar later wethouder. Met een onderbreking van twee jaar zat Bert Kuiper sindsdien in het Almelose college en gisteren kreeg hij als blijk van waardering de gouden erepenning van de stad Almelo.
De ‘volksjongen’ Bert Kuiper maakte het zichzelf niet altijd gemakkelijk, bewogen als hij was kon hij in de gemeenteraad ook wel eens narrig uit de hoek komen en reageerde ook wel eens als zodanig richting belangenorganisaties waarmee hij van doen had. Kunst en cultuur was zijn grote liefde, maar dat ging gepaard met ups and downs omdat vooral in krappe tijden de cultuurpot het meest te lijden had. Het behouden van Hof 88 en de komende uitbreidinging er van is hij toch trots op. Evenals op het besluit dat er nu dan eindelijk een jongerenpodium met oefenruimtes komt in het Brugmanpand aan de Kolthofsingel.
De gijzeling in het stadhuis twee jaar geleden, waarmee hij ongewild het wereldnieuws haalde, blijft volgens hem als een ziektekiem in zijn geheugen zitten en zal volgens Kuiper niet weggaan, zo zij hij in zijn afscheidspeech. Kuiper geeft daarmee feitelijk aan dat die gebeurtenis een grote impact op hem heeft gehad. Enige rust en bezinning is hem dan ook gegund voordat hij zijn vizier weer op wat anders richt. 

Kijk naar de fotoreportage van Jan en Freek

Fotoreportage (76 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina