Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
21-04-2010  

Fortezzaplan opnieuw aangepast


Even dreigde dit beeld te ontstaan
 

Nu werd alsnog overeengekomen dat er wel twee torens worden gebouwd, maar dan elk vijf etages minder hoog. Doordat er 30 appartementen minder zijn, zakt ook de te betalen grondprijs aan de gemeente naar 10.383.000 euro. De gemeente kan nog een bonus van zeven euroton tegemoet zien als het 2700 m2 commerciële ruimte huurt of kan bemiddelen in de verhuur aan derden. Dat kan dan wel eens worden ingevuld door het UWV Werkplein. De gemeente onderhandeld nu voor tijdelijke vestiging van het Werkplein in het Twenthe Centrum.  
Dankzij de bouwstimulering subsidies van minister van der Laan en de provincie Overijssel kan er nu gestart worden voor 1 juli a.s. Te verwachten valt dat de Rijks- en Provinciale subsidie wordt gekort omdat er 30 appartementen minder worden gerealiseerd en deze subsidies ten goede komen aan de koopsom van de appartementen.
Ook komen er 45 parkeerplaatsen minder zodat de gemeente die ook niet meer hoeft te kopen zoals onlangs was overeengekomen. De gemeenteraad morde wel over de vele onzekerheden en wil nog gedetailleerde informatie, maar de nieuwe coalitiepartners VVD, PvdA en CDA hielden de rijen gesloten.
Al met al levert Fortezza niet de vele miljoenen winst op waar vooraf op werd gerekend en dankzij de jarenlang gehandhaafde lage boekwaarde in het grondbedrijf van circa negen miljoen euro en vele miljoenen overheidssteun en de inzet van 3,8 miljoen euro Essentgelden voor de inrichting van de omgeving kan er boekhoudkundig nog een zeer bescheiden winstje worden geschreven.

Archief
Terug naar vorige pagina