Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
09-04-2010  

De Boer-pand wordt gezondheidscentrum

 

ALMELO - De gemeente Almelo is akkoord gegaan met het toewijzen van 20 parkeerplaatsen aan het pand Winkelsteeg 1 te Almelo. Door de toewijzing kan Woningstichting Beter Wonen het voormalige De Boer-pand verkopen aan de Praktijk voor fysio- en manueeltherapie Het Scheepvaarthuis en Huisartsenpraktijk Heikens. Makelaar Harry Huisman, van Hoes de Twentse Makelaar, wist de transactie na moeizaam onderhandelen tot stand te brengen om op deze plek een nieuw gezondheidscentrum te ontwikkelen.

< Het winkelpand zal door architect Willem Buitenweg van architectenbureau Archivolt en bouwbedrijf B & K compleet gerenoveerd en verbouwd worden tot een fris en modern nieuw centrum. Naast huisarts Heikens en de huidige 2 fysiotherapiepraktijken van het Scheepvaarthuis zullen nog andere eerstelijns disciplines hun intrek in het pand nemen. Als alles mee zit zal het gezondheidscentrum in januari 2011 haar deuren voor de eerste patiënten openen.

De gemeente Almelo kocht eind vorig jaar Het Scheepvaarthuis om het plaats te laten maken voor nieuwe bouw en huisvesting van Dimence.

Archief
Terug naar vorige pagina