Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
27-04-2010  

Perronhuis NS wordt expositieruimte

 

De voormalige restauratie midden op het perron van het Almelose station werd tijdens MAFF in maart van dit jaar al gebruikt voor onderdelen van het mediafestival. Hier waren TV monitoren te zien met daarop videokunst van de AKI. Ook de toren van het station werd bij die gelegenheid benut voor het projecteren van lichtbeelden. De contacten met de NS hebben ertoe geleid dat MAFF het perronhuis voor tijdelijk gebruik kreeg aanboden.

De stichting Nieuwe Twentse Kunst beschouwt het perronhuis als een uitgelezen plek om mediakunst langer onder de aandacht te brengen, alsook om alvast weer aandacht te vragen voor het Media Art Flow Festival van maart 2011. Maar de organisatie streeft er ook naar het perron wat te verlevendigen. Daarvoor zal ze ervoor zorgen dat de geëxposeerde kunst goed zichtbaar is vanaf het perron.

Het is de bedoeling van NTK om een keer per maand of een keer in de twee maanden nieuwe kunst te plaatsen in het perronhuis. Werk van de eerste kunstenaar is er nu al te zien. Mediakunstenaar Stephan van Gestel uit Enschede toont in het perronhuis van TL balken gemaakte lichthuisjes. Het project heet ´doorzonwoningen´. ´Oplichtende doorzonwoningen op het perron van Almelo, het is bijna een beetje symbolisch´, aldus voorzitter Menno Dimitri Ouderkerk van Nieuwe Twentse Kunst. Volgens Ouderkerk ziet het er naar uit dat één van de belangrijke doelstellingen, het verlevendigen van het perron, al lijkt te zijn geslaagd. ´Van meerdere mensen hebben we gehoord dat ze het prettig vinden dat er iets gebeurt in het perronhuis.´

Archief
Terug naar vorige pagina