Sportberichten


Plaatsing  
 
01-12-2011  

PH MB1 is kampioen

 

ALMELO - PH Almelo met haar nieuwe voorzitter Annemarie van Putten gaat voortvarend van start. Dames- en meisjesvoetbal is 1 van de speerpunten van de toekomstvisie bij PH Almelo. De aanstelling van de 1e vrouwelijke voorzitter in de geschiedenis van PH levert na 1 maand tijd al 2 kampioenschappen op bij haar damesteams. Dames 1 werd 2 weken geleden kampioen en nu is het de beurt ook aan MB1.
MB1 is afgelopen weekend kampioen geworden in de najaarscompetitie in de 1e klasse 2. Het zag er lang naar uit dat de dames als 2e of 3e zouden eindigen. Geheel onverwacht verloor SVZW van Gramsbergen waardoor enkel nog gewonnen moest worden van de nummer 2 op dat moment: Raalte. De ruststand van 0-0 bracht verwarring bij het bestuur van de tegenstander, want moesten er nu wel of geen bloemen komen? De PH-dames namen na de thee echter met 2 doelpunten afstand van Raalte en werd met een beter doelsaldo van +7 de kampioen vóór resp. SVZW en Raalte.

Tekst: Rick Schraven - PH

Fotoreportage (1 foto's)...

 
02-12-2011  

Heracles overklast VVV met 7-0

 

ALMELO – Wat Heracles Almelo vorige week ontbeerde uit tegen Roda JC kon vanavond in het Polman Stadion wel worden opgebracht. Zonder de gepasseerde Armenteros en met Vejinovic in de basis in een vrije rol werd al snel een overwicht opgebouwd en kwam VVV amper aan voetballen toe. De Venloërs, die bekend staan om hun vechtlust , voetbalden dicht tegen de zestien aan en met kunst en vliegwerk werden de Heraclieden nog een tijdje tegen gehouden.
Na een half uurtje werd de ban gebroken nadat Quansah de bal met een hakje bij Duarte bezorgde die vervolgens Plet bereikte zodat deze onberispelijk kon afronden (1-0). Even later bereikte de bal uit een rebound Quansah, die met een ‘beauty’ de tweede treffer op het scorebord liet aantekenen (2-0).
Tot de rust hielden de Venloërs het achterin nog even dicht zonder ook maar zelf een kans te hebben gekregen. Na rust was het verzet al vrij snel gebroken nadat Marko Vejinovic zijn spel bekroonde met een waarlijk schitterend afstandsschot waar VVV-doelman De Vogt alleen maar naar kon kijken (3-0). Met schitterend combinatievoetbal werd daarna VVV volkomen overklast en moest arbiter Blom nog wel 3 gele prenten aan de Limburgers meegeven. Plet, Everton, Vejinovic en Armenteros bouwden in de laatste twintig speelminuten de voorsprong uit naar 7-0 zijnde de grootste overwinning van de Heraclieden ooit in de eredivisie.
Alleen jammer dat men dat een week eerder in Kerkrade volledig liet afweten, want dan hadden de Heraclieden op plek 6 kunnen staan!

Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie


Bosz: We speelden fantastisch
De Boeck:Wil zijn gedachten niet delen

Heracles Almelo - VVV-Venlo 7-0 (2-0)
1-0 en Plet (33)
2-0 Quansah (42)
3-0 Vejinovic (60)
4-0 Plet (69)
5-0 Everton (76)
6-0 Vejinovic (79)
7-0 Armenteros (82)

Arbiter: Blom
Geel: Molhoek, Linssen, Uchebo (VVV-Venlo
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Rienstra, Van der Linden, Jallo, Quansah, Overtoom (Bruns/78), Duarte, Vejinovic (Douglas/80), Plet (Armenteros/73), Everton.
VVV-Venlo: De Vogt, Mei, De Regt, Yoshida, Fleuren, Meeuwis, Maguire, Molhoek (Cullen/58), Musa, Nwofor (Uchebo/69), Linssen (Dadda/85).

Fotoreportage (26 foto's)...

 
03-12-2011  

AKC Almelo wint met monsterscore


Kim Bentsink (nr.15) in de aanval tegen Rheko.
Foto: Nick Zweers
 

ALMELO - In de thuiswedstrijd tegen Rheko heeft AKC de tweede overwinning van dit seizoen geboekt. Met 34-16 stond er na 60 minuten korfbal een heuse monsterscore op het scorebord.
In het eerste kwartier van de wedstrijd leek het er totaal niet op dat AKC een gemakkelijke avond zou beleven. Een verdedigend zwakke start zorgde voor een 0-2 achterstand en het trainers duo Binken en Schorn besloot bij een 7-7 stand om een time out te nemen. Dit bleek een gouden greep want vanaf dat moment liep men snel uit naar een 16-8 ruststand. In deze fase werden bij vlagen mooi korfbal gespeeld maar vooral ook goed verdedigd.
In de rust werd aangegeven dat de spelers in de tweede helft moesten doorgaan en proberen een zo groot mogelijke score te behalen en tegelijkertijd ook de score van Rheko te beperken. Aan deze opdracht werd ruim voldaan toen Manon Kroeskop met haar elfde doelpunt de 34e scoorde. Al met al een mooie en terechte overwinning waarbij AKC eindelijk eens veelvuldig tot scoren kwam.

Volgende week gaat AKC uit naar KIOS proberen om ook de eerste punten in een uitwedstrijd te behalen.

(Tekst: Mark Landhuis)


< Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie
(Klik hier voor alle foto's)

Fotoreportage (18 foto's)...

 
04-12-2011  

IJsselmeervogels maatje te groot voor SVZW


Van Toor passeert doelman Achterhoek voor de eerste keer.
 

WIERDEN – SVZW staat weer met de voeten op de grond na een gelijkspel en zege o.l.v. trainer Hans Kraay jr. Tegen IJsselmeervogels maakte de Wierdense Topklasser geen enkele kans ondanks dat IJsselmeervogels ook niet hoger staat dan de achtste stek.
In en hoog tempo werden de ‘mannen van Kraay’ vanaf het startsignaal in de verdediging gedrongen en na een kwartiertje spelen resulteerde dat in een doelpunt van Van Toor (0-1). Binnen het half uur kwamen daar nog treffers van Verweij en wederom van Toor bij (0-3).
Na rust namen de gasten uit Spakenburg duidelijk gas terug waardoor SVZW wat meer aan voetballen toekwam maar aan de stunt van een week eerder kon geen moment worden gedacht. Het was Ramic die dat met het vierde doelpunt voor de ‘rode vogels’ onderstreepte, waarna SVZW in de slotfase nog de eer redde doordat Dewi Perik de bal vanuit een scrimmage nog in het net wist te werken. Met de nederlaag zag SVZW concurrent Harkemase Boys langszij komen.

SVZW - IJsselmeervogels 1-4
(0-3.) 13. Van Toor 0-1, 27. Verweij 0-2, 33. Van Toor 0-3, 90. Ramic 0-4, 91. Perik 1-4.

SVZW: Achterhoek, Zwiers, Meijerink, Smit, Maris, Ten Hoeve (60. Mulderije), De Graaf, Engbers (53. Göbel), Van Keulen, Perik, B. Kamphuis (60. Prumers).
IJsselmeervogels: Van Strien, Mooij, Van Toor, Bronkhorst, Katipana, Ramic, De Harder, Van Wieringen,Tol, Verwey, Fung-A-Wing.

 
05-12-2011  

Bescheiden start turnsters Omhoog in 2e divisie

 

WIERDEN - Zaterdag jl. werden de eerste wedstrijden voor dit seizoen gehouden voor de turnsters uitkomende in de 2e divisie voor regio Oost. De Omhoog Wierden delegatie van negen personen nam in de door Weghorst Makelaardij en Zwiers Truck & Trailer Care geschonken nieuwe presentatiekleding deel, maar moest genoegen nemen met bescheiden successen.
In de eerste wedstrijd van de dag behaalde Romy Jonker een 21e plaats met 38,550 punten in de categorie instap. Noa ter Harmsel turnt binnen Omhoog Wierden en Raduga Enter. Zij behaalde een 27e plek met 37,500.
In de tweede wedstrijd waren de junioren aan de beurt. Hier kwam Daniëlle Averesch tot een score van 43,700 punten. Cheyenne van der Laan werd 13e met 40,350 en Anniek Stevelink werd 16e met 38,950 punten.
In de laatste wedstrijd van de dag, kwamen de laatste 4 turnsters aan bod. In de categorie jeugd werden 1e jaars jeugdmeiden Noa Stam 17e (37,900), Julia Kok 19e (37,050) en Noëlle Veldscholten 20e (37,000). Marel Straatman kwam uit in de categorie senior. Hierin komen de turnsters geboren in 1996 of eerder. Marel turnt sinds dit seizoen bij Omhoog. Zij eindigde als 6e met 44,600 punten.
De eerstvolgende wedstrijd is op 7 januari a.s.

 
05-12-2011  

Jubileumgift Ermasport aan Jeugdsportfonds

 

ALMELO – Ermasport International, inrichter van sportaccommodaties uit Almelo van de gebroeders Erwin en Marcel Schorn, jubileerde 10 jaar in september jl. Bij het jubileumfeest werd relaties en genodigden gevraagd om geen geschenken te geven maar te doneren voor het Jeugdsportfonds Almelo dat kinderen uit minder bedeelde gezinnen helpt om toch te kunnen sporten.
De opbrengst van de jubileumgift, een keurig bedrag van 1660 euro, werd onlangs overhandigt aan de bestuursleden Ben Hulshof en Anthon Sjoers, zodat voor een tiental jeugdige sporters de contributie van een sportvereniging betaald kan worden.

< Medewerkers en directie van Ermasport overhandigen de bijdrage aan het Jeugdsportfonds Almelo.

 
06-12-2011  

Jason Davidson op proef bij Heracles

 

ALMELO – De ‘Aussie’ Jason Davidson loopt deze week proef bij Heracles Almelo. De 20-jarige verdediger die tevens de Griekse nationaliteit heeft, mag in deze week proberen de technische staf van Peter Bosz te overtuigen dat hij een versterking van de verdediging is. De jeugd-international zit nog zonder club nadat hij bij de Portugese hekkensluiter Paços de Ferreira geen verlenging van zijn contract kreeg.

Heracles zoekt nog versterking sinds Birger Maertens net voor het begin van de competitie een zware knieblessure opliep en pas naar verwachting in de nieuwe competitie 2012/2013 inzetbaar is. Davidson hield zijn conditie op peil bij Borussia Mönchengladbach en speelde in het verleden bij o.a. Hume City, Sporting Covilhã en in het Turkse voetbal.

Davidson is overigens niet het enige nieuwe gezicht deze week bij Heracles. De Russische ex-voetballer Dmitri Shoukov loopt een weekje stage bij de trainingsstaf van Heracles Almelo. De Rus heeft tijd omdat in zijn vaderland momenteel een winterstop is.
Shoukov speelde in zijn actieve carrière als voetballer voor o.a. CSKA Moskou, Vitesse, NAC Breda, Willem II en FC Twente.

< Jason Davidson
 

 
06-12-2011  

Almelose volleybalvereniging RAC stopt in 2012

 

ALMELO – De volleybalvereniging RAC houdt in de zomer van 2012 op te bestaan. De roemrijke van oudsher Rijksambtenarenclub die in 1967 algemeen toegankelijk werd, heeft dan 61 jaar bestaan. Reden voor de opheffing is een gebrek aan seniorenleden en vooral kader. In september jl. toonde het onheil zich al aan toen het enige herenteam werd teruggetrokken uit de competitie van de NeVoBo.
RAC is een van de oudste volleybalverenigingen van ons land en maakte in de jaren ‘60/’70 furore met het organiseren van het grootste openlucht volleybaltoernooi van Nederland tijdens Koninginnedag op het sportcomplex De Riet. Wijlen burgemeester Schneiders begon er dan steevast zijn plichtplegingen ’s morgens vroeg met het nuttigen van een ‘neut’ voordat hij de opening verrichtte en de rondgang langs de andere Koninginnedag-evenementen startte.
De twee damesteams en meisjesteams kunnen de eerste twee jaar nog onder de paraplu van volleybalvereniging Aastad gebruik maken van de vaste tijden in sporthal De Schelfhorst, zo is met het bestuur van Aastad overeengekomen.
Voor het batig saldo van de club wordt nog een bestemming gezocht.

 
09-12-2011  

Heracles neemt baaldag tegen ADO

 

DEN HAAG – De mannen van coach Peter Bosz bakten er vanavond weing van in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Een rommelig begin en een rammelende defensie beloofde al niet veel goeds en toen Antoine van der Linden ook nog opzichtig in de fout ging, was de achterstand een feit want van Duinen liet zich die kans niet ontglippen (1-0). Even later schutterde Rienstra maar toen was van Duinen niet bij de pinken.
Moeizaam probeerden de Heraclieden de bakens te verzetten, maar dat gebeurde zonder overtuiging en vooral zonder er hard voor te knokken. Het dichtst bij een doelpunt waren de Almeloërs nog toen Visser de bal bijna in eigen doel schoot. Gelukkig voor hem stond de paal in de weg om de Heraclieden langszij te brengen.
Ook in de tweede helft liep het niet bij de Almeloërs en het leek er op dat men een baaldag had genomen. Een baaldag die trainer Peter Bosz ongewild in de schoenen geschoven kreeg. De Heraclieden werden amper gevaarlijk en stapelden fout op fout. Het was Immers die ADO met een afstandsschot op een comfortabele 2-0 zette waarna de heraclieden helemaal het koppie lieten hangen.
‘Ik heb me kapot geergerd’, aldus Bosz. ‘Ik zag maar een ploeg die wilde winnen en dat was ADO. Wij speelden slap, traag en verdedigden slecht. In de eerste helft hadden we nog wel een veldoverwicht, maar na rust werd het positiespel steeds slechter. We hebben de nederlaag aan ons zelf te wijten en ADO Den Haag heeft verdiend gewonnen. Maar van deze ploeg hadden we nooit mogen verliezen.'
Maurice Steijn, trainer van ADO, loofde zijn team; ‘Er was maar één mogelijkheid om iets te bereiken. Dat was strijd leveren. En strijd hebben ze geleverd. Daarmee hebben we het overwicht van Heracles kunnen elimineren.’

< Peter Bosz is woedend - Foto Harry Broeze

Klik hier voor de fotoreportage

ADO Den Haag - Heracles Amelo 2-0 (1-0)

1-0 Van Duinen (8)
2-0 Immers (81)

Arbiter: Bossen
Geel: Supusepa, Toornstra, Ammi (ADO Den Haag), Van der Linden (Heracles Almelo)

ADO Den Haag: Coutinho, Ammi, Kum, Supusepa, Hocher (Leeuwin/41), Immers, Visser, Toornstra, Chery (Elbers/76), Van Duinen (J. Verhoek/80), Boussaboun.

Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Rienstra, Van der Linden, Jallo, Quansah (Almubaraki/64), Overtoom, Duarte, Vejinovic, Plet, Everton (Armenteros/46).

Links:Uitslagen en stand eredivisie

 

 
11-12-2011  

Turnsters GV Omhoog Wierden winnen zilver

 

HENGELO – Tijdens regionale turnwedstrijden in Hengelo behaalden Laure Voortman en Maudé Lesscher beiden een zilveren medaille. Laure Voortman deed dat in de 3e divisie voor pupillen en Maudé Lesscher in de ‘talentendivisie’. Zij turnt eveneens bij Bosan Topturnen Oost Nederland in de IISPA te Almelo.
Omhoog-trainster Anouk Stam kijkt dan ook met genoegen terug naar dit turnweekend waar voor de club eveneens Liz Morsink, Romy Zwiers in actie kwamen en respectievelijk 10e en 15e werden.
Op 22 en 23 januari a.s. zijn de eerstvolgende turnwedstrijden.
 

 
11-12-2011  

SVZW 'lucky' in en tegen Montfoort

 

MONTFOORT – ‘Winterkampioen van de onderste vijf’, wordt SVZW genoemd op de eigen website. De Wierdense Topklasser won de uitwedstrijd tegen concurrent Montfoort met 0-1 en behaalde daarmee sinds de komst van het trainersduo Hans Kraay en Piet de Kruyff zeven punten.
‘De Kraay’ begon het uitduel met een heuse ‘Ausputzer’ als extra slot op de deur om met een goed gevoel de winterstop in te gaan. Montfoort begon voortvarend en dat resulteerde in enkele kansen maar keeper Achterhoek was attent bij de doorbraak van Bottenheft en keerde zijn inzet met het been. De druk was dermate groot dat het spelen met een ‘ausputzer’ niet echt werkte en Montfoort meerdere doelrijpe kansen kreeg. ‘De Kraay’ besloot dan ook al na een half uurtje verdediger Wennink te wisselen voor Kamphuis om wat meer strijd naar voren te krijgen. Dat lukte niet echt en de in het oranje geklede Montfoorters bleven overheersen zodat het een wonder was dat de rust met een brilstand kon worden bereikt.

Na rust wederom een sterker Montfoort maar Achterhoek bleek in grote vorm en hield zijn doel schoon. Na een kwartiertje wist Kamphuis de bal koppend voorwaarts te krijgen maar de ingevallen Montfoortse verdediger raakte hem vol in het gezicht en arbiter Jansen trok gelijk rood wegens gevaarlijk spel. Tim Engbers krulde daarop de toegekende vrije schop vanaf 27 meter onhoudbaar in het doel van keeper Verkerk waarmee SVZW onverwacht aan de leiding ging.
Desondanks bleef Montfoort sterker maar de Wierdenaren beten zich vast in de wedstrijd. Een kwartiertje later werd het nog slimmer voor Montfoort, want arbiter Jansen toverde rood uit zijn zak voor een ‘schwalbe’ van de Montfoortse linksback Mike van Oostrum en met slechts negen man resterend werd een gelijkmaker schier onmogelijk. Toch moest Achterhoek in de slotfase nog vijf keer handelend optreden om een gelijkmaker te voorkomen en liet SVZW minsten zes kanten onbenut. Echter de punten gingen mee naar Wierden terwijl de drijven voor Montfoort zuur waren.
 

 
14-12-2011  

Turnsucces Achilles WIL-jongens in Enmmeloord

 

EMMELOORD - Voor de ‘turnboys’ van Achilles WIL in Almelo was het afgelopen weekend vroeg opstaan. Reden de turnwedstrijden in Emmeloord. Om half negen barste het sportgeweld los voor Thijs en zijn 6 pupillen. Aron, Dean en Collin deden mee aan niveau Instap 14 en Mark, Thom en Timon vertegenwoordigden Achilles W.I.L. in niveau Benjamin 14. Voor bijna iedereen was dit de eerste keer dat zij meededen aan een regionale wedstrijd. Terwijl de jongens alles gaven, zaten de ouders op het puntje van hun stoel. De verschillen waren zeer klein en tot op het laatste moment was het niet duidelijk hoe de uitslag zou zijn, maar op het resultaat mogen alle jongens en hun trainer trots zijn. Achilles W.I.L. ging naar huis met maar liefst 4 medailles. Aron had de zilveren medaille en de jongens van Benjamin 14 werden 1, 2 en 3. Allemaal van harte gefeliciteerd. Natuurlijk hopen we dat jullie op 10 januari in Rijssen weer zo’n prachtige wedstrijd zullen turnen.

 
15-12-2011  

Riwald Rally Team klaar voor Dakar 2012

 

ALMELO – Het Riwald Rally Team is klaar voor de zwaarste rally ter wereld, Dakar 2012. Met 3 Mitsubishi Racing Lancer’s MRX09 en een Ginaf X2223 Rally Truck gaan de gebroeders Gert Huzink, Richard Huzink, Bernard ten Brinke en Markeloër Erik Wevers achter het stuur wordt op 1 januari a.s. gestart in het Argentijnse Mar del Plata om op 15 januari in Peru te eindigen in Lima.

De ambities zijn hoog want een van de auto’s verwacht Gert Huzink toch wel in de top 10, zegt hij in een artikel in het Almelo’s Weekblad. De fabrieks- Mitsubishi Racing Lancer’s MRX09 en de Ginaf X2223 Rally Truck zijn al onderweg per schip vanuit het Franse Le Havre en het 30-koppige Riwald Rally Team vliegt na de kerst richting het thuisland van prinses Maxima.

 
16-12-2011  

Nominaties Overijsselse Sportverkiezingen 2011


Dennis Kuipers – Rallycoureur en de revelatie van de WRC in 2011 met maar liefst 21 winstpunten achter wereldkampioen Sebastian Loeb. De hoogste score voor een Nederlander ooit in de top van de rallywereld.
 

HENGELO - In het Radio Oost programma Afslag Oost zijn vandaag de nominaties bekend gemaakt voor de beste Overijsselse sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar 2011. Ook dit jaar georganiseerd door RTV Oost en de Wegener-dagbladen de Stentor en Twentsche Courant Tubantia. De nominaties werden wereldkundig gemaakt door de chefs sport van TC Tubantia, De Stentor en RTV Oost, respectievelijk Henk van Schuppen, Herman Nijman en Frans Leushuis.
Onder de genomineerde sporters in ieder geval twee uit Almelo afkomstige sporters. Te weten Kirsten Wild – wielrenster en Dennis Kuipers – Rallycoureur en de revelatie van de WRC in 2011 met maar liefst 21 winstpunten achter wereldkampioen Sebastian Loeb. De hoogste score voor een Nederlander ooit.
Van vrijdag 16 december 2011 tot en met zaterdag 7 januari 2012 kan het publiek een stem uitbrengen via www.rtvoost.nl/sportverkiezing. De winnaars van de Overijsselse Sportverkiezingen 2011 zullen bekend worden gemaakt op zondag 8 januari.

De nominaties zijn:
Sportvrouw:
Kirsten Wild (Zwolle) – Wielrennen, Pien Keulstra (Boekelo) – Schaatsen, Jorien ter Mors (Enschede) - Short-track
Sportman:
Ronald Mulder (Zwolle) - Schaatsen / inline skaten, Job Kienhuis (Denekamp) – Zwemmen, Dennis Kuipers (Borne) – WRC Rally
Sportploeg:
FC Twente Vrouwen (Enschede) – Voetbal, Mizuwaai Dalfsen – Handbal, Tex Town Tigers (Enschede) - Softbal

De winnaars van de Overijsselse Sportverkiezingen 2011 worden wereldkundig gemaakt in een verslag op RTV Oost op zondag 8 januari 2012 om 21.10 uur (herhaling: 22.10 uur)

 
16-12-2011  

Heracles biedt Jason Davidson contract aan

 

ALMELO - Heracles Almelo heeft de Australiër Jason Davidson een contractvoorstel gedaan voor een periode van een half jaar (vanaf de winterstop) met een optie voor nog twee seizoenen. "We zijn tevreden over de stage van Jason", aldus algemeen directeur Nico-Jan Hoogma. "We zien in Jason een jonge talentvolle speler voor de toekomst en hopen eruit te komen met hem."
De transfervrije Davidson krijgt dus een half jaar de gelegenheid om zich echt te bewijzen.
 

 
17-12-2011  

Heracles het spel, Vitesse de punten

 

ALMELO - Heracles Almelo heeft zijn thuiswedstrijd tegen Vitesse niet kunnen winnen. In het Polman Stadion zegevierde Vitesse met een late treffer met 0-1.

Voor aanvang van de wedstrijd werd een indrukwekkende minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de vorige week vrijdagavond vermoorde Ashana Wahl.

De ploeg uit Almelo had een flitsende start; binnen 10 minuten waren er al twee goede mogelijkheden. Een schot van Lerin Duarte kon worden gestopt. Everton Ramos da Silva was dichtbij de 1-0 maar hij schoot voor een vrij doel onbeheerst over. Die mogelijkheid kreeg hij van Glynor Plet die met zijn schoen Vitesse-doelman Piet Velthuizen te slim af was. Na de eerste 10 minuten werd het duel saai, met een Heracles Almelo dat niet durfde en Vitesse alleen maar op de counter loerde. Enige punt van opwining was de duikeling van Glynor Plet wat eigenlijk een (halve) schwalbe betrof.

In de tweede helft durfden beide ploegen meer te voetballen. Over en weer waren kleine kansjes, al had Heracles Almelo het meeste aanspraak op een doelpunt. Scheidsrechter Ed Janssen zag niets in een penalty toen Kwame Quansah naar beneden werd getrokken door de op de grond liggende Michihiro Yasuda. Het doelpunt viel helaas aan de andere kant nadat Guram Kashia in de 86ste minuut de bal langs doelman Remko Pasveer kopte. In de blessuretijd werd door diezelfde Pasveer een strafschop geclaimd, maar zonder succes.

<< Alexander Büttner van Vitesse schermt de bal af voor Glynor Plet.

Fotoreportage is van Alexander Kamp.

Fotoreportage (43 foto's)...

 
17-12-2011  

AKC Almelo gaat winnend de winterstop in

 

ALMELO - AKC heeft 2011 afgesloten met een 29-25 thuisoverwinning op het Barneveldse Odik. In het eerste kwartier wees nog niets op een hoge einduitslag, AKC domineerde maar vergat bij 6-2 door te drukken.
Odik kwam weer terug in de wedstrijd en stond bij 8-8 weer op gelijke hoogte. Vanaf dat moment nam AKC het heft weer in handen en bij rust had men 2 punten voorsprong. In de tweede helft bleven de Almeloërs de bovenliggende partij, telkens kwam de ploeg 3 punten waarna odik tot 2 punten terug kon komen. Halverwege de tweede helft nam AKC een beslissende 4 punten voorsprong die uiteindelijk tot aan het laatste fluitsignaal werd vastgehouden. Een spectaculaire einduitslag waarbij de 25 tegendoelpunten misschien iets teveel van het goede waren, maar 29 doelpunten scoren is wederom een prima prestatie en daarmee gaat het met een goed gevoel de winterstop in.
Na de jaarwisseling gaan de Almeloërs proberen de eerste uitoverwinning van dit seizoen te behalen tegen het Friese De Hoeve. Zodat 2012 ook met een goede gevoel begonnen kan worden.
(bron: AKC)

Fotoreportage: Nick Zweers

(Klik hier voor alle foto's)

Fotoreportage (18 foto's)...

 
19-12-2011  

Topkorfbal 20e Enrichment Tech. Jeugdtoernooi


Archieffoto: Nick Zweers
 

ALMELO, 28/29 december, aanvang 09.30/10.00 uur, entree vrij

Traditiegetrouw organiseert de Jeugdtoernooi-commissie van de Almelose Korfbal Club (AKC) tijdens de kerstvakantie het Korfbal Jeugdtoernooi voor A-(junioren) en B- (aspiranten)jeugd. Het toernooi wordt dit jaar voor de 20e keer gehouden en wordt mede gesponsord door hoofdsponsor Enrichment Technology te Almelo.
Het tweedaagse korfbaltoernooi wordt gehouden in Sporthal Sportpark aan de Sluiskade NZ in Almelo. Deelnemende clubs zijn dit jaar Amicitia (Vriezenveen), NKC'51 (Nijverdal), Rigtersbleek (Enschede) en AKC (Almelo).
Wegens het grote succes van vorig jaar is ook dit jaar weer het lange-afstand-schieten,dat op de eerste dag tijdens de pauze wordt gehouden. Hierbij wordt vanaf een zo groot mogelijke afstand geprobeerd een doelpunt te maken. Dit kan oplopen tot ruim voorbij de middellijn van het korfbalveld, tot wel 25 meter. En dat terwijl de mand maar 40 cm in doorsnede is.
Ook dit jaar zijn de clubs uitgenodigd te blijven slapen na de feestvond op de woensdag.

Datum: woensdag 28 + donderdag 29 december 2011 Aanvang: woensdag 09.30 uur / donderdag 10.00 uur
Locatie: Sporthal Sportpark Almelo, Sluiskade NZ 126, 7603 XZ Almelo
Meer info is komende week te vinden op
www.Almelo.TK (= Almelo Top Korfbal).
Het volledige programmaboekje is hier te downloaden:
http://www.dmpns.nl/jt/programmaboekjejt2011.pdf
Verveel je niet tijdens de kerstvakantie maar grijp deze gelegenheid aan om kennis te maken met de korfbalsport!
De toegang is uiteraard gratis.

 
19-12-2011  

Toernooiwinnaar Benfica verdedigt titel in Almelo


Rivium Rotterdam en Benfica voor aanvang van de finale 2010
Archieffoto: Nick Zweers
  ALMELO - In het hoofdtoernooi van de 21e Ermasport Volleyball Classic dat wordt gehouden op 28, 29 en 30 december in de topsporthal IISPA te Almelo, strijden topteams uit Nederland, België, Spanje en Portugal om de hoogste eer.
Publiekstrekkers zijn zonder enige twijfel het Spaanse CMA Soria Numancia en de winnaar van 2010, het Portugese SL Benfica uit Lissabon. Met name de laatste ploeg is opnieuw de grote favoriet voor de eindzege. Drie Brazilianen, twee Cubanen, een Canadees en Hongaar vormen dit seizoen, samen met de Portugese spelers, een ijzersterk geheel dat SL Benfica de nationale titel moet opleveren.
Uit de sterke Belgische competitie zijn dit jaar twee teams in Almelo vertegenwoordigd. Allereerst Euphony Asse-Lennik, een ploeg die dit jaar voor de 17e keer deelneemt aan de Volleyball Classic. Het afgelopen seizoen is voor VC Euphony Asse-Lennik zeer succesvol verlopen. Men speelde in de play offs om het landkampioenschap tegen Noliko Maaseik maar verloor uiteindelijk met 3-1. De tweede plek leverde wel een ticket op voor deelname aan de Champion´s League en dat is voor de eerste keer in het bestaan van de club.
Dit jaar doet ook Topvolley Antwerpen mee in Almelo. Antwerpen heeft een uitstekend team, met drie Nederlandse spelers in de selectie, waaronder Gijs Jorna, de libero van Oranje.
Het deelnemersveld wordt gecompleteerd met twee Nederlandse teams Draisma Dynamo uit Apeldoorn en Landstede Volley uit Zwolle.
Lees verder...

 
20-12-2011  

Heracles heeft geen kind aan De Graafschap

 

ALMELO - In de strijd in de 8ste finales van de KNVB Beker had Heracles Almelo geen kind aan De Graafschap. In het duel waarin de tegenstander onmachtig was, werd het 4-0. In de rust stonden de Almeloërs al met 3-0 voor.

Direct vanaf de aftrap begon Heracles Almelo waar het de vorige wedstrijd mee was gestopt: het jagen op het doel, dit maal van De Graafschap. Het doel was snel gevonden; in de 3de minuut kon Willy Overtoom uit een voorzet van Glynor Plet de 1-0 binnenschieten. Heracles Almelo nam hierna wat tempo terug waarop de wedstrijd wat slordiger werd. Toch vond het nog via Purrel Fränkel (eigen doelpunt doordat de bal van Glynor Plet vanaf de paal terug kwam, 19e minuut) en een mooie omhaal van Samuel Armenteros het doel. De Almelose ploeg rustte met een comfortabele 3-0 voorsprong.

Nog geen minuut na rust werd het 4-0 door een mooie lob van Marko Vejinovic. Hierna liet Heracles Almelo de teugels vieren en kreeg de Graafschap nog een aantal kansen om een doelpunt te maken. Bij beide ploegen ontbrak echter de scherpte om doelpunten te maken.

Na rust trad 4de official Merlijn Gerritsen aan als scheidsrechter voor de aan de knie geblesseerd geraakte Erik Braamhaar.

<< De Almelose ploeg kon vanavond vaak feesten door de vele doelpunten.
Fotoreportage: Alexander Kamp

Fotoreportage (37 foto's)...

 
21-12-2011  

Rietvogels E2 kampioen

 

ALMELO – Na een spannende voetbalwedstrijd tussen Rietvogels E2 en Heracles E5G zijn de pupillen van Rietvogels winterkampioen geworden. In de gelijk opgaande strijd namen de Heraclieden een voorsprong waarna Rietvogels gelijk maakte. In de leuke kijkwedstrijd wist Rietvogels uiteindelijk de winnende treffer te maken.
 

 
28-12-2011  

Groepswinst Asse-Lennik in Volley Classic

  ALMELO - Euphony Asse-Lennik snakt naar toernooiwinst bij de Ermasport Volleyball Classic. De Belgen, recorddeelnemer in Almelo, wisten voor het laatst in 1992 de trofee mee naar huis te nemen. Met de groepswinst op de eerste dag van de sloteditie van het Almelose topvolleybaltoernooi zette de ploeg van de Nederlandse coach Marco Klok een uitstekende eerste stap. De tweede halve finalist is SL Benfica, dat de andere poule won. Via de herkansingen moeten de overige ploegen in Almelo nog strijden voor een plek in de halve finale.
Euphony Asse-Lennik trof in Landstede Volley een ploeg in vorm, maar had dusdanig veel kwaliteit dat de Zwolse hobbel niet al te zwaar werd gevoeld. 3-0, met de setstanden 25-23, 25-19 en 25-23, met de Spaanse diagonaalspeler Juan Carlos Alcara als uitblinker (18 punten). In het tweede duel kende Lennik niet al te veel moeite met Numancia, 2-1 winst. Landstede Volleybal, dat knap Soria Numancia versloeg met 2-1, eindigde op de tweede plek in deze poule.
SL Benfica, lijstaanvoerder in de Portugese competitie, won in de poule met het Belgische Topvolley Antwerpen en Draisma Dynamo. De ploeg van Jose Jardim kon het zich zelfs veroorloven om in het afsluitende duel de zege aan Antwerpen te laten, 2-1. Draisma Dynamo pakte de tweede plek in de poule, nadat de Apeldoorners zich van de 3-0 nederlaag tegen Benfica herstelden tegen Antwerpen, 3-0 winst.
Lees verder...

Fotoreportage (1 foto's)...

 
29-12-2011  

Belgische finale bij Volley Classic Almelo


Spelmoment herkansing Draaisma Dynamo - Soria Numancia
  ALMELO - De Ermasport Volleyball Classic krijgt bij de laatste editie een volledig Belgische finale. Recorddeelnemer Euphony Asse-Lennik won in een zinderend duel tegen de Spaanse lijstaanvoerder CMA Soria Numancia, 3-2 (setstanden 20-25, 25-21, 25-19, 21-25, 15-9). Lennik treedt in de finale aan tegen Topvolley Antwerpen, dat zich verrassend ontdeed van het Portugese SL Benfica, 3-1 (setstanden 25-20, 33-31, 18-25 en 25-21). Het is voor het eerst in de historie dat de twee finalisten in Almelo uit één land komen.

Het duel tussen Soria Numancia en Euphony Asse-Lennik was een waar spektakel voor de toeschouwers. Omdat beide ploegen verdedigend goed in elkaar staken, ontstond er een spel waarbij de gevarieerde aanval noodzakelijk was om een gat te kunnen slaan. De 16 punten van midspeler Radic en de tien van Deville tonen al aan hoeveel Lennik via de middenaanval wist te scoren. Spelverdeler Tim Verschueren had een grote rol in de zege van zijn ploeg, die voor het eerst in vijf jaar weer de finale haalt in Almelo. ‘Deze wedstrijd zat alles in, we hebben echt moeten vechten´, aldus de routinier. Dat hebben we ook gedaan. Zij hadden al een ochtendwedstrijd gespeeld, maar ze waren niet moe te krijgen.´
Lees verder...

 
30-12-2011  

Amicitia winnaar AKC jeugdtoernooi

 

ALMELO - Amicitia uit Vriezenveen is over-all winnaar geworden van het 20e Enrichment Technology AKC Jeugdtoernooi. De A jeugd werd weliswaar tweede in de poule, maar samen met de B jeugd die eerste werd kwam het totaal uit op 30 punten. AKC werd tweede, Rigtersbleek derde en NKC'51 vierde. Het werd in de laatste wedstrijd nog spannend doordat Rigtersbleek in een onderling duel Amicitia met 6-4 wist te verslaan.

< Foto: Ramon Post van AKC deelt de winnaars beker uit naar speelsters van Amicitia


Bekijk alle uitslagen in het schema en de eindstand op
www.almelo.tk

 
30-12-2011  

Topvolley Antwerpen wint Volley Classic Almelo

  ALMELO – Met een zinderende finale tussen Euphony Asse-Lennik en Topvolley Antwerpen kreeg de Ermasport Volleyball Classic het prachtige slot dat het verdiende. Antwerpen was in de finale in de IISPA in Almelo met 3-2 te sterk voor Lennik, dat al voor de zeventiende maal in Almelo aantrad. Setstanden van het duel: 21-25, 20-25, 27-25, 25-20 en 21-19.
Lennik kwam in die slotfase tweemaal op matchpoint, maar wist die niet te verzilveren. Dat was zuur voor de mannen van de Nederlandse coach Marko Klok, die lijdend moest toezien hoe zijn ploeg een 2-0 voorsprong in sets uit handen gaf. Niet dat dat lag aan de kwaliteit, die was er voldoende bij Lennik, maar met name door de vechtlust werd Antwerpen gekroond tot winnaar van de laatste editie van de Almelose volleybalklassieker.

Antwerpen-coach Kris Tanghe glunderde na afloop van oor tot oor: “Als het niet mooi kan, dan moet het op vechtlust. We hebben in deze wedstrijd echt karakter getoond. We stonden met 2-0 achter, en dan nog winnen we die wedstrijd. Daar moet ik de jongens echt een compliment voor geven. De vervanger van Sven, Kristoof heeft het bijzonder goed gedaan in een moeilijke wedstrijd, maar eigenlijk was het hele team fantastisch.’

Met Sven doelde Tanghe op zijn aanvoerder Sven Sophie. De 29-jarige spelverdeler, die ook bij het laatste optreden van Antwerpen in Almelo (in 2001) present was, raakte in de beginfase van de derde set geblesseerd aan de enkel. Zijn vervanger, Kristof Proost, toonde zich een waardige vervanger om sterspeler Mads Ditlevsen in stelling te kunnen brengen. De Deense diagonaalspeler was de held van de Antwerpenaren in de finale, door niet alleen 24 punten aan te tekenen, maar ook in de slotfase de beslissende ballen binnen de lijnen te slaan. Het allerlaatste punt was een ace van de 27-jarige Ditlevsen.
Lees verder...

 
30-12-2011  

Uren aftellen voor Riwald Dakar Team (upd)

 

MAR DEL PLATA - Het is uren aftellen tot 1 januari voor het Riwald Dakar Team! De technische staf heeft alle negen wagens inmiddels in startplaats Mar del Plata afgeleverd en tijdens de rit van Buenos Aires naar Mar del Plata omzoomden duizenden toeschouwers de route om maar een glimp van de deelnemenede wagens op te vangen.
Het Riwald Dakar Team heeft een prachtig plekje toegewezen gekregen in het rennerskwartier aan het strand waar het goed toeven is met 35 graden en een lekker zeebriesje.
Vandaag vond de technische keuring plaats en alle wagens van Richard Huzink, Gert Huzink, Erik Wevers en Bernard ten Brinke zijn glansrijk door de keuring gekomen. Ook de papieren bleken in orde zodat zaterdag 31 december de ceremoniële opening van Le Dakar 2012 wacht. Bij de keuring van de Mitsubishi van Bernard ten Brinke moest eerst nog wel 4,5 uur gesleuteld worden omdat de multriem verschoven was waardoor de motor niet echt fijn liep. Het monteursteam van Wevers Sport kreeg dat echter prima onder controle zodat ook Bernard ten Brinke klaar is voor de start.
Op 1 januari dan de start van Mar del Plata naar Santa Rosa de la Pampa. Een etappe die voert, over een afstand van 856 km, met daarin opgenomen een special van 60 km.

< Foto: Patrick Gerritsen
Kijk hier naar SBS6, het het vertrek op Schiphol
Volg het Riwald Dakar Team ook op www.twitter.com/#!/riwalddakar
Fotoreportage: Willy Weyens

Update: 01-01-2012
Alle voertuigen van Riwald zijn gestart
(zie de foto's)

Fotoreportage (18 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina