Sportberichten


Plaatsing  
 
16-12-2011  

Nominaties Overijsselse Sportverkiezingen 2011


Dennis Kuipers – Rallycoureur en de revelatie van de WRC in 2011 met maar liefst 21 winstpunten achter wereldkampioen Sebastian Loeb. De hoogste score voor een Nederlander ooit in de top van de rallywereld.
 

HENGELO - In het Radio Oost programma Afslag Oost zijn vandaag de nominaties bekend gemaakt voor de beste Overijsselse sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar 2011. Ook dit jaar georganiseerd door RTV Oost en de Wegener-dagbladen de Stentor en Twentsche Courant Tubantia. De nominaties werden wereldkundig gemaakt door de chefs sport van TC Tubantia, De Stentor en RTV Oost, respectievelijk Henk van Schuppen, Herman Nijman en Frans Leushuis.
Onder de genomineerde sporters in ieder geval twee uit Almelo afkomstige sporters. Te weten Kirsten Wild – wielrenster en Dennis Kuipers – Rallycoureur en de revelatie van de WRC in 2011 met maar liefst 21 winstpunten achter wereldkampioen Sebastian Loeb. De hoogste score voor een Nederlander ooit.
Van vrijdag 16 december 2011 tot en met zaterdag 7 januari 2012 kan het publiek een stem uitbrengen via www.rtvoost.nl/sportverkiezing. De winnaars van de Overijsselse Sportverkiezingen 2011 zullen bekend worden gemaakt op zondag 8 januari.

De nominaties zijn:
Sportvrouw:
Kirsten Wild (Zwolle) – Wielrennen, Pien Keulstra (Boekelo) – Schaatsen, Jorien ter Mors (Enschede) - Short-track
Sportman:
Ronald Mulder (Zwolle) - Schaatsen / inline skaten, Job Kienhuis (Denekamp) – Zwemmen, Dennis Kuipers (Borne) – WRC Rally
Sportploeg:
FC Twente Vrouwen (Enschede) – Voetbal, Mizuwaai Dalfsen – Handbal, Tex Town Tigers (Enschede) - Softbal

De winnaars van de Overijsselse Sportverkiezingen 2011 worden wereldkundig gemaakt in een verslag op RTV Oost op zondag 8 januari 2012 om 21.10 uur (herhaling: 22.10 uur)

Archief
Terug naar vorige pagina