03-12-2011

AKC Almelo wint met monsterscore

Kim Bentsink (nr.15) in de aanval tegen Rheko.

ALMELO - In de thuiswedstrijd tegen Rheko heeft AKC de tweede overwinning van dit seizoen geboekt. Met 34-16 stond er na 60 minuten korfbal een heuse monsterscore op het scorebord.
In het eerste kwartier van de wedstrijd leek het er totaal niet op dat AKC een gemakkelijke avond zou beleven. Een verdedigend zwakke start zorgde voor een 0-2 achterstand en het trainers duo Binken en Schorn besloot bij een 7-7 stand om een time out te nemen. Dit bleek een gouden greep want vanaf dat moment liep men snel uit naar een 16-8 ruststand. In deze fase werden bij vlagen mooi korfbal gespeeld maar vooral ook goed verdedigd.
In de rust werd aangegeven dat de spelers in de tweede helft moesten doorgaan en proberen een zo groot mogelijke score te behalen en tegelijkertijd ook de score van Rheko te beperken. Aan deze opdracht werd ruim voldaan toen Manon Kroeskop met haar elfde doelpunt de 34e scoorde. Al met al een mooie en terechte overwinning waarbij AKC eindelijk eens veelvuldig tot scoren kwam.

Volgende week gaat AKC uit naar KIOS proberen om ook de eerste punten in een uitwedstrijd te behalen.

(Tekst: Mark Landhuis)

< Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie