Sportberichten


Plaatsing  
 
19-12-2011  

Toernooiwinnaar Benfica verdedigt titel in Almelo


Rivium Rotterdam en Benfica voor aanvang van de finale 2010
Archieffoto: Nick Zweers
 

ALMELO, 28/29/30 december, Topvolley IISPA, entree: ja

Toernooidirecteur Siny Pots: “We zijn trots dat we in deze economisch moeilijke tijd dit kwalitatief sterke deelnemersveld kunnen presenteren. De combinatie van de Nederlandse top met de topteams uit het buitenland maakte het ons mogelijk een zeer aantrekkelijk programma te maken dat de echte volleyballiefhebber niet mag missen. Het publiek zal niet alleen kunnen genieten van onze Nederlandse topspelers en talenten maar zeker ook van het zuidelijk temperament van de Spanjaarden, Portugezen en Brazilianen, die ruim zijn vertegenwoordigd. Bovendien hoeft men het om het geld niet te laten.”

Deelname vrouwenteams
Vorig jaar hebben voor het eerst damesteams in toernooivorm deelgenomen aan de ERMA Classic. Ook dit jaar zijn de vrouwen weer present. Gecontracteerd zijn de Belgische kampioen Asterix Kieldrecht (winnaar 2010), Dauphines Charleroi uit België en Sliedrecht Sport en Alterno uit Apeldoorn uit Nederland. Daarmee wordt de damespoule een tweestrijd tussen België en Nederland.

Strijd om WK ticket voor scholen
Twee Twentse scholengemeenschappen strijden op de tweede dag van de ERMA Classic in Almelo in een rechtstreeks duel voor deelname aan WK scholenvolleybal 2012. De Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KVLO) vaardigt ieder jaar één team (jongens en meisjes) af naar de wereldkampioenschappen, die komend jaar in het Franse Toulouse zullen worden gehouden. SG Canisius uit Almelo en SG Twickel uit Hengelo strijden tijdens de ERMA Classic met hun meisjesteams om dit felbegeerde WK ticket. Siny Pots: “We bieden deze Twentse teams graag dit topsportpodium want ook wij vinden het een meer dan bijzondere wedstrijd”.

Programma 2011

Einde Volleyball Classic
De komende editie van de Volleyball Classic is de laatste die in zijn huidige vorm zal worden georganiseerd. Toernooidirecteur Siny Pots: “Ik heb het 21 jaar gedaan en vindt het goed zo. Er is niemand die het stokje wil overnemen. Ook diverse toernooicommissieleden willen na een tiental jaren stoppen en hier zijn eveneens geen opvolgers voor handen. Tenslotte stopt ERMA Sport na vier jaar als hoofdsponsor en het vinden van een nieuwe hoofdsponsor wordt in de huidige crisistijd een vrijwel onmogelijke opgave. Alles bij elkaar redenen voldoende om te stoppen in de huidige vorm”.

De stichting Topvolleybal Almelo blijft echter gewoon bestaan en zal zich gaan richten op het organiseren van eendaagse topvolleybalwedstrijden in de IISPA, zoals interlands, de bekerfinale en de Supercup. De Stichting Topvolleybal Almelo heeft dit al eens aangeboden aan de NeVoBo en wil hier de komende tijd concreet actie op zetten.
ERMA Sport blijft in 2012 sponsor van St. Topvolleybal Almelo.

Archief
Terug naar vorige pagina