Sportberichten


Plaatsing  
 
11-12-2011  

SVZW 'lucky' in en tegen Montfoort

 

MONTFOORT – ‘Winterkampioen van de onderste vijf’, wordt SVZW genoemd op de eigen website. De Wierdense Topklasser won de uitwedstrijd tegen concurrent Montfoort met 0-1 en behaalde daarmee sinds de komst van het trainersduo Hans Kraay en Piet de Kruyff zeven punten.
‘De Kraay’ begon het uitduel met een heuse ‘Ausputzer’ als extra slot op de deur om met een goed gevoel de winterstop in te gaan. Montfoort begon voortvarend en dat resulteerde in enkele kansen maar keeper Achterhoek was attent bij de doorbraak van Bottenheft en keerde zijn inzet met het been. De druk was dermate groot dat het spelen met een ‘ausputzer’ niet echt werkte en Montfoort meerdere doelrijpe kansen kreeg. ‘De Kraay’ besloot dan ook al na een half uurtje verdediger Wennink te wisselen voor Kamphuis om wat meer strijd naar voren te krijgen. Dat lukte niet echt en de in het oranje geklede Montfoorters bleven overheersen zodat het een wonder was dat de rust met een brilstand kon worden bereikt.

Na rust wederom een sterker Montfoort maar Achterhoek bleek in grote vorm en hield zijn doel schoon. Na een kwartiertje wist Kamphuis de bal koppend voorwaarts te krijgen maar de ingevallen Montfoortse verdediger raakte hem vol in het gezicht en arbiter Jansen trok gelijk rood wegens gevaarlijk spel. Tim Engbers krulde daarop de toegekende vrije schop vanaf 27 meter onhoudbaar in het doel van keeper Verkerk waarmee SVZW onverwacht aan de leiding ging.
Desondanks bleef Montfoort sterker maar de Wierdenaren beten zich vast in de wedstrijd. Een kwartiertje later werd het nog slimmer voor Montfoort, want arbiter Jansen toverde rood uit zijn zak voor een ‘schwalbe’ van de Montfoortse linksback Mike van Oostrum en met slechts negen man resterend werd een gelijkmaker schier onmogelijk. Toch moest Achterhoek in de slotfase nog vijf keer handelend optreden om een gelijkmaker te voorkomen en liet SVZW minsten zes kanten onbenut. Echter de punten gingen mee naar Wierden terwijl de drijven voor Montfoort zuur waren.
 

Archief
Terug naar vorige pagina