Sportberichten


Plaatsing  
 
30-12-2011  

Uren aftellen voor Riwald Dakar Team (upd)

 

MAR DEL PLATA - Het is uren aftellen tot 1 januari voor het Riwald Dakar Team! De technische staf heeft alle negen wagens inmiddels in startplaats Mar del Plata afgeleverd en tijdens de rit van Buenos Aires naar Mar del Plata omzoomden duizenden toeschouwers de route om maar een glimp van de deelnemenede wagens op te vangen.
Het Riwald Dakar Team heeft een prachtig plekje toegewezen gekregen in het rennerskwartier aan het strand waar het goed toeven is met 35 graden en een lekker zeebriesje.
Vandaag vond de technische keuring plaats en alle wagens van Richard Huzink, Gert Huzink, Erik Wevers en Bernard ten Brinke zijn glansrijk door de keuring gekomen. Ook de papieren bleken in orde zodat zaterdag 31 december de ceremoniële opening van Le Dakar 2012 wacht. Bij de keuring van de Mitsubishi van Bernard ten Brinke moest eerst nog wel 4,5 uur gesleuteld worden omdat de multriem verschoven was waardoor de motor niet echt fijn liep. Het monteursteam van Wevers Sport kreeg dat echter prima onder controle zodat ook Bernard ten Brinke klaar is voor de start.
Op 1 januari dan de start van Mar del Plata naar Santa Rosa de la Pampa. Een etappe die voert, over een afstand van 856 km, met daarin opgenomen een special van 60 km.

< Foto: Patrick Gerritsen
Kijk hier naar SBS6, het het vertrek op Schiphol
Volg het Riwald Dakar Team ook op www.twitter.com/#!/riwalddakar
Fotoreportage: Willy Weyens

Update: 01-01-2012
Alle voertuigen van Riwald zijn gestart
(zie de foto's)

Fotoreportage (18 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina