Sportberichten


Plaatsing  
 
09-12-2011  

Heracles neemt baaldag tegen ADO

 

DEN HAAG – De mannen van coach Peter Bosz bakten er vanavond weing van in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Een rommelig begin en een rammelende defensie beloofde al niet veel goeds en toen Antoine van der Linden ook nog opzichtig in de fout ging, was de achterstand een feit want van Duinen liet zich die kans niet ontglippen (1-0). Even later schutterde Rienstra maar toen was van Duinen niet bij de pinken.
Moeizaam probeerden de Heraclieden de bakens te verzetten, maar dat gebeurde zonder overtuiging en vooral zonder er hard voor te knokken. Het dichtst bij een doelpunt waren de Almeloërs nog toen Visser de bal bijna in eigen doel schoot. Gelukkig voor hem stond de paal in de weg om de Heraclieden langszij te brengen.
Ook in de tweede helft liep het niet bij de Almeloërs en het leek er op dat men een baaldag had genomen. Een baaldag die trainer Peter Bosz ongewild in de schoenen geschoven kreeg. De Heraclieden werden amper gevaarlijk en stapelden fout op fout. Het was Immers die ADO met een afstandsschot op een comfortabele 2-0 zette waarna de heraclieden helemaal het koppie lieten hangen.
‘Ik heb me kapot geergerd’, aldus Bosz. ‘Ik zag maar een ploeg die wilde winnen en dat was ADO. Wij speelden slap, traag en verdedigden slecht. In de eerste helft hadden we nog wel een veldoverwicht, maar na rust werd het positiespel steeds slechter. We hebben de nederlaag aan ons zelf te wijten en ADO Den Haag heeft verdiend gewonnen. Maar van deze ploeg hadden we nooit mogen verliezen.'
Maurice Steijn, trainer van ADO, loofde zijn team; ‘Er was maar één mogelijkheid om iets te bereiken. Dat was strijd leveren. En strijd hebben ze geleverd. Daarmee hebben we het overwicht van Heracles kunnen elimineren.’

< Peter Bosz is woedend - Foto Harry Broeze

Klik hier voor de fotoreportage

ADO Den Haag - Heracles Amelo 2-0 (1-0)

1-0 Van Duinen (8)
2-0 Immers (81)

Arbiter: Bossen
Geel: Supusepa, Toornstra, Ammi (ADO Den Haag), Van der Linden (Heracles Almelo)

ADO Den Haag: Coutinho, Ammi, Kum, Supusepa, Hocher (Leeuwin/41), Immers, Visser, Toornstra, Chery (Elbers/76), Van Duinen (J. Verhoek/80), Boussaboun.

Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Rienstra, Van der Linden, Jallo, Quansah (Almubaraki/64), Overtoom, Duarte, Vejinovic, Plet, Everton (Armenteros/46).

Links:Uitslagen en stand eredivisie

 

Archief
Terug naar vorige pagina