Sportberichten


Plaatsing  
 
06-12-2011  

Almelose volleybalvereniging RAC stopt in 2012

 

ALMELO – De volleybalvereniging RAC houdt in de zomer van 2012 op te bestaan. De roemrijke van oudsher Rijksambtenarenclub die in 1967 algemeen toegankelijk werd, heeft dan 61 jaar bestaan. Reden voor de opheffing is een gebrek aan seniorenleden en vooral kader. In september jl. toonde het onheil zich al aan toen het enige herenteam werd teruggetrokken uit de competitie van de NeVoBo.
RAC is een van de oudste volleybalverenigingen van ons land en maakte in de jaren ‘60/’70 furore met het organiseren van het grootste openlucht volleybaltoernooi van Nederland tijdens Koninginnedag op het sportcomplex De Riet. Wijlen burgemeester Schneiders begon er dan steevast zijn plichtplegingen ’s morgens vroeg met het nuttigen van een ‘neut’ voordat hij de opening verrichtte en de rondgang langs de andere Koninginnedag-evenementen startte.
De twee damesteams en meisjesteams kunnen de eerste twee jaar nog onder de paraplu van volleybalvereniging Aastad gebruik maken van de vaste tijden in sporthal De Schelfhorst, zo is met het bestuur van Aastad overeengekomen.
Voor het batig saldo van de club wordt nog een bestemming gezocht.

Archief
Terug naar vorige pagina