Sportberichten


Plaatsing  
 
05-11-2011  

Duur verlies SVZW tegen Lisse

 

WIERDEN – SVZW verloor zaterdagmiddag in de topklasse kostbare punten aan naaste concurrent Lisse. SVZW begon het duel zonder de geblesseerde Jordi Kamphuis en de gepasseerde Niels ten Hoeve tegen het gelijk op de ranglijst staande Lisse.
De wedstrijd begon een kwartiertje te laat omdat de scheidsrechter was opgehouden in een file. De Lissenaren bleven echter bij de les en namen na een kwartier spelen een voorsprong toen een toegekende penalty werd benut door het in de fout gaan van Nick de Graaf.
SVZW wanhoopte nog niet en Tim Egbers was even later zelfs dicht bij de gelijkmaker maar zijn kopbal werd op de lijn gekeerd. De Wierdenaren bleven sterker maar konden dat niet in doelpunten opzetten en Lisse bleef gevaarlijk op de counter waar de Wierdense defensie het zichtbaar moeilijk mee had. Vlak voor rust betekende dat bijna 0-2 maar de enorme kans werd gemist.
Wat SVZW na de rust ook probeerde, het kwam niet tot scoren en ook de wissels brachten geen soelaas. Toen Tim Egbers kort voor tijd een enorme kans mistte gingen de kopjes omlaag en werd een nipte nederlaag het loon.

Fotoreportage: Henk Steen


SVZW - FC Lisse 0-1 (0-1). 0-1 Rik Vermeulen (16/pen.).
Opstelling SVZW: Achterhoek, De Graaf, Meijerink, Smit, Mulderij, Gobel (69. B. Kamphuis), Zwiers, Engbers, Wennink (78. Parnela), Altink (58. Maris), Perik.

Fotoreportage (17 foto's)...

 
06-11-2011  

Lens (PSV) verslaat Heracles Almelo met 4-1

 

EINDHOVEN – Heracles Almelo heeft in de Lichtstad niet voor een verrassing kunnen zorgen. In de eerste helft waren de Almeloërs goed op weg en zette PSV goed onder druk. Het overwicht resulteerde in een doelpunt van Antoine van der Linden die in de 13eminuut een corner onberispelijk inkopte. De Eindhovenaren waren slechts in de omschakeling af en toe gevaarlijk en ook de ‘schwalbe’ van Mertens kon de Eindhovenaren niet helpen. Pasveer wist de penalty van Wijnaldum te stoppen.
Een donderspeech van Rutten in de pauze en de inzet van Lens voor Wijnaldum betekende de ommekeer. De gelijkmaker kwam al snel toen Lens op rechts doorbrak en Toivonen bereikte die de bal kon intikken (1-1).
Met hulp van de niet voor buitenspel vlaggende grensrechter kon Lens daarop twee keer scoren terwijl Everton aan de andere kant tot twee keer toe verzuimde te scoren. De hattrick van Lens kwam in de slotminuut en was alleen nog van belang voor de statistiek.
De Heraclieden blijven negende in het klassement maar zagen een aantal concurrenten wel dichterbij komen.

PSV - Heracles Almelo 4-1
(0-1)
0-1 Van der Linden (12)
1-1 Toivonen (49)
2-1 Lens (58)
3-1 Lens (63)
4-1 Lens (90)
Arbiter: Kuipers
Geel: Rienstra, Engelaar, Breukers, Bouma, Manolev
Bijz. Wijnaldum mist strafschop (PSV/31)
Opstellingen:
PSV: Isaksson, Manolev, Marcelo, Bouma, Willems, Wijnaldum (Lens/46), Toivonen, Engelaar (Ojo/66), Labyad, Matavz (Vennegoor of Hesselink/87), Mertens
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Rienstra, Van der Linden, Looms (Te Wierik/67), Quansah, Overtoom, Duarte, Douglas (Bruns/79), Plet, Everton
Link: Uitslag en stand eredivisie

 
06-11-2011  

Taekwondo-goud voor Pascal Niks

 

DEN HAAG – Tijdens het Residence Open in Den Haag was er succes voor deelnemers van Taekwondo Oude Luttikhuis.
Pascal Niks pakte overtuigend de titel in de klasse Junioren A -68kg. In de halve finale werd met 7-1 gewonnen van Kaz van Malsen. Vervolgens werd Halit Dinc duidelijk met 13-2 weggezet in de finale waardoor Niks beslag legde op de eerste plaats.
Caner Sucuoglu trof in de halve finale Redouan Dahmane en dit eindigde in een gelijkspel. De verlenging gaf de doorslag doordat Sucuoglu de winnende treffer wist te scoren. In de finale trof hij de Brusselaar Jaouad Achab en die bleek een maatje te groot, zodat zilver het hoogst haalbare werd in de klasse Senioren A -63kg

< Archieffoto Pascal Niks - Nick Zweers Fotografie

 

 
07-11-2011  

GV Omhoog neemt afscheid van voorzitter Vogel

 

WIERDEN – Tijdens een feestelijke bijeenkomst vrijdag jl. in het Sportcafé Wierden nam de Wierdense gymnastiekvereniging Omhoog afscheid van voorzitter Wil Vogel. De preses leidde de vereniging 12 ½ jaar. Vogel werd samen met zijn vrouw Hanny opgehaald vanaf huis en de clubleden hadden voor de scheidende voorzitter een demonstratie van gym en jazzdansen in petto.
Middels bloemen en chocolade werd hem dank toegezegd en volgden vele cadeaus onder het genot van een hapje en een drankje.
Vogel wordt ad interim opgevolgd door bestuurslid Peter Bolink die de scheidende jubilaris veel lof toezwaaide en hem een dinerbon, bloemen en wijn als dank overhandigde. De Almeloër Vogel werd tevens benoemd tot erelid.
Vogel nam de dank en bijbehorende versierselen gaarne in ontvangst en roemde de samenwerking gedurende zijn voorzitterschap met collega-bestuursleden, trainers, assistenten, commissieleden en alle vrijwilligers en sprak de hoop uit dat het de vereniging goed zal gaan.

 
08-11-2011  

Toppaard BMC van Grunsven Simon verkocht

 

WEERSELO – Wat insiders al langer vreesden is gebeurd, het toppaard BMC van Grunsven Simon van berijder Jeroen Dubbeldam is door de eigenaren - de Brabantse gebroeders Wilco en Eric van Grunsven - verkocht aan de schatrijke Amerikaanse familie Wexner. Die kochten het paard om te laten berijden door topamazone Beezie Madden.
Daarmee is de Weerseloër zijn belangrijkste troef voor de Olympische Spelen van Londen in 2012 kwijt. Dubbeldam zal het nu moeten proberen met Utascha SFN van het Sportpaarden Fonds Nederland dat hij onlangs op stal kreeg - nadat SFN het paard weghaalde bij berijder Eric van der Vleuten - of zijn tweede paard BMC van Grunsven Whisper. Mogelijk ook dat BMC Up and Down nog in beeld komt, nu Dubbeldam hem weer in wedstrijden uitbrengt. Up and Down raakte geblesseerd vlak voor de Olympische Spelen in China.
Voor 1 januari a.s. moeten de gevormde combinaties voor de Olympische Spelen bekend zijn en wat velen al een tijdje vermoeden, was de overgang van Utasha SFN bedoeld als mogelijke achtervang voor Dubbeldam om überhaupt kans te hebben om aan de spelen mee te kunnen doen.
Al met al levert de Nederlandse hippische sport toch weer in, in de race naar Olympisch goud. Dubbeldam vindt het uiteraard spijtig maar heeft begrip voor de eigenaren, want Simon is 12 jaar en wachten tot na de spelen betekent dat hij 14 jaar is en of dan nog de kassa rinkelt moet maar worden afgewacht. Dubbeldam voert momenteel met BMC van Grunsven Simon de wereldranglijst aan. Voor bondscoach Rob Ehrens wordt het er niet gemakkelijker op.
(woonhuis en stallen te koop - De Wijk)

 
12-11-2011  

Nederlandse invloed binnen FEI breidt gestaag uit

 

RIO DE JANEIRO - Tijdens de General Assemblee van de FEI, die dit weekeinde in Rio de Janeiro (Brazilië) wordt gehouden, is de invloed van de KNHS wederom toegenomen. Raymond Grether (Haarsteeg) maakt vanaf nu deel uit van het FEI Reining Committee. Johan Heins (De Schiphorst bij De Wijk) is benoemd als Honorary Steward General voor het springen.

Raymond Grether heeft niet alleen als bondscoach voor de Nederlandse Reining ruiters gefunctioneerd, maar heeft ook eerder (van 2006 tot en met 2009) deel uitgemaakt van deze FEI commissie. Johan Heins (De Schiphorst, bij De Wijk) verklaarde over zijn benoeming: "In deze functie kan ik de tijdens springwedstrijden in functie zijnde FEI stewards adviseren op die momenten dat zij niet tot een eensluidende beslissing kunnen komen".

Daarnaast blijft Frank Kemperman (Lanaken B.) voorzitter van de FEI dressuur commissie, terwijl Hanneke Gerritsen (Ommen) deel blijft uitmaken van de FEI para dressuurcommissie. Tijdens de Paralympics Dressuur in Londen 2012 zal Gerritsen functioneren als Technical Delegate.

Jacob Melissen,
(In opdracht van de KNHS)

<< Johan Heins reed een aantal jaren voor Stal Maathuis in Geesteren en woonde destijds in Almelo. Heins behaalde Europees Equipe-goud in 1977 in Rome en werd toen individueel Europees kampioen met zijn Ierse volbloed Seven Valleys. Zijn opleiding tot topruiter genoot hij in Duitsland bij Alwin Schöckemohle. Na zijn periode in Geesteren vertrok hij naar stal Zangersheide van de Limburgse miljonair Leon Melchior. Nadien begon hij een eigen handelsstal in De Schiphorst bij De Wijk. Na het beëindigen van zijn carriëre is hij tweemaal bondscoach geweest.

 
12-11-2011  

Topklasser SVZW verliest in Noordwijk

 

NOORDWIJK – Het is de Wierdense Topklasser SVZW niet gelukt om in en tegen noordwijk punten te pakken. De mannen van trainer Peter Wesselink, die SVZW op het einde van de competitie verlaat, wisten weliswaar twee keer te scoren, maar daar stelden de ervaren Noordwijkers vijf doelpunten tegenover (5-2)
Centrale verdediger Marnix Smit was door Wesselink gepasseerd zodat Rob Meierink en Marco Panela het centrale verdedigingsduo vormden. Panela liet overigens SVZW weten aan het eind van de competitie terug te keren naar Go Ahead Eagles waar hij een commerciële functie aanvaard.
De Noordwijkers namen na een kwartiertje de leiding doordat Bram Meurs voor Noordwijk de toegekende penalty benutte. De topscorer van Noordwijk, Mohammed Faouzi vergrootte de voorsprong door een van de bal terug stuitende bal binnen te schieten. SVZW had aanvallend niet veel in te brengen ondanks dat John Mulderije de Wierdenaren nog voor rust dichterbij bracht door een vrije trap fraai in te schieten.
Na rust een zelfde beeld, SVZW deed haar best en probeerde van alles zonder echt gevaarlijk te worden. Noordwijk wist de kansen wel te benutten en liep zelfs uit naar 5-1. Dewi Perik benutte in blessuretijd nog een penalty en zette de eindstand op het scorebord (5-2)
Promovendus SVZW heeft nu in totaal 8 punten uit 13 wedstrijden en staat daarmee op de veertiende plaats nipt voor het eveneens gepromoveerde Montfoort en Barendrecht dat de competitie inging met -6 strafpunten.

SVZW:
Achterhoek; Mulderije, Meijerink (54. Sahin), Parnela, Zwiers; Göbel, Altink (60. Prumers); Perik, Engbers, Wennink (75. Maris); Ten Hoeve.
 

 
13-11-2011  

Volleyvrouwen rest alleen achterdeur naar O.S.


Grafstemming direct na afloop, de hoop kwam later op de avond terug
 

De volleybalsters van Oranje hebben de finale van het pre-Olympisch kwalificatietoernooi in Kroatië met 3-2 verloren van het gastland, maar houden uitzicht op Londen 2012. Nederland is de beste nummer twee van de drie pre-plaatsingstoernooien en naar verwachting plaatst Italië zich rechtstreeks voor Londen tijdens de World Cup in Japan.
Eerst zondagavond laat werd duidelijk dat er nog een achterdeurtje bestaat. Nederland moet in mei dan wel eerste worden op het toernooi in Turkije waaraan nog zeven sterke Europese landen meedoen.
NEVOBO-directeur en interim bondscoach Bert Goedkoop stuurde Laura Dijkema, Ingrid Visser, Caroline Wensink, Janneke van Tienen, Debby Stam, Lonneke Slöetjes en aanvoerster Chaïne Staelens als basis het veld in.
De eerste set werd makkelijk gewonnen, maar in de tweede en derde set keerde het tij door sterk serveren van de Kroaten en stonden de Nederlandse volleyvrouwen op achterstand. In de vierde set bracht de wissel Kim Staelens – Laura Dijkema uitkomst en kwam Nederland weer langszij.
In de beslissende vijfde set nam Kroatië weer en voorsprong . De Almelose Maret Grothues bracht nog een goede serviceserie maar dat mocht niet meer baten toen bij het eerste matchpoint voor de Kroaten, Lonneke Slöetjes de bal tegen de antenne sloeg (3-2). De deceptie was groot totdat later op de avond het achterdeurtje zich aandiende.
Interim coach Goedkoop is nu formeel weer gewoon directeur en moet op zoek naar een nieuwe bondscoach. Wie dat na het gedwongen vertrek van Avital Selinger moet worden is echter een groot vraagteken?

 
13-11-2011  

Dennis Kuipers 8e in WRC Wales Rally


Dennis Kuipers in actie in Wales - foto: Ferm Rally Team
 

CARDIFF – Coureur Denis Kuipers reed in de slotrally van het WRC-seizoen weer in de punten tijdens de Wales Rally. Met een achterstand van net 10 minuten eindigde hij als achtste achter winnaar Jari-Matti Latvala. De Fin kreeg de overwinning in de schoot geworpen door een frontale botsing tussen wereldkampioen Sebastian Loeb en een onbekende die hem tegemoet kwam op de verkeerde weghelft. Naaste concurrent Mikko Hirvonen viel vrijdag al uit. Een lot dat de Hengeloër Peter van Merksteijn jr. vrijdag ook al trof.
Dennis Kuipers begon de slotdag als zevende, maar kreeg te maken met de ontketende Estlander Ott Tanak en de Rus Evgeny Novikov die hem beiden nog wisten te passeren. Het uitvallen van Loeb hielp weer een plekje om als achtste te eindigen.
,,Wow, het is een fantastisch jaar geweest'', vond Kuipers direct na afloop van de Wales Rally. ,,Ik heb ontzettend veel ervaring opgedaan in het wereldkampioenschap. Natuurlijk hoop ik dat ik volgend jaar kan blijven meestrijden in het WK, maar er is nog geen beslissing genomen of we doorgaan." De 25-jarige geboortige Almeloër reed dit seizoen in een auto van het Britse M-Sport en werd gesponsord door het Twentse FERM Power Tools World Rally Team. In de einstand om het WRC kampioenschap eindigden Dennis Kuipers en navigator Frederic Miclotte als twaalfde. Zij reden in totaal zeven keer in de punten waarvan de laatste vier races op rij.

Kijk naar het filmpje van de Wales Rally WRC 2011 en klik hier voor het totaalklassement WRC 2011

 
13-11-2011  

Successen Almelose menners in Denekamp

 

DENEKAMP - Mark Weusthof en Tom Engbers maakten zaterdagavond in een prima gevulde manege De Zonnebeek hun favorietenrol waar tijdens de internationale menavond van Euregio Indoor Denekamp. Weusthof was de sterkste bij de vierspannen en had zoals verwacht het meest te duchten van streekgenoot Herman ter Harmsel.
Bij de tweespannen bleef een serieus gevecht tussen de toppers Tom Engbers en Raymond Letteboer uit. Alleen Patrick Harink maakte het de Vassenaar nog knap lastig.

Mark Weusthof was in de eerste manche van de openingswedstrijd voor de Internationale Indoor Cup veel te snel voor de rest van het veld, maar ook slordig. Hij tikte met zijn span liefst drie balletjes van de kegels. De strijd was daardoor nog allerminst gestreden. In de tweede omloop passeerde Herman ter Harmsel met een vlekkeloos optreden Hans Heus, waardoor Weusthof voor de opgave kwam te staan als laatste van de vijf starters in elk geval een nog beter resultaat te boeken dan in de eerste rit. Dat lukte de Rossummer echter met verve.

Bij de tweespannen, die met liefst negen man strijd leverden, was Patrick Harink de verrassing van de avond. De Almelose menner diende zich al in de eerste ronde aan als belangrijkste uitdager van Tom Engbers, dit seizoen nationaal kampioen en goed voor goud met de Nederlandse equipe en voor individueel brons in het WK. In de tweede rit toonde Harink opnieuw geen spoortje van nervositeit, zodat hij als enige in beide omlopen geen fout maakte. Het was echter niet genoeg om de zeer snelle Engbers voor te blijven. De Tom's vader Alfons Engbers stuurde zijn tweespan met overtuiging naar de derde plek.

Streekfavoriete Marijke Hammink (Bornerbroek) moest genoegen nemen met de tweede plaats bij de vierspannen pony’s. Ze moest haar meerdere erkennen in Aart van der Kamp jr, maar bleef wel diens vader Aart sr. en Woutera van der Kamp voor.

 
14-11-2011  

Overtoom mogelijk international voor Kameroen

 

ALMELO – Heracles-speler Willie Overtoom heeft tijdens zijn bezoek, met zaakwaarnemer Winnie Haatrecht, aan Kameroen voor de wedstrijd Kameroen-Soedan besloten om een Kameroenees paspoort aan te vragen. Overtoom hoopt op deze manier international te worden voor zijn geboorteland. Hij werd op 2 september 1986 in Bertoua geboren als zoon van een Hollandse vader en Kameroenese moeder. Op 3-harige leeftijd kwam hij naar Nederland en groeide op in het Noordhollandse Opdam.
Bondscoach Javier Clemente van Kameroen kreeg Overtoom in het vizier door zijn goede spel bij Heracles Almelo. Overtoom hoopt al in februari volgend jaar tijdens de Africa Cup voor Kameroen te mogen uitkomen en speelt dan samen met ’s werelds meest verdienende voetballer Samuel Eto ‘O.
Overtoom kwam in 2008 naar Almelo om te gaan spelen voor Heracles Almelo. Hij heeft nog een contract tot de zomer van 2013.

< Willie Overtoom - foto: Heracles Almelo

 
14-11-2011  

Valse indoorstart AKC uit tegen ZKC'19

 

ZUIDWOLDE - Na een redelijke voorbereiding met wisselende resultaten is de zaalcompetitie korfbal voor AKC slecht begonnen. In Zuidwolde werd met 19-17 verloren van ZKC'19.
Gedurende de eerste helft en het eerste deel van de tweede helft nam AKC continu het initiatief via een 10-10 russtand kwam men zelfs met 10-13 voor. Helaas was de ploeg te onrustig om de voorsprong verder uit te breiden waardoor de hardwerkende tegenstander steeds terug in de wedstrijd kon komen. Uiteindelijk kwam men zelfs met 18-16 achter waarna de wedstijd op een spectaculaire manier eindigde, met een negatieve hoofdrol voor de scheidsrechter. Dit alles had echter voorkomen kunnen worden als de Almeloers de wedstrijd eerder beslist hadden.
Volgende week zal men de derby tegen Amicitia uit Vriezenveen moeten winnen om de blik omhoog gericht te kunnen houden.

 
15-11-2011  

Riwald Rally Team klaar voor Dakar 2012

 

HENGELO – Het Riwald Rally Team van de gelijknamige metaal-recycling firma uit Almelo, is helemaal klaar voor deelname aan de grootste rally ter wereld Dakar die wordt verreden van 1 januari tot 15 januari 2012 over een lengte van 8000 km door Argentinië, Chili en Peru.
In het Riwald Rally Team hebben vier van Neerlands beste rallyrijders hun krachten gebundeld en zij worden technisch ondersteund door de motorspecialisten van Wevers Sport uit Markelo.
Het team gaat aan de Dakar Rally 2012 beginnen met absoluut topmateriaal zoals drie ex-fabrieks Mitsubishi Racing Lancers plus een Ginaf X2223 als snelle assistentietruck.

Aan het stuur Bernhard ten Brinke, Gert Huzink, Erik Wevers en Richard Huzink. Hun respectievelijke navigators zijn Matthieu Baumel (5 Dakars), Eugénie Decré (1 Dakar), Fabian Lurquin (5 Dakars) en Ed Wigman (3 Dakars) terwijl 1e monteur Jaap de Wit (6 Dakars) ook mee rijdt in de cabine van de Ginaf truck van Richard Huzink.

Aan het meerjarige Dakar project is een minutieuze en jarenlange voorbereiding vooraf gegaan, waarbij Wevers Sport als ervaren preparateur een leidende rol heeft gespeeld. Na een uitgebreide technische studie is gekozen voor de aanschaf van drie Mitsubishi Racing Lancers; het beste materiaal dat beschikbaar is voor een privéteam. De auto’s zijn in de werkplaats van Wevers Sport in Markelo volledig opnieuw opgebouwd met oog voor het kleinste detail.

De equipes worden tijdens de Dakar 2012 ondersteund door een uitgebalanceerd technisch team van monteurs en engineers, dat wordt geleid door teammanager David Serieys. De Fransman was jarenlang logistiek manager van Mitsubishi Motorsport, het team dat Le Dakar 12 keer heeft gewonnen. In totaal beschikt Riwald Dakar Team over 14 technici, twee servicetrucks en twee service 4x4’s.

Als voorbereiding op de monsterrally heeft het Riwald Dakar Team deelgenomen aan twee rallyraids, want tegen rijden in competitie kan geen test op. In beide wedstrijden gaf de formatie zijn visitekaartje af. Het Riwald Dakar Team behaalde een tweede, vijfde en negende plaats in de Baja España, een driedaagse wedstrijd tellend voor het FIA World Cup voor Cross Country Rally’s (WK). Bernhard ten Brinke wist bovendien de 7-daagse Rally van Marokko te winnen, terwijl Gert Huzink finishte als zevende. Ook Richard Huzink bracht de Ginaf wedstrijdtruck succesvol aan de finish in beide wedstrijden.

Het vertrouwen is groot bleek bij de presentatie van het Riwald Dakar Team 2012 in de Creatieve Fabriek aan de Tuindorpstraat in Hengelo. Voorzichtig heeft men het zelfs over aansprekende resultaten, waarbij één of meerdere top 10 klasseringen in het autoklassement de inzet vormen.

Dat e.e.a. natuurlijk gepaard gaat met de nodige kosten, wordt ook niet onder stoelen of banken gestoken. Nog nimmer ook nam een dergelijk groot Nederlands privéteam deel aan de Dakar Rally en dat kan alleen door de ondersteuning van een aantal sterke partners zoals: Riwald Recycling, Dalcai, HSF Logistics, Mad-Croc Energy Drinks, Pelgrim keukenapparatuur, Bribus Keukens, DENSO, Klomps Bouwbedrijf, Koop Bronbemaling, B&S Industrieel Onderhoud en Temmink Groep.

Fotoreportage (90 foto's)...

 
16-11-2011  

Hans Kraay jr. per direct trainer van SVZW

 

WIERDEN – Na het ontslag een dag eerder van trainer Peter Wesselink heeft het bestuur van SVZW al de dag er na een nieuwe trainer benoemd. De vrije Hans Kraay jr. wordt met zijn vaste assistent Piet de Kruijff met directe ingang het nieuwe trainerskoppel van de Wierdense geel-zwartten.
De laatste weken werd het wrevelig in Wierden omdat SVZW ver beneden verwachting presteert in de Topklasse en veertiende in de ranglijst staat op een directe degradatieplaats.
‘De Kraay’ moet nu het schokeffect vormen om de selectie op stoom te krijgen want het bestuur van SVZW heeft hoge ambities. Hans Kraay was voordien van 2004 tot medio 2011 trainer van FC Lienden en bracht de club van de tweede klasse naar de Topklasse in het zaterdagvoetbal.
Hetzelfde geldt voor Peter Wesselink die SVZW twee keer kampioen maakte. Gesprekken tussen bestuur en Wesselink brachten echter het vertrouwen niet terug.

 
19-11-2011  

Jagend Heracles net op tijd naast FC Twente

 

ALMELO - Heracles Almelo heeft in de Twense derby in de eredivisie tegen FC Twente gelijk gespeeld. In een bij vlagen aantrekkelijk duel werd de eindstand 1-1; met rust stond het nog 0-0.

Een moeizame eerste helft zorgde voor niet al teveel kansen aan beide kanten. Namens Heracles was Lerin Duarte dichtbij het doel; hij vuurde een schot een halve meter over het doel van Nikolay Mihaylov. Luuk de Jong was namens FC Twente dichtbij maar hij schoof de bal voorlangs. Heracles mocht blij zijn dat het met 0-0 rustte; twee grote kansen werden door doelman Remko Pasveer gesmoord.

Aan het begin van de tweede helft waren de teams fanatieker. FC Twente maakte al vlak na rust - een door Peter Wisgerhof ingekopte hoekschop - de 0-1. Even later was hij zelfs dichtbij de 0-2; hij schoot de bal (weer uit een hoekschop) in het zijnet. Een grote kans van Willem Janssen ging verloren, tot opluchting van het Almelose publiek. Dat publiek kon in blessuretijd nog juichen nadat Lerin Duarte - na een combinatie met Marko Vejinovic - de bal in het Twentse doel schampte.

Fotoreportage: Alexander Kamp.

Duarte: ‘We bleven er in geloven’
Bosz:
‘We hebben er een echte wedstrijd van gemaakt’
Wisgerhof:
‘Dit is heel zuur’
Adriaanse:
‘Winst was eigenlijk al binnen’

 


Fotoreportage (39 foto's)...

 
19-11-2011  

'Kraay' laat Zwaluwen vechten 4-4

 

WIERDEN – De benoeming van Hans Kraay jr. als opvolger van de weggestuurde trainer Peter Wesselink bij SVZW haalde zelfs de nationale tv-uitzendingen en het zorgde voor veel extra publiek tijdens de vooraf moeilijke wedstrijd tegen kampioenskandidaat Rijnsburgse Boys in de topklasse van het zaterdagvoetbal.
Donderdag stond ‘Kraay’ voor het eerst voor het team van SVZW dat geen goed debuut maakte in de Topklasse. 'Ie mut oons kampioen maak'n van de laatse vief'', zo hoorden wij hoofdsponsor Bertus Heutink in de uizending van V.I. tegen Hans Kraay jr. zeggen en daar leek het niet direct op tegen Rijnsburgse Boys.
Zonder de geblesseerde Jordi Kamphuis en met Nick de Graaf en Jon Mulderije op de bank, werd aan de stevige klus begonnen.
Rijnsburgse Boys liet zich niet van de wijs brengen en bij de eerste vrije trap was het gelijk raak (0-1) door Ronald Breiburg die de inzet achter de Wierdense doelman wist te schieten. De gasten trokken het initiatief naar zich toe en even later werd het 0-2 door Freke bij een snelle uitval.
Na rust een blunder van keeper Michel Achterhoek betekende 0-3 en Rijnsburgse Boys gooide de wedstrijd op slot.
Het was Boy Kamphuis die de eerste Wierdense treffer op naam kon zetten uit een voorzet van Dewi Perik en trainer Hans Kraay zette het team verder op scherp door Perik de bank te laten opzoeken en Nick de Graaf op linksvoor in te brengen. Rijnsburgse Boys bleef achterin hangen maar een snelle uitval betekende toch 1-4 en voor SVZW en de ‘Kraay’ leek de stand hopeloos.
Martijn Maris bracht de Wierdenaren echter dichterbij (2-4) en een rode kaart voor Rijnsburger Bennie van Noord, na een charge op Tanju Sahin, bracht de hoop terug in de Zwaluwen-gelederen. Een fel SVZW zette alles op alles en in een mum van tijd stonden de Wierdenaren gelijk na doelpunten van Mirko Zwiers en opnieuw Martijn Maris (4-4).
Directe concurrenten ARC, Montfoort en Barendrecht verloren en dankzij het puntje zijn de Wierdenaren concurrent Harkemase Boys tot op 2 punten genaderd.
De ‘Kraay’ zijn vaste assistent Piet de Kruijff zijn dus op weg naar het 'kampioenschap van de laatste vijf' !

 
20-11-2011  

AKC wint derby tegen Amicitia

 

ALMELO - In de derby tegen Amicitia heeft AKC de eerste punten van dit zaalseizoen gepakt. In een wedstrijd waarin men niet achter heeft gestaan stond uiteindelijk een 19-15 eindstand op het bord.
De eerste helft was volledig voor AKC en in het eerste kwartier liep het Almelose achttal met vaak mooi spel uit naar een 8-4 voorsprong. Ook het kwartier voor rust behielden de Almeloërs hun voorsprong en met een 11-6 voorsprong gingen ze tevreden naar de kleedkamer. De tweede helft begon voor AKC onrustig en Amicitia mocht weer terugkomen in de wedstrijd. Bij 13-13 was de stand weer gelijk en leek de wedstrijd volledig in evenwicht.
Op dat moment ging AKC weer verdedigen zoals voor rust en in de laatste 10 minuten werd via tussenstanden als 17-14 en 18-15 een 19-15 eindstand bereikt. Al met al een zeer terechte overwinning waarin men de tegenstander nog onnodig terug in de wedstrijd liet komen. Maar dat het spel van de eerste helft toen werd herpakt is misschien wel de grootste overwinning, eindelijk weer eens een wedstrijd goed afgemaakt.
Een welkome opsteker voor het duel met een andere kampioenskandidaat Hoogkerk. Het wordt interessant om te kijken of AKC de stijgende lijn weet vast te houden. In dat geval zijn de Almeloërs in staat van iedere ploeg te winnen.
Het tweede team van AKC heeft ook de tweede wedstrijd in de zaal in winst omgezet. Tegen het Drentse ASVD 2 werd gewonnen met de doelcijfers 23-15. Hiermee staat het team van Tom Snellink op een gedeelde eerste plaats samen met NIC 5.

< Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie
(Klik hier voor alle foto's, tevens alle foto's van AKC 2)

Fotoreportage (16 foto's)...

 
20-11-2011  

Dressuurwedstrijden in Twents Hippisch Centrum

 

ALMELO – In de indoorhal van het Twents Hippisch Centrum te Almelo werden afgelopen weekend dressuurwedstrijden voor paarden gehouden in de klassen B t/m M2. Tijdens de bomvolle rubrieken werden door tal van amazones en ruiters uit Twente prijzen gewonnen in de twee proeven die men per combinatie mocht rijden.
Klik voor alle uitslagen de exel-bijlage aan


Alle uitslagen

 
21-11-2011  

Goedkoop naar Heracles-De Graafschap om beker

 

ALMELO - Heracles Almelo speelt in de achtste finale van het KNVB Bekertoernooi in het eigen Polman Stadion tegen De Graafschap. Deze aantrekkelijke regioderby wordt gespeeld op dinsdag 20 december om 20.45 uur. SeizoenClubCardhouders hebben inmiddels tot en met maandag 21 november de mogelijkheid gehad om hun eigen plek terug te kopen.

Vanaf dinsdag 22 november begint de aanvullende verkoop voor SeizoenClubCardhouders en FanCardhouders. Kaarten kopen voor deze KNVB-bekerwedstrijd is mogelijk via de online kaartverkoop (www.ticketbox.nl), bij de vestigingen van de Ticketbox en uiteraard in de Fanshop van Heracles Almelo. Kaarten kosten € 12,50 voor de lange zijde en € 10,00 voor de korte zijde. Bij de vestigingen van de Ticketbox wordt nog een fee berekend waardoor elk kaartje hier € 3,40 extra kost. Per SeizoenClubCard of FanCard kunnen drie wedstrijdkaarten worden aangeschaft. Nog geen Fancard? Vraag hem dan aan via www.heracles.nl/fancard.

Scholen in het voortgezet onderwijs en voetbalclubs uit de regio hebben inmiddels een schrijven ontvangen, waarmee zij bij afname van minimaal tien en maximaal honderd kaarten korting krijgen.

 
23-11-2011  

Cruyff Swim Award voor Almeloƫr Udo Weerink

 

ALMELO - Udo Weerink, zwemmer van Zwem & Polovereniging De Veene (en zwemmer bij stichting De Klup) krijgt in december de Johan Cruyff Foundation Swimming Award. Udo ontvangt de stimuleringsprijs tijdens het Open Nederlands Kampioenschap in Eindhoven, waar hij ook meedoet aan de wedstrijden.
Udo Weerink (17 jr) heeft een lichte verstandelijke beperking, maar geldt niettemin als een groot zwemtalent. Hij traint bij zowel De Veene als De Klup Twente en behaalde alleen dit jaar al zes medailles tijdens de NK sprint in Emmen en tijdens de Open Nederlandse Kampioenschappen lange baan in Eindhoven. Udo wordt getraind door Jacques Vrij en Hella Arendshorst. Zijn sterkste punt is zijn grote kracht en De Veene verwacht dat hij in de komende jaren nog progressie gaat maken.
Bij zowel De Veene als De Klup zijn ze razend trots op Weerink en zijn prestaties en blij dat hij als eerste de Award krijgt voor een puntentotaal van 3152. ‘Heel cool’, aldus een verheugde Linda Edens van De Veene, die volgende week mee gaat met acht wedstrijdzwemmers – onder wie Udo – naar de kampioenschappen in het Pieter van den Hoogenband zwembad in Eindhoven. Udo mag daar starten op de 100 meter schoolslag, de 100 meter rugslag en de 200 meter vrije slag. Eerder dit jaar was Weerink heel succesvol op die afstanden; hij behaalde goud op de 200 vrij en de 100 school en zilver op de honderd meter rugslag.

De Johan Cruyff Foundation Swimming Award is onlangs door de KNZB en de Cruyff Foundation ingesteld voor jonge zwemmers met een handicap die uitkomen in de Nationale Zwemcompetitie Gehandicapten. De awards worden 2 december voor het eerst uitgereikt

Archieffoto's: Kees-Jan van Overbeeke

Fotoreportage (1 foto's)...

 
26-11-2011  

Heracles na nederlaag in rechter rijtje

 

KERKRADE – Het is Heracles Almelo wederom niet gelukt om winstpunten uit Kerkrade mee te nemen. De uitwedstrijd tegen Roda JC werd onnodig verloren met 3-1. De heraclieden behaalden in de laatste vier duels slechts een punt thuis tegen FC Twente en staat nu weer in het rechter rijtje .
In de saaie eerste helft hadden de Almeloërs nog wel het betere spel maar verder dan een schot op de lat van Willy Overtoom kwam het niet. De bal stuitte nog net voor de doellijn het veld weer in. Mitchell Donald deed buiten bereik van Pasveer hetzelfde met een kopbal zodat met 0-0 aan de thee begonnen kon worden.

In de tweede helft trok Roda het spel naar zich toe en zette de Heraclieden onder druk. Dat leidde tot diverse kanten maar Pasveer kon twee keer onheil voorkomen bij kansen van De Beule en Vormer. Na een ruim kwartiertje werd een bekeken schot van Mads Junker Pasveer toch teveel (1-0). De Limburgse spits maakte er twee minuten later 2-0 van en vergeten was het ‘droog’ staan sinds maanden.
Even gloorde er nog hoop voor de Heraclieden toen Overtoom via een ‘bestreden’ penalty de aansluiting op het scorebord zette, maar een snelle treffer van Malki sloeg alle Almelose hoop de Limburgse bodem in (3-1).

< Foto: Harry Broeze
(Klik hier voor meer foto's)

Bosz
: ‘Nederlaag terecht maar onnodig’


Roda JC - Heracles Almelo 3-1 (0-0). 66. Junker 1-0, 68. Junker 2-0. 76. Overtoom 2-1 (penalty), 77. Malki 3-1.
Heracles: Pasveer, Te Wierik, Rienstra, vd Linden, Vejinovic, Quansah, Overtoom, Duarte, (79. Bruns), Armenteros, Plet, Everton (67. Pedro).
Gele kaart: Vejinovic (Heracles), Ramzi, Wielaert (Roda JC)

 
26-11-2011  

SVZW pakt eerste overwinning tegen ARC

 

ALPHEN A/D RIJN – Het Wierdense SVZW wist de uitwedstrijd tegen concurrent ARC met 1-0 te winnen door een doelpunt van Martijn Maris. De nieuwe trainer Hans Kraay stuurde zijn spelers met een aanvallend concept het veld op en de Zwaluwen overdonderden het team van trainer Edwin Vurens volkomen. Boy Kamphuis kopte in de 25e minuut op de paal en het hout voorkwam dus de verdiende voorsprong. Toch was het peil niet best maar SVZW bleef de aanval zoeken. Het was Maris die de Wierdense Topklasser aan de leiding bracht, waarna ARC wat meer uit haar schulp kroop, maar doelman Achterhuis voorkwam met een goede ingreep de gelijkmaker.
Na het gelijkspel van vorige week en de winst van vandaag is de ‘Kraay’ dus op weg om met zijn team kampioen van de onderste vijf te worden.

 
28-11-2011  

F1 avc Heracles is kampioen!

 

ALMELO – Ze deden het de hele competitie al uitstekend de F-jes van avc Heracles. Alles op rij werd gewonnen en zaterdag werd onder grote belangstelling van een grote supportersschare het kampioenschap in de nacompetitie van de 2e klasse behaald met een gelijkspel (1-1) tegen SVZW F1.
De spuitende kinderchampagne werd een ware apotheose en ook het nieuwe kampioensshirt en een roos werd juichend ontvangen.
Na de winterstop gaan de talentvolle kampioenen van avc Heracles spelen in de 1e klasse.

< Op de foto van links naar rechts: Daan Jazet, Nick Wolf, Bradley Nyika, trainer/coach Erwin Kruitbos, Nassim Sahi, Brandon Sanders, Eray Karacaoglan, Bradley Spin, trainer/coach Charlie Spin, Max Veldhuis en Niek Manders.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
28-11-2011  

Heracles Almelo ontvangt uitsupporters het best

 

ALMELO - Het Auditteam Voetbal en Veiligheid (onder leiding van voorzitter en oud-minister Annemarie Jorritsma) is in het voorjaar van 2011 een onderzoek gestart naar de wijze waarop uitsupporters uitduels beleven. Het rapport werd onlangs in boekvorm uitgegeven. Supporters die ook uitduels van hun club bezoeken konden hun mening op diverse onderdelen geven. De supporters van bezoekende clubs waren zeer te spreken over de wijze waarop men in het Polman Stadion ontvangen wordt. Heracles Almelo staat dan ook bovenaan als het gaat om ontvangst door de club. “Prima! Elk jaar worden we ontvangen met gratis koffie en broodjes door de supportersvereniging van Heracles. Een geweldig initiatief!”, aldus een rapporteur van Heerenveen over de uitwedstrijd in Almelo. “Wij zijn trots op de uitkomst van het onderzoek”, aldus Algemeen Directeur Nico-Jan Hoogma van Heracles Almelo. “De manier waarop we dit in samenwerking met onze supporters organiseren past prima bij onze kernwaarden: laagdrempelig en betrokken. Wij zijn een familiaire club waar iedereen welkom is, ook de supporters van onze tegenpartij.” Voorzitter Jack Telgenkamp van Supportersvereniging Hart voor Heracles: “Dit is mede te danken aan de koffie, broodjes en goede ontvangst in het Polman Stadion waar we ons met veel plezier voor inzetten.”

 
28-11-2011  

Finalisten TST Twentecup Hippisch Hengelo bekend


Archieffoto van Steven Veldhuis in de 'pressroom' tijdens CSI Twente 2009
  Veldhuis en Schipper: keus uit drie

SAASVELD - Steven Veldhuis en Rob Schipper kunnen beiden voor de finale van de strijd om de Tasche Staalconstructie Tubbergen Twente Cup een keus maken uit liefst drie paarden. Veldhuis, eerder al zeker van zijn plek met JDS Waletta, kwalificeerde zich zaterdag ook met Ziezo en Adinka. Rob Schipper reed na Zissoga en MCB Quintessa ook met Primeval Dejavu naar een mogelijke startplek.

Drie anderen mogen nadenken met welk van hun twee geplaatste paarden ze op 9 december van start gaan in het Hengelose Expo Center. Dat zijn Jeanette Corbeek met Katie S of Aramis, Henri Stegeman met Arlybet of Arbanus van de E en Malou Oude Luttikhuis met Verdju of Ugrid M.
Lees verder...

Archief
Terug naar vorige pagina