Sportberichten


Plaatsing  
 
13-11-2011  

Volleyvrouwen rest alleen achterdeur naar O.S.


Grafstemming direct na afloop, de hoop kwam later op de avond terug
 

De volleybalsters van Oranje hebben de finale van het pre-Olympisch kwalificatietoernooi in Kroatië met 3-2 verloren van het gastland, maar houden uitzicht op Londen 2012. Nederland is de beste nummer twee van de drie pre-plaatsingstoernooien en naar verwachting plaatst Italië zich rechtstreeks voor Londen tijdens de World Cup in Japan.
Eerst zondagavond laat werd duidelijk dat er nog een achterdeurtje bestaat. Nederland moet in mei dan wel eerste worden op het toernooi in Turkije waaraan nog zeven sterke Europese landen meedoen.
NEVOBO-directeur en interim bondscoach Bert Goedkoop stuurde Laura Dijkema, Ingrid Visser, Caroline Wensink, Janneke van Tienen, Debby Stam, Lonneke Slöetjes en aanvoerster Chaïne Staelens als basis het veld in.
De eerste set werd makkelijk gewonnen, maar in de tweede en derde set keerde het tij door sterk serveren van de Kroaten en stonden de Nederlandse volleyvrouwen op achterstand. In de vierde set bracht de wissel Kim Staelens – Laura Dijkema uitkomst en kwam Nederland weer langszij.
In de beslissende vijfde set nam Kroatië weer en voorsprong . De Almelose Maret Grothues bracht nog een goede serviceserie maar dat mocht niet meer baten toen bij het eerste matchpoint voor de Kroaten, Lonneke Slöetjes de bal tegen de antenne sloeg (3-2). De deceptie was groot totdat later op de avond het achterdeurtje zich aandiende.
Interim coach Goedkoop is nu formeel weer gewoon directeur en moet op zoek naar een nieuwe bondscoach. Wie dat na het gedwongen vertrek van Avital Selinger moet worden is echter een groot vraagteken?

Archief
Terug naar vorige pagina