Sportberichten


Plaatsing  
 
15-11-2011  

Riwald Rally Team klaar voor Dakar 2012

 

HENGELO – Het Riwald Rally Team van de gelijknamige metaal-recycling firma uit Almelo, is helemaal klaar voor deelname aan de grootste rally ter wereld Dakar die wordt verreden van 1 januari tot 15 januari 2012 over een lengte van 8000 km door Argentinië, Chili en Peru.
In het Riwald Rally Team hebben vier van Neerlands beste rallyrijders hun krachten gebundeld en zij worden technisch ondersteund door de motorspecialisten van Wevers Sport uit Markelo.
Het team gaat aan de Dakar Rally 2012 beginnen met absoluut topmateriaal zoals drie ex-fabrieks Mitsubishi Racing Lancers plus een Ginaf X2223 als snelle assistentietruck.

Aan het stuur Bernhard ten Brinke, Gert Huzink, Erik Wevers en Richard Huzink. Hun respectievelijke navigators zijn Matthieu Baumel (5 Dakars), Eugénie Decré (1 Dakar), Fabian Lurquin (5 Dakars) en Ed Wigman (3 Dakars) terwijl 1e monteur Jaap de Wit (6 Dakars) ook mee rijdt in de cabine van de Ginaf truck van Richard Huzink.

Aan het meerjarige Dakar project is een minutieuze en jarenlange voorbereiding vooraf gegaan, waarbij Wevers Sport als ervaren preparateur een leidende rol heeft gespeeld. Na een uitgebreide technische studie is gekozen voor de aanschaf van drie Mitsubishi Racing Lancers; het beste materiaal dat beschikbaar is voor een privéteam. De auto’s zijn in de werkplaats van Wevers Sport in Markelo volledig opnieuw opgebouwd met oog voor het kleinste detail.

De equipes worden tijdens de Dakar 2012 ondersteund door een uitgebalanceerd technisch team van monteurs en engineers, dat wordt geleid door teammanager David Serieys. De Fransman was jarenlang logistiek manager van Mitsubishi Motorsport, het team dat Le Dakar 12 keer heeft gewonnen. In totaal beschikt Riwald Dakar Team over 14 technici, twee servicetrucks en twee service 4x4’s.

Als voorbereiding op de monsterrally heeft het Riwald Dakar Team deelgenomen aan twee rallyraids, want tegen rijden in competitie kan geen test op. In beide wedstrijden gaf de formatie zijn visitekaartje af. Het Riwald Dakar Team behaalde een tweede, vijfde en negende plaats in de Baja España, een driedaagse wedstrijd tellend voor het FIA World Cup voor Cross Country Rally’s (WK). Bernhard ten Brinke wist bovendien de 7-daagse Rally van Marokko te winnen, terwijl Gert Huzink finishte als zevende. Ook Richard Huzink bracht de Ginaf wedstrijdtruck succesvol aan de finish in beide wedstrijden.

Het vertrouwen is groot bleek bij de presentatie van het Riwald Dakar Team 2012 in de Creatieve Fabriek aan de Tuindorpstraat in Hengelo. Voorzichtig heeft men het zelfs over aansprekende resultaten, waarbij één of meerdere top 10 klasseringen in het autoklassement de inzet vormen.

Dat e.e.a. natuurlijk gepaard gaat met de nodige kosten, wordt ook niet onder stoelen of banken gestoken. Nog nimmer ook nam een dergelijk groot Nederlands privéteam deel aan de Dakar Rally en dat kan alleen door de ondersteuning van een aantal sterke partners zoals: Riwald Recycling, Dalcai, HSF Logistics, Mad-Croc Energy Drinks, Pelgrim keukenapparatuur, Bribus Keukens, DENSO, Klomps Bouwbedrijf, Koop Bronbemaling, B&S Industrieel Onderhoud en Temmink Groep.

Fotoreportage (90 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina