Sportberichten


Plaatsing  
 
08-11-2011  

Toppaard BMC van Grunsven Simon verkocht

 

WEERSELO – Wat insiders al langer vreesden is gebeurd, het toppaard BMC van Grunsven Simon van berijder Jeroen Dubbeldam is door de eigenaren - de Brabantse gebroeders Wilco en Eric van Grunsven - verkocht aan de schatrijke Amerikaanse familie Wexner. Die kochten het paard om te laten berijden door topamazone Beezie Madden.
Daarmee is de Weerseloër zijn belangrijkste troef voor de Olympische Spelen van Londen in 2012 kwijt. Dubbeldam zal het nu moeten proberen met Utascha SFN van het Sportpaarden Fonds Nederland dat hij onlangs op stal kreeg - nadat SFN het paard weghaalde bij berijder Eric van der Vleuten - of zijn tweede paard BMC van Grunsven Whisper. Mogelijk ook dat BMC Up and Down nog in beeld komt, nu Dubbeldam hem weer in wedstrijden uitbrengt. Up and Down raakte geblesseerd vlak voor de Olympische Spelen in China.
Voor 1 januari a.s. moeten de gevormde combinaties voor de Olympische Spelen bekend zijn en wat velen al een tijdje vermoeden, was de overgang van Utasha SFN bedoeld als mogelijke achtervang voor Dubbeldam om überhaupt kans te hebben om aan de spelen mee te kunnen doen.
Al met al levert de Nederlandse hippische sport toch weer in, in de race naar Olympisch goud. Dubbeldam vindt het uiteraard spijtig maar heeft begrip voor de eigenaren, want Simon is 12 jaar en wachten tot na de spelen betekent dat hij 14 jaar is en of dan nog de kassa rinkelt moet maar worden afgewacht. Dubbeldam voert momenteel met BMC van Grunsven Simon de wereldranglijst aan. Voor bondscoach Rob Ehrens wordt het er niet gemakkelijker op.
(woonhuis en stallen te koop - De Wijk)

Archief
Terug naar vorige pagina