Sportberichten


Plaatsing  
 
13-11-2011  

Dennis Kuipers 8e in WRC Wales Rally


Dennis Kuipers in actie in Wales - foto: Ferm Rally Team
 

CARDIFF – Coureur Denis Kuipers reed in de slotrally van het WRC-seizoen weer in de punten tijdens de Wales Rally. Met een achterstand van net 10 minuten eindigde hij als achtste achter winnaar Jari-Matti Latvala. De Fin kreeg de overwinning in de schoot geworpen door een frontale botsing tussen wereldkampioen Sebastian Loeb en een onbekende die hem tegemoet kwam op de verkeerde weghelft. Naaste concurrent Mikko Hirvonen viel vrijdag al uit. Een lot dat de Hengeloër Peter van Merksteijn jr. vrijdag ook al trof.
Dennis Kuipers begon de slotdag als zevende, maar kreeg te maken met de ontketende Estlander Ott Tanak en de Rus Evgeny Novikov die hem beiden nog wisten te passeren. Het uitvallen van Loeb hielp weer een plekje om als achtste te eindigen.
,,Wow, het is een fantastisch jaar geweest'', vond Kuipers direct na afloop van de Wales Rally. ,,Ik heb ontzettend veel ervaring opgedaan in het wereldkampioenschap. Natuurlijk hoop ik dat ik volgend jaar kan blijven meestrijden in het WK, maar er is nog geen beslissing genomen of we doorgaan." De 25-jarige geboortige Almeloër reed dit seizoen in een auto van het Britse M-Sport en werd gesponsord door het Twentse FERM Power Tools World Rally Team. In de einstand om het WRC kampioenschap eindigden Dennis Kuipers en navigator Frederic Miclotte als twaalfde. Zij reden in totaal zeven keer in de punten waarvan de laatste vier races op rij.

Kijk naar het filmpje van de Wales Rally WRC 2011 en klik hier voor het totaalklassement WRC 2011

Archief
Terug naar vorige pagina