Sportberichten


Plaatsing  
 
06-11-2011  

Lens (PSV) verslaat Heracles Almelo met 4-1

 

EINDHOVEN – Heracles Almelo heeft in de Lichtstad niet voor een verrassing kunnen zorgen. In de eerste helft waren de Almeloërs goed op weg en zette PSV goed onder druk. Het overwicht resulteerde in een doelpunt van Antoine van der Linden die in de 13eminuut een corner onberispelijk inkopte. De Eindhovenaren waren slechts in de omschakeling af en toe gevaarlijk en ook de ‘schwalbe’ van Mertens kon de Eindhovenaren niet helpen. Pasveer wist de penalty van Wijnaldum te stoppen.
Een donderspeech van Rutten in de pauze en de inzet van Lens voor Wijnaldum betekende de ommekeer. De gelijkmaker kwam al snel toen Lens op rechts doorbrak en Toivonen bereikte die de bal kon intikken (1-1).
Met hulp van de niet voor buitenspel vlaggende grensrechter kon Lens daarop twee keer scoren terwijl Everton aan de andere kant tot twee keer toe verzuimde te scoren. De hattrick van Lens kwam in de slotminuut en was alleen nog van belang voor de statistiek.
De Heraclieden blijven negende in het klassement maar zagen een aantal concurrenten wel dichterbij komen.

PSV - Heracles Almelo 4-1
(0-1)
0-1 Van der Linden (12)
1-1 Toivonen (49)
2-1 Lens (58)
3-1 Lens (63)
4-1 Lens (90)
Arbiter: Kuipers
Geel: Rienstra, Engelaar, Breukers, Bouma, Manolev
Bijz. Wijnaldum mist strafschop (PSV/31)
Opstellingen:
PSV: Isaksson, Manolev, Marcelo, Bouma, Willems, Wijnaldum (Lens/46), Toivonen, Engelaar (Ojo/66), Labyad, Matavz (Vennegoor of Hesselink/87), Mertens
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Rienstra, Van der Linden, Looms (Te Wierik/67), Quansah, Overtoom, Duarte, Douglas (Bruns/79), Plet, Everton
Link: Uitslag en stand eredivisie

Archief
Terug naar vorige pagina